İçeriğe Yönlendir

İlk Çalıştırmada Çiğ Benzin Yakıyor

Memet Çakmak

Recommended Posts

Memet Çakmak
Selam arkadaşlar;
Aracım çiğ benzin yakıyor.
ilk çalıştırmada tekliyor gibi çiğ benzin yakıyor 5 km değişik devirlerde ve viteslerde gittikten sonra çiğ benzin düzeliyor. normale dönüyor.
fakat kontağı kapatıp yeniden çalıştırdığımda çiğ benzin olayı yeniden başlıyor
1 hafta önce oksijen sensörüne emülatör bağlayıp resetledim düzelmedi.
ilk 5 km'de gidene kadar rolantide stop ediyor. çiğ yakıt düzeldiğinde rolantide durmaya başlıyor
(LPGde sorunuz çalışıyor performans süper)
fikriniz var mı neler yapabilirim ?
Yorum bağlantısı
Serdar Okur

çağlar abinin dediği gayet mantıklı kurum olması yüksek ihtimal benim üst kapak sibop contamdan yağ atıyor buji yuvalrına filan oda etki ediyor olabilir aynı sıkıntı bendede var temizlenmezmi bu kurumlar yağlar çağlar abi ne kadar olur ki bunun maliyeti

Yorum bağlantısı
Memet Çakmak

bugün daha kötü oldu fena halde duman atıyor gaz yememeye başladı

oksijen sensörüne mi baksam ?

oksijen sensörün sağlam olup olmadığını nasıl anlarım bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Memet Çakmak

oksijen sensörün sağlam olup olmadığını nasıl anlarım bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Burak Karakaş

Oksijen Sensörü ile alakalı bir durum olacağını düşünmiyorum. Conta yakmış olabilir mi ? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet bey yukarda üstad çağlar abi bir öneride bulunmuş dikkate alın derim.

Yorum bağlantısı
Birkan Akargündüz

Benim şahsi fikrim bir kompresör ölçüttür . Subab ların yanık olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Memet Çakmak
(düzenlendi)

subaplarda kurum birikimi tarifi

Çağlar usta

subaplardaki kurum sekmanların aşınmasından mı kaynaklanıyor? subapların yanık olduğunu anlayabilirmiyiz?

Oksijen Sensörü ile alakalı bir durum olacağını düşünmiyorum. Conta yakmış olabilir mi ?

motor hiç ellenmedi. motorun civatası dahi sökülmedi açıkmadı yani, 198 bin kmde. kapak contası değişmesi gerekiyor mu? LPGde hiç sorun yok tarihinde Memet Çakmak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Memet Çakmak

Çağlar usta

subaplardaki kurum sekmanların aşınmasından mı kaynaklanıyor? subapların yanık olduğunu anlayabilirmiyiz?

motor hiç ellenmedi. motorun civatası dahi sökülmedi açılmadı yani, 198 bin kmde. kapak contası değişmesi gerekiyor mu? LPGde hiç sorun yok

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Memet Çakmak

arabayı tamirciye bıraktım. yarın üst silindir kapağın contası yanmış o değişecek. kurumları temizlettireceğim. başka baktırmam gereken yerler var mı? araba 200 bin kmde silindir kapağı ilk defa açılacak.

Yorum bağlantısı
Memet Çakmak

silindir kapağını söktürdüm subaplar ve lifter (subap ayar fincanları) sağlam çıktı. sadece silindir kapak contası değişip geri toplandı. ardından bobin buji kabloları ve bujiler hepsi motorcraft marka takıldı. ama yine her ilk çalıştırmada çiğ benzin yakıyor. fikriniz var mı arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Çağlar Bayur

silinidr kapak contası denen üst kapak mı? yoksa komope üst yarım  motor mu söküldü?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Selam arkadaşlar;

Aracım çiğ benzin yakıyor.

ilk çalıştırmada tekliyor gibi çiğ benzin yakıyor 5 km değişik devirlerde ve viteslerde gittikten sonra çiğ benzin düzeliyor. normale dönüyor.

fakat kontağı kapatıp yeniden çalıştırdığımda çiğ benzin olayı yeniden başlıyor

1 hafta önce oksijen sensörüne emülatör bağlayıp resetledim düzelmedi.

ilk 5 km'de gidene kadar rolantide stop ediyor. çiğ yakıt düzeldiğinde rolantide durmaya başlıyor

(LPGde sorunuz çalışıyor performans süper)

fikriniz var mı neler yapabilirim ?

Lpg kalibrasyonu hatalı bence.

Aracınızı 100 km benzinde kullanın, araç düzelirse.. lpg ciye gidin.

Yorum bağlantısı
Memet Çakmak
(düzenlendi)

silinidr kapak contası denen üst kapak mı? yoksa komope üst yarım motor mu söküldü?

Çağlar hocam yarım motor söküldü.

Lpg kalibrasyonu hatalı bence.

Aracınızı 100 km benzinde kullanın, araç düzelirse.. lpg ciye gidin.

Mehmet hocam aydında ikamet ediyorum resetleyip sadece benzinle çalıştırıp 5 km gidince çiğ benzin yakıtı düzeldi stop etmeden izmire gidip geldim (250 km) stop edip çalıştırdım tekrar başladı for for eksozdan ses gelmeye. ve orta dereceli kara duman çiğ benzin... Lpg kalibrasyonmu yaptırayım hocam? beyinde herhangi bir sıkıntı varsa kime yaptırıp baktırabilirim? tarihinde Memet Çakmak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Memet Çakmak
(düzenlendi)

ZLbnbA.jpg

M6nRna.jpg

blz9zV.jpg

585q5q.jpg

zmPyPD.jpg

silindir kapak contası resimdeki gibi yanık çıktı tamirci değiştirdi subapların durumunu sordum yanıkmı diye subaplar iyi dedi. tamirci pek içime sinmedi açıkcası. subaplar ve pistonlar nasıl sizce?

tarihinde Memet Çakmak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Yeni Oluştur...