Erman Tuncer 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 Selam arkadaşlar benim aracımdaki sorun rölantide devir düşmesi ve titreme bu konuyu daha öncede açmıştım ama bi türlü sonuca varamadım.bikaç arkadaş potansiyometre arızası olabileceğini söylediler bende bugün ford yetkili servisine gittim orada sağolsunlar çok ilgilendikler ama verdikleri cvp benim çok tatmin etmedi bu arıza potansiyometre değişmesiyle düzelmiyeceğini komple gazkelebek boğazının değişmesi gerektiğini söylediler.bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.aracım ford fosus 2011 lpgli.44000 km de Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 kardeş daha bugun aynı sorun benim araçta vardı. ronaltide arama tekliyor gibi yapıyor gaz ibresi inip inip kalkıyordu.ustaya götürdüm. gaz kelebeği kirlenmiştir ondan dedi. balata temizleme sipreyi aldık temizledi bir de bujileri değiştirdik. şimdi hiç sorun yok kitap gibi çalışıyor. Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 Bana da bir zamanlar gaz kelebeği değişimi diyen bir usta olmuştu. Hava filtresinin orda ısı sensörü var o yapıyor olabilir. Onun fişine wd 40 sıkıp deneyebilirsin. Veya hava akışmetresinin fişini çekerek bir deneme yap eğer arabada hiçbir değişiklik yoksa hava akışmetresi sorunlu demek olabilir. Benim araba hava akışmetresini takınca gitmiyordu sökünce fırlıyordu. Böylece akışmetrenin arızalı olduğunu tespit etmiştim. Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/167526-hikayeden-ford-yol-yardimi/ Yukardaki link size yardımcı olabilir. Yorum bağlantısı
Erman Tuncer 11 Kasım 2013 Yazar Paylaş 11 Kasım 2013 kardeş daha bugun aynı sorun benim araçta vardı. ronaltide arama tekliyor gibi yapıyor gaz ibresi inip inip kalkıyordu.ustaya götürdüm. gaz kelebeği kirlenmiştir ondan dedi. balata temizleme sipreyi aldık temizledi bir de bujileri değiştirdik. şimdi hiç sorun yok kitap gibi çalışıyor. gaz kelebeği temizlendi bujilerde ama bi değişiklik yok ilginize teşekkürler. Bana da bir zamanlar gaz kelebeği değişimi diyen bir usta olmuştu. Hava filtresinin orda ısı sensörü var o yapıyor olabilir. Onun fişine wd 40 sıkıp deneyebilirsin. Veya hava akışmetresinin fişini çekerek bir deneme yap eğer arabada hiçbir değişiklik yoksa hava akışmetresi sorunlu demek olabilir. Benim araba hava akışmetresini takınca gitmiyordu sökünce fırlıyordu. Böylece akışmetrenin arızalı olduğunu tespit etmiştim. hava akışmetre potansiyometre sanırım o arızalı diyen ustalar oldu ama bugün yetkili servise gittim.şuan çok sorun yok ama rölantide stop etmeye başlarsa ozaman değiştiririz dedi ama kelebek boğazını komple değiştirmek lazım dedi buda baya pahalı bi parça olduğu için canımı sıkmadı değil.peki akışmetrenin fişini çekinde arıza ışığını yakarmı birde wd 40 sıkıp demişsiniz bu nedir ve nereye sıkıcam.ilginize teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Erman Tuncer 11 Kasım 2013 Yazar Paylaş 11 Kasım 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/167526-hikayeden-ford-yol-yardimi/ Yukardaki link size yardımcı olabilir. evet bahadır bey yazınızı okudum.ama bana bugün servisin dediği şu gaz kelebeğinin içindende hava geçiyormuş boğazı demiyorum ama başka biyer gösteriyorlar bana orada pislik vardır falan dediler bende temizleyin ozaman dedim.orası temizlenmez komple değişicek dediler.madem biyerden hava geçiyo kir tutuyo burası nasıl temizlenmez çok tuhaf geldi bana.ilginize çok teşekkürler . 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 İzmir'desiniz ,Ustaeller'e gittiniz mi? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/174471-izmir-ustaeller-servis/ Yorum bağlantısı
