İçeriğe Yönlendir

Ka - Bagaj Pandizotuna Hoparlör

Suat YAPICI

Recommended Posts

Ali Can Ebren

Hocam teyp yeri sanki biraz emanet gibi duruyor tam oturmadığı için mi acaba

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Bir arkadaşım, arka panzotunu , sunta üzeri halıfleks kaplattırarak kolon bağlattı.  Orjinal panzoltta sarkma yapıyormuş. 

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Evet doğru bende aynı o şekilde yaptırdım.Birde aklıma takılan birşey var ön camın sağ çıtada boyada şişme oldu biraz irdeledim çürük gibi duruyor canımı sıktı bilgisi olan varmı???Ne yapılabilir ???

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evet doğru bende aynı o şekilde yaptırdım.Birde aklıma takılan birşey var ön camın sağ çıtada boyada şişme oldu biraz irdeledim çürük gibi duruyor canımı sıktı bilgisi olan varmı???Ne yapılabilir ???

KA'larda paslanma kroniktir. Boyanmasından başka çare yok.

Depo kapağınızın etrafında da bolca olması gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Suat YAPICI

Ön camın dirsegindeki  paslanma ve çürügü yaptırdım.Komple kazıdılar üstüne macun ve boya yalnız arabanın boyası degişik bir renk oldugu için iki çeşit boya kullanmak zorunda kaldılar.Çürügün nedeni ise ön cam fitillerinde oluşan çamurmuş arasıra temizlemek lazım fakat dikkatli olmak lazım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Burak Fidan
(düzenlendi)

ben orjinal pandizot kırıktı hafiften bi güçlendirme yaptım iki tane de kaç watt bilmiyorum ama (bana göre) yavru öküz  ağırlığında iki hoparlör kodumdu tee 1,5 sene önce. Fakat o gün bugündür bagaj kendiliğinden yükselmiyor. gazlı pistonlar bagajı pandizotla birlikte kaldıramıyor ki siz diyosunuz orjinal pandizotu söküp sunta kullandık  :unsure2:  sizin bagajları pistonlar kaldırabiliyor mu ???? 

Ben kendi aracımdaki bagaj amortisörlerinin üzerindeki Kuvvete baktım Newton cinsinden yazmıyor da 97KG yazıyor sağlı sollu iki tane 194KG demek. pistonlar da gayet orjinal ford logosu vardı yanlış hatırlamıyorsam. Normalde Newton üzerinden kuvveti verilir misal 100N luk amortisör 50N vs gibi. velhasıl boyu da önemli. geçen söktüm amortisörü gazı tuzu kalmadı herhalde bunun dedim çünkü mevcut pistonlar elimle en tepeye kadar kaldırmadan bagajı yukarı kendiliğinden kaldırmıyorlar. bagaj ağırlığını bilmiyorum ama bi 50 kg vardır sanırım. dolayısıyla benim gazlı pistonlarda 97 kg yazması gerçekten de 97kg lik yani 1000N'luk amortisör olduğu anlamına gelmiyor ki bu amortisörlerden 2 tane var bu da 2000 N yani 200kg demek olur.

Özetle :) kaç Newton bu pistonlar bilen var mı? daha doğrusu siz gazlı pistonları değiştirmeden nasıl bagajı kaldırıyorsunuz? ben merkez otodaki pistonlardan alcam da eğer ya onların da kuvvetleri yetersiz kalırsa diye düşünüyorum. :shok:

tarihinde Burak Fidan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
(düzenlendi)

2 tane oval hoparlörü kaldıramıyor o amortisörler sanırım sadece bagajın kapağının kendi ağırlığını kaldırabiliyor ekstra olana duyarlı gibi.

pandizota bağlı değil benimki yoksa kafaya dong diye geri iniyor  :D

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Fidan

2 tane oval hoparlörü kaldıramıyor o amortisörler sanırım sadece bagajın kapağının kendi ağırlığını kaldırabiliyor ekstra olana duyarlı gibi.

pandizota bağlı değil benimki yoksa kafaya dong diye geri iniyor  :D

bi çare bulmak lazım. ben merkez otodan bi çift gazlı piston almayı düşünüyorum. belki de orjinallerinin kuvveti azalmıştır zamanla içlerine pislik doluyo vs. asıl ihtiyacı bulmak için toplam kaç kg ağırlık kaldırmamız lazım onu tespit etmek lazım esasında

bagaj ağırlığı:

bir çift hoparlör ağırlığı

pandizot ağırlığı (orjinali ve sunta)

sürtünme katsayısı

mühendislik bilmemnesi

Toplam?

vırt zırt

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

bi çare bulmak lazım. ben merkez otodan bi çift gazlı piston almayı düşünüyorum. belki de orjinallerinin kuvveti azalmıştır zamanla içlerine pislik doluyo vs. asıl ihtiyacı bulmak için toplam kaç kg ağırlık kaldırmamız lazım onu tespit etmek lazım esasında

bagaj ağırlığı:

bir çift hoparlör ağırlığı

pandizot ağırlığı (orjinali ve sunta)

sürtünme katsayısı

mühendislik bilmemnesi

Toplam?

vırt zırt

Pandizotu neden kaldırmak istiyosun ki? Ben arabayı aldığım gün söktüm pandizot ipini. Lazım olursa elle de kaldırırsın.

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

misal arabanın bagajına teker koymam gerektiğinde iki elim dolu oluyor pandizotu da 3. bir el gerekiyor kaldırmak için. ve benzeri. :) benim bagajda bi dünya alet edevat var çok sık kullanıyorm ben bagajı. neyse ben tecrübe edindikçe paylaşırım sizle :)

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Ben şahsen pandizotu sabitlettim.Pandizot altınada beyaz led ışıklandırma yaptım.Gayet memnunum :)

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Teyp çerçevesinin rengi tutmamış sanki, ben sadece renk için 2 hafta falan fazladan oyalanmıştım. Ama teyp ve hoparlörler güzele benziyor. Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Gerekli düzeltmeleri yaptım.Teyp sabitlendi.:) Rengi hemen hemen aynı gibi.Ayrıca teşekkürler çok tatlı paralar yiyerek güzel bir hal alıyor :)

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Yukarıda bahsetmiştim bagaj pandizot bağlıyken kendiliğinden kalkıyor mu diye? ben merkez otodan sıfır bagaj amortisörleri sipariş etmiştim. dün akşam takma fırsatı buldum.

araçtaki durum şu şekildeydi: pandizotu bagaja bağlayınca bagaj yukarı kadar elle kaldırıyorum ve kendiliğinden aşağıya kafama düşüyordu. pandizotu söktüğümde ise amortisör bagajı kendiliğinden yukarı ittirmiyor ancak elle ta yukarı kadar götürüp bıraktığımda orada kalabiliyordu.

Dün amortisörlerden tekini yenisiyle değiştirdim resmen bagaj kendiliğinden yukarı kalkabildi( tabi ilk başta pandizot bağlı değildi. pandizotun orjinal halinin üzerinde 2 tane 6x9 hoparlör mevcut) bu kez teki eski, teki yeni haliyle pandizotu takıp denedim tam kaldırmadı. ikinci amortisörü taktım ve sonuç :bravo: perfecto :nazar:

Aslında hatta korktum o kadar sert kaldırıyor ki bagajı bagaj menteşeleri kırılacak gibi oluyo araba sarsılıyo bagaj yukarı kalktığında :D

Silecekleri de değiştirdim yenileriyle o da tertemiz siliyor şimdi :yes:

Sırada yağ, yakıt filtreleriyle külbütör kapağı contasını değiştirmek var :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Burak bagaj yukarı kalkması için ilk başta elle müdahale gerekiyor dimi? Bende içeriden bagaj açma düğmesi var, amortisörü değiştirince düğmeye basar basmaz fırlamasın yukarı :)

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Burak bagaj yukarı kalkması için ilk başta elle müdahale gerekiyor dimi? Bende içeriden bagaj açma düğmesi var, amortisörü değiştirince düğmeye basar basmaz fırlamasın yukarı :)

Elbette. Amortisörün çalışması için ilk hareketi senin vermen lazım. Zaten amortisörün itme kuvveti bagajı açma istikametinde değil. En kötü ihtimalde tek amortisörü kullan o bile yetecek eğer pandizotu takmayacaksan. Ama emin ol çok mutlu olacaksın yeni bagajınla :D

Sadece dikkat et körük yukarı baksın. Yani kalın olan kısım. Piston aralarına toz pislik girmemesi için. Benim eski pistonların körükleri aşağıdaydı. Toz pislik daha kolay bulaşır

Yorum bağlantısı

Elbette. Amortisörün çalışması için ilk hareketi senin vermen lazım. Zaten amortisörün itme kuvveti bagajı açma istikametinde değil. En kötü ihtimalde tek amortisörü kullan o bile yetecek eğer pandizotu takmayacaksan. Ama emin ol çok mutlu olacaksın yeni bagajınla :D

Sadece dikkat et körük yukarı baksın. Yani kalın olan kısım. Piston aralarına toz pislik girmemesi için. Benim eski pistonların körükleri aşağıdaydı. Toz pislik daha kolay bulaşır

Ben pandizotu sabitledim bagajda. Sadece kapağın kendi ağırlığı var o da ben havaya kaldırırsam öyle kalıyor ama kendi yükselmiyordu. Bi ara merkez oto ziyaretimde buna da bakayım. :)

Yorum bağlantısı
Burak Fidan

Merkezoto çiftli satıyor zaten 22 lira bişey al biri yedek dursun tekini kullanırsın işini görür :)

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Kadir Özdemir

Pandizot nereye yaptirabilirim marangoza sordum orjina pandizotun girdiği plastik yerler yukarı doğru şişkin olduğu için yapamam dedi fiberden yapmak lazım dedi oda çok para istedi 250 tl

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Pandizot nereye yaptirabilirim marangoza sordum orjina pandizotun girdiği plastik yerler yukarı doğru şişkin olduğu için yapamam dedi fiberden yapmak lazım dedi oda çok para istedi 250 tl

volkan pandizotu arayin konusun yardimci olabilir
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...