İçeriğe Yönlendir

Obd Bağlantı Hatası

Engin Deniz

Recommended Posts

Engin Deniz

İlginç bir sorunumuz var. Passata sonradan teyp takıldı. Araç teyp takılıyken OBD den bilgisayara bağlanmıyor. Teybi soketten sökünce bağlanıyor :) Kablo kesme biçme yapılmadı soket sökülüp yeni teyp takıldı. Sıkıntı ne olabilir sizce ?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

İlginç bir sorunumuz var. Passata sonradan teyp takıldı. Araç teyp takılıyken OBD den bilgisayara bağlanmıyor. Teybi soketten sökünce bağlanıyor :) Kablo kesme biçme yapılmadı soket sökülüp yeni teyp takıldı. Sıkıntı ne olabilir sizce ?

Kodlama gerekiyordur :tongue:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vw için normal, vida sıksan adaptasyon sorar

Paynır abi :D

tırt işte, paynır kapandı,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Deniz

vw için normal, vida sıksan adaptasyon sorar

tırt işte, paynır kapandı,

Aynen bahsetmiştim daha önce, gaz gelebeği temizlendi, yakıt bi anda fırladı, bilgisayardan gaz kelebeği adaptasyonu yapılıp düzeltildi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

İlginç bir durum..Teyp sökülüp bağlantı sağlandığında bir kod alıyor mu 

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Vay arkadaş.

Harbiden VW'ye özgü bir problemmiş...

Detay alabilirmiyiz ,çözümde yazıyor mu

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yazıyor.

Özetle;

Can-Bus hattı radio ile iletişime geçiyormuş. Radio olmadığı zaman iletişim vermemesi normal.

VW'm olmadığı için çözümü tam anlamamakla beraber; sigorta kutusunda şemada gösterilen kısımdaki kabloları sökün ve bazılarının kullanılmasını engelleyin diyor. Ancak böyle dediğime bakmayın, ben bile emin değilim şu anda.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

yıkarken şampuan da seçiyormuş onun da ayrı adaptasyonu varmış,

Neyse ki, koltuğa otururken toto seçmiyor :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Yazıyor.

Özetle;

Can-Bus hattı radio ile iletişime geçiyormuş. Radio olmadığı zaman iletişim vermemesi normal.

VW'm olmadığı için çözümü tam anlamamakla beraber; sigorta kutusunda şemada gösterilen kısımdaki kabloları sökün ve bazılarının kullanılmasını engelleyin diyor. Ancak böyle dediğime bakmayın, ben bile emin değilim şu anda.

eğer sonradan takılma bir cihaz kullanıyorsanız k-line'ı ki orada verilen şekilde 3 nolu pin oluyor, onu soketten sökün ve ucunu bantlayın bir yere değmesin diyor :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

eğer sonradan takılma bir cihaz kullanıyorsanız k-line'ı ki orada verilen şekilde 3 nolu pin oluyor, onu soketten sökün ve ucunu bantlayın bir yere değmesin diyor :D

Hah, doğru anlamışım da, k-line'ı çözene kadar ... :)

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

O zaman elinden öper :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Peki ben linkteki cihazı alıp, 3 nolu pine girecek bacağı kessem aynı şey olurmu ? :)

http://www.aliexpress.com/item/Latest-Version-V2-1-Super-Mini-ELM327-Bluetooth-OBD2-Scanner-ELM-327-Bluetooth-For-Multi-brands/808159089.html

Edit: bahsedilen teyp soketi galiba, ben ODB soketi sandım :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Peki ben linkteki cihazı alıp, 3 nolu pine girecek bacağı kessem aynı şey olurmu ? :)

http://www.aliexpress.com/item/Latest-Version-V2-1-Super-Mini-ELM327-Bluetooth-OBD2-Scanner-ELM-327-Bluetooth-For-Multi-brands/808159089.html

Edit: bahsedilen teyp soketi galiba, ben ODB soketi sandım :p

Evet

teyp soketinin arkasındaki 3 azad edilecek :D

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Gönderilen Resim

Evet ilgili kabloyu bulup kestik. Bağlantı işi tamam. Başta abim olmak üzere herkese teşekkürler. :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Evet ilgili kabloyu bulup kestik. Bağlantı işi tamam. Başta abim olmak üzere herkese teşekkürler. :)

OBD iyi de telefon dandik :p:D

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

a4aqe7a9.jpg

Nasıl yaptınız abi?

Ayrıntılı yazarsanız :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...