İçeriğe Yönlendir

Triger Değişimi Sonrası Çekiş Düşüklüğü Ve Tekleme

Tayfun KAPICI

Recommended Posts

Tayfun KAPICI

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce triger setini değiştirdik. Değişimden sonra arabayı çok kullanma fırsatım olmadı şehir dışına gittim. 2 ay sonra geldiğim babam arabayla sadece 700 km yol yapmış arabanın gitmediğini söyledi. bende baktım ve cidden belirgin bi çekiş düşüklüğü var. Daha önceden 3000 devirde vites atarak kullanırken  5. viteste hızımı 100den 170lere çok rahat çıkarabiliyordum. Arabadaki ivmelenmeyi hissedebiliyordum. Ancak şuan devirli kullanarak gidersem araba 110-120 yi geçmiyor. Çok hantallaştı ve çekişi belirgin şekilde düştü. 3. vitesle rahat çıktığım rampaları şimdi 2. viteste zor çıkıyorum. Ayrıca araçta belirgin bi tekleme var özellikle ayağımı gaz pedalından çektiğim zaman çok farkediliyor. Yaptırdığım ustaya götürdüm bi anormallik yok düzgün dedi ama ben kesinlikle inanmıyorum. Araştırdım herkes sente atlak olabileceğini söylüyor. Bunu ustaya söylediğimde iste sente atlak olsa motor hiç çalışmaz marşa bastığın an sibopları eğerdin dedi. Sizce sorun ne olabilir? Ayrıca Ankarada sente ayarından anlayan iyi bir usta önerebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam

arakdaşın megane arabasında da oldu sorun. araç çekmiyor ve zor marş alıyordu.serviste düzelttik. 600 tlye. kasnak da zarar görmüş yanlış takılma ile.zaten servis sadece kayışı değiştirmiyor. set olarak değiştiriyor

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Aynı durumu bir yakınım da yaşamıştı, yeni düzeltirdi. Kayseri yetkili servisinde triger değişimi yaptırtmıştı ve ondan sonra şikayetleri başlamıştı. Nihayet iki hafta önce Konya'daki bir özel serviste sentenin bir tık atlamış olduğu fark edilip düzeltilmiş. Şimdi aracı normale döndü. Son zamanlarda çok duymaya başladım bu şikayeti.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Aceleyle özentisiz yapılmış işçilik adı usta hayret.. Zarar vermeden kısa zamanda yaptırmanız sizin yararınıza.

Yorum bağlantısı
Tayfun KAPICI

müsait olacağım ilk anda götürmeyi düşünüyorum ancak şu bir gerçek ankarada motordan anlayan bir ustaya denk gelemedim. Yani şunu merak ediyorum motoru açmadan sentenin atık olup olmadığı anlaşılabilir mi? Birde sizce bu olay bana ne kadar mal olur?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

278 05 69 Ömer usta, sentesini düzeltir...

müsait olacağım ilk anda götürmeyi düşünüyorum ancak şu bir gerçek ankarada motordan anlayan bir ustaya denk gelemedim. Yani şunu merak ediyorum motoru açmadan sentenin atık olup olmadığı anlaşılabilir mi? Birde sizce bu olay bana ne kadar mal olur?

Serkan Abime kulak verin.

Yorum bağlantısı
Tayfun KAPICI

Serkan Abime kulak verin.

Serkan abinin önerisini yazdım aklıma :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Tayfun bey aracınız dizel mi Lpg mi? Çözüm amaçlı sormuyorum bazı hızlanma verileri vermişsiniz de kendi aracımla kıyaslama yapmak için soruyorum.

Yorum bağlantısı
Tayfun KAPICI

Tayfun bey aracınız dizel mi Lpg mi? Çözüm amaçlı sormuyorum bazı hızlanma verileri vermişsiniz de kendi aracımla kıyaslama yapmak için soruyorum.

Aracım LPG'li Erdem Bey.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Belirtiler ve tirger sonrası başlaması sente ayarına işaret ediyor ama ateşleme problemi dolayısıyla buji,buji kabloları,bobinden biri de olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tayfun KAPICI

10 gün önce arabamı Şaşmaz 25. sokakta  Ömer ustaya götürdüm sorunu hallettirdim sente atlakmış şuanda çok memnunum. 

278 05 69 Ömer usta, sentesini düzeltir...

Öneriniz için çok sağolun. Sorunu halletti Ömer usta :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

10 gün önce arabamı Şaşmaz 25. sokakta  Ömer ustaya götürdüm sorunu hallettirdim sente atlakmış şuanda çok memnunum. 

Öneriniz için çok sağolun. Sorunu halletti Ömer usta :)

Ne güzel...  :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...