Abdurrahman Balaban 24 Ekim 2013 Yazar Paylaş 24 Ekim 2013 Elinize sağlık, çok güzel bir paylaşım. Bu ısıtma bujilerinin tamamı aynı hat ile mi besleniyor? Aklıma takılan şu, acaba 4 ısıtma bujisine ayrı ayrı ampul bağlansaydı hepsi aynı anda mı yanıp sönerdi? Evet aynı hatttan besleniyor 4 pinli soketi var,evet aynı anda sönerdi çünkü akımı yollayıp kesen rölesi var 1 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ekim 2013 Paylaş 24 Ekim 2013 Güzel bir çalışma, ellerinize sağlık. Yalnız bu işaret o dediğiniz bilgilendirmeyi yapmıyor mu ki Bu ışık eskiden babamın kamyonunda hep yanardı (5-6 dakika kadar) ve sürekli biiiiipppp... diye uyarı sesi çıkardı. Ne olduğunu bilmezdim ozamanlar. Özellikle kışın bu ikaz sönene ve ses kesilene kadar kamyonu hareket ettirmezdik. Ancak daha önce kullandığım dizel Bipper da da C-Max te de yanmıyor bu ışık. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 24 Ekim 2013 Paylaş 24 Ekim 2013 Güzel bir çalışma, ellerinize sağlık. Bu ışık eskiden babamın kamyonunda hep yanardı (5-6 dakika kadar) ve sürekli biiiiipppp... diye uyarı sesi çıkardı. Ne olduğunu bilmezdim ozamanlar. Özellikle kışın bu ikaz sönene ve ses kesilene kadar kamyonu hareket ettirmezdik. Ancak daha önce kullandığım dizel Bipper da da C-Max te de yanmıyor bu ışık. Bu ışık soğuk havalardaki kızdırma bujilerinin görevini tamamlaması için uyarı ışığıdır. 0 derece ve altında sabah çalıştırmada eğer bu yanarsa sönene kadar aracı kontak açık bekleyip çalıştırmamak lazım. Şimdiki yeni teknoloji araçlarda 10-15 saniye bile yetiyor. Normalde bujiler her zaman devrede ama normal sıcaklıklar da hiç uyarı vermez. Kızma derdi ya yoktur yada milisaniye içinde işini bitirir. Benimki İstanbulda 7,5 senede sabah 2 kere yandı şimdiye kadar sönmeside 3-4 saniye sürdü. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 24 Ekim 2013 Yazar Paylaş 24 Ekim 2013 Farklı araçlarda başkaca ısıtma buji kontrol programı olabilir,mesele ilk çalıştırmada 3 dk devrede kalmıyor olabilir yada daha soğuk havalarda daha uzun süre devrede kalıyor olabilir,bunlar olurken sürücü ekranında buji ile ilgili tüm işlemler ışık yada başkaca uyarılarla belirtilmiyor olabilir vs. vs. En önemlisi ısıtma bujilerinden biri veya birkaçı arızalı olarak kullanmamak,test ettirip uzman ellerde değiştirmek.Benim aracımda hiçbir belirti yoktu mesela p 138b hata mesajı dışında Bu kodun açılımı arızalı bujide değil işin kötüsü.Diğer konumda bahsetmiştim. özetle:Arızalı buji silindir içerisinde kurum birikmesini hızlandırıyor ve bujilerin çıkmasını zorlaştırıyor.. 2 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 25 Ekim 2013 Yazar Paylaş 25 Ekim 2013 Kullanma kılavuzundan bir hatırlatma 1 Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 O ışık c maxlarda hiç yanmaz daha doğrusu yandığını hiç görmedim hatta focuslarda da aynı şekilde yanlış bilmiyorsam Abi ilk kontağı actıgımızda yanıyor diye biliyorum onu bir 3 saniye falan ayrıca başarılı olmuş Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Yakında yakıt deposundan egzos çıkışına kadar yakıt zerresinin geçtiği aşama ve yolları da bir video olarak paylaşırsan hiç şaşırmayacağım. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 yanarsa.... hava çok soğuk olunca yanar, yanarsa sönmesini bekleyip marşa basın demek istemiş, orjinali ingilizce olan kılavuzu ingilizce turizm den gelene tercüme ettirirlerse bu daha ne ki.... Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Bu arada egzos mu? eksoz mu? egsoz mu? egzost mu? Bunu burda tartışmayalım bence konu dağılmasın. Ben yanlış yazmışım doğrusu egzozmuş.. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ekim 2013 Paylaş 27 Ekim 2013 Çok güzel bir çalışma. Emek verip uğraşmışsınız. Bilgi için teşekkür ederiz. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 18 Kasım 2013 Yazar Paylaş 18 Kasım 2013 Isıtma bujisi testini en başta resimlediğim ampül düzeninden led e çevirdim.Böylece daha kalıcı ve göze batmayan bir test düzeneği oldu..kendi aracında bu düzenek ile ısıtma bujisi testi yapmak isteyen olur diye bir kaç resim yüklüyorum.Vatana millete hayırlı olsun içeride ısıtma bujisi + (artı) ucu ve şasiye bağlı kabloyu kaput altı fitilin yanından dışarı çıkartıp çamurluk-gövde birleşiminden yürütüyoruz..tabi kabloyu gövde rengine yakın bir bantla sabitliyoruz..Bu bant suya dayanıklı cinsinden.Düzenek geçici olduğu için görselliğe çok takılmamak lazım.Uzaktan farkedilmiyor içerden ise led dışında bişey görünmüyor. kabloyu sabitlerken kapıyı açıp kapatarak kabloya zarar vermediğinden emin olmak lazım 5 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Sen şimdi fanların da ne zaman açtığını merak edersin. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 18 Kasım 2013 Yazar Paylaş 18 Kasım 2013 Sen şimdi fanların da ne zaman açtığını merak edersin. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Valaa ben eski aracıma yapmıştım, hemi de göstergede boş bulduğum sarı bir ışığa bağlamıştım. Onun sayesinde Niğde seyahatimde motoru hararetten kurtarmıştım. Yine de sen bilirsin. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 18 Kasım 2013 Yazar Paylaş 18 Kasım 2013 Valla bende orta okul yıllarımda, teyp motoruna gömlek yakasından çıkan plastikten pervane yapıp uçurmayı başarmıştım..Burada başkalarının da işine yarayacak şeyleri paylaşmaya çalışıyoruz Bakma inşaatçı olduğumuza,genlerimiz elektro-mekanik dürtülerle dolu Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Valla bende orta okul yıllarımda, teyp motoruna gömlek yakasından çıkan plastikten pervane yapıp uçurmayı başarmıştım..Burada başkalarının da işine yarayacak şeyleri paylaşmaya çalışıyoruz Bakma inşaatçı olduğumuza,genlerimiz elektro-mekanik dürtülerle dolu Şaka bir yana gerçekten bir kez daha ve sonrasında defalarca Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Valla bende orta okul yıllarımda, teyp motoruna gömlek yakasından çıkan plastikten pervane yapıp uçurmayı başarmıştım..Burada başkalarının da işine yarayacak şeyleri paylaşmaya çalışıyoruz Boşver başkalarını biz işimize bakalım. Ben fan motoruna paralel olarak göstergelerde kullanılan 12 V.luk minik ampul bağlamıştım. Fan devreye girdiğinde yanardı ve buna göre hararet göstergesinde fanın nerede devreye girdiğini de işaretlemiştim. Dediğim gibi; bir seyahatte fan motorunun rotor ile yastık mıknatıslar arasına bir mıknatıs parçası sıkışmış ve motoru yakmıştı. Hararet ibresi işaretli noktayı geçtiği halde fan lambası yanmayınca durumu farkedip aracın motorunu hararetten kurtarmıştım. Yalnız yüksek hızda seyrederken fanın rüzgar nedeniyle dönmesi sonucunda motorda üretilen elektrikle de bu ampul hafifçe kızarırdı. Ne dersin lazım mı değil mi? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 18 Kasım 2013 Yazar Paylaş 18 Kasım 2013 Boşver başkalarını biz işimize bakalım. Ben fan motoruna paralel olarak göstergelerde kullanılan 12 V.luk minik ampul bağlamıştım. Fan devreye girdiğinde yanardı ve buna göre hararet göstergesinde fanın nerede devreye girdiğini de işaretlemiştim. Dediğim gibi; bir seyahatte fan motorunun rotor ile yastık mıknatıslar arasına bir mıknatıs parçası sıkışmış ve motoru yakmıştı. Hararet ibresi işaretli noktayı geçtiği halde fan lambası yanmayınca durumu farkedip aracın motorunu hararetten kurtarmıştım. Yalnız yüksek hızda seyrederken fanın rüzgar nedeniyle dönmesi sonucunda motorda üretilen elektrikle de bu ampul hafifçe kızarırdı. Ne dersin lazım mı değil mi? İşe yaramış sonuçta fakat bence hararet göstergesi olmayan araç için gerekli olabilir .Hararet göstergesine bakmayan birisi o lambaya da bakmayabilir..Benim yaptığım uygulama ise test yaparak bujilerin rivayetteki gibi arada sırada devreye girip girmediğini öğrenmek ,araca yeni bir gösterge eklemek haddim değil Bu arada uzun yol testi henüz yapamadım ama 60+60 km mesafede sadece motor soğuk iken devredeydi bujiler Yorum bağlantısı
Reşat Uz 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Yalnız bu işaret o dediğiniz bilgilendirmeyi yapmıyor mu ki 75 lik TDdi motorlu connect im de bu ışık yaz kış marş tan önce hep yanar, kitapçık ta da sönmeden marş yapmayın yazardı. TDCİ motorlarda durum biraz farklı gibi Yorum bağlantısı
Reşat Uz 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Abdurrahman bey "twitter de yaz takipçin olalım" bu ne bilgi kardeş elektrik mekanik pnömatik hidrolik herşeyden çakıyon konu başlıklarını ve cevaplarını ilgiyle takip ediyorum kandırmaya kalkarsan yakalarım 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 18 Kasım 2013 Yazar Paylaş 18 Kasım 2013 Abdurrahman bey "twitter de yaz takipçin olalım" bu ne bilgi kardeş elektrik mekanik pnömatik hidrolik herşeyden çakıyon konu başlıklarını ve cevaplarını ilgiyle takip ediyorum kandırmaya kalkarsan yakalarım İlginize teşekkür. Biraz meraklı diyelim ona ,öyle her şeyden çakmak falan haddimize değil. Elbette kandırırsam yakalarsınız ,cesaret edemem böyle bişeye Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 29 Kasım 2013 Yazar Paylaş 29 Kasım 2013 Isıtma bujisi değişimi sonrasında havalar da soğuyunca farkettiğim birşeyi paylaşayım.. Sabah ilk çalıştırma sonrasında motor eskisine nazaran çok daha sakin ve sessiz çalışıyor Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 18 Ocak 2014 Yazar Paylaş 18 Ocak 2014 Bu aralar konusu açıldığı için faydalı olur diye şöyle bir resim ekliyorum.. Çalışmayan kızdırma (ısıtma) bujisinin sıkışıp kırılma nedeni içeride biriken kemikleşmiş kurum..Öyle ki aracımın arızalı bujileri sökülürken bu kurum bujileri döndürme esnasında çizecek kadar sertleşmişti..Buji çalışmadığı sürece kurum birikimi hızla artacak sıkıştığı için çıkartırken kırılma riskini beraberinde getirecektir..Mümkünse her bakımda yada 30 bin km de bir bujileri ölçtürmekte fayda var..Zira benim aracımda hiçbir belirti yoktu arızalı olduklarını gösteren. P 138b kodunu çözmeye uğraşırken arızalı olduklarını ölçerek anlamıştım. 4 Yorum bağlantısı
Mustafa AYSAN 16 Kasım 2014 Paylaş 16 Kasım 2014 Bu aralar konusu açıldığı için faydalı olur diye şöyle bir resim ekliyorum.. Çalışmayan kızdırma (ısıtma) bujisinin sıkışıp kırılma nedeni içeride biriken kemikleşmiş kurum..Öyle ki aracımın arızalı bujileri sökülürken bu kurum bujileri döndürme esnasında çizecek kadar sertleşmişti..Buji çalışmadığı sürece kurum birikimi hızla artacak sıkıştığı için çıkartırken kırılma riskini beraberinde getirecektir..Mümkünse her bakımda yada 30 bin km de bir bujileri ölçtürmekte fayda var..Zira benim aracımda hiçbir belirti yoktu arızalı olduklarını gösteren. P 138b kodunu çözmeye uğraşırken arızalı olduklarını ölçerek anlamıştım. peki böyle kurum bağlama olayında kırılan bujinin ucu içeride kalınca nasıl çıkartılıyor Yorum bağlantısı
Hasan Ekci 16 Kasım 2014 Paylaş 16 Kasım 2014 Silindir apağı sökülür içeride kırılırsa,maliyetli bir iş malesef. Yorum bağlantısı
Recommended Posts