Erman Tuncer 11 Kasım 2013 Yazar Paylaş 11 Kasım 2013 İzmir'desiniz ,Ustaeller'e gittiniz mi? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/174471-izmir-ustaeller-servis/ evet bahadır bey geçen hafta orayada gittim,sağolsunlar yemek saati olmasına rahmen beni bekletmeden ilgilendiler cihaza bağladılar aracı sorun gözükmedi arıza ışığı yanmamıştı çünki ama usta aynı cevabı verdi potansiyometre arızası diye ama oda aynı şekilde araç iyice kendini göstersin stop etmeye başlasın ozaman değiştirelim dedi ilginize teşekkür ederim. bende'de aynı sıkıntı olmuştu gaz kelebeği boğaz'ı temizlendi şuan bi sıkıntı yok bende çözülmedi gökşen bey. Yorum bağlantısı
Erman Tuncer 11 Kasım 2013 Yazar Paylaş 11 Kasım 2013 arıza kodu varmı. malesef yok,ustalarda onu söylüyorlar sanırım biraz daha bekle arıza versin diye... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 gaz kelebegi adaptasyonu yapıldımı biliyormusunuz? Yorum bağlantısı
Erman Tuncer 11 Kasım 2013 Yazar Paylaş 11 Kasım 2013 gaz kelebegi adaptasyonu yapıldımı biliyormusunuz? evet yapıldı. Yorum bağlantısı
Erman Tuncer 11 Kasım 2013 Yazar Paylaş 11 Kasım 2013 Başka önerisi olan varmı arkadaşlar bu problemi yaşamış yada oto tamir ustalarımız ? gaz kelebegi adaptasyonu yapıldımı biliyormusunuz başka bi öneriniz varmı yaşar usta? Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 (düzenlendi) potansiyometre tamirini ölçümünü kendin yapabilirsin Ankarada olsan yardımcı olurdum geçen gün benim aracımda arıza lambası yandı koduna baktılar kelebek potansiyometre arızalı deyip söndürdüler 3-4 gün yanmadı tekrar yandı kendim tamir edip taktım lamba söndü model ve yaş farkı var ama çalışma prensipleri aynı resimleri yükleyim bir fikir oluşturabilir belki sizde Arızalı olan potansiyometre Tamirde Kullandığım Ürün Tamirden sonra Potansiyometreyi test edebilirsin Ölçü aleti yeterli yada Bir Elektronikcilerden rica edebilirsin 12 Kasım 2013 tarihinde Bahri Tepegöz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erman Tuncer 12 Kasım 2013 Yazar Paylaş 12 Kasım 2013 potansiyometre tamirini ölçümünü kendin yapabilirsin Ankarada olsan yardımcı olurdum geçen gün benim aracımda arıza lambası yandı koduna baktılar kelebek potansiyometre arızalı deyip söndürdüler 3-4 gün yanmadı tekrar yandı kendim tamir edip taktım lamba söndü model ve yaş farkı var ama çalışma prensipleri aynı resimleri yükleyim bir fikir oluşturabilir belki sizde Arızalı olan potansiyometre Tamirde Kullandığım Ürün Tamirden sonra Potansiyometreyi test edebilirsin Ölçü aleti yeterli yada Bir Elektronikcilerden rica edebilirsin potansiyometre tamirini ölçümünü kendin yapabilirsin Ankarada olsan yardımcı olurdum geçen gün benim aracımda arıza lambası yandı koduna baktılar kelebek potansiyometre arızalı deyip söndürdüler 3-4 gün yanmadı tekrar yandı kendim tamir edip taktım lamba söndü model ve yaş farkı var ama çalışma prensipleri aynı resimleri yükleyim bir fikir oluşturabilir belki sizde Arızalı olan potansiyometre Tamirde Kullandığım Ürün Tamirden sonra Potansiyometreyi test edebilirsin Ölçü aleti yeterli yada Bir Elektronikcilerden rica edebilirsin potansiyometre tamirini ölçümünü kendin yapabilirsin Ankarada olsan yardımcı olurdum geçen gün benim aracımda arıza lambası yandı koduna baktılar kelebek potansiyometre arızalı deyip söndürdüler 3-4 gün yanmadı tekrar yandı kendim tamir edip taktım lamba söndü model ve yaş farkı var ama çalışma prensipleri aynı resimleri yükleyim bir fikir oluşturabilir belki sizde Arızalı olan potansiyometre Tamirde Kullandığım Ürün Tamirden sonra Potansiyometreyi test edebilirsin Ölçü aleti yeterli yada Bir Elektronikcilerden rica edebilirsin potansiyometre tamirini ölçümünü kendin yapabilirsin Ankarada olsan yardımcı olurdum geçen gün benim aracımda arıza lambası yandı koduna baktılar kelebek potansiyometre arızalı deyip söndürdüler 3-4 gün yanmadı tekrar yandı kendim tamir edip taktım lamba söndü model ve yaş farkı var ama çalışma prensipleri aynı resimleri yükleyim bir fikir oluşturabilir belki sizde Arızalı olan potansiyometre Tamirde Kullandığım Ürün Tamirden sonra Potansiyometreyi test edebilirsin Ölçü aleti yeterli yada Bir Elektronikcilerden rica edebilirsin çok teşekkürler bahri bey .ben potansiyometreyi sökmem mümkün değil komple kelebek boğazı sökülmesi gerekiyor önce Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 gaz kelebeği temizlendi bujilerde ama bi değişiklik yok ilginize teşekkürler. hava akışmetre potansiyometre sanırım o arızalı diyen ustalar oldu ama bugün yetkili servise gittim.şuan çok sorun yok ama rölantide stop etmeye başlarsa ozaman değiştiririz dedi ama kelebek boğazını komple değiştirmek lazım dedi buda baya pahalı bi parça olduğu için canımı sıkmadı değil.peki akışmetrenin fişini çekinde arıza ışığını yakarmı birde wd 40 sıkıp demişsiniz bu nedir ve nereye sıkıcam.ilginize teşekkür ederim. Benim mondeo ile başıma gelmişti. Onda arıza lambası yanmıyordu. Bilgisayarda çıkmıştı ama. WD 40 pas çözücü bir spreydir. Yedek parçacıların çoğunda bulabilirsiniz. yerine göre belki değişir ama 10 tl civarında. Daha ucuza da bulmanız mümkün. Nereye sıkacağınız konusunda da hava filtresinin üzerinde bir fiş var onu çıkarıp fişin her iki tarafına da sıkarak deneyin isterseniz. Bu sprey elektrik tesisatındaki korozyonu ortadan kaldırarak temassızlığı önler. Aracınız 2011 model ise korozyon olmuş olma ihtimali çok az olsa da İzmir gibi nemli ve rutubetli bir yer olduğundan gerçekleşmiş olabilir. İşin açığı çok büyük umut beklemeyin. Ama ucuz ve kolay bir yöntem kendiniz de uygulayabilirsiniz diye denemenizi tavsiye etmiştim. Bu fişi temizledikten sonra deneyin. sorun devam ediyorsa bu seferde fişi çıkartıp aracı deneyin. Benim aracımda bu fiş çıkıktı usta bana araba gitmiyordur en az 2 vites düşük gidiyormuşsundur dedi. Fişi taktı araba yığıldı kaldı 5. vitesle çıktığım yokuşları 3 le çıkamaz olmuştum. Bende geri çıkartmıştım ve hava akışmetresinin arızalı olduğu bariz bu şekilde belli olmuştu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts