Erhan Güler 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Arkadaşlar aracımı sattım. Alan çocuk aracı demesine göre kendi şehrinde bir ustaya ve ford servisine göstermiş. Ona araç tavan hariç komple boyalı demişler. Ben de alırken aracı ford servisinde ekspertize sokmuştum sadece sol arka çamurluk ve sağ tarafta boya var denmişti.Ben kullanırken de kaza yapmadım çok şükür. Aracı satmadan pasta cila & boya koruma yaptırmıştım acaba ondan dolayı araç tavan hariç komple boyalı demiş olabilirler mi ? Adam aracı alacağı zaman 50 tl verip boyasına baktırmadı parası gitmesin diye ücretsiz sadece motoruna baktırmıştı. Şimdi diyor ben sana güvenmiştim aracı geri alacaksın. Aracı satalı 17 gün geçti ben de alamayacağımı belirttim ve kesinlikle komple boyalı olduğuna inanmadığımı söyledim. Aracın önden kazası yok yanlarda olabilir ona bir şey demiyorum tabiki de. Sonuçta kimseye zorla mal da satmadım , alacakları zaman da istediğiniz yere gösterin dedim ama 50 tl vermemek için boyasına baktırmadılar. Servis çok iyi işçilikle boyamışlar falan demiş, bugün aklıma geldi araca pasta cila ve boya koruma yaptırmıştım acaba onunla alakalı bir durum olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Erhan Güler 6 Kasım 2013 Yazar Paylaş 6 Kasım 2013 Normal tanıdık bir ustaya da göstermiş sonra güvenmemiş yetkili servise de gösterdim 150 tl verdim dedim ama benim bildiğim yetkili servis ekspertiz yapıp kağıt vermek için 300-400 tl gibi bir meblağ istiyor. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Siz arabayı satarken bildiğiniz boyanmış kısımları alıcıya söylemediniz mi? Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Sürekli wax yapılan araçların micron değerlerinin yüksek çıkması normaldir. Ancak aradaki fark hiçbir zaman macunlanmış ve yeniden boyanmış boya kadar olmaz. Ölçülen micron değerlerini söylesin ona göre değerlendirin. Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 pasta cila öyle şey ciddi anlamda boyaya müdahele yapmaz diye biliyorum. alan adam da kontrol ettirip alsaymış. noter şatışı sırasında noter amca yada katibi "alan veren kendi arasında anlaştı mı" diye sorduğun da "tamam" demişseniz iş işten geçmiştir. yok böyle bir mevzu. kafa yormaya değmez. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 (düzenlendi) 3 yıldır kabaca pasta - cila diyeceğimiz detay ile ilgileniyorum emin olun türkiyede arabayı boyalı çıkaracak kadar mikron farkı yapacak bir boya koruma YOK. Kaldı ki pasta boyayı kalinlastirmaz inceltir. Ortada bi yanlış var ama boya korumanın yanlısı olmadığı kesin Uygulamalarimi merak edenler detailturkey de hacı köksal konularına bakabilir 6 Kasım 2013 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erhan Güler 6 Kasım 2013 Yazar Paylaş 6 Kasım 2013 Ben aracı satarken bagaj kapağının ve arka tamponun değiştiğini söyledim. Ayrıca sol arka çamurlukta ve sağ tarafta boya var dedim ama tam nerde bilmiyorum dedim. Bir kaç kişiye göstermek istedik ama 50 tl istediler boyasına bakmak için. Alıcı da 50 tl vermek istemedi açıkçası direk alım-satım'ı gerçekleştirdik. Hatta bagaj kapağının değiştiğini babama söyleme abi dedi yoksa almayabilir üniversite öğrencisiydi alıcı 19 yaşında babasıyla geldiler. Ben de sen nasıl istersen dedim ama senin bilgin olsun dedim. Nereye istiyorsanız gösterelim dedim işte motoruna baktırdılar boyaya da para istenince sana güveniyoruz dediler baktırmadılar. Ben de siz nasıl isterseniz dedim. En azından önden boyalı olmadığına %100 eminim önden kazası yok çünkü. Ben de alırken anadolu tarafında Ford yetkili servisine baktırmıştım satıcının dediği gibi arka bagaj ve tampon değişik sol ve sağda ufak bir kaç boya var dediler. Benim şahsen vicdanım rahat. Kimseye de boyasına sağına soluna baktırma demedim. Aksine aracın tüm + ve - lerini söylemiştim. Kimseye zorla mal satmadım açıkçası. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Varsayalım aracınız komple boyalıydı,varsayalım siz biliyordunuz da söylemediniz, Alırken baktırıp alsaymış, bakkaldan bile ekmek alırken önüne arkasına bakıyoruz, yanığı falan var mı diye... 5 Yorum bağlantısı
Erhan Güler 6 Kasım 2013 Yazar Paylaş 6 Kasım 2013 Vernik uygulaması yaptırdınız mı? İstanbul Zeytinburnu Renault Hedef oto da yaptırdım pasta cila ve boya koruması. Açıkçası ne yaptılar falan hiç bilgim yok. Varsayalım aracınız komple boyalıydı,varsayalım siz biliyordunuz da söylemediniz, Alırken baktırıp alsaymış, bakkaldan bile ekmek alırken önüne arkasına bakıyoruz, yanığı falan var mı diye... Hocam motoruna baktırdı ustaya. Boya için de 50 tl istedi 2 yer açıkçası vermek istemediler. Tamircilerden biri Rotlar fena şekilde dağılmış dedi değişmesi lazım demişti,ben de o yüzden fiyattan 200 TL daha kırdım sıkıntı olmasın diye. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 genelde şöyle bir uygulama var, alıcı aracı expertize sokar. eğer satıcının söylediği şekilde çıkarsa alıcı expertiz masrafını öder. yok eğer satıcının söylediği şekilde değilse expertiz masrafını satıcı öder. bu şekilde yalan yanlış beyanın önüne de geçilir.satıcı dürüst olmak zorunda olur, alıcı da gönül rahatlığıyla aracı alır denildiği gibiyse. ayrıca baktırdığı her araç için denildiği gibi çıkmayınca cebinden bir de baktırma parası çıkmamış olur. Yorum bağlantısı
Erhan Güler 6 Kasım 2013 Yazar Paylaş 6 Kasım 2013 Ayrıca ben adama arabayı satarken "istediğinz yere gösterin" demişsem ve arabayı alıp imzayı attıktan sonra arabayı geri alacaksın gibi bir cümle kurarsa bu dediğiniz bir ricamıdır yoksa bir tehdit midir diye sorardım Rica ediyorsa da böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyler, tehdit ettiğini itiraf ediyorsa "Ne yapacaksınız" diye sorardım. Tehdit edip ne yapacağını falan telefonda söylemek ya da hakaret etmek suçtur Emri vaki yapıyor yarın aracı getiriyorum geri alacaksın diyor Yok aracı satmam lazım diyor, dedim o zaman neden aldın hemen satıyorsun ? Kullan dedim aracın yürüründe sıkıntı yok. Kimse almazmış , 15 bin lira bile kimse vermezmiş 2010 model focus 1.6 tdci titanium araç alıyor 76 bin km'de 33.300 tl'ye hem boyası var istemiyorum diyor. Ayrıca babasından da kendi gizliyor bagaj kapağını. Tehdit de etse rica da etse artık çok geç yapabileceğim bir şey yok + aracın tavan hariç komple boyalı olduğuna da inanmıyorum. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 3 yıldır kabaca pasta - cila diyeceğimiz detay ile ilgileniyorum emin olun türkiyede arabayı boyalı çıkaracak kadar mikron farkı yapacak bir boya koruma YOK. Kaldı ki pasta boyayı kalinlastirmaz inceltir. Ortada bi yanlış var ama boya korumanın yanlısı olmadığı kesin Uygulamalarimi merak edenler detailturkey de hacı köksal konularına bakabilir Vay o sizmiydiniz İlgi ile takip ediyorum 3 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Geçmiş olsun bu arada, alırken de satarken de alıcı ve satıcı aralarında bir protokol imzalasa aracın durumunu kilometresini beyan eden hiç sıkıntı olmaz. Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 "Ben de alırken aracı ford servisinde ekspertize sokmuştum sadece sol arka çamurluk ve sağ tarafta boya var denmişti." Ford servisi ekspertiz yaptıysa kayıtlarında mevcut olabilir. Arabayı servisten aldıysanız zaten onlar almadan ekspertiz yapıyorlar. Ulaşma imkanı olabilir mi, tanıdık biri vasıtasıyla sorun. Siz ekspertiz yaptırdığınızda usta iyi bakmamış veya anlamamış olabilir ki usta olmadan bile arabayla ilgili biri gözle anlayabilir. Fakat makine ile bakıldıysa zaten boyalı parçalar net olarak ortaya çıkıyor. Pasta ve cila ihtimalini düşünmeyin öyle bir şey ihtimal dahilinde değil. Yorum bağlantısı
Serkan Ekinci 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Birde Sol arka çamurluk ve sağ taraf boyalı arka bagaj kapağı değişmiş olarak söylemişsiniz zaten tavan hariç geriye 4 parça kalıyor onlara da bir zahmet baktırsaymış Yorum bağlantısı
Erhan Güler 6 Kasım 2013 Yazar Paylaş 6 Kasım 2013 "Ben de alırken aracı ford servisinde ekspertize sokmuştum sadece sol arka çamurluk ve sağ tarafta boya var denmişti." Ford servisi ekspertiz yaptıysa kayıtlarında mevcut olabilir. Arabayı servisten aldıysanız zaten onlar almadan ekspertiz yapıyorlar. Ulaşma imkanı olabilir mi, tanıdık biri vasıtasıyla sorun. Siz ekspertiz yaptırdığınızda usta iyi bakmamış veya anlamamış olabilir ki usta olmadan bile arabayla ilgili biri gözle anlayabilir. Fakat makine ile bakıldıysa zaten boyalı parçalar net olarak ortaya çıkıyor. Pasta ve cila ihtimalini düşünmeyin öyle bir şey ihtimal dahilinde değil. Servisten almadım hocam arabayı. Usta kendi detaylı bir şekilde aletle incelemişti ama rapor yazmak için 400 tl istemişlerdi artık böyleymiş ben de kabul etmemiştim açıkçası. Ama bundan sonra kendime yeni araç alırsam mutlaka ekspertiz kağıdı alacağım. Birde Sol arka çamurluk ve sağ taraf boyalı arka bagaj kapağı değişmiş olarak söylemişsiniz zaten tavan hariç geriye 4 parça kalıyor onlara da bir zahmet baktırsaymış Arka bagaj ve arka tampon değişik olduğunu söyledim. Sol arka çamurluğu ve sağ tarafta bir yerde boya olduğunu da söyledim. Daha önce bir galerici bakmıştı aletle araca ön tarafta ve tavanda yok demişti ama ufak tefek sağda ve sol da var demişti. Valla artık satışı da yaptım,daha detaylı inceleme yapsaymış keşke , doğru düzgün baktırmadan aldı.Ayrıca yürüründe hiç bir sıkıntısı yok,ilk aracım olacak diyordu üniversite öğrencisi,satmak için almıyorum demişti ama anladığım kadarıyla benden ucuza alıp kendi memleketinde pahalıya satma planları vardı suya düştü planlar. Yorum bağlantısı
Alper Demir 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 (düzenlendi) Vernik uygulaması yaptırdınız mı? Ramazan Bey'in mesajı arada kaynamış biraz. Hemen konuya giriyorum. Ben aracımı alırken bir computest merkezine götürdüm. Usta'da gayet ilgili ve bilgili biriydi. Testleri yaptı(sadece bilgisayar değil, kendi de test ediyor) ve satıcıdan uzak bir yerde yanıma geldi. Konuşmayı yazıyorum.. Usta: Abi bu araç komple vernikli haberin olsun. Ben : Vernikli ne demek? boyalımı yani? Usta: Yok araçta ufak bir boya bile yok ama komple vernikli. Ben: Neden olur o? Usta: Özellikle isteyenler vardır aslında, parlak görünsün ve aracı korusun diye.600-700 den aşağıda yapmazlar ama bir çok kişi komple boyalı der haberin olsun. Ben: Salla usta, boya diyene satmam. Gerisi nasıl? Usta: Herşey dört dörtlük. BEn: Verniği nasıl anladın. Usta: Vernik cihazda kalınlığı etkilemez ama gel bak bir kaç köşede kabarcık var. (sonra gittik ve hakketen boya dışında bir şey vardı) Ben: Sağol usta ben alıyorum bu aracı. Şimdi olayın 2. kısmına giriyorum Ben: Aracınız komple vernikli çıktı. Satıcı bayan: O ne demek? Ben: Vernik yaptırmışsınız araca? Bayan: Yoo bir şey yaptırmadık. Sadece ilk aldığımızda yetkili serviste boya koruma yaptırmıştık. Bize iyi olur demişlerdi. Ben: Tamam önemli değil zaten, bir sorun yok. sonuçta aracı aldım. Veeee son olay. İşyerinde bir arkadaşımın akrabası boya koruma işi ile uğraşıyor. Arkadaşım ona nasıl yaptıklarını sormuş. Akrabası da, "Boya korumadan sonra vernik yapılır normalde, ama araç boyalı derler diye pek istemezler, biz de yapmayız" demiş. Aracım 4 senelik ve yeni gibi parlıyor hala. Cihazda boya görünmüyor, kalınlıklar normal. Ayrıca 2-3 farklı ustaya götürdüm(kaportacı, motor ustası, elektrikçi). Dedimki "bu araç boyalı mı? kırık dökük bir yer var mı?" Hepsi genel olarak şunu söyüyordu. -Abi boyalı gibi ama parçalar orjinal anlamadım bu işi. -Abi boyalı gibi ama darbe yok anlamadım bu işi. Bende gülüp geçiyordum Konu açılmışken paylaşayım dedim. Belki sizin durum da böyle bir şeyler vardır. 6 Kasım 2013 tarihinde Alper Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 Arkadaşlar aracımı sattım. Alan çocuk aracı demesine göre kendi şehrinde bir ustaya ve ford servisine göstermiş. Ona araç tavan hariç komple boyalı demişler. Ben de alırken aracı ford servisinde ekspertize sokmuştum sadece sol arka çamurluk ve sağ tarafta boya var denmişti.Ben kullanırken de kaza yapmadım çok şükür. Aracı satmadan pasta cila & boya koruma yaptırmıştım acaba ondan dolayı araç tavan hariç komple boyalı demiş olabilirler mi ? Adam aracı alacağı zaman 50 tl verip boyasına baktırmadı parası gitmesin diye ücretsiz sadece motoruna baktırmıştı. Şimdi diyor ben sana güvenmiştim aracı geri alacaksın. Aracı satalı 17 gün geçti ben de alamayacağımı belirttim ve kesinlikle komple boyalı olduğuna inanmadığımı söyledim. Aracın önden kazası yok yanlarda olabilir ona bir şey demiyorum tabiki de. Sonuçta kimseye zorla mal da satmadım , alacakları zaman da istediğiniz yere gösterin dedim ama 50 tl vermemek için boyasına baktırmadılar. Servis çok iyi işçilikle boyamışlar falan demiş, bugün aklıma geldi araca pasta cila ve boya koruma yaptırmıştım acaba onunla alakalı bir durum olabilir mi ? bayram öncesi mi satınz? adam da bayram da gezdi Ramazan Bey'in mesajı arada kaynamış biraz. Hemen konuya giriyorum. Ben aracımı alırken bir computest merkezine götürdüm. Usta'da gayet ilgili ve bilgili biriydi. Testleri yaptı(sadece bilgisayar değil, kendi de test ediyor) ve satıcıdan uzak bir yerde yanıma geldi. Konuşmayı yazıyorum.. Usta: Abi bu araç komple vernikli haberin olsun. Ben : Vernikli ne demek? boyalımı yani? Usta: Yok araçta ufak bir boya bile yok ama komple vernikli. Ben: Neden olur o? Usta: Özellikle isteyenler vardır aslında, parlak görünsün ve aracı korusun diye.600-700 den aşağıda yapmazlar ama bir çok kişi komple boyalı der haberin olsun. Ben: Salla usta, boya diyene satmam. Gerisi nasıl? Usta: Herşey dört dörtlük. BEn: Verniği nasıl anladın. Usta: Vernik cihazda kalınlığı etkilemez ama gel bak bir kaç köşede kabarcık var. (sonra gittik ve hakketen boya dışında bir şey vardı) Ben: Sağol usta ben alıyorum bu aracı. Şimdi olayın 2. kısmına giriyorum Ben: Aracınız komple vernikli çıktı. Satıcı bayan: O ne demek? Ben: Vernik yaptırmışsınız araca? Bayan: Yoo bir şey yaptırmadık. Sadece ilk aldığımızda yetkili serviste boya koruma yaptırmıştık. Bize iyi olur demişlerdi. Ben: Tamam önemli değil zaten, bir sorun yok. sonuçta aracı aldım. Veeee son olay. İşyerinde bir arkadaşımın akrabası boya koruma işi ile uğraşıyor. Arkadaşım ona nasıl yaptıklarını sormuş. Akrabası da, "Boya korumadan sonra vernik yapılır normalde, ama araç boyalı derler diye pek istemezler, biz de yapmayız" demiş. Aracım 4 senelik ve yeni gibi parlıyor hala. Cihazda boya görünmüyor, kalınlıklar normal. Ayrıca 2-3 farklı ustaya götürdüm(kaportacı, motor ustası, elektrikçi). Dedimki "bu araç boyalı mı? kırık dökük bir yer var mı?" Hepsi genel olarak şunu söyüyordu. -Abi boyalı gibi ama parçalar orjinal anlamadım bu işi. -Abi boyalı gibi ama darbe yok anlamadım bu işi. Bende gülüp geçiyordum Konu açılmışken paylaşayım dedim. Belki sizin durum da böyle bir şeyler vardır. yaşadığınız örnekte ki her söyleyiş tam bir cahilllik örneği, 700 tl vereyim vernik at buna usta,;; yok biyöle bir teknik, maliyet, istek, ve ihtiyaç boya koruma işi ile uğraşan, başka bir sektöre gçesin mümkünse, boya koruma sonrası vernik, ciddi acaip şeyler duymuştum sektörde ama bu listede ilk 10 a girdi. İtibar etmeyiniz böyle efsanelere. vesile olsun diye yazdım, internete açık ortamda yanlış bilgi çok 4 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 yaşadığınız örnekte ki her söyleyiş tam bir cahilllik örneği, 700 tl vereyim vernik at buna usta,;; yok biyöle bir teknik, maliyet, istek, ve ihtiyaç boya koruma işi ile uğraşan, başka bir sektöre gçesin mümkünse, boya koruma sonrası vernik, ciddi acaip şeyler duymuştum sektörde ama bu listede ilk 10 a girdi. İtibar etmeyiniz böyle efsanelere. vesile olsun diye yazdım, internete açık ortamda yanlış bilgi çok Abi yeri gelmişken bir şey sormak istiyorum. Üretim aşamasında boyanan veya bizim boyattığımız opak olmayan renkli arabaların tamamına boya sonrası vernik atılıyor mu? Metalik çağla yeşili araba boyattım vernik atmadılar. Metalik gri boyattım vernik attılar. Opak renkte hiç atmadılar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Kasım 2013 Paylaş 6 Kasım 2013 adı üstünde metalik denende vernik olur. Vernik isteğe bağlı değildir, O rengin bir gereğidir 2 Yorum bağlantısı
Akan Belen 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Bende amatör olarak bu işle ilgileniyorum kendi çapımda.İlk defa duydum burada yazılan birçok konuyu Çağlar abi zaten noktayı koymuş bence. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Ben sıkıntı olmayacağı kanaatindeyim...aksine pasta ve cila boyanın ömrünü uzatır... Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Abi yeri gelmişken bir şey sormak istiyorum. Üretim aşamasında boyanan veya bizim boyattığımız opak olmayan renkli arabaların tamamına boya sonrası vernik atılıyor mu? Metalik çağla yeşili araba boyattım vernik atmadılar. Metalik gri boyattım vernik attılar. Opak renkte hiç atmadılar. Fabrikasyon olarak opak boyada vernik boyanın içindedir, sonradan atılmaz metalik renkte vernik boyanın içinde değildir. ilk kat metalik boya, üzerine vernik atılır. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Ahşaba atılan veriniği atıyorlardır belki :D Bu efsane ahşap verniğinin ayrı atılması ve şefaf olmasından doğmuş bence.Otomobillerde durum farklı boyanın özelliği bu. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2013 Paylaş 7 Kasım 2013 Ahşaba atılan veriniği atıyorlardır belki :D Bu efsane ahşap verniğinin ayrı atılması ve şefaf olmasından doğmuş bence.Otomobillerde durum farklı boyanın özelliği bu. Sonradan yada en sonda verniklemek diye birşey yok araçlarda benimde bildiğim. Eğer ayrı atılabiln bir vernik olsaydı, ben de dahil aracında vernik kalkması, güneş yanığı olan herkes yeniden vernikletirdi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts