Adnan KAVASOĞLU 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 merhaba arkadaşlar. başlıkta da belirttiğim gibi araçta sabahları ilk çalışmada devir çok düşüyor hatta araç stop ediyordu. ikinci hatta üçüncü çalışmada kendine geliyordu. tam servise gidecektim ki aklıma benzini bitirmek geldi. benzini bilinen en iyi firmalardan alırım. a firmasından aldığım benzini bitirip başka bilinen iyi b firmasından aldım. araç ertesi sabah hiç problem olmamış gibi depo bitene kadar çalıştı. tabi ki benzinciden şüphelendim. depo tekrar bitince a firmasının başka bir benzincisinden aldım ve araç ertesi sabah yine aynı problemi yapmaya başladı. farklı firmaya yönelince yine düzeldi. şimdi benim anlamadığım bu araç benzin mi seçiyor? her iki firma da dünyaca ünlü firmalar. yoksa depoda kalan benzin bir süre sonra bayatlar mı? (birinden duydum) şu an a firmasına gitmediğim sürece bir problem yok. yoksa benim aracın egr, rolanti valfi vs. temizlenmesi mi gerekiyor? Yorum bağlantısı
Safak Acar 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Firma ismi nedir hangi petrol şirketi ? Reklam olucak bi yonu yok rahat olabilirsiniz.. + Kötülemiyorsunuzda .. Merak ettim.. 1.0Lt ecobost benzinli arac ile Petrol ofisinden benzin alıyorum bi sıkıntı yaşamadım cok şükür.. Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 6 Aralık 2013 Yazar Paylaş 6 Aralık 2013 reklam olmayacaksa söyleyeyim. ne zaman shellden aldysam bu sorunu yaşadım. petrol ofisinden aldığım zaman araç eskiye döndü. Yorum bağlantısı
Safak Acar 6 Aralık 2013 Paylaş 6 Aralık 2013 Şahsen bilgi dahilinde değil ama , yakıt biticek yolumun üstünde tek shell varsa mecburen alırım Ama zorda kalmadıkca almam herhangi bi sebebi yok, Genelde 3 firmadan aldım bu zamana kadar Çoğunluk petrol ofisi ikinci olarak bp üçüncü olarakta Opet. Sık olarak Po ve bp kullandım. Sorun yaşamadım. Bu yaşadığınız sorunu Firmaya bildirdinizmi? Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 6 Aralık 2013 Yazar Paylaş 6 Aralık 2013 Şahsen bilgi dahilinde değil ama , yakıt biticek yolumun üstünde tek shell varsa mecburen alırım Ama zorda kalmadıkca almam herhangi bi sebebi yok, Genelde 3 firmadan aldım bu zamana kadar Çoğunluk petrol ofisi ikinci olarak bp üçüncü olarakta Opet. Sık olarak Po ve bp kullandım. Sorun yaşamadım. Bu yaşadığınız sorunu Firmaya bildirdinizmi? Eğer belli bir yerden aldığımda problem çıksaydı bildirecektim ama shell in hangi benzincisinden alırsam alayım bu problemi yaşıyorum. aslında ben de devamlı petrol ofisinden alıyordum. mecburen shell den almak zorunda kaldığımda bu problemi yaşadım. o yüzden benim arabanın ecu değerleri petrol ofisininin benzinine göre olduğunu düşündüm. Yorum bağlantısı
Ercan Ersoy 8 Aralık 2013 Paylaş 8 Aralık 2013 acaba oktan farkindan kaynaklanabilirmi?ford mondeolarda 98 oktan öneriyor,en az 95 oktan olmali.shellden hangi benzinden kullanip sorun yasadiysaniz deneme maksadiyla digerini deneyin(örn 95 oktan shell benzininde sorun yasadiysaniz shellden 98 oktani deneyin,yada tersini).birde tavsiyem,internetten,daha dogrusu forumlardan arastirin shell ile benzer tecrübesi olan varmi diye. Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 8 Aralık 2013 Yazar Paylaş 8 Aralık 2013 acaba oktan farkindan kaynaklanabilirmi?ford mondeolarda 98 oktan öneriyor,en az 95 oktan olmali.shellden hangi benzinden kullanip sorun yasadiysaniz deneme maksadiyla digerini deneyin(örn 95 oktan shell benzininde sorun yasadiysaniz shellden 98 oktani deneyin,yada tersini).birde tavsiyem,internetten,daha dogrusu forumlardan arastirin shell ile benzer tecrübesi olan varmi diye. oktan farkından olsa petrol ofisinin 95 oktanında da aynı problemi yapması gerekirdi sanırım. ama dediğiniz gibi bir kez de shell in 97 oktanını denerim. forumlarda birkaç problem yaşayanla karşılaştım ama benimki gibi değildi. Bu araç lpg li mi araç lpg li fakat devir düşmesi sabahları benzindeyken ilk çalışmada meydana geliyordu. Yorum bağlantısı
Alper Bilici 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 bu olay yüzünden bir yıl önce arabamı satıcaktım aracın filtre kutusundaki sensör vardır onu temizletin artı gaz kelebegini temizletin istediginiz yerden benzin alın hiç bir skntı yaşamazsınız. Yorum bağlantısı
Kemal Kayıngül 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 2012 dizel selective aracım sabahları çalıştırdığımda titriyor rolanti de düşme oluyor sanki ve motor sesi de değişiyor ama çok soğuk havalarda yapıyor bunu.garantisi devam ediyor aracın iş yoğunluğundan gidemiyorum