İçeriğe Yönlendir

1.4 Tdci Aşiri Yakit Sorunu

Ramazan ÇELİK

Recommended Posts

Ramazan ÇELİK

ARKADAŞLAR MERHABA ARANIZA YENİ KATILDIM... 1,4 DİZEL FUSİON ALDIM 3 AY OLDU AMA BENIM SORUNUM ARAÇ MÜTHİŞ FAZLA YAKIYOR

SORUNLA İLGİLİ YAPTIKLARIM '''''EMME MANİFOLD TEMİZLİĞİ    BASKI BALATA DEĞİŞİMİ    ENJEKTÖR TEMİZLİĞİ   YAĞ FİLTRESİ VE HAVA FİLTRE DEĞİŞİMİ     HAVA AKIŞ METRE TEMİZLİĞİ YAPILDI '''''  AMA NE YAPARSAM YAPAYIM  ARAÇ ŞEHİR İÇİ TÜKETİMİ  10-11 LT /100 KM DE AŞAĞI DÜŞÜREMEDİM Bİ TÜRLÜ YAKITI ŞELL DEN ALIYORUM AŞIRI YOĞUN TRAFİGE GİRMİYORUM SAKINDE KULLANIYORUM AMA NE ÇARE

ARAÇTA DUMAN ATMA YOK ÇEKİŞ PROBLEMİ YOK  BİLGİSAYARA BAĞLANDI ARIZA KAYDI YOK.... ANLAMADIM GİTTİ

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lütfen küçük harf ile yazalım.

günlük sıklıkla gidilen ev-iş arası masefa kaç km ?

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

ARKADAŞLAR MERHABA ARANIZA YENİ KATILDIM... 1,4 DİZEL FUSİON ALDIM 3 AY OLDU AMA BENIM SORUNUM ARAÇ MÜTHİŞ FAZLA YAKIYOR

SORUNLA İLGİLİ YAPTIKLARIM '''''EMME MANİFOLD TEMİZLİĞİ    BASKI BALATA DEĞİŞİMİ    ENJEKTÖR TEMİZLİĞİ   YAĞ FİLTRESİ VE HAVA FİLTRE DEĞİŞİMİ     HAVA AKIŞ METRE TEMİZLİĞİ YAPILDI '''''  AMA NE YAPARSAM YAPAYIM  ARAÇ ŞEHİR İÇİ TÜKETİMİ  10-11 LT /100 KM DE AŞAĞI DÜŞÜREMEDİM Bİ TÜRLÜ YAKITI ŞELL DEN ALIYORUM AŞIRI YOĞUN TRAFİGE GİRMİYORUM SAKINDE KULLANIYORUM AMA NE ÇARE

ARAÇTA DUMAN ATMA YOK ÇEKİŞ PROBLEMİ YOK  BİLGİSAYARA BAĞLANDI ARIZA KAYDI YOK.... ANLAMADIM GİTTİ

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM....

opet i denedınızmı?

Yorum bağlantısı
Reşat Uz

hortumlarda  yakıt kaçağı falan olmasın yapılacak bir dizi işlemi yapmışsınız

geri dönüş hortumlarında kaçak varsa enjektör diplerinde birikip boşa gider

yakıt filtreniz ne durumda ?

Yorum bağlantısı
Misafir

Gittiğiniz mesafede motor ısınmıyor ise bundan dolayı da olabilir. Dizel araçlarda motor ısınmadan hareket edildiğinde biraz fazla yakıyor. Uzun mesafede ölçtünüz mü ne kadar yaktığını?

Yorum bağlantısı
Onur Durmaz

Aracınızın belirttiğiniz miktarlarda yakıt tüketiyorsa gerçek anlamda çok yakıyor demektir. İstanbul'da trafiğe göre ortalama 5,5-7 lt arası aracınızın yakıt tüketimi olması gerekir. Öncelikle tamircinizi değiştirin çünkü bu kadar çok yakıt tüketen bir aracın sorununun bulunamama ihtimali yoktur. Yapmanız gerekenler ise aracın turbosunu kontrol ettirmek ve bir sıkıntı yoksa iyi bir dizelciye pompa-enjektör ayarı yaptırmak.

Yorum bağlantısı
Ramazan ÇELİK

lütfen küçük harf ile yazalım.

günlük sıklıkla gidilen ev-iş arası masefa kaç km ?

Ortalama  38 km git gel

Aracınızın belirttiğiniz miktarlarda yakıt tüketiyorsa gerçek anlamda çok yakıyor demektir. İstanbul'da trafiğe göre ortalama 5,5-7 lt arası aracınızın yakıt tüketimi olması gerekir. Öncelikle tamircinizi değiştirin çünkü bu kadar çok yakıt tüketen bir aracın sorununun bulunamama ihtimali yoktur. Yapmanız gerekenler ise aracın turbosunu kontrol ettirmek ve bir sıkıntı yoksa iyi bir dizelciye pompa-enjektör ayarı yaptırmak.

turboya bakıldı sorun yok enjektörler söküldü herşey normal gözüküyor fabrika değerlerini veriyormuş

hortumlarda  yakıt kaçağı falan olmasın yapılacak bir dizi işlemi yapmışsınız

geri dönüş hortumlarında kaçak varsa enjektör diplerinde birikip boşa gider

yakıt filtreniz ne durumda ?

enjektörler sökülünce geri dönüş hortumları değişti ama filtreden depoya kadar olan bölüm değil tabi ama aynı

son olarak yazılım güncelleme yaptır diye tavsiye edildi servisi aradım 200 tl istiyor bilmiyorum faydası olurmu

Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu

Fazla yakıt yakmanın bazı nedenleri;

1. Lastik havalarının az olmasından dolayı sürtünmenin artması

2. Fren ayarlarının bozuk olması

3. Hava filtresinin tıkalı olması

4. Fren balatalarının ayarsız ve sıkı olması

5. Debriyajın kaydırması

6.Düşük viteste kullanım

7.Aniden hızlanmak, gereksiz fren yapmak

Eğer araçta hiçbir sorun yok ise kullanımdan dolayı da kaynaklanabilir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...