İçeriğe Yönlendir

2001 Volvo S40 Görüşler


Caner ŞAHİN

Recommended Posts

Caner ŞAHİN

sevgili dostlar 2001 model volvo s 40 için düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim 17-19 bin arası almak mantıklı mı???

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

1,6 motorsa hiç girme 1,9 T ise vede temizse düşünebilir ancak parça yönünden biraz pahalı gibi sanki bizde  1,6 motor manuel vites vardı abartmadan sölüyorum yokuşlarda kalkarken allah canını alıyodu heleki içinde de yük varsa vede dik bir rampaysa  bittin arabayı kaldırmak için arkadan iteklemek  gerekiyor kadar  o derece kötüydü ama düz yolda süper ibrenin sonunu görüyordu hemen hemen ama su bir gerçek ki bizdeki araç boş modeliydi ama ona rağmen virajlara girmesine hayrandım hiç bir şekilde savurmuyordu araç ıslak kuru zemin hiç önemli değil onun için, çok  başarılı bir yol tutuşu var birde onda esp olsa tadından yenmez :)  tabi konforunu da unutmamak lazım kullanırken çok keyif alıyordum  uzun yol yolcuğu müthişti tabi bunlar benim fikirlerim volvo konusunda elbet benden daha tecrübesi olanlar vardır forum üyerlerinden

Yorum bağlantısı

Forumda Volvo S40/V40 kullanıcısı arkadaşlar en doğru cevabı vereceklerdir. Ancak genel olarak alacağınız cevaplar kişilerin subjektif yorumlarından öteye gidemez. Siz bu araçtan nasıl bir fayda almak istiyorsunuz ya da kriterleriniz nedir, bunları yazarsanız sadece kullanıcıların değil, daha önce almak isteyip belli sebeplerden eleyenlerin de cevaplarını alabilirsiniz. Mesela ben s40'ı neden listemden çıkardığıma dair maddeleri yazayım;

 

  1. Hız sabitleyici çok az modelde var 98-2005 kasalarda.
  2. Volvo Classic'ler genelde 1.6 motor ve aracın motor gamı düşünüldüğünde, sadece vergi avantajı nedeni ile gelen bu motorları yetersiz buldum.
  3. Klima olarak yarı dijital kullanıyor, çevirmeli düğmeler biraz demode geliyor bana.
  4. Piyasada yıpranmamış bulmak çok zor.
  5. 1.9T4 yeni versiyon ve 2.0T4 eski versiyon sadece motor olarak cezbedici ancak yakıt konusunda hiçbir ekonomi düşünülmediğinden lpg'siz kullanım mümkün gözükmüyor.
  6. 1.8 motor seçeneği arada kalıyor. Daha kötüsü Türkiye'ye geldiği yıllarda donanım motor seviyesi ile ilişkilendirilmiş. Küçük motor az donanım ilişkisi nedeni ile 2.0 motor ile T4 motorlar arasında dahi donanım farkı var.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Kullanmak istediğim hayalimdeki araçtır  volvo.. :biggrin: Kullananlar bilgi sahibi olanlar fikir vericeklerdir..

Yorum bağlantısı
Murat Günyüzlü

    bence temiz bulabilirsen 1.8 veya 2.0 düşünebilirsin, benimki de1998 model, arabanın gidişinden, yakıtından, içindeki elektronik aksamından, kullanılan malzeme bakımından, otomatik vitesinden oldukça memnunum, zaten Volvolar kullananlarda hastalık yapıyor, ben hiç bakmazken şimdi hep dikkatimi çekiyor.. kısacası tavsiye ederim..

Yorum bağlantısı

2006 da ilk aracımdı 2001 Volvo S40 1,6..

Benimde gönlümdeki yeri ayrıydı. O dönemler bir VW Golf, birde Volvo S40 hasatasıydım. Golf sırf amblemden aynı modellerde en az 5.000 Tl fark vardı. Maddiyat beni Volvo ya itti. 

O dönem çok araştırma yaptım. Arkadaşlar 1,9T yada 2,0 motor tavsiye etmişler ama her nekadar güçlü olsalarda eğer araştırırsanız neredeyse %80 i 200.000 km yi göremeyen motorlardır. Ya korınik ya kullanım kaynaklı sorun mevcut çoğunda. 1,6 motor araca küçük geldiği doğru ancak VW SR motorları gibi evladiyelik sağlamlıkta motorlar. LPG ye %100 uyumlu ve çok sessiz bir yapıya sahip. Ben 1 yıl kullandım ve sadece şanzımandan sorun yaşadım(parça adını hatırlamıyorum ama körük tarzı birşeydi, İstanbul dan çıkmacılardan çok cüzi fiyata temin ettim. 1. vitesten başka vitese geçmiyordu) ve el freni teli koptu. Onun dışında yağ+su koy gez. Özellik olarak tek versiyon var 1,6 larda. Standart ABS, klima, hava yastığı zaten o model ve fiyat için ideal özelliklerden. Kullanımı özellikle uzun yolda çok keyifli. Bana fark etmedi ama sürüş aksamlar yani sürücünün müdahale ettiği gaz, fren, debriyaj pedalı, vites kolu, direksiyon vs kullandığım çoğu araca göre aşırı sert, ağır. Oldukça geniş bir bagaj mevcut. Bana tek kötü görünen yanı iç konsoldu. 2012 modellerde dahi hala çok sade ve eski bir havası var. Kullanışlılık olarak çok iyi ancak daha modern yapılabilirdi. Piyasası yıllardır aynı. Ben 2006 da 16500 e almıştım, hala o fiyatlarda. Yani kar amacı güderek alınmamalı. Uzun süre binilecek ise düşünülebilir.

Diğer bir alternatif o paralara ve daha fazla özellik ve daha yüksek model olarak Fiat Stilo dur. Çoğu kişi ben Stilo almadan önce "Fiat alınır mı, işe yaramaz, elinde patlar, sorun olur, binilmez, güvenilmez .... " derken aldıktan sonra "satarken haberimiz olsun, bize sat" dedi ve hatta benden sonra 3 arkadaşım daha Stilo aldı..

Önemli olan Volvo S40 nasıl dan ziyade belirteceğiniz başka bir alternatif ile kıyaslamak. Daha çok fikir veren olacaktır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...