Emrecan Koç 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 Arkadaşlar merhaba . 90.000 bakımı için triger seti , devirdaim v kayışı ve filtreleri orjinal olduğunu söyleyen bir yedek parçacıdan aldım ve kendi ustama gittim . Diğerlerinde bir sıkıntı yok , ancak mazot filtresinin çok önemli olduğunu söyledi . Parçacının verdiği parça bu . Mazot filtresi en son 60.000 de değişmiş , yani 30.000 km olmuş acilen değiştirmem lazım . Üzerinde FoMoCo , Otosan veya Motorcraft yazmıyor . Ancak adam ısrarla bu parçanın Otosan çıkışlı olduğunu sadece müşürünün olmadığını söylüyor . Sizce ne yapmalıyım ? Götürüp geri verip özel servisten falan mı alayım ? Yorum bağlantısı
Necat Ertan 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 Markası Mecafilter, bilen arkadaşlarımız birazdan cevap verecektir. Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 22 Kasım 2013 Yazar Paylaş 22 Kasım 2013 Markası Mecafilter, bilen arkadaşlarımız birazdan cevap verecektir. cevabınız için teşekkür ederim . bu arada ürünün üzerindeki seri numarası "" 2S6Q9155BA "" internette bu seri numarasını aratınca otosan marka bir filtreye rastlayamadım , ancak sanırım kod doğru . Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 Farklı marka filtre piyasada çok var. Orijinal ekipman olarak satılanların kutuları ford logolu, kutunun kapağında güvenlik bandı var ve parça kodu yazıyor. Müşür olayı ise arabada filtreye takılacak kablo varsa müşürlü yoksa müşürsüz takılıyor diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 22 Kasım 2013 Yazar Paylaş 22 Kasım 2013 (düzenlendi) Farklı marka filtre piyasada çok var. Orijinal ekipman olarak satılanların kutuları ford logolu, kutunun kapağında güvenlik bandı var ve parça kodu yazıyor. Müşür olayı ise arabada filtreye takılacak kablo varsa müşürlü yoksa müşürsüz takılıyor diye biliyorum. Kutusu bu , ve aldığım müşürsüz , fiyatı da 65 TL'ydi . Parça koduyla kutunun üstünde yazan kod birbirini tutuyor . Peki kod doğru mu ? 22 Kasım 2013 tarihinde Emrecan Koç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 (düzenlendi) Hiç düşünmeye gerek yok, yan sanayi filtredir ve orjinalden farkı yoktur, arabadaki mazot filtresini sök ve üstünde müşür varsa onu söküp yeni filtreye tak, sonrada arabaya tak tabii Seri nodan falan birşey çıkmaz, otosan üretimide takarsın, fomoco da yada Bosch servisten bosch marka filtrede yada sendeki megafilteride takarsın, kullan gitsin birşey olmaz Resimde altta kırmızı tapa olan yerdeki tapayı çıkar, arabadan çıkan filtrede varsa tabii, müşürü sök ve kırmızı tapanın olduğu yere tak, bu kadar. 22 Kasım 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 22 Kasım 2013 Yazar Paylaş 22 Kasım 2013 Hiç düşünmeye gerek yok, yan sanayi filtredir ve orjinalden farkı yoktur, arabadaki mazot filtresini sök ve üstünde müşür varsa onu söküp yeni filtreye tak, sonrada arabaya tak tabii Seri nodan falan birşey çıkmaz, otosan üretimide takarsın, fomoco da yada Bosch servisten bosch marka filtrede yada sendeki megafilteride takarsın, kullan gitsin birşey olmaz Resimde altta kırmızı tapa olan yerdeki tapayı çıkar, arabadan çıkan filtrede varsa tabii, müşürü sök ve kırmızı tapanın olduğu yere tak, bu kadar. tanıdık olan usta mazot filtresinin önemli olduğunu ve orjinal tavsiye ettiğini söylemişti peki orjinalinde ne yazar ? orjinal olduğu nerden anlaşılır bu parçanın ? Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 Kutusu bu , ve aldığım müşürsüz , fiyatı da 65 TL'ydi . Parça koduyla kutunun üstünde yazan kod birbirini tutuyor . Peki kod doğru mu ? Kutusu ve parça kodu benim daha önceden aldıklarımla aynı, bence bu parça orijinal, kodu doğru. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 Merak etme, o filtre güzeldir, kullan gitsin, içinde zaten sıkı sarımlı kağıt filtre var, ben 3-4 marka kullanıp parçalayıp açmıştım, aynı mal hepsi. Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 22 Kasım 2013 Yazar Paylaş 22 Kasım 2013 UFİ alın orjinal üretici ilk verdiği filtre sanırım oydu , ama çin malıydı . üzerinde made in china yazısını görünce orjinal vermesini söyledim , sonra bana resmini koyduğumu verdi . Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Kasım 2013 Paylaş 22 Kasım 2013 2.0 tsi da bile üretici o ve PRC, her prc kötü değildir, yoksa tüm telefonları çöpe atardık, pc leri de lcd leri de, 1 Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 aynı filtreden ben kullandım başım çok ağrımıştı. fiestamın bakımlarını yaptırıp erzuruma gidip geldim. gelirken ankara ve afyonda verdiğim molalarda aracım çalışmadı bende vakvak sayesinde aracımı çalıştırabildim. izmire geldiğimde binbir çeşit testlere rağmen sonuç alamadım. en sonunda kafam dank etti ve mazot filtesini söktük altındaki bir tıpadan hava kaçırdığını gördük. lanet olsun bir daha asla boschdan başka filtre almam. müşürsüz alıyordum artık bosch marka 45 tl ye geliyordu. Yorum bağlantısı
ismail kara 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Merak etme, o filtre güzeldir, kullan gitsin, içinde zaten sıkı sarımlı kağıt filtre var, ben 3-4 marka kullanıp parçalayıp açmıştım, aynı mal hepsi. http://www.yedekparcaford.com/?urun-3580-FIESTA-1-4-MAZOT-FiLTRESi-2006-2008---ORiJiNAL-UFi.htm Abi bu marka nasıl sence? Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 gecmiste ford bolge bayinden aldigim orjinal ford amblemli kutudan sizinkinin aynisi mecafilter cikmisti bence bir sorun cikmaz hatali uretim degilse hataliysa parcaci yenisini verir otomabil ureticileri normal kalitedeki parcayi en uygun alabildikleri yerden alip kendi markalarinin oldugu kutulara koyup orjinal diye satiyor orjinal demek en iyisi demek degildir Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 (düzenlendi) Bi http://www.yedekparcaford.com/?urun-3580-FIESTA-1-4-MAZOT-FiLTRESi-2006-2008---ORiJiNAL-UFi.htmAbi bu marka nasıl sence?Gayet güzel, üstünde müşür yoksa eski filtrendekini kolayca söküp buna takabilirsin. 23 Kasım 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
ismail kara 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Bi Gayet güzel, üstünde müşür yoksa eski filtrendekini kolayca söküp buna takabilirsin. Şuan araçtakinde müşür var mıdır? Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 23 Kasım 2013 Yazar Paylaş 23 Kasım 2013 aynı filtreden ben kullandım başım çok ağrımıştı. fiestamın bakımlarını yaptırıp erzuruma gidip geldim. gelirken ankara ve afyonda verdiğim molalarda aracım çalışmadı bende vakvak sayesinde aracımı çalıştırabildim. izmire geldiğimde binbir çeşit testlere rağmen sonuç alamadım. en sonunda kafam dank etti ve mazot filtesini söktük altındaki bir tıpadan hava kaçırdığını gördük. lanet olsun bir daha asla boschdan başka filtre almam. müşürsüz alıyordum artık bosch marka 45 tl ye geliyordu. cevabınız için teşekkür ediyorum , sanırım götürüp geri vericem ve özel servisten parça fiyatı alıcam yapıcak bişeyim kalmadı. gecmiste ford bolge bayinden aldigim orjinal ford amblemli kutudan sizinkinin aynisi mecafilter cikmisti bence bir sorun cikmaz hatali uretim degilse hataliysa parcaci yenisini verir otomabil ureticileri normal kalitedeki parcayi en uygun alabildikleri yerden alip kendi markalarinin oldugu kutulara koyup orjinal diye satiyor orjinal demek en iyisi demek degildir haklısınız belki de özel servis de mecafilter verecek ama ilk başta sorucam .. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 aynı filtreden ben kullandım başım çok ağrımıştı. fiestamın bakımlarını yaptırıp erzuruma gidip geldim. gelirken ankara ve afyonda verdiğim molalarda aracım çalışmadı bende vakvak sayesinde aracımı çalıştırabildim. izmire geldiğimde binbir çeşit testlere rağmen sonuç alamadım. en sonunda kafam dank etti ve mazot filtesini söktük altındaki bir tıpadan hava kaçırdığını gördük. lanet olsun bir daha asla boschdan başka filtre almam. müşürsüz alıyordum artık bosch marka 45 tl ye geliyordu. Tapayı sıksaydınya Şuan araçtakinde müşür var mıdır? Varsa arka alt kısmında soket ve kablosu olmalı. Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Tapayı sıksaydınya Varsa arka alt kısmında soket ve kablosu olmalı. abi bulana kadar iş işten geçmişti kahretsin ya inan vallha o kadar uğraştırmıştı ki ne olduğunu bulmak için o filtreyi üretene ne sövmüşümdür o gün.bugündür bosch dan şaşmadım. Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 23 Kasım 2013 Yazar Paylaş 23 Kasım 2013 (düzenlendi) arkadaşlar özel servislerin de bu markayı verdiğini öğrendim , ve elimdeki parçayı geri vermedim . filtreyi sökünce aracın içinden birebir aynı filtre çıktı ( MECAFILTER ). sanırım citroen lerde de bu filtre kullanılıyormuş , ortak üretim bir parçaymış . özel servisteki ford ustası mazot filtresinde fomoco otosan veya motorcraft yazmaz dedi. çalıştırırken sıkıntı oldu sadece , 10 dakika falan marş basmadı mazotu çekemediği için . biyerden sonra çalışmaya başladı . herkese cevabı için çok teşekkür ediyorum . 23 Kasım 2013 tarihinde Emrecan Koç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 arkadaşlar özel servislerin de bu markayı verdiğini öğrendim , ve elimdeki parçayı geri vermedim . filtreyi sökünce aracın içinden birebir aynı filtre çıktı ( MECAFILTER ). sanırım citroen lerde de bu filtre kullanılıyormuş , ortak üretim bir parçaymış . özel servisteki ford ustası mazot filtresinde fomoco otosan veya motorcraft yazmaz dedi. çalıştırırken sıkıntı oldu sadece , 10 dakika falan marş basmadı mazotu çekemediği için . biyerden sonra çalışmaya başladı . herkese cevabı için çok teşekkür ediyorum . Neee, vak vaklamadan mı çalıştırdın, önce filtreyi doldurmadınmı? Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 (düzenlendi) Neee, vak vaklamadan mı çalıştırdın, önce filtreyi doldurmadınmı? abi filtreyi değiştirenin işi aslında eline yapışmış galiba. 23 Kasım 2013 tarihinde Taner Gündüz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 23 Kasım 2013 Yazar Paylaş 23 Kasım 2013 Neee, vak vaklamadan mı çalıştırdın, önce filtreyi doldurmadınmı? hayır doldurmadı ustalar . eskisinden bir bardak mazot çıktı , yenisini direk taktı ve marşa basmaya başladı . denedi denedi 5-10 dk içinde araba çalıştı . bu normal mi falan diye sorduğumda " geçen mondeo için 30 dk uğraştık " cevabını aldım . bu arabalarda vakvak yok dedi , hatta o sırada trigerini değiştirdikleri bir citroen in yanına gittik vakvak'ı gösterdi . ben de hortumu çıkarıp emsek gelince taksak falan dedim , marş basmadan mazot gelmez deyince yapıcak bişey olmadığını anladım . arabayı 5-10 dakka o halde görmek acı verdi ama sonunda çalıştı , bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum . hep böyle yapıldığını söylediler . Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Kasım 2013 Paylaş 23 Kasım 2013 Sizin motorda vak vak var olmalı, filtre doldurulmadan asla marşa bastırma, mazot pompan iyi dayanmış, ustanında değişme zamanın gelmiş bence. Yorum bağlantısı
Recommended Posts