Oguzhan Atam 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 aracıma lpg taktırmayı düşünmeye başladım.100 TL ye 250 km zor gidiyorum. bunun için osmaniyede lpg montaj tavsiyesi yapabilecek var mı acaba? bu arada zavoli yada atiker düşünüyorum. fakat mayıs ayında atiker takdırdığım cliodan memnun kalmadım. yeni lpg takılan araç kelepçelerinden gaz kaçırdı. usta atikerin hortumunun geniş olduğunu filan söyledi. parçacıdan başka hortum alarak sorunu çözdü. o yüzden biraz soğudum atikerden. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 İşçilik çok önemli. Kitin önemi yok bence. Atiker sistemini montaj yapan usta iyi kelepçe kullansaydın gaz v.s. kaçmazdı... Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 Eğer işçiliğine tam güvendiğin bir ustan varsa markaya pek takılmayın. Ama illa marka adı diyorsanız ben Atiker OBD II derim. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 Atiker önce enjektör yapmayı öğrensin diyorum. En iyisi 20.000km gitmeden açık kalmaya başlıyor, devamında segman kavrulması vs... Brc, teleflex, romano. 1 Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 11 Kasım 2013 Paylaş 11 Kasım 2013 Atiker önce regülatör yapmayı öğrensin diyorum.10 dolayında regülatörünü gördüm hapsi yüksek basınçta çalışıyordu.Enjektör olayına da katılıyorum.Tavsiyem landi renzo fiyatı Brc ye göre daha iyi.Ama en önemlisi sıralı lpg ayarı ve montajı yapmasını bilen bir usta. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 (düzenlendi) Bu işler şans işi arkadaşlar. Her markada da sorun yaşama ihtimali var. Ben 3 aracımda da atiker kullandım. Bir tanesinde de sorun yaşamadım. 2 sefer gazcıya gittim ikisi de kontrol amaçlıydı. 2009 focus aracıma da Atiker on numara uyum sağladı. Tavsiyem Atiker OBD2. Bulabiliyorsanız taktırdığınız yere sorun ellerinde pipo varsa pipo'lu yapsınlar. 50 lira ek ücret verirsiniz BRC den farkı kalmaz. BRC 50 liralık malzeme için 500 lira fazla alıyor. Ha benim param çok tırtıklanmak istiyorum diyorsanız 2000 çeşit çeşit dönüşüm kiti var. Ama yapan ustanız yine enjektörlere gelen gaz kablolarını dandik kelepçe ile sıkarsa Prinsdebile sorun yaşarsınız. Ben çok araştırdım hepsi aynı hiç kafanı bulandırma. Çak geç Atiker. 12 Kasım 2013 tarihinde Murat Sağdaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Atiker önce enjektör yapmayı öğrensin diyorum. En iyisi 20.000km gitmeden açık kalmaya başlıyor, devamında segman kavrulması vs... Brc, teleflex, romano. Açık kalma derken enjektörün neresi açık kalıyor.? Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Arkadaşlar farketmeden paşa paşa biniyorsunuz.Size sorun yokmuş gibi geliyor.Programla birlikte aracı kullandığınızda, sürüş halinde Atikerin basınç değerleri sanki kolbastı oynuyor, bir aşağı bir yukarı.Brc, landirenzo ve lavato da ise değerlerde oynama daha az.Enjektrölere gelecek olursak bazı kitlerin özel enjektröleri var.Brc, lavato,landireznzo(bosch), Atiker ve çoğu kit sıradan valtek kullanıyor.iyi regülatör , enjektör ve sağlıklı kalibrasyon eşittir tasarruf.Bu üçünün de olması şart. Yorum bağlantısı
Burak Mutevellıoglu 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Önceki arabam tofaş kartaldı onda Landirenzo vardı okadar az yakıyordu ki nazar değmesin diye insanlara söylemiyordum gaz ayarı çok istikrarlıydı birkere yaptırıp aylarca ayar yaptırmadan kullanmıştım. Landirenzodan memnun kalmayan görmedim. Şu andaki arabamda Platinca diye bir marka var. Çok yaygın bir marka değil ama memnunum yakışı ayar tutması vs. güzel memnunum. Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Bir şekilde arabasında atiker kit olmayıp diğer pahalı markaların kiti takılı arkadaşlar atikeri yerden yere vuruyor anlayamıyorum bu atiker düşmanlığını !!çevremde 1adet Bmw 5.20, 2 tane E 200 Mercedes Honda Accord 2010, 2012, 2013 focus hadi benide katın toplam 8,9 araçta atiker takılı bir tanesinde de şunu bozuk bunu bozuk vs vs gibisinden şikayet duymadım bilakis hepside atiker den memnun piyasada bir atikere karşı karşı cephe almış başını gidiyor Atikeri 900,950 maksimun 1000 TL montajı oluyor diğer kitlerin fiyat farkı en az olanı 400 500 TL var Lpg kitini tassarruf için takmıyormuyuz neden ve niçin daha fazla vereyim Atiker bu kadarmı kötü arkadaşlar baştanda dediğim gibi aracında taiker olmayan kim varsa atikeri ağzına alan yerden yere vurmadan duramıyor bende atiker taktırdım bir sıkıntım şikayetim yok Allaha şükür Gazranti ise Atikerde garanti yapıyor parça servis vs vs hepsi yokmu sorun ne bir türlü anlamıyorum Yorum bağlantısı
Misafir 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Forumda Prins kullanıp ta memnun olmayan görmedim. Enjektör teknolojisi sayesinde litre bazında lpg ve benzin tüketiminiz aynı olur. Performansınız değişmez. Zaten lpg takıyorsanız 60-70 bin km daha bu arabaya bineceksiniz demektir. Çoğu marka 10 binde bir 50 tl ye filtre değiştiriyor. Prinste 20 bin km dir. Fitresi ise 80 tl. Bir malı alırken kazanın. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Bir şekilde arabasında atiker kit olmayıp diğer pahalı markaların kiti takılı arkadaşlar atikeri yerden yere vuruyor anlayamıyorum bu atiker düşmanlığını !!çevremde 1adet Bmw 5.20, 2 tane E 200 Mercedes Honda Accord 2010, 2012, 2013 focus hadi benide katın toplam 8,9 araçta atiker takılı bir tanesinde de şunu bozuk bunu bozuk vs vs gibisinden şikayet duymadım bilakis hepside atiker den memnun piyasada bir atikere karşı karşı cephe almış başını gidiyor Atikeri 900,950 maksimun 1000 TL montajı oluyor diğer kitlerin fiyat farkı en az olanı 400 500 TL var Lpg kitini tassarruf için takmıyormuyuz neden ve niçin daha fazla vereyim Atiker bu kadarmı kötü arkadaşlar baştanda dediğim gibi aracında taiker olmayan kim varsa atikeri ağzına alan yerden yere vurmadan duramıyor bende atiker taktırdım bir sıkıntım şikayetim yok Allaha şükür Gazranti ise Atikerde garanti yapıyor parça servis vs vs hepsi yokmu sorun ne bir türlü anlamıyorum İşte ben 2-3 konuda sizin söylediklerinizi anlatmaya çalışıyorum. Sorun nerede biliyormusunuz. Ucuz mal kötüdür anlayışı. Atiker tam anlamıyla fiyat performans ürünü.. Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Amaç kötülemek değil gerçekleri söylemek.Konu hakkında uzun yıllardır araştırma yapan biriyim.Bir lpg kitinde baklıması gerekenler şunlardır. Güzel bir enjektör, Atiker 3ohmluk valtek kullanıyor, çok başarılı olduğunu söyleyemem. Basıncı yükte bile sabit tutan regülatör, Atikerin çok sayıda regülatörünü gördüm.Basınçta ani oynama oranı çok yüksek. İyi kalibrasyon, bu olmadan tüm kitleri çöpe at. Program, atiker AEB yazılımı kullanıyor, aynı yazılımı tıpa tıpa aynı çek STAG firaması kullanıyor.Yazılım başarılı. Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 bende aracıma lpg yi osmaniye de taktırdım lovato marka.pek büyük bir sorun yaşamadım sorun yaşansa bile garantisi devam ettiği için sıkıntı olmuyor.tavsiye ederim düşünürseniz. osmaniye de nuh usta var işçiliği güzel. Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 (düzenlendi) Bakın ben brc ,lovato prins vs vs iyiidir yada kötüdür demiyorum hatta muhtemlen bu markalar atikerden daha iyidir daha kaliteli parça ve malzemelerde kullanıyor olabilirler ama Atiker de kötü değil problem şurda başlıyor bir çok insan diğer markaları överken atikeri yerden yer vuruyor şöyle kötü böyle kötü vs vs ama kazın ayağı öyle değil piyasada atiker takıp kullanan ve memnun kalan bir çok insan var sıkıntı yaşanda vardır diğer markalarda yokmu sıfır arıza %100 müşteri memnuyetimi diğer markalar bence değil En basit örneği iki tane akrabam benden sonra lpg taktırmak istediler bana defalarca sordular atiker nasıl memnunmusun diye defalarca anlattım memnunun bir sıkıntı yaşamıyorum neden ve niçin daha fazla para vereceksiniz diye, amaç ekonomiyi ve cebimizi düşünmek ise gidin atiker taktırın ama hala kafaları karışık birisi lanidrenzo diyor birisi de brc diyor eeee o zaman sizin paranız çok gidin hangi kiti taktıracaksanız taktırın dedim bana neden ve niçin defalarca sordunuz diyorum kem küm konuşuyorlar .Piyasada oluşan algı şu Atiker kötü diğer markalar çok iyi süper Bakın tekrar yazıyorum Diğer markalar atikerden daha iyi malzeme parça vs vs kullnaıyor olabilir ama Atikerde kesinlikle kötü değil takılıp kullanabilecek bir ürün zaten piayasada binlerce araç kullanıyor ,Benim anlatmakl istediğim bu evet yukarıda bir arkadaş fiyat perfonmas diye kısaca açıklamış aslında Biz Türk insanının algısı malesef şu şekilde yerli malı ise aman uzak durum ithal markalar her zaman daha iyidir şeklinde düşüyor ve o şekilde haraket ediyoruz .Bu konuda Haklı olduğumuz konular yok değil yıllarca yerli malı üretip allayıp pullayıp bize kötü ürünleri kakaladılar ama artık tüketici bilinçlendi akıllnadı yerli üreticllerde rekabet karşısında kendilerini düzeltmek ve kaliteli ürün üretmek zorunda oldukaların farkına geç te olsa vardırlar Sadece burda değil bir çok forum sitesinde hep yerli malı ürünlere malesef farkında olmadan yada bilerek diğer ithal ürünler ile karşılaştırı iken neden ve niçin bilmiyorum ama hep yerli malı ürünlerimiz için kötü kalitesiz alınmaz vs vs diye yerden yere vuruyoruz . 12 Kasım 2013 tarihinde Firuz Şahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 atiker harici her marka ya bakın derim atikerin ustas yok denecek kadar azdır usta zannedenlerde usta değildir söyliyim gaz sistemi yaptıracaksanız bütceyi kısık tutmayın Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Kasım 2013 Paylaş 12 Kasım 2013 Firuz bey, anladığım kadarıyla forumu bilgilendirirken bir yandanda işlerinizle ilgileniyorsunuz. Bu neden ile acele yazılmış mesaj olmalı ki arada nokta, virgül gibi cümlelere mana katan ayraçlar atlanmış. Dikkat edelim lütfen 1 Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Firuz bey, anladığım kadarıyla forumu bilgilendirirken bir yandanda işlerinizle ilgileniyorsunuz. Bu neden ile acele yazılmış mesaj olmalı ki arada nokta, virgül gibi cümlelere mana katan ayraçlar atlanmış. Dikkat edelim lütfen Mesaj alındı 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Arıkan 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 2 gün önce atiker taktırdım şimdilik sıkıntı yok bakalım. Yorum bağlantısı
Firuz Şahin 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 2 gün önce atiker taktırdım şimdilik sıkıntı yok bakalım. Bence Doğru olanı yapmışsınız muhtemelen bir sıkıntı yaşamıyacaksınız amaç ekonomik yakıt ve tasarruf ise neden ve niçin tasarruf edeyim derken cebinizden fazla para çıksın Güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. bir değerlendirip karar vereceğim. Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 Önceki arabam tofaş kartaldı onda Landirenzo vardı okadar az yakıyordu ki nazar değmesin diye insanlara söylemiyordum gaz ayarı çok istikrarlıydı birkere yaptırıp aylarca ayar yaptırmadan kullanmıştım. Landirenzodan memnun kalmayan görmedim. Şu andaki arabamda Platinca diye bir marka var. Çok yaygın bir marka değil ama memnunum yakışı ayar tutması vs. güzel memnunum. evet katılıyorum, benim aracım 2001 ford fiesta ghia landirenzo lpg takılı, gerçekten az yakıyor,ve hiç bir sorunla karşılaşmadım,mevsim değişikliklerinde servise uğruyorum ve kontrollerini yaptırıyorum, hiç bir sıkıntı çıkarmadı,ADANA OLGUN LPG takıldı ve ustalar bu işi biliyor ve şirket sahibi hasan bey şirketle çok ilgili, eğer ADANA'da lpg taktırmak isteyenlere tavsiye ederim,OLGUN LPG landi renzo ANA BAYİSİ Yorum bağlantısı
Oguzhan Atam 13 Kasım 2013 Yazar Paylaş 13 Kasım 2013 evet katılıyorum, benim aracım 2001 ford fiesta ghia landirenzo lpg takılı, gerçekten az yakıyor,ve hiç bir sorunla karşılaşmadım,mevsim değişikliklerinde servise uğruyorum ve kontrollerini yaptırıyorum, hiç bir sıkıntı çıkarmadı,ADANA OLGUN LPG takıldı ve ustalar bu işi biliyor ve şirket sahibi hasan bey şirketle çok ilgili, eğer ADANA'da lpg taktırmak isteyenlere tavsiye ederim,OLGUN LPG landi renzo ANA BAYİSİ adanayı aradım.1600 tl fiyat verdiler yine de bişeyler yaparız filan dediler. fakat şikayetvar sitesinde bir sürü şikayet var olgun lpg ile ilgili Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 13 Kasım 2013 Paylaş 13 Kasım 2013 (düzenlendi) Hocam ben herhangi bir sıkıntı yaşamadım,kontroller sırasında ücret bile talep etmediler, ayardan sonra ,yazın ADANA-ANKARA arası gidiş 80 tl ,dönüş 80 tl gaz yaktı=80x2=160 tl 576 km = 100 tl gaz harcadım,hiç tekleme yaşamadım,rölanti ayarımda gayet düzgün bir şekilde olgun lpg ile herhangi bir ticari ilişkim yok, sıradan bir müşteriyim,hatta başka marka lpg kiti taktıran arkadaşlarıma yaşadıkları halledilemeyen sorunlarında bile olgun lpg yardımcı oldu adananın tecrübeli lpg montajı yapan bir firması,ve taktıkları markanın arkasındalar,(landi renzo için konuşuyorum) gözlediğim kadarı ile montaj elamanı- tamir elemanı ve kontrol elemanı olarak guruplara ayrılmışlar ilgi ve alaka son derece iyi,benim gözlemim bu yönde,ama tabiiki şikayet nedenlerinide iyi araştırmak lazım 13 Kasım 2013 tarihinde Ahmet Dinçer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts