İçeriğe Yönlendir

0-100 Değerinin Hayatınızdaki Yeri

Fatih Aydın

Recommended Posts

Servet Aydın

İki gişe arasını 118 km'nin altına düşürmeden, 132 km'nin üstüne çıkarmadan gidersen 3 saat 20 dakika'yı yakalıyorsun. ( tünellerde 70 km'ye düşüp, aradaki farkı 132 km hıza çıkarak kapatabiliyorsun )

Gişeler ile Stadyum arası 28 km.           : 15 dakika

Natilus ile Çamlıca gişeler arası 12 km .  : 5  dakika

3.20 + .15+.5 = 3 saat 40 dakika çıkıyor.  Matematik yanılmaz.   Murat, seni tebrik ediyorum. Mükemmel stabil sürüş sergilemişsin.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Ben piste cıkmadım

Cıkan kişiler en azından.. Cesaretli 40-50 bin Tlyi kaskosuz bırakıyor ;)

Herşeyi göze almak o piste cıkmaktır..  

Senide görelim pistte bu kadar korkma.. Ben senin kadar apex felan bilsem coktan girmiştim piste.. ;)

Cık piste cek videoyu, koy Foruma  DOĞRULARI İzliyelim ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar
(düzenlendi)

Onu bilemem. Ben diyorum ki 132 ile gidiyorum, 3 saatte gidiyorum.

Hayır defalarca dile getirdim, benim iddiam: 132 ile 3 saatte gidiyorum. Siz gidemiyorsanız sorun var. Daha hızlı gidip gidemiyorsanız da sorun var.

132 ile hiçbir yerde hızdan düşmezsin Ankara - İstanbul arasında, yasal sınır o, gidiyorum, 3 saatte de gidiyorum.

3 saat 10 dakika demiştim başta, sonra Ulus - Kadıköy arasında indirerek 3 saat dedim. 3 saat 10 dakikada tamamen varmış oluyorum. Ama Kızılay'da oturduğum için Ulus'a gidene kadar 10 dakika geçmiyordur, doğru. O da yolun içindedir. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama oluyor, arkadaşım şahit. Bir gün sizi de konuk edeyim :)

Bir de mola vererek 3:30'da vardığım kesin. Kadıköy iskelesinden çıkışımız belli, arkadaşımı ikinci yarıya yetişirim dediği maçın ilk yarısı başlamadan 20 dakika önce stadyumda indirdiğim belli. Mola dahil 3:30.

Ha bu arada, Eryaman'a girdim mi 70'in üstüne çıkmam.

Maça yetişebilecek miyim sorusuyla sürekli saate bakıyordu.

Yol bilgisayarına 132 yazdırmaktan bahsetmiyorum. Ben en fazla 132 görerek 3 saatte gittiğimi söylüyorum. Siz daha fazla maksimum hız görüp yine 3 saatte gidiyorsanız verimli gitmiyorsunuz.

3 saat 30 dakika. Arkadaş inanmadığı için özellikle iyi baktı inişine binişine. Dediğim gibi arabam çok yakmıyor, mazotu koyan herkese bu deneyimi yaşatırım 

İki gişe arasını 118 km'nin altına düşürmeden, 132 km'nin üstüne çıkarmadan gidersen 3 saat 20 dakika'yı yakalıyorsun. ( tünellerde 70 km'ye düşüp, aradaki farkı 132 km hıza çıkarak kapatabiliyorsun )

3.20 + .15+.5 = 3 saat 40 dakika çıkıyor.  Matematik yanılmaz.   Murat, seni tebrik ediyorum. Mükemmel stabil sürüş sergilemişsin.

Bu yorumu tekrar oku burda Moladan bahsediliyormu benmi görmedim ? 

Senin  Mola dahil =3 saat20dk dediğin 20 dakkası mola değilmi?   ( Yukarıdaki kendi cevabınada bi bak yanlış alıntı yapmışım. )

Alışveriş ve mazot kaydı geliyor ama alışverişi arkadaş yaptı...

ALIŞVERİŞ VE MAZOT ALIMI DAHİL 3 saat 18 dakika 

Gerede'ye gittiğimde babam kullandı. İstanbul'a gidişimde arkadaşım kullandı. Sadece gelişte ben kullandım.

Bu arada Tepe Natilius -> Gişe arası 5 dakika sürmüş.

Son sözüm: 132'yi aşmadım arkadaşlar.

Hala bir şey yazan olursa, arkadaşımı arayıp sormak, 132'yi aşmadığımı söyleyen arkadaşımı akli denge testine sokmak isteyen varsa hallederiz :)

Mazot alımı da geliyor en son onu koyayım da öyle devam etsin devam edecekler :)

Hatta isteyen olursa arkadaşımın yiyecek içecekleri ödediğini de istettiririm.

Benim görebildiklerim tekrar baştan aşşağı tekrar oku..  

Servet abinin mesajınada itiraz etmemişin hayret.. 

tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
(düzenlendi)

Murat'cım gişeler arası 124,42 km/h hızla gitmiş oluyorsun, bence mümkündür ama 132'yi geçmeden çok iyi! Mondeo, Focus mukayesene ise katılmıyorum. Bu yaz Antalya seyahatimde Pamukova-Afyon arasını 120 sabit hızla benzeri şekilde kat ettim, takip eden 1-2 araç oldu bunlara Focus da dahil gelemediler, ara açıldı ve geride kaldılar.

,

tarihinde Ayhan Sırtıkara tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

132 ile gittiğime inanmayanlar, "Aveo dandik araba ne basacak" :) Yemin ederim 132 ile gittim.

Abi yanlamaya başlamak insanın hayatını değiştiriyor. Gel beraber yanlayalım :)

Heee, arada mazot alışımı da unutmayın!

Piste çıktığımızda 4 çeker ile bol bol yanladık ki 4 lastik pert olmuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mazotumu karşılayın gidip gelelim mola vererek 3:30'da, gidemezsem karşıladığınız mazotu ödeyeyim size :)

Gidersen karşılarım, gidemezsen iki katını alırım, gps li araç kamerasıyla da kayıt isterim. Yolun istediğin yerini kullanabilirsin.. 

Verdiğin koordinatları gps'de bizzat görmek istiyorum.. Yanılmıyorsam Kadıköy çıkış, Kızılay varıştı.. Aynısını isterim.. 10 dakika mola 3 saat 30 dakika toplam hakkın var. 

Kabul ediyorsan hesap numaranı ver.  Kabul etmiyorsan sus.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Murat yazılarına bak kaç yerde ulus - kadıköy tabirini kullanmışsın. Sana söylenen bu 2 yer arasını 3 saat 10 yada 30 dakikada yada her ne ise alamazsın ifadesidir. gişelerden gişelere yanlayarak yatarak 132 yi geçerek yada geçmeyerek gidip gitmemen bende dahil kimsenin umurunda değil.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Çamlıca gişeleri giriş mürted gişeleri çıkış arasında tam 3 saat 29 dakika fark var.

1 - Ya sen hesap yapmasını bilmiyorsun .

2- Ya anlamakta biraz zorluğun var?

3- yada çok vurdum duymaz birisin söylenenlere aldırmıyorsun ?

4- yada aklınca burda millet ile dalgamı geçmeye çalışıyorsun tam olarak niyeini anlayamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi tüm sayfaları okuyarak gel :) Kabul ediyorum ama bineceksin. Hız yapmadığımı göreceksin. Korkuna karışmıyorum, hız yapmadığıma bak ama :)

Binmem... tüm yolculuğun gps li kamera kaydı isterim.. Ekranda hızı göreceğim.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Bahsettiğin oyunlarda senin gibi çok konuşup da şimdiye kadar beni zorlayan olmadı. GT5'te özel yarışlarda SLS AMG ile nurburgring pistinde süreli yarıştırıyor. Bazılarında biraz zorlanmama rağmen hepsinde altın kupayı çok rahat alıyorum. Konuyu oyuna getirirsen senden daha çok oynadığımı bil.

Yani çizgi kavramını bir tek sen bilmiyorsun burada.

Ayrıca sürekli de bir söz tekrarlıyorsun. Benden de sana bir örnek. "Çok bilen çok yanılır."

Söylediğin bazı şeylerde haklı da olsan, çoğu sadece teoride ve kanıtsız şeyler. Birisi sana yakışıklı diyorsa bu yakışıklı olduğun anlamını taşımaz her zaman. Seni sevdiği için ya da iltifat etmek için de söylüyor olabilir (ya da başka şeyler). 

Şehir içi de şehirler arası da oldukça tecrübem var yaşıma göre ama ne pilotluğum konusunda ne de şöyle yaparım böyle yaparım konusunda hiç iddada bulunmam. Ama burada senden pilotluk konusunda herkes en az birer laf yedi sağlam. Herkesi eleştiriyorsun forumda araba kullanmışlığını gören de yok. 

Daha önce piste de çıkmadın yolun yükseltilerini eğimlerini arabayı nası dışa attığını bilmeden de konuşup duruyorsun. Piste çıkan insanların çoğu senden yaşça büyük yemedikleri laf kalmadı. Biraz ayıp ediyosun artık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Artık kendinize bu nasıl oluyor diye sorular sormayı bırakın. Tavsiye isteyene veririm.

Ayıp etmiyorum, ben size hiç "yav hehe" dedim mi? :)Söylediklerime şaşırıyorsanız sorununuz var. Volkan Işık'ı getirin şaşırmayacaktır :)

Emin ol o da sana yaa hee hee der. Adama anahtar astırırsın :)

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Bu kadar çok biliyorsun ama piste kaskosuz çıkmaya korkuyorsun o da bir çelişki zaten. 

Ayrıca attığın simüle edilmiş videolarda da arabayla yanlaya yanlaya dönüyorsun. Nasıl çizgiden gitmek nasıl hız korumak nasıl doğrusal hareket onu da ayrıca anlayamadım zaten de hiç açma konusunu bir de onun muhabbeti dönmesin 10 sayfa.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

3 saat 18 dakika vardı ben baktığımda. Tekrar bakar mısınız? Mazot alım saatimi de gördünüz ayrıca. Yol çalışmalarını vs de katmıyorum, yolun çoğu yerinde direksiyonda içtiklerimi de saymıyorum çünkü zaman yapacağım diye kasmadım. Özetle, viraj çizgisini öğrenin!

Aldırmıyorum çünkü ben gittiğimi biliyorum, sizi inandırmak zorunda değilim ama elimden geleni yaptım. Sizin de yapabilmeniz için de sıkılmadan tavsiye verdim.

Murat Ben  senin ogs fişine bakarak yazıyorum sen nereye bakıyorsun onuda bir anlasam :)

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Korkmayan kötü gidendir. Nasıl kötü gittiklerini görüp ekstradan da korkuyorum ayrıca. Oldum diyen olmayandır diye boşuna mı diyorum kaç saattir?

Ya off daha konuşmayacağım. Kanıt koyduğum halde sorguya tutuluyorum. Gidin Evren Hocam'ın kanıt diye koyduklarına bir bakın ki 132 ile gittiğini de iddia etmiyor.

Korkmayan kötü gidendir değil. Kormayan soğuk kanlı insanların pilotlukları hep daha iyi olmuştur senin bahsettiğin, cahil cesareti..

Cahil olmadığını idda ediyosun, olmadığını da az çok biliyoruz, kendine de güvenin tam. Neyden korkuyorsun o zaman. İyi kullandığından şüphen yok neyden korkuyorsun ?

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Gelir birazdan merak etme :) Susmak her zaman kabullenmek değildir :)

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Edebiyattaki ta'riz sanatını kullanmış gibi geldi bana birazcık. Ben yanlış anlamış da olabilirim tabi. Yanlış anlamışsam o mesajla alakalı ikinizden de özür diliyorum.

tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Dışarı cıktım geldim halaa aynı istikrar... 

Servet abinin mesajını bidaha oku Murat...

Toplamda mola katmadan.. 3.40dk da olabilir diyerek tebrik etti

Tabi işine geldiği gibi anlamak ayrı bir konu.. :D

.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Tamam onu geçtik ben Servet abinin mesajını diyorum.. :D

Murat senin bu mesaja şöyle cevap vermen lazimdi..

Murat Yılmaz;

Hayır servet abi.. Ben molasız aynı yolu 3 saatte gidiyorum... Molayla dahil 3.30dakika tutuyor..

Yanlışmıyım ? 

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Ben o konuyu bıraktım kenara mesajı diyorum ? bu işaretin anlamını biliyorsun heralde(?)

Cevap bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Safak Acar
(düzenlendi)

Murat 3 kişi sponsor oldu...

Ali abi ve Mehmet abi deponu dolduralım dedi.. Mehmet abi Dediğim gibi gps li km/h gösteren araç kamerası ile çekim istedi,  

Sen (Gps li cekemem, gps yanlış felan ölçer dedin, beraber gidelim  abi dedin..

Mehmet abi binmem gpsli kamera ile çek dedi.. cevap vermedin..)

(Göksel),

atla gel  beraber dönelim, bana araba kullanmayı öğret dedi , Sen öyle böyle geçiştirdin..

??

tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arkadaşlar.. 

Konu hakkında bir şikayet var. Araştırmak için kapatmam gerekiyor.. 

Hepinize teşekkür ederim.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...