Veli Tınas 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 slm arkadaşlar. 1 yıldır focuscuyum 2005 sw focus um var.uzun yolda 3-4saat sonra hararet göstergesi normalden daha aşağı düşüyor.yolun iniş çıkışına göre gaza yüklendiğim zaman normale çıkıyor sonra düşüyor.motoru stop edip çalıştırınca tekrar normal e dönüyor.acaba bu arabada çift kademeli termostat yada fan mı var.?? bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Termostatınız bozuk... Termostat tek kademedir.. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Eski mondeom da da yeni mondeom da da rampa çıkarkenki gördüğüm yer ile inerken gördüğüm yer aynı değil...bu bozuk demek de değil... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Eski mondeon farklı idi... ibre oynardı.. Yeni mondeon dizel... Benzinli bir focusta hararet rampa iniş ve çıkışta değişiyorsa termostat bozuk demektir hocam.. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 (düzenlendi) Eski mondeon farklı idi... ibre oynardı.. Yeni mondeon dizel... Benzinli bir focusta hararet rampa iniş ve çıkışta değişiyorsa termostat bozuk demektir hocam.. Mondeo da normal yani... 23 Ekim 2013 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 Normal.. D1210 motoru kadar motor var, çektiği 1.5 ton... Isınmıyorki.. 1 Yorum bağlantısı
Reşat Uz 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 slm arkadaşlar. 1 yıldır focuscuyum 2005 sw focus um var.uzun yolda 3-4saat sonra hararet göstergesi normalden daha aşağı düşüyor.yolun iniş çıkışına göre gaza yüklendiğim zaman normale çıkıyor sonra düşüyor.motoru stop edip çalıştırınca tekrar normal e dönüyor.acaba bu arabada çift kademeli termostat yada fan mı var.?? bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim. 2 hafta önce termostat değiştim arızalı olanda 10 km sonra ibre 73*C ı geçmiyordu yeni termostat ta 3 km sonra ibre 78*C gösteriyor ve iniş te yokuşta hiç kımıldamıyordu daha yüksek ısıda çalışması gerektiğini düşündüğümden gauge menüden takip ettiğimde yokuşta 88*C inişte 84*C gördüm yeni termostatım 83*C lik hem gauge hem ibre aynı yerden sinyal aldığı halde gauge nin daha hassas ibrenin se kaba ölçüm yaptığını gördüm eski termostatın arızalı olduğu kesin çünkü soğutma suyunu soğuk tutuyordu yeni termostat doğru çalışıyor ısıyı 84*C den aşağı indirmiyor yokuşta 4 vites 3000 d/d inişte 5.v. ve dev 2000, yüksek devir düşük hız suyu ısıtıyor, inişte tam tersi su biraz soğuyor termostatınız arızalı gibi değiştirmelisiniz Yorum bağlantısı
Ali Canoğlu 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 (düzenlendi) arkadaşlar herkese iyi akşamlar;aracımın hararet göstergesinde 2-3haftadır sıkıntı var;şöyleki aracı çalıştırdığımda hararet göstergem uzun süre yükselmiyor;sonra ortaya geliyor ve bir müddet süre sonra tekrar düşüyor;bu süre içinde arabayı stop edip tekrar çalıştırdığımda gösterge ortaya geliyor yol almaya başlayınca sonra tekrar düşmeye başlıyor uzun süre gidince tekrar ortaya geliyor ve bu şekilde sürüp gidiyor ;kısacası gösterge bir ortada bir sıfırda;termostat değişti ayrıca gag da 104 de fan açıyor, antifiriz değişti ama sorun geçmedi;geçen sene hararet göstergesi sona vurunca müşür değişmişti otokoçta ve sorun çözülmüştü;yani müşür 1yıllık orijinal parça;sizce sorun neden olabilir?ayrıca ilk çalıştırmalarda lpg de araba stop ediyor benzinde etmiyor lpg ustası lpg ısı sensörünü değiştirdi ayar yapıp yolladı;otokoç lpg li olduğu için bakmıyor özel serviste bulamadı sorunu;elektrikçilerden de fayda bulamadım;çok acil yardımınız lazım arkadaşlar;teşekkürler 22 Aralık 2013 tarihinde Ali Canoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuncer Karakaya 11 Ocak 2014 Paylaş 11 Ocak 2014 focus 1 aracım 120-140 arası hızla giderken gage menüden sıcaklık 104-110 arası değişiyor.hararet ibresi ise tam ortada sapma yok. bilindiği gibi fan 104 derecede açıyor. sizce bu durum normal mi? bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi aceba? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Ocak 2014 Paylaş 11 Ocak 2014 focus 1 aracım 120-140 arası hızla giderken gage menüden sıcaklık 104-110 arası değişiyor.hararet ibresi ise tam ortada sapma yok. bilindiği gibi fan 104 derecede açıyor. sizce bu durum normal mi? bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi aceba? Normal. Yorum bağlantısı
Tuncer Karakaya 11 Ocak 2014 Paylaş 11 Ocak 2014 Normal. aracımda yalancı hararet sorunu vardı.hallettim gibi duruyor.havası iyi bir şekilde alındı. arabayı test ederken gage menüden de sıcaklığı takip ettim.inşallah normaldir. dtc d262 kodunun bununla ilgisi var mıdır aceba. Yorum bağlantısı
Tuncer Karakaya 12 Ocak 2014 Paylaş 12 Ocak 2014 focus 1 aracım 120-140 arası hızla giderken gage menüden sıcaklık 104-110 arası değişiyor.hararet ibresi ise tam ortada sapma yok. bilindiği gibi fan 104 derecede açıyor. sizce bu durum normal mi? bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi aceba? bu soruma başka cevap verecek arkadaş yok mu? Yorum bağlantısı
Önder Kuru 12 Ocak 2014 Paylaş 12 Ocak 2014 bu soruma başka cevap verecek arkadaş yok mu? Eğer Sani bey'den farklı bir fikri olan yada bunun normal olmadığını düşünen olsaydı size cevap yazan olurdu mutlaka. Ki bana göre de normal. Diğer sorunuzu google yazdığımda şöyle bir cevap aldım;"d262 kodu aracın kontrol modülleri arasındaki iletişimde kesinti olduğunda ortaya çıkar, ABS, PCM, GEM modülleri gibi. Aracın gösterge panelinde anormallik varsa da bu hatayı verir, hız ve hararet göstergesinde veya immobiliser da geçici bir sorun oluştuysa da görülür bu hata." Yorum bağlantısı
Tuncer Karakaya 12 Ocak 2014 Paylaş 12 Ocak 2014 Eğer Sani bey'den farklı bir fikri olan yada bunun normal olmadığını düşünen olsaydı size cevap yazan olurdu mutlaka. Ki bana göre de normal. Diğer sorunuzu google yazdığımda şöyle bir cevap aldım; "d262 kodu aracın kontrol modülleri arasındaki iletişimde kesinti olduğunda ortaya çıkar, ABS, PCM, GEM modülleri gibi. Aracın gösterge panelinde anormallik varsa da bu hatayı verir, hız ve hararet göstergesinde veya immobiliser da geçici bir sorun oluştuysa da görülür bu hata." teşekkür ederim. demekki bu yalancı hararet sorunu çözüldü. d262 hafta önceye kadar yoktu.ara ara kontrol edeceğim yinede.aracın kontrol panellerinde ve çalışmasında herhangi bir sorun yok belkide geçiçidir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts