İçeriğe Yönlendir

Philips Led Tv Hk.

Misafir

Recommended Posts

Tamer Geveci

aynı ürünün 107 cm olanını aldım bir ay önce. Diğer özellikleri sizin gösterdiğinizle aynı .

1.  Amblight güzel bir özellik tv ye ve odaya ayrı bir hava katıyor hatta paraya kıyarsanız bütün evi amblight ışıklarla döşeyebikirsiniz. Ama dikkatinizi ekrana verince yandaki ışıkları görmüyorsunuz bile.

2.  Ayaklık kısmına yakından bakınca hiç estetik değil ama iş görüyor.

3.  Görüntü kalitesi çok iyi , 3d görüntü çok iyi , dahili hd uydu alıcısı kaliteli görüntü veriyor.

4.  Ses kalitesi normal ama sinema sistemi ile mükemmelleştirilebilir.

5.  Kumandası bana biraz görüntü olarak basit göründü ama işlevsel bir kumanda.

6.  Gözlükler klasik 3d gözlüklerden .Zaten ürün yanında daha iyisini veren marka yok.

7.  Tv nin en kötü özelliği ise smart tv özelliği çok yavaş hemde çok . İnsanı bunaltıyor . Sanırım işlemcisi yetersiz kalıyor.

Ancak bu bir tv yani internete girme aracı değil benim için dolayısı ile smart özelliği çok nadir kullandığım bir özellik .

Ben bu tv yi amblight için aldım  Tavsiye ederim alabilirsniz. 

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Valla açıkça söylemek gerekirse alt serilerden hiç almayın. Alırsanız çerçevesiz üst serilerden alın.  Zaten bozulursa servisi unutun. Marka imajı sıfır.  Bizde şu an ES6710 var. Smart tv'si çok yavaş ve habire girilen site çöküyor. Televizyon yoksa güzel, görüntü kalitesi felan çok çok iyi. 

Ha birde tv 3 boyutlu ama yanından gözlük çıkmadı bu da ayrı komedi. :)

Yorum bağlantısı

Samsung derim bende....! 2 tane var var bende...! Çocukların azabına karşıda dayanıklıdır, kendileri..! :)

Smart Tv olayı hızlı mıdır Samsung da?

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Smart Tv olayı hızlı mıdır Samsung da?

Abi birazda yapmak istediğin şeye bağlı. Youtube'dan video izlemek çok hızlı mesela. Ama mesela film izleme sitesine veya çok reklamlı bir siteye gir önbellek yetersiz diye kapanıyor. 

Yorum bağlantısı

Abi birazda yapmak istediğin şeye bağlı. Youtube'dan video izlemek çok hızlı mesela. Ama mesela film izleme sitesine veya çok reklamlı bir siteye gir önbellek yetersiz diye kapanıyor. 

İşte Türk mantığı, kullanmayacak olsa bile "olmuşken iyisi olsun" :)

Benim için önemli olan görüntü kalitesi, smart hiç olmasa da olur. 

http://www.hepsiburada.com/liste/philips-55pfl4508k-55-200hz-wifi-uydu-alicili-usbmovie-smart-3d-full-hd-led-tv/productDetails.aspx?productId=evph55pfl4508k&categoryId=163192

O sebeple bunu düşünüyorum ama 200hz olması kafamı bulandırıyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Samsung derim bende....! 2 tane var var bende...! Çocukların azabına karşıda dayanıklıdır, kendileri..! :)

Lg nin koruması yanında Zamzung amatör kalır yalnız :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Lg nin koruması yanında Zamzung amatör kalır yalnız :)

Panasonic yanında hepsi tırt ama sağlamlık/koruma alanınıda. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

İşte Türk mantığı, kullanmayacak olsa bile "olmuşken iyisi olsun" :)

Benim için önemli olan görüntü kalitesi, smart hiç olmasa da olur. 

http://www.hepsiburada.com/liste/philips-55pfl4508k-55-200hz-wifi-uydu-alicili-usbmovie-smart-3d-full-hd-led-tv/productDetails.aspx?productId=evph55pfl4508k&categoryId=163192

O sebeple bunu düşünüyorum ama 200hz olması kafamı bulandırıyor

Sen rahat ol, birkere 100 hz üstü yayın yok ki 100 bile adam gibi yok, 200 hz. yeterde artar, Smart diyorsan kesin Lg, en hızlısı bu, özellikle zamzung yerlerde sürünüyor, 3d de zaten zamzungu ezer geçer, bendeki Lg Lm760S mci 800 HZ. şuan Lg LA 600 lerin tepesinden, zamzunlarında çoğunun tepesinden atlar...

Kısaca alacaksan Lg ilk tercihin sonrasında filips tercihin olsun, sonra diğerleri :) HZ ye de pek takılma, zaten adam gibi yayın yok, 3d de işine yarar daha çok.

Panasonic yanında hepsi tırt ama sağlamlık/koruma alanınıda. :)

Onunda gerisi tırt, plazması güzel o da bana gelmez.

Sana küçük bir kıyaslama, mesela direk şu linki aç

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=categoryid%3d163192%26fh_view_size%3d20%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_maxdisplaynrvalues_brand%3d-1%26fh_refview%3dlister%26fh_refpath%3dauto_generated_facet_59%26fh_reffacet%3d167_dp%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257blg%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483638_17201_163192%257d%252f167_dp%253d%257b5522202f2013920cm%257d

600 serileri solda 2 adet, fiyatına bak, birde en sağdaki LA 800 e bak, özellikler aynı gözüksede seyredince anında farkı anlarsın, boşa pahalı değil 700 ve 800 ler, LA960 ı katmıyorum, o ayrı bir alem. :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Sen rahat ol, birkere 100 hz üstü yayın yok ki 100 bile adam gibi yok, 200 hz. yeterde artar, Smart diyorsan kesin Lg, en hızlısı bu, özellikle zamzung yerlerde sürünüyor, 3d de zaten zamzungu ezer geçer, bendeki Lg Lm760S mci 800 HZ. şuan Lg LA 600 lerin tepesinden, zamzunlarında çoğunun tepesinden atlar...

Kısaca alacaksan Lg ilk tercihin sonrasında filips tercihin olsun, sonra diğerleri :) HZ ye de pek takılma, zaten adam gibi yayın yok, 3d de işine yarar daha çok.

Onunda gerisi tırt, plazması güzel o da bana gelmez.

Bu japonlarda tasarım yok. 5 cm çerçeve yapmışlar. :p

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu japonlarda tasarım yok. 5 cm çerçeve yapmışlar. :p

He vallahi bak 5cm. yoksa 5mm. desem ki o kadar bile yok  :D

Not: capan değil Korea :)

B47lm760s.jpg

lg-lm760s1.jpg

Boşuna Mert, elmada boşa çabaladığın gibi, Lg de de boşa uğraşama, Tv de Lg, über akıllı telefonda hTC ile LG, ve diğerleri  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

benim erkekler test etti bende onayladım..! 10 üzerinden 100..! :) :)

O zaman benimki 10.000 puan alır desene  :D

Yorum bağlantısı

Boşuna Mert, elmada boşa çabaladığın gibi, Lg de de boşa uğraşama, Tv de Lg, über akıllı telefonda hTC ile LG, ve diğerleri  :D

abi elmaya laf yok :)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Televizyon hangi yayınlarla kullanılacak bu karar verirken önemli. Eğer çoğunlukla hd kanallar izlenecekse, Model farketmediği gibi markalar arasında da çok fark olmayacaktır. 3 senelik bir full hd tv ile yeni model full hd bir tv'nin hd yayınlarda test ederseniz en yüskek frekans 60hz ile yayını vereceklerinden ortaya atılan 1000hz'lerin de bir önemi kalmayacaktır. Tv'lerde tüketicinin asıl dikkat etmesi gerekenleri görmemesi için birçok teknololojik terminoloji geliştirildi. Mesela ghosting, clouding gibi sorunlar aynı marka tv'nin örneğin 46f8000 modellerinin bazılarında mevcutken bazılarınd olmayabiliyor. Bu anlamda led/lcd tv teknolojisinde standartlar bu kadar zayıftır. Ancak tüketici çoktan 8000 modelinin 4 çekirdek işlemcisi ile kandırılıp, smart tv'sinin bilgisayardan çok daha yavaş browserında surfe çıkarılmış olur.

Önerim; elinize bir tane usb diske hd bir film yükleyin ama karanlık sahneleri bol olsun. Sadece modelin çok sunulduğu Bir teknoloji markette denemeler yapın. Sbeğendiğiniz iki üç modeli not alın. Vaktiniz bolsa 1 hafta boyunca farklı mağazalarda bu 2-3 modeli deneyin. Dediğim gibi aynı model tv'ler her zaman mükemmel olamayabiliyorlar ancak deneme sayınızı çoğaltarak hangi modelde gölgelenme, bulutlamma azsa o modelin istatistiksel olarak daha sorunsuz olduğu sonucuna kesin olmasa da yaklaşırsınız.

Bir detay; shopping modunda tv'ler özellikle kalitesiz kaynaktan gelen yayınlarda hareketli sahnelerde karelenirler(pikselleri seçersiniz). Bunnedenle tv'leri dükkan modunda izlerseniz yanılırsınız. Eğer elinizdeki kaynak hd değilse, bu karelenmeleri hz'i yüksek olan tv kapatabilir ancak unutmayın hz ne kadar yükselirse görüntü doğallıktan o kadar uzaklaşır. Tamamlanan sahneler akışı hızlandırır, doğal ortamdaki görüntüler bile tiyatro sahnesinde gibi olur.

Yayın platformlarında izlediğiniz hd yayınlarda özellikle hareketli sahnelerde frame düşer. Bu da hd yayınının kalitesizliğine değil, tv'deki sorunlara bağlanır genelde. Yayıncı kuruluşların daha az ücret ödemek için aynı uydu frekansından fazla kanal yayınlamaları bitrateleri düşürür ve aynı anda farklı kanalda yayınlanan farklı içerikteki hareketli sahneler bile kaliteyi bozar. Örneğin d-smart platformunda bbc hd kanalı bu amlmda felakettir. Digiturk'un hd'leri daha kalitelidir,

Gelelim yine tv'ye. Üst model tv almak iyidir ancak fiyat performansa bakıldığında sharp'ın 4 renk teknolojili tv'lerini de inceleyin derim. Yine toshiba görürseniz biryerlerde birkez daha izleyin. Philips arkada projeksiyon varmışçasına parlak görüntü sunar ama sürekli seyredilecek bir tv'nin kısa seyirlerde dikkat çeken bu görüntüsü uzun yayınlarda yorucu olabilir. Samsung vivid renk skalasındadır. Türk Halkı sony'lerden beri canlı ve parlak renkleri doğal renklere tercih eder. samsung bu yüzden hep dikkati çeker. Ancak Samsung'un da iyi yaptığı şeyler var. 6 serisinden itibaren siyahları son derece düzgün sunar. Lg'nin clouding yani görüntüde perde varmışçasına görüntüsü şikayete konu olur. Siyahlar konusunda en üst panelleri bile biraz daha griye yakın renk sunar. Hatta full led tv'si bile yeterince beğenilemedi ki, Toshiba'nın 3 sene önceki Sv serisi, Sony'nin 5 sene önceki x serisi full led modellerinden sonra çok büyük bir ilgiyle beklenmişti ve günümüzde pahalı diye tercih edilmeyen full led teknolojisine sahip son model lg'deydi. Alacağınız tv'yi aldığınız yerde açıp deneyecekseniz karanlık ortamda denerseniz, kenarlardan ışık sızması olup olmadığını daha iyi anlarsınız. Bu ışık sızması aslında bir hatadır ve görüntü kalitesini bozar ancak çoğu zaman servisler bunu arıza olarak kabul etmezler.

Saygılarımla.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Televizyon hangi yayınlarla kullanılacak bu karar verirken önemli. Eğer çoğunlukla hd kanallar izlenecekse, Model farketmediği gibi markalar arasında da çok fark olmayacaktır. 3 senelik bir full hd tv ile yeni model full hd bir tv'nin hd yayınlarda test ederseniz en yüskek frekans 60hz ile yayını vereceklerinden ortaya atılan 1000hz'lerin de bir önemi kalmayacaktır. Tv'lerde tüketicinin asıl dikkat etmesi gerekenleri görmemesi için birçok teknololojik terminoloji geliştirildi. Mesela ghosting, clouding gibi sorunlar aynı marka tv'nin örneğin 46f8000 modellerinin bazılarında mevcutken bazılarınd olmayabiliyor. Bu anlamda led/lcd tv teknolojisinde standartlar bu kadar zayıftır. Ancak tüketici çoktan 8000 modelinin 4 çekirdek işlemcisi ile kandırılıp, smart tv'sinin bilgisayardan çok daha yavaş browserında surfe çıkarılmış olur. Önerim; elinize bir tane usb diske hd bir film yükleyin ama karanlık sahneleri bol olsun. Sadece modelin çok sunulduğu Bir teknoloji markette denemeler yapın. Sbeğendiğiniz iki üç modeli not alın. Vaktiniz bolsa 1 hafta boyunca farklı mağazalarda bu 2-3 modeli deneyin. Dediğim gibi aynı model tv'ler her zaman mükemmel olamayabiliyorlar ancak deneme sayınızı çoğaltarak hangi modelde gölgelenme, bulutlamma azsa o modelin istatistiksel olarak daha sorunsuz olduğu sonucuna kesin olmasa da yaklaşırsınız. Bir detay; shopping modunda tv'ler özellikle kalitesiz kaynaktan gelen yayınlarda hareketli sahnelerde karelenirler(pikselleri seçersiniz). Bunnedenle tv'leri dükkan modunda izlerseniz yanılırsınız. Eğer elinizdeki kaynak hd değilse, bu karelenmeleri hz'i yüksek olan tv kapatabilir ancak unutmayın hz ne kadar yükselirse görüntü doğallıktan o kadar uzaklaşır. Tamamlanan sahneler akışı hızlandırır, doğal ortamdaki görüntüler bile tiyatro sahnesinde gibi olur. Yayın platformlarında izlediğiniz hd yayınlarda özellikle hareketli sahnelerde frame düşer. Bu da hd yayınının kalitesizliğine değil, tv'deki sorunlara bağlanır genelde. Yayıncı kuruluşların daha az ücret ödemek için aynı uydu frekansından fazla kanal yayınlamaları bitrateleri düşürür ve aynı anda farklı kanalda yayınlanan farklı içerikteki hareketli sahneler bile kaliteyi bozar. Örneğin d-smart platformunda bbc hd kanalı bu amlmda felakettir. Digiturk'un hd'leri daha kalitelidir, Gelelim yine tv'ye. Üst model tv almak iyidir ancak fiyat performansa bakıldığında sharp'ın 4 renk teknolojili tv'lerini de inceleyin derim. Yine toshiba görürseniz biryerlerde birkez daha izleyin. Philips arkada projeksiyon varmışçasına parlak görüntü sunar ama sürekli seyredilecek bir tv'nin kısa seyirlerde dikkat çeken bu görüntüsü uzun yayınlarda yorucu olabilir. Samsung vivid renk skalasındadır. Türk Halkı sony'lerden beri canlı ve parlak renkleri doğal renklere tercih eder. samsung bu yüzden hep dikkati çeker. Ancak Samsung'un da iyi yaptığı şeyler var. 6 serisinden itibaren siyahları son derece düzgün sunar. Lg'nin clouding yani görüntüde perde varmışçasına görüntüsü şikayete konu olur. Siyahlar konusunda en üst panelleri bile biraz daha griye yakın renk sunar. Hatta full led tv'si bile yeterince beğenilemedi ki, Toshiba'nın 3 sene önceki Sv serisi, Sony'nin 5 sene önceki x serisi full led modellerinden sonra çok büyük bir ilgiyle beklenmişti ve günümüzde pahalı diye tercih edilmeyen full led teknolojisine sahip son model lg'deydi. Alacağınız tv'yi aldığınız yerde açıp deneyecekseniz karanlık ortamda denerseniz, kenarlardan ışık sızması olup olmadığını daha iyi anlarsınız. Bu ışık sızması aslında bir hatadır ve görüntü kalitesini bozar ancak çoğu zaman servisler bunu arıza olarak kabul etmezler. Saygılarımla. Saygılarımla.

Evren abi,

Üşenmeyip yazmış ve bilgilendirmişsin, engin bilgilerinizi dikkate alıp değerlendireceğim

Çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Lg tv deki ışık sızması donanımsal değil sadece panel korumasının panele çerçeve kenarından baskı yapmasındandır, elinizle sızma olan yere dokunun geçecektir, basit bir ayarlamayla düzelir ve şuan bu olay minimum düzeydedir yalnız.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Embılayt sistemi ısınmayı arttırır bu da elektronik kompenentlerdeki her 10 derecelik artı ısı artış -%10 ömür kuramı demektir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Evren teşekkürler bu konuyada yetiştin yine. helal olsun diyorum. ;)

Lokman Abi, teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Çok ince TV ler tercih etmemenizi ısınmayı düşünmenizi öneririm, TV inceldikçe içinde oluşan hava akımlarının hacmi daralır ve komponentlerin ömrünü kısaltır, ince edge LED yerine Direct LED tvler kullanmanız, daha uzun ömürlü olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çok ince TV ler tercih etmemenizi ısınmayı düşünmenizi öneririm, TV inceldikçe içinde oluşan hava akımlarının hacmi daralır ve komponentlerin ömrünü kısaltır, ince edge LED yerine Direct LED tvler kullanmanız, daha uzun ömürlü olacaktır.

Haklısın, neyseki benim tv ılınmıyor bile :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Haklısın, neyseki benim tv ılınmıyor bile :)

çok ince zar gibi tvler çabuk cosluyor, testlerimizde görüyoruz bunu, benim evdeki TV sandık gibi ama 7 yıldır tık yok. :nazar:

ayrıca bu tip marketing tvler genelde kronik bir sorunu olup cazip fiyata satılan spot ürünler oluyor.

servis ağıda zayıf olunca alıp koltuğunun altına bol bol gezdiriliyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

3 ayönce Led tv almaya karar verdiğimde ilk aklımda olan bir samsung almak idi. 1 haftalık araştırmalarım neticesinde şu anda piyasadaki bana göre en iyi F/P model olarak LG 660s olduğunu gördüm. Kumandası salak bir şey ama TV olarak diğerlerinden farklı özellikle görüntü kalitesi çok farklı...Diğerlerinden daha doğal renkleri var.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

çok ince zar gibi tvler çabuk cosluyor, testlerimizde görüyoruz bunu, benim evdeki TV sandık gibi ama 7 yıldır tık yok. :nazar:

ayrıca bu tip marketing tvler genelde kronik bir sorunu olup cazip fiyata satılan spot ürünler oluyor.

servis ağıda zayıf olunca alıp koltuğunun altına bol bol gezdiriliyor. :)

Marka olarak ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Marka olarak ne önerirsiniz?

Servis için yerli TV alınız, uzun ömür için Sony önerebilirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...