İçeriğe Yönlendir

Gaz Pedali Sertligi Ve Pedalin Geri Yavas Gelmesi

Fatih Orbay Sönmez

Recommended Posts

Fatih Orbay Sönmez

Herkese merhabalar arkadaslar..

Araniza yeni katildim. Bazi sorunlarim var bunar hakkinda yardimci olursaniz cok sevinirim.

Aracim 98 model mondeo 2.0 ghia.

Gaz pedalim sert ve vites gecislerinde ayaginizi gazdan cekerken debriyaja bastiginizda gaz teli geriye cok yavas geldigi icin motor devri yukseliyor. Yani vitesi 2500 devirde degismek icin debriyaja basip gazdan cekiyorum ama aracin devri 4500 5000 e kadar yukseliyor sonrasinda yavas yavas dusuyor. Aracta antipatinaj var ama calismiyor. Dugmeye basiyorum ama isik yanmiyor. Cc var calisiyor sorunsuz. Abs calismiyor. Ara panik frende kitliyor tekerleri ama abs kambasida yanmiyor. Sadece ariza lambalarinin oldugu yerde disk isareti yaniyo. Bu balatalarin zayifladigini gosteriyo diye biliyorum. Simdiden herkese cok tesekkurler...

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

gaz pedalı için elinize bir wd40 alın koltuğu en geriye çekin gazpedalının oynak her kısmını bolca fısfıslayın, daha sonra motor kaputunu açın içerden gaz verdiğiniz zaman hareket eden bir mekanizma var onunda hareketli kısımlarını iyice wd 40 layın  ve bir süre gaza basçek bas-çek yaparak iyice alıştırın ,,,ciddi oranda yumuşuyor, frene basıldığı zaman abs lambası yanmaz, abs lambası sürekli yanıyorsa sıkıntı vardır, önce bi hidrolik seviyenize, balatalarınıza baktırın abs soketlerini kontrol ettirin kopmuş, çıkmış olabilir,eğer hala abs devreye girmiyorsa tesisat kontrol edilir ,soketler çözücülerle temizlenir, okuyucular kontrol edilir ,tesisata bakılır en sonda beyin e bakılır, Kolay gelsin.

tarihinde Erol Eser tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Orbay Sönmez

Yardiminiz icin tesekkur ederim Erol bey en kisa surede soylediklerinizi uygulayacagim. Yalniz abs ile ilgili bu soketler kablolar okuyucular falan tam olarak nerede nereleri kontrol etmem gerek. Bu arada antipatinaj icin bir tavsiyeniz varmidir. Lamba yanmadigi zaman devrede oldugunu biliyorum devreden cikarmak icin dugmeye bastigim zaman lamba yanmiyor. Bu tcs motoru arizasindan dolayi olabilir mi? Benim yapabilecegim birseyler var mi?

Yorum bağlantısı
Misafir

Abs devreye girerken ışık yanmaz. Araç çalışırken, abs ışığı yanıp sönüyorsa Abs çalışıyor demektir. Asr düğmeye basmadığınızda çalışıyor, düğmeye basarsanız devreden çıkar. Eğer düğme basılı değilken patinaja düşmeyip göstergelerin alt bölümünde bir patinaj işareti çıkıyorsa o da çalışıyordur. Gaz pedalının çok sertleşmesi asr için arıza işaretidir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

CC varsa sorun gaz telinde veya CC motoruna, yaş itibari ile rastlanır bu arızaya, gaz teli zamanla içten deforme oluyor, ehil bir ford teknisyeni kısa sürede teşhis koyar, yanan diğer lamba beyinden bağımsız, fren balatanız bitmiş .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Abs soketleri tekeri söktügünüzde merkeze gelen kabloyu takip ederseniz görürsünüz amartsöre tutunarak davlumbazin icine girer soketi cikarip icini wd40la temizleyin.arka soket icinde aynisekil gözle kontrol edin yoksa arka koltugu sökün tekere yakin olan yerdedir tesisati bi kontrol edin gözle görünen bi siyrilma kopuk vs... Varmi diye.tcs konusunda bilgim yok hocam.benim arabada tcs yoktu olsaydi kesin bilgim olurdu:-))

Yorum bağlantısı
Fatih Orbay Sönmez

Yardimlariniz icin ayri ayri tesekkur ederim. Zaman ayirdiginiz icin sagolun.

Birde Antalya da tavsiye edebileceginiz usta var mi? Yada burada tanisip yardim alabilecegim Mondeo cular..

Yorum bağlantısı
Fatih Orbay Sönmez
(düzenlendi)

Abs devreye girerken ışık yanmaz. Araç çalışırken, abs ışığı yanıp sönüyorsa Abs çalışıyor demektir. Asr düğmeye basmadığınızda çalışıyor, düğmeye basarsanız devreden çıkar. Eğer düğme basılı değilken patinaja düşmeyip göstergelerin alt bölümünde bir patinaj işareti çıkıyorsa o da çalışıyordur. Gaz pedalının çok sertleşmesi asr için arıza işaretidir.

Saygılarımla.

Dugmeye basiyorum ama isik yanmiyo kalkislarda da denedim gostergenin orada hic bir isaret cikmiyo ve arac patinaj cekiyo hemde ne patinaj lastiklerden koku geliyo :) Ayrica araci calistirirken abs lambasida yanmiyo yani kontagi actigimda lamba yanmiyor. Abs ile ilgili hicbir isik yok :(

tarihinde Fatih Orbay Sönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Orbay Sönmez

Abs soketleri tekeri söktügünüzde merkeze gelen kabloyu takip ederseniz görürsünüz amartsöre tutunarak davlumbazin icine girer soketi cikarip icini wd40la temizleyin.arka soket icinde aynisekil gözle kontrol edin yoksa arka koltugu sökün tekere yakin olan yerdedir tesisati bi kontrol edin gözle görünen bi siyrilma kopuk vs... Varmi diye.tcs konusunda bilgim yok hocam.benim arabada tcs yoktu olsaydi kesin bilgim olurdu:-))

Tkerlerdeki soketleri kontrol ettim sag tarafta bir soket var plastik kelepceyle fren hortumuna sabitlenmis ama sol tarafta soket falan yok ucu kopuk iki kablo var :( Sanirim birseye takilip kopmus. Yenisini bulabilirmiyim yoksa kikmacilardanmi bakalim

Yorum bağlantısı
Misafir

sıfırı 150-200 tl arası. çıkmacılardada  30-40 arası bişeydir nekadar sağlamdır nekadar güvenilir bilinmez , ama senin kablo kopuksa sadece , güzelce birleştirilip lehimlenip iyi izole edilirse(tabi kablo sağlamsa)kullanılır.

Yorum bağlantısı
Fatih Orbay Sönmez

sıfırı 150-200 tl arası. çıkmacılardada 30-40 arası bişeydir nekadar sağlamdır nekadar güvenilir bilinmez , ama senin kablo kopuksa sadece , güzelce birleştirilip lehimlenip iyi izole edilirse(tabi kablo sağlamsa)kullanılır.

Tam olarak inceleyemedim. Ucu acikta iki kablo gordum ama soket falan yoktu :( . Arkalarda koblo goremedim. Aracin icini temizlerken koltugun altinda kablolar gormustum tekerlere yakin yerde onlari kontrol etmistim saglam gorunuyorlardi.

Yorum bağlantısı
Misafir

Tam olarak inceleyemedim. Ucu acikta iki kablo gordum ama soket falan yoktu :( . Arkalarda koblo goremedim. Aracin icini temizlerken koltugun altinda kablolar gormustum tekerlere yakin yerde onlari kontrol etmistim saglam gorunuyorlardi.

ehil bir ford tamircisine göstermelisin abs kablosunun devamımı kopmuş yoksa soketten itibarenmi yok, bakılması lazım.

Yorum bağlantısı
Fatih Orbay Sönmez

ehil bir ford tamircisine göstermelisin abs kablosunun devamımı kopmuş yoksa soketten itibarenmi yok, bakılması lazım.

soketin onunden kopmus amortisorun etrafindan plastik koruma borusuyla gelen kablolar var sonrasi yok. Arabayi kanala alip bakmak lazim soketten sonrasinda balatalara giren kablolar varmi diye umarim vardir :(

Yorum bağlantısı
Fatih Orbay Sönmez

CC varsa sorun gaz telinde veya CC motoruna, yaş itibari ile rastlanır bu arızaya, gaz teli zamanla içten deforme oluyor, ehil bir ford teknisyeni kısa sürede teşhis koyar, yanan diğer lamba beyinden bağımsız, fren balatanız bitmiş .

Çaglar bey ;

Abs lambasi hicbir sekilde yanmiyor. Ne kontagi acinca ne de marsa basinca. Sol on abs kablosu soketin onunden kopuk, soket hic yok. Bu kopukluk abs yi tamamen devreden cikarir mi?

Yorum bağlantısı
Misafir

sizin sıkıntı daha büyük gibi görünüyor kablo kopuk olduğunda abs lambasının araç çalışırkende yanması lazım,kontaktada yanmadığına göre sizin lambayı iptal etmişler sorun beyindede olabilir tesisatta da tespit için öncelikle kontak açıldığında abs ışığının neden yanmadığı bulunmalı ondan sonra diğer aşamalara geçilmeli.

Yorum bağlantısı
Fatih Orbay Sönmez

sizin sıkıntı daha büyük gibi görünüyor kablo kopuk olduğunda abs lambasının araç çalışırkende yanması lazım,kontaktada yanmadığına göre sizin lambayı iptal etmişler sorun beyindede olabilir tesisatta da tespit için öncelikle kontak açıldığında abs ışığının neden yanmadığı bulunmalı ondan sonra diğer aşamalara geçilmeli.

Kontak acilinca lambanin yanmasi gerektigini ogrendigimde bende arizanin buyuk oldugubu tahmin ettim ama soylemeye dilim varmiyordu. Antalyada bildiginiz duydugunuz isinin ehli bir usta varmi?

Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

Kontak acilinca lambanin yanmasi gerektigini ogrendigimde bende arizanin buyuk oldugubu tahmin ettim ama soylemeye dilim varmiyordu. Antalyada bildiginiz duydugunuz isinin ehli bir usta varmi?

abs devamlı yandığından sigortasını söküp iptal edilmiş olabilir , en iyisi yetkili ford servisi dir diye düşünüyorum.  

Yorum bağlantısı
Fatih Orbay Sönmez

abs devamlı yandığından sigortasını söküp iptal edilmiş olabilir , en iyisi yetkili ford servisi dir diye düşünüyorum.

Servislerde malum elini veren kokunu kaptiriyor. Birde birseyi tamir etme yoluna gidilmiyor hemen bu bozuk degisicek deniyor.

Bugun is yerindeki bir abimden ogrendim onun seki arabasida mondeo imis. Bir ustunu almis benim ustama goturelim dedi. Daha onceden serviste calisan bir ustaymis isciliginede iyi diyorlar. Bir gidip gostericem bakalim.

Bildigim yok antalyadaki üyelere sormak lazim bu arastirin cok gecmis olsun

Tesekkurler Erol bey

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Orbay Sönmez

bir kutu wd-40 i gaz tellerinden iceri boca ettim ama nafile gaz pedali hala sert ve geri yavas geliyo. Abs ariza lambasi yanmiyo sigortasini kontrol ettim ama sigorta saglam. Gosterge tablosunu sokup bakmadim henuz. Abs lambasi surekli yandigi icin kesmis olma ihtimali varmidir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...