Abdurrahman Balaban 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Özellikle tümseklerden asimetrik geçişte arka taraftan gelen gıcırtı sesinin sebebini tespit ettiğimden paylaşayım dedim. Sorunun kaynağı; aşınmış kilit kaplama plastiği ve neticesinde birbirine sürten iki metal. Ses tespiti için araç sabit ve bagaj kapağı kapalı vaziyette iken , kapağı aşağıya doğru esnetmekle yapılır.Gıcırtı duyulur bu şekilde. Probleme, kilidin karşılığına elektrikçilerin kullandığı banttan birkaç kat sararak çözüm buldum fakat bir süre sonra aşınıp tekrar ses yapmakta bu sebeple kalıcı çözüm aramaktayım.Kilit mekanizmasını plastik kaplamak imkansız görünüyor öyleyse kilit karşılığına bir şeyler yapmalı..Şantiyede bulunan kauçuk esaslı bir malzeme ile çözüm üretmeyi deneyeceğim.Bu malzemeyi oraya yapıştırmak ne kadar kalıcı olur deneyince göreceğiz artık. Kendinden yapışkanlı ve çok sert plastiğe sahip bir bant olsa sorun kökten çözülürdü sanıyorum. Kilit karşılığına yapıştırmayı düşündüğüm kauçuk malzeme 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Elinize sağlık. Darısı bana Arkadan gelen bir tıkırtıyı kesmeye çalışıyorum. Şayet bulabilirsem Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Eline sağlık abi...bende bu sıkıntıyı elektrik bantı ile çözüyordum...bunuda deniyeceğim. Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Epoksi esaslı boyalar var. Kilit karşılığı ve tırnak sökülüp kalın kalın sürülüp denenebilir.. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 28 Ekim 2013 Yazar Paylaş 28 Ekim 2013 Elinize sağlık. Darısı bana Arkadan gelen bir tıkırtıyı kesmeye çalışıyorum. Şayet bulabilirsem Aracı arka taraftan yatay ve düşey yönde sallamak başlangıç metodu olmalı Epoksi esaslı boyalar var. Kilit karşılığı ve tırnak sökülüp kalın kalın sürülüp denenebilir.. Bu da aklımda var ,boya değilde epoxy yapıştırıcıyı hamur kıvamında iken süreceğim aynı yere tabi bu yöntem işe yaramazsa 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Aracı arka taraftan yatay ve düşey yönde sallamak başlangıç metodu olmalı Bu da aklımda var ,boya değilde epoxy yapıştırıcıyı hamur kıvamında iken süreceğim aynı yere tabi bu yöntem işe yaramazsa Silikon spray, kalın gres de aklıma geliyor.. Ama kirletme faktörü var tabi.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 28 Ekim 2013 Yazar Paylaş 28 Ekim 2013 Silikon spray, kalın gres de aklıma geliyor.. Ama kirletme faktörü var tabi.. Denedim işe yaramadı,azaltıyor fakat çözmüyor Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 bende de arkadan gıcırtı geliyor,tespit de edildi ,ama çözüm bulamadım.bagaj kapağının iç kısımdaki plastik kaplamalar var.bunlar sert plastik ve zamanla da iyice sertleşmiş sürekli gıcırdıyor.özellikle kışın hava soğukken.buna bir çözüm varmıdır? Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Metal, metale sürttüğünde böyle bir gıcırtı çıkması ilginç, bence tespitini yeniden gözden geçirmelisin. Bir de benim işaretlediğim plastik palet tarzı yerlere odaklan, test için üstlerine kağıt bant yapıştırarak deneyebilirsin. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 28 Ekim 2013 Yazar Paylaş 28 Ekim 2013 Kilit ve karşılığı arasında boşluk oldukça o ses duyulur,yandaki lastik tamponlardan kaynaklı olsa bile Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Kilit ve karşılığı arasında boşluk oldukça o ses duyulur,yandaki lastik tamponlardan kaynaklı olsa bile İşte o boşluğu lastik tamponları 1'er mm. kalınlaştırarak ortadan kaldıramaz mıyız. Bir de nasıl bir gıcırtı olduğunu bilmediğim için tam teşhis koyamıyorum. Benim araçta yok Ha, şimdiye kadar bir kez öyle bir ses geldi o da sol stop ampulü yanmıştı onu değiştirdikten sonra arka lambayı kaputa fazla yanaşık sıkmışım, senin bahsettiğin gibi bir sürtme gıcırtısı geliyordu, yeniden ayarladım bitti. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Kauçuk, kilit dilinin çalışmasını zorlar bence, hatta sıkışıp kalabilir. Kilit dilinin üzerine sert plastik bir parça yapıştırılsa daha iyi olur sanki. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 28 Ekim 2013 Yazar Paylaş 28 Ekim 2013 İşte o boşluğu lastik tamponları 1'er mm. kalınlaştırarak ortadan kaldıramaz mıyız. Bir de nasıl bir gıcırtı olduğunu bilmediğim için tam teşhis koyamıyorum. Benim araçta yok Ha, şimdiye kadar bir kez öyle bir ses geldi o da sol stop ampulü yanmıştı onu değiştirdikten sonra arka lambayı kaputa fazla yanaşık sıkmışım, senin bahsettiğin gibi bir sürtme gıcırtısı geliyordu, yeniden ayarladım bitti. Kilit karşılığına bandı birkaç kez sarınca ses kesiliyor oradan biliyorum Kauçuk, kilit dilinin çalışmasını zorlar bence, hatta sıkışıp kalabilir. Kilit dilinin üzerine sert plastik bir parça yapıştırılsa daha iyi olur sanki. Kilit dilinin üzerine hiç bişey yapılamaz bence, kilit karşılığı için çözüm üretmek lazım Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 (düzenlendi) Kilit karşılığına bandı birkaç kez sarınca ses kesiliyor oradan biliyorum Çünkü karşılıktaki yuvarlak mil bant sarınca kalınlaşıyor, ve mekanizmayı plastik yastıklara doğru iyice sıkıştırıyor 28 Ekim 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Safak Acar 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Başlığı görünce bendeki seste aklıma geldi, genelde müzik kapalı arka koltuğun ordan bi gıcırt gliyo ben çözmedi ama düşündüğüm kadar arka koltuklar sanki birbirine sürtüyor, belki o sesde bagajdan geliyodur bilmiyorum ses duymaya başlıyınca müziği acıyorum hiç bişi duymuyorum, yoksa cok takarım her yerden ses geliyo sonuçta suan en belirgin koltuklardan geliyor gibi ses. Bende bi bakim bagaj kilitine... Yorum bağlantısı
Abdullah Hacıefendioğlu 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Elinize sağlık, yine bir ilmi çalışma 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 aynı sıkıntı bende var, araç sogukken ve sadece soguk havada yapıyor, aracın içi ısınınca kesiliyor, burdan olabilir bende bi deneyim, eline saglık kardeş, güzel tespit. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 son 6 aydır benzer bir ses vardı kilidi yine yağladım ama bu sefer geçmemişti. Bence çözüm mantıklı deneyelim görelim. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Kilit dili yerinden sökülebiliyorsa, bir metal kap içinde plastik iyice eritilse, aynı zamanda kilit dili de ısıtılıp bu sıvı plastiğe daldırılıp çıkarılsa ince bir plastik kaplama oluşabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 28 Ekim 2013 Paylaş 28 Ekim 2013 Ben bu gibi durumlarda bez elektrik bant sarıyordum sesi kesiyor ömrü de baya uzun oluyordu. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 28 Ekim 2013 Yazar Paylaş 28 Ekim 2013 Ben bu gibi durumlarda bez elektrik bant sarıyordum sesi kesiyor ömrü de baya uzun oluyordu. Evet bez bant da geçici fakat iyi bir çözüm Yorum bağlantısı
Recommended Posts