İçeriğe Yönlendir

Bir Sac Jant Boyama Da Benden...

Ferdi R Arslan

Recommended Posts

Ferdi R Arslan

Herkese selamlar ford clup üyeleri.

Malum kış geliyor ve yazlık lastiklerin çıkma zamanı geldi. Üzülerek de olsa üzerinde 15inc çelik jant ve yazlık lastiklerimi

14 inç olan sac jantlarım ve yeni kışlık lastikler ile değiştirmek durumunda kaldım :(  :(

Bende değişiklik olsun diye sac jantlarımı jant kapağı ile kapatmak yerine daha önce yapan arkadaşlar gibi boyama yoluna gittim.

Fena da olmadı hani :biggrin:

Sizlerin de görüşlerini almak istedim .Aldığım kışlıklar Good year Ug8 ve gayet memnun kaldım. Hem yumuşaklar hem de konforum ve içeriye gelen sarsıntı baya azaldı 15e göre.

Bir sorum daha olacak acaba bu uygulamayı kapı çıtaları ve kapı kolları üzerinde uygulasam nasıl bir sonuç alırım. Izgaralar da dahil?? Herhangi bir sıkıntı yaratır mı acaba atma, dökülme ,solma gibi. 

Herkese şimdiden teşekkürler...

8RyyTLE.jpg?1

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Fotolar eksik çıkmış arkadaşlar kusura bakmayın tekrardan ekledim...

7HJJiEl.jpg?1

TWqgrVl.jpg?1

Zq8EGtm.jpg?1

CNSKPjk.jpg?1

NiO4dz6.jpg?1

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Herkese selamlar ford clup üyeleri.

Malum kış geliyor ve yazlık lastiklerin çıkma zamanı geldi. Üzülerek de olsa üzerinde 15inc çelik jant ve yazlık lastiklerimi

14 inç olan sac jantlarım ve yeni kışlık lastikler ile değiştirmek durumunda kaldım :(  :(

Bende değişiklik olsun diye sac jantlarımı jant kapağı ile kapatmak yerine daha önce yapan arkadaşlar gibi boyama yoluna gittim.

Fena da olmadı hani :biggrin:

Sizlerin de görüşlerini almak istedim .Aldığım kışlıklar Good year Ug8 ve gayet memnun kaldım. Hem yumuşaklar hem de konforum ve içeriye gelen sarsıntı baya azaldı 15e göre.

Bir sorum daha olacak acaba bu uygulamayı kapı çıtaları ve kapı kolları üzerinde uygulasam nasıl bir sonuç alırım. Izgaralar da dahil?? Herhangi bir sıkıntı yaratır mı acaba atma, dökülme ,solma gibi. 

Herkese şimdiden teşekkürler...

Bu resimdekiler kapak mı  :shok:

Derken siz yeni resimleri attınız :) güzel olmuş elinize sağlık

tarihinde Bahadır Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Buda benim aracım kısacası german stayla :)

İlham sizden alındı zaten :-))

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Beyaz renk olsaydı çok mu çirkin olurdu? :unsure2:

beyaz mıı :shok:  :shok:

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Abi sac jantla değişik duruyor. :) Pek yakıştırmıyorum ben şahsen. Kapak olsa sanki daha iyi durur gibime geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Fotolar eksik çıkmış arkadaşlar kusura bakmayın tekrardan ekledim...

jant yanaklarına şerit mi çeksen acaba ? nasıl olur ?

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Abi sac jantla değişik duruyor. :) Pek yakıştırmıyorum ben şahsen. Kapak olsa sanki daha iyi durur gibime geliyor.

Bana da ilk başta garip geldi ama sonradan tarz durdu biraz :)  bu aralar da baya moda oldu :biggrin: çelik janttan sonra kapak hiç gitmiyo

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Bu uygulamayı plastik aksamda yaparsanız  boyadan önce plastik astar atmanız lazım yoksa boya kalkar ve sorun yaşarsınız, boyama işlemi de güzel olmuş güle güle kullanın.....

Yorum bağlantısı
İbrahim Can

+1 :)

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Bu uygulamayı plastik aksamda yaparsanız  boyadan önce plastik astar atmanız lazım yoksa boya kalkar ve sorun yaşarsınız, boyama işlemi de güzel olmuş güle güle kullanın.....

Sağol abi baya emek harcadım boya da zımpara da bide vernik attım. Peki astar öncesi zımpara falan gerekir mi  plastik aksama ,bir de riski var mıdır sizce bu uygulama yapılmalı mı. Çok matlaşmış kapı kolları..

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Bana da ilk başta garip geldi ama sonradan tarz durdu biraz :)  bu aralar da baya moda oldu :biggrin: çelik janttan sonra kapak hiç gitmiyo

Abi kapaklar duruyor ise bide öyle dene.  :)  

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Abi kapaklar duruyor ise bide öyle dene.  :)  

Bu da kapaklı hali :biggrin:  :D

LVQI3JT.jpg?1

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Sağol abi baya emek harcadım boya da zımpara da bide vernik attım. Peki astar öncesi zımpara falan gerekir mi  plastik aksama ,bir de riski var mıdır sizce bu uygulama yapılmalı mı. Çok matlaşmış kapı kolları..

Plastik aksamın üzerindeki ölü tabakayı almak için hafif bir zımpara gerekli tabi ki çok hafif olmak şartı ile, daha sonrasında plastik astar ve üzerine boya güzel olacaktır ama her ihtimale karşı bir kaportacıdan fikir almak daha faydalı olacaktır düşüncesindeyim :good1:  

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Plastik aksamın üzerindeki ölü tabakayı almak için hafif bir zımpara gerekli tabi ki çok hafif olmak şartı ile, daha sonrasında plastik astar ve üzerine boya güzel olacaktır ama her ihtimale karşı bir kaportacıdan fikir almak daha faydalı olacaktır düşüncesindeyim :good1:  

Kaportacılar da net bilse keşke , biri olur diyor biri uğraşma diyor :unsure2:  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Kaportacılar da net bilse keşke , biri olur diyor biri uğraşma diyor :unsure2:  :unsure2:

İyi bir usta sonuca götürecektir seni ama dediğim gibi iyi bir usta. Gerçi bir ara ya forum da gördüm ya da You tube' da ama bulamadım şu an solmuş tampon ve yan çıtaları ısı tabancası ile ısıttıklarında da renkleri siyaha dönüyordu ama denemek lazım diye düşünmüştüm, cam filmi çekenler kullanıyorlar bu ısı tabancasını öyle bir yer bulup yan çıtanın kenarından hafifçe deneyebilirsin. Ben yine bakayım da videosuna bulursam göndereyim sana olur mu ?

Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

İyi bir usta sonuca götürecektir seni ama dediğim gibi iyi bir usta. Gerçi bir ara ya forum da gördüm ya da You tube' da ama bulamadım şu an solmuş tampon ve yan çıtaları ısı tabancası ile ısıttıklarında da renkleri siyaha dönüyordu ama denemek lazım diye düşünmüştüm, cam filmi çekenler kullanıyorlar bu ısı tabancasını öyle bir yer bulup yan çıtanın kenarından hafifçe deneyebilirsin. Ben yine bakayım da videosuna bulursam göndereyim sana olur mu ?

Olur abi. Ama işte ben zımparalayıp astar atıp bide el emeğiyle boyayıp ortaya güzel bir şey çıkarsa tadından yenmeyecek :D  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Plastidip denilen uygulamayı deneyebilirsiniz, yanılmıyorsam bir üye connect aracında denemişti.

Merhaba o bendim sanırım :)) incelemelerim socunda daha çok jantlara uyguluyorlar özellikle alaşımlı jantlara dene bilir ;)

tarihinde Okan Tan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ferdi R Arslan

Kapı kolları ve çıtalarına gelen doyurucu bir hala cevap yok :-))))

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...