Recai Fırfırası 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Merhaba focusçular. aranıza yeni katıldım. duydum ki burda üstadlar her konuya bi çözüm getiriyormuş benim sorunum şu: önceki arabam olan focus 2.5 2010 tdci in yol tutuşu mükemmeldi. aracın lastikleri 40 bin km de idi. ama yol tutuşu ona rağmen çok iyiydi.şimdiki arabam 2013 tdci style. bu arabada bi yol tutuş zaafiyeti seziyorum. hatta sezmekle kalmıyorum eski focusumla çok rahat döndüğüm virajlarda arabanın arkasının sıfır lastiklere rağmmen savruldunu esp nin devreye girdiğni görüyorum. hani böyle büyük kavşaklar olur çevre yollarında yayaların geçmesi için bi kaplama malzemesiyle kaplarlar Renkli olur. işte oralarda arabanın yol tutuşu artıyor mu azalıyor mu ne oluyorsa araba bi sarsılıyor orayı geçince tekrar toparlıyor. ama bu insana bi korku veriyor. özellikle de yüksek hızlarda geniş virajlarda daha bi kendimi sıkıyorum arabanın tekerler sanki havaya kalkıyormuş gibi oluyor. eski arabayla o kadar rahattım ki direksiyonu en alttan tek elimle tutuyırdum. bunda direksiyonu sıkıyorum iki elimle ve ellerim terliyor. sizin de buna benzer tecrübeleriniz oldu mu focus III ile? F III ün lastikleri daha geniş ve yeni olmasına rağmen eski dar tekerli ve eski lastikli focusun yol tutuşunu vermiyor. lastik basınçlarını da 33 olarak ayarladım. teşekkürler Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Lastik basınçlarınızı kontrol ettirdiniz mi? 33 yaptım demişsiniz ama bir yerde daha kontrol ettirin derim. Ben lastikleri aldığımda aracın arkası yol tutmuyordu. (Petlas) kötü bir tercih olduğunu düşünmeye başlamıştım. Ancak basınçlarını kontrol ettirdim. 49 bar hava vurmuşlardı. 32 yaptım araçın yol tutuşu düzeldi. 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Hoşgeldiniz , aracınızdaki lastikler mıchelın mı ? Benzeri türevi sorundan bende şikayetçiyim oldukça sakin yavaş kullanmaya çalişiyorum. Yorum bağlantısı
Safak Acar 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Focus III önden kaymaya çok direniyor. Mis gibi gayet basit ve kontrollü bir şekilde arkadan kayıyor işte daha ne istiyorsunuz Bence çok güzel ayarlanmış. Aynen dediğin gibi Murat geçen gün başıma geldi önümde araç vardi sol boştu basıp kaçim dedim, sol yaptım gazladim baktim araba fırladı sağa direksiyonu cevirdiğimde arka lastiklerin kaydığını farkettim biraz zor olsada ani refleks le toparladım. Yorum bağlantısı
Recai Fırfırası 21 Kasım 2013 Yazar Paylaş 21 Kasım 2013 düzelttim hocam önce 41 di bi taraf da 21 di. ikisini de aynı yaptım. biraz düzeldi ama bugün farkettiğim o geniş kavşaklardaki sarsıntı beni çok şaşırttı. daha önce sayısız kere geçtiğim yerde hiç öyle bişey görmemiştim. lastikler bridgestone turanza Yorum bağlantısı
Recai Fırfırası 21 Kasım 2013 Yazar Paylaş 21 Kasım 2013 Focus III önden kaymaya çok direniyor. Mis gibi gayet basit ve kontrollü bir şekilde arkadan kayıyor işte daha ne istiyorsunuz Bence çok güzel ayarlanmış. önden de savruluyor. hem de eski focusla hiç yaşamadığım bi durum. eski focusun önü hiç ama hiç kaymamıştı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 düzelttim hocam önce 41 di bi taraf da 21 di. ikisini de aynı yaptım. biraz düzeldi ama bugün farkettiğim o geniş kavşaklardaki sarsıntı beni çok şaşırttı. daha önce sayısız kere geçtiğim yerde hiç öyle bişey görmemiştim. lastikler bridgestone turanza Nerde yaptınız? Yorum bağlantısı
Recai Fırfırası 21 Kasım 2013 Yazar Paylaş 21 Kasım 2013 bozuk asfalttan olabilir mi? yok hocam çok defa başıma geldi bu olay. hem eski focusla geçtiğim yollarda da oluıyor öyle olsa eski arabayla da olurdu. Nerde yaptınız? zaten hava basan kompresörü çalışan bi petrolü zor buldum orda bastırdım havayı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 yok hocam çok defa başıma geldi bu olay. hem eski focusla geçtiğim yollarda da oluıyor öyle olsa eski arabayla da olurdu. zaten hava basan kompresörü çalışan bi petrolü zor buldum orda bastırdım havayı Bence siz bir lastikçiye gidip orada kontrol ettirin. Daha sağlıklı olacaktır. Aslında sizde lastiklerin basınçlarının yüksek olduğunu kasislerden geçerken hissedersiniz. Ben 2-3 bar yüksek veya alçak olsa direk farkediyorum Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Focus 2'nin yol tutuşunu, 3'ten beklemek hata olur.. Focus1'in tutuşunuda, 2'den beklemek hata olur.. Focus 3 ile, denediğim ilk virajda savrulup, kaldırıma vurmuştum test aracını.. Dinamik Tork Kontrol ne iş yapar anlayamadım daha.. 3 Yorum bağlantısı
Recai Fırfırası 21 Kasım 2013 Yazar Paylaş 21 Kasım 2013 Bence siz bir lastikçiye gidip orada kontrol ettirin. Daha sağlıklı olacaktır. Aslında sizde lastiklerin basınçlarının yüksek olduğunu kasislerden geçerken hissedersiniz. Ben 2-3 bar yüksek veya alçak olsa direk farkediyorum ama hacı abi önceki arabada lastik basıncı kontrolü diye bi kavram bile yoktu benim için araba her türlü tank gibi gidiyordu. 23 psi basınçla da gittim. 36 ile de ve 33 ile de gitmiştim o araçla hiç bi fark yoktu yol tutuşunda sadece kasist ve mıcırlı yollarda yüksek basınçta biraz daha raahtsızlık veriyordu. önceki lastik lassa impetus tu Focus 2'nin yol tutuşunu, 3'ten beklemek hata olur.. Focus1'in tutuşunuda, 2'den beklemek hata olur.. Focus 3 ile, denediğim ilk virajda savrulup, kaldırıma vurmuştum test aracını.. Dinamik Tork Kontrol ne iş yapar anlayamadım daha.. yani hocam hiç şaşırmam öyle bişey yaşadıysanız. gerçekten ben de çok şaşkınım şu anda araba bu teknolojiye rağmen eskisinden daha kötü yol tutuşuna nasıl sahip olur diye 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 ama hacı abi önceki arabada lastik basıncı kontrolü diye bi kavram bile yoktu benim için araba her türlü tank gibi gidiyordu. 23 psi basınçla da gittim. 36 ile de ve 33 ile de gitmiştim o araçla hiç bi fark yoktu yol tutuşunda sadece kasist ve mıcırlı yollarda yüksek basınçta biraz daha raahtsızlık veriyordu. önceki lastik lassa impetus tu yani hocam hiç şaşırmam öyle bişey yaşadıysanız. gerçekten ben de çok şaşkınım şu anda araba bu teknolojiye rağmen eskisinden daha kötü yol tutuşuna nasıl sahip olur diye Birde öyle deneyin derim. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 (düzenlendi) Yok hacı abi, ondan değil 21 Kasım 2013 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recai Fırfırası 21 Kasım 2013 Yazar Paylaş 21 Kasım 2013 Yok hacı abi, ondan değil bence de Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Yok hacı abi, ondan değil Başıma gelenden yola çıkarak öneride bulundum Bir arkadaş aracım en ufak rüzgarda düz yolda geziyor tutamıyorum dedi. Lastik basınçlarına baktır dedim. 35-39 çıktı. düzeltti basınçları aynı yerde aynı rüzgarda sorun kalmadığını söyledi. 1 Yorum bağlantısı
Olcay Diker 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Focus 2'nin yol tutuşunu, 3'ten beklemek hata olur.. Focus1'in tutuşunuda, 2'den beklemek hata olur.. Focus 3 ile, denediğim ilk virajda savrulup, kaldırıma vurmuştum test aracını.. Dinamik Tork Kontrol ne iş yapar anlayamadım daha.. 1 kral mı yani , ben mi öyle anlamak istedim yoksa 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 1 kral mı yani , ben mi öyle anlamak istedim yoksa 3 jenerasyonuda, limitlerde kullandım. Bana F1'in verdiği his hepsinden daha güvenliydi..Focus 3, biraz daha konfor odaklı olduğundan, bu konuda fedakarlık vermek zorunda kalmış.. Ne kadar konfor, okadar yol tutuş zaafiyeti.. Ama bmw 1.16d'ye ayrı bir parantez açmak istiyorum. Konfor ile birlikte yol tutuş sunan ender bir otomobil.. 1 Yorum bağlantısı
Recai Fırfırası 21 Kasım 2013 Yazar Paylaş 21 Kasım 2013 Focus 3 de Focus 2 ye göre konforu biraz daha arttırmışlar.. focus 2 gibi sert degil.bu yüzden yol tutuşu biraz zayıf. eğer bu gerçekten böyleyse benim arabada kesinlikle bi sorun var. arkadaş araba kayıyor. tekrar altını çiziyorum kayıyor bırak 50 km ile u dönüşünü ıslak zemini de geç bildiğin kaymak asflatta önü savruluyor 40 la giderken. Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Focus 2'nin yol tutuşunu, 3'ten beklemek hata, focus1'in yol tutuşunuda, 2'den beklemek hata olur.. Bu modelleri aynı lastiklerle aynı şartlarda ayrı ayrı test etmediğim için şahsi bir fikrim yok. Ama bu durum mantıklı gelmiyor. Yani Ford yillar geçtikçe,teknoloji ilerledikçe ve kendi tasarım ve rally tecrübesi de arttıkça eskisinden daha kötü yol tutan araçlar mı tasarlıyor, ve buna rağmen de piyasaya sürdüğü her yeni kasası kendi segmentinde yol tutuş konusunda referans oluyor? Burada bir sıkıntı var, bu sıkıntı ya aynı segmentteki araçları test edip focus' un her kasasını sınıfının en iyi yol tutanı ilan eden test otoritelerinde; ya da kullanıcısına tersini düşündüren araç ya da araçlarda. Eğer konuyu açan arkadaşın aracına özgü teknik bir problem yoksa aklıma ilk gelen faktör lastik. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Oo benim kankam testini yapmış Bro iki aynı arabada, illaki bir faydasını görürüz. Bundan hiç şüphem yok. Ama bizim bahsettiğimiz. 3 ayrı araba, işin içine mekanik girince işler değişiyor.. Benim kanımca, Dinamik Tork Kontrol işin içine girince, mekanik anlamda bazı fedakarlıklar yapılmış olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recai Fırfırası 21 Kasım 2013 Yazar Paylaş 21 Kasım 2013 cumartesi günü aldığım yere geri gidecem. ver bi FII de aynı yerde aynı viraja bi girelim diyecem aynı yerde servis de var zaten oraya gösteririm bi sorun varsa. burada da paylaşırım Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Ne zaman kanka oldunuz la her zaman söylüyorum işte. F3 F2 Ye göre yol tutuşta zayıf.tecrübe ile sabit Ölümüne kankayız 2+2=4 ise, konfor=yol tutuş zaafiyeti.. Objektif düşününce oluyor.. Sen iki aracıda, kullandın zaten.. Eminmisiniz? Ben özellikle test ettim. en iyi test yeri. köprü altından köprü üstüne çıkarken ,tam virajın keskinleştiği yerde birinci viteste gaza asılın.. araba önden kaymıyor Bro, senin araç benzinli.. Arkadaşın diesel..Diesel her zaman kafadan kopma eğilimine sahiptir.. Benzinliler ise daha çok arkadan kopar.. Yorum bağlantısı
Olcay Diker 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 3 jenerasyonuda, limitlerde kullandım. Bana F1'in verdiği his hepsinden daha güvenliydi.. Focus 3, biraz daha konfor odaklı olduğundan, bu konuda fedakarlık vermek zorunda kalmış.. Ne kadar konfor, okadar yol tutuş zaafiyeti.. Ama bmw 1.16d'ye ayrı bir parantez açmak istiyorum. Konfor ile birlikte yol tutuş sunan ender bir otomobil.. aracımın viraj giriş çıkışları hala çok güven veriyor (99 u baz alırsak 14 yıllık geometri, ford biliyor bu işi), 2 de kullandım oda gayet iyiydi, 3 te 215 lastik basık şase ve daha geniş en, çok daha iyidir diye umuyordum kuzenimin f30 kasa 3.20 d sini tecrübe ettim ,yüksek torka rağmen, o dsc ve esp ayarı harika ,aracı yanlamaya çalışıyorsunuz, tık tık tık , dümdüz devam, ve konfor muhteşem BMW ayrı dünya.. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 21 Kasım 2013 Paylaş 21 Kasım 2013 Açıklıyayım hemen Yıllar geçtikçe, araç daha iyi olacak diye birşey kesinlikle söz konusu olmaz.. Yıllar geçtikçe, işcilik kalitesi düştü. Yıllar geçtikçe, o sağlam mekanik sağlamlıktan vazgeçildi.. Yıllar geçtikçe, mekanikten vazgeçilip, elektronik kontrol odaklı arabalar yapıldı, buna bağlı olarak masraflı arızalar çoğaldı. Yıllar geçtikçe, emisyon değerini düşurücez diye, motora ek yükler getirildi.. Örneğin focus 3'ün tdci, motor performansı 115ps. F2 109ps. Ama nasıl oluyorda, f2 daha hızlı ve çevik ? 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts