Uğur Eryürek 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Herkese Merhaba; 2 Hafta önce Antalyadan 2002 Focus Darkline aldım. Yolda gelirken sanıyorum kötü LPG'den veya başka bir şeyden motor ışığım yandı. Test yaptım herhangi bir arıza kodu olmaması içimi rahatlattı. Yabancı sitelerde araştırırken şöyle bir şeyle karşılaştım. Paylaşıyorum. Motor Işığı Söndürme Önce kutup başını söküyoruz. [(+) Kutbu Kırmızı] Burası çok komik ama tecrübeyle sabit Çakmak düğmesine basıyoruz. Tabii ki yanmıyor. 5 dk bekliyoruz. kutup başını yerine takıyoruz. çakmağı eski pozisyonuna getiriyoruz Marşa bastığınızda motor ışığınızın söndüğünü göreceksiniz. iyi akşamlar. Uğur Eryürek Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Genelde sigorta söküp 15 dk bekle teknigi yapıyorlar. Sigortaları unuttum. Ecu sıfırlandığı için lpg araç ecu degerlerini bozana kadar ( fakir zengin yakıt) lamba yanmiyor. Bu aralar lpg firmaları kışlık yakita geçtiği için ( butan propan oranı mı ne değişiyor) lpg kalibrasyonu ihtiyacı olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 15 dakika beklemek yerine olabilir bir çözüm. kapasitörleri boşaltıyor. peki arıza ne oluyor? 2 Yorum bağlantısı
Uğur Eryürek 16 Kasım 2013 Yazar Paylaş 16 Kasım 2013 Yaklaşık olarak 15 Dk. önce uyguladım. Saat 20:00 civarı avrupa yakasından anadoluya geçeceğim. Bakalım ne kadar süre sönük kalacak. Muhtemelen mustafa beyin dediği gibi yakıt değişimi sebebi ile yanıyor ışıklar. Test ekranında herhangi bir arıza koduna rastlamadım. deneyimlerimi paylaşacağım. Konu dışı olacak ama Orta susturucuyu değiştirmem gerekiyormuş bugün egzozcu söyledi. İstanbul'da önerebileceğiniz bir usta var mı ? Fiyat olarak 150 TL dediler. Sizce fiyat nasıl ? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 15 dakika beklemek yerine olabilir bir çözüm. kapasitörleri boşaltıyor. peki arıza ne oluyor? Evet sadece ışık söner. Arıza kodu kalır. Arıza devam ediyorsa tekrar yanar. Yaklaşık olarak 15 Dk. önce uyguladım. Saat 20:00 civarı avrupa yakasından anadoluya geçeceğim. Bakalım ne kadar süre sönük kalacak. Muhtemelen mustafa beyin dediği gibi yakıt değişimi sebebi ile yanıyor ışıklar. Test ekranında herhangi bir arıza koduna rastlamadım. deneyimlerimi paylaşacağım. Uğur bey arıza ışığının neden yandığı önemli. Ateşlemedemi sorun vardı, yoksa lpg ise LPG ayarında mı sorun vardı.... arıza lambası tekrar yanarsa demekki arıza devamlılık gösteriyor ve ışık söndürmektense arızya baktırın derim. IDS cihazına bağlandığı zaman tüm hata kodları orada görünüyor. Test ekranı bazı arıza kodlarını göstermiyor. NOT: Kutup başınını sökecek arkadaşlar kutup başını sökmeden önce aracın teyp kodunu mutlaka biliyor olmalısınız. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Ben Bluetooth ELM ile Android Torque kullanıyorum. 3 dakika kadar. 3 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Burası çok komik ama tecrübeyle sabit Çakmak düğmesine basıyoruz. Tabii ki yanmıyor. 5 dk bekliyoruz. Sökülen kutup kablosu takılı olan kutup kablosuna değdirilip bırakıldığında beklemeye gerek kalmaz. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Sökülen kutup kablosu takılı olan kutup kablosuna değdirilip bırakıldığında beklemeye gerek kalmaz. Yakmayalım abi arabayı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Yakmayalım abi arabayı Biri boşta olduğu için sorun olmaz 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Ben Bluetooth ELM ile Android Torque kullanıyorum. 3 dakika kadar. 3 dk çok uzun 10-20 sn de bitiyor silme işi. o da benim tel yavaş ondan Evet sadece ışık söner. Arıza kodu kalır. Arıza devam ediyorsa tekrar yanar. arızay kodu olmaksızın arıza lambası yanmaz. arıza lambası sönüncede hata kodu silindiğinden dolayı sönüyor. 15 dakika beklemek yerine olabilir bir çözüm. kapasitörleri boşaltıyor. peki arıza ne oluyor? lpgli araçlardaki kalibrasyon sorunu anında arıza yakmaya biliyor. belli bir sürüşden sonra ltft değeri ( uzun dönem yakıt haritası) bozulduğu için arıza ışığı yakıyor. ecü değerleri sıfırlandığı için arıza geçici süre yok oluyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 3 dk çok uzun 10-20 sn de bitiyor silme işi. o da benim tel yavaş ondan arızay kodu olmaksızın arıza lambası yanmaz. arıza lambası sönüncede hata kodu silindiğinden dolayı sönüyor. Arıza lambası söndüğü halde cihaza bağlattığımda oksijen sensörü arızası okumuştu cihaz. Test Menüsünde arıza kodu olduğu halde ışık yanmıyor. Buna istinaden demiştim Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Yakmayalım abi arabayı Yanmaz, tarif ettiğim şeyi televizyonun fişini çekip fiş uçlarını birbirine temas ettirmek gibi düşün. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 3 dk çok uzun 10-20 sn de bitiyor silme işi. o da benim tel yavaş ondan arızay kodu olmaksızın arıza lambası yanmaz. arıza lambası sönüncede hata kodu silindiğinden dolayı sönüyor. lpgli araçlardaki kalibrasyon sorunu anında arıza yakmaya biliyor. belli bir sürüşden sonra ltft değeri ( uzun dönem yakıt haritası) bozulduğu için arıza ışığı yakıyor. ecü değerleri sıfırlandığı için arıza geçici süre yok oluyor. Om tamamı 3 dk; bluetooth aç, elm'ye bağlan, torque'u aç, o elm'ye bağlansın, hata mesajlarını okut, sil... Hmm, haklısın; 2 dakika 24 saniye oldu. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 bizim arabada obd sürekli takılı. blutusu aç direk bağlan arıza oku sil. hımm haklısın 1 dk Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 Motor Işığı Söndürme Önce kutup başını söküyoruz. [(+) Kutbu Kırmızı] Akımı kesmek amacıyla kutup başı sökülecekse (+) değil.. (-) sökülmelidir.. Bu bir çok kazaları ve sorunları önler... Şasi sökülerek de aynı sonuç elde edilir ama, şasi yaptırıp yangın çıkarma yada akü patlatma riskiniz ortadan kalkar.. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 16 Kasım 2013 Paylaş 16 Kasım 2013 bizim arabada obd sürekli takılı. blutusu aç direk bağlan arıza oku sil. hımm haklısın 1 dk Bluetooth ve Torque sürekli bağlı olsa 20 saniyede de hallederiz be Mustafa. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Ben Bluetooth ELM ile Android Torque kullanıyorum. 3 dakika kadar. Abi ben senin dediğin programla arızayı tespit ediyorum. clear faults diyorum silinmiyor. Tekrar sorguluyorum yine geliyor. Bu arada motor arıza ışığı yanmıyor.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Abi ben senin dediğin programla arızayı tespit ediyorum. clear faults diyorum silinmiyor. Tekrar sorguluyorum yine geliyor. Bu arada motor arıza ışığı yanmıyor.. Adaş, ya cihaz bozuk ya da senin ECU ile tam uyumlu değil. Şu anda bilemedim. Başka bir (bir kaç) cihaz ile denem yaptın mı emin olmak için? Sorun cihazda mı, uyumda mı? Belki de senin ELM327'deki silme komutu ECU tarafından algılanmıyor. Yani çok şey olabilir ama bilemedim. Cevap veriyorum; yanıt yok. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Adaş, ya cihaz bozuk ya da senin ECU ile tam uyumlu değil. Şu anda bilemedim. Başka bir (bir kaç) cihaz ile denem yaptın mı emin olmak için? Sorun cihazda mı, uyumda mı? Belki de senin ELM327'deki silme komutu ECU tarafından algılanmıyor. Yani çok şey olabilir ama bilemedim. Cevap veriyorum; yanıt yok. Abi benim ECU"yu kontrol etsek sıkıntı var mı felan diye nasılsa 1 dk sürüyor vaktini almaz umarım Yorum bağlantısı
Misafir 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Adaş, ya cihaz bozuk ya da senin ECU ile tam uyumlu değil. Şu anda bilemedim. Başka bir (bir kaç) cihaz ile denem yaptın mı emin olmak için? Sorun cihazda mı, uyumda mı? Belki de senin ELM327'deki silme komutu ECU tarafından algılanmıyor. Yani çok şey olabilir ama bilemedim. Cevap veriyorum; yanıt yok. Abow Acaba ben google marketten ücretsiz olanı indirdim onla ilgisi olabilir mi.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Kasım 2013 Paylaş 17 Kasım 2013 Abow Acaba ben google marketten ücretsiz olanı indirdim onla ilgisi olabilir mi..Evet ondan. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2013 Paylaş 18 Kasım 2013 Sanırım işlem sonrası teyp kodu da gerekecek Yorum bağlantısı
Uğur Eryürek 4 Aralık 2013 Yazar Paylaş 4 Aralık 2013 Benim ELM bugün elime geçti. Ve ücretsiz android versiyonu ile test yaptım. P0171 System Too Lean(Bank 1) ve P0304 Cylinder 4 Misfire Detected hatalarını verdi. Clear dediğimde bütün kodları sildi. Bakalım yakın zamanda tekrar ederse servis yolları göründü yine. Yorum bağlantısı
Mahir Mustafa Taflan 10 Aralık 2013 Paylaş 10 Aralık 2013 (düzenlendi) selam 10 Aralık 2013 tarihinde Mahir Mustafa Taflan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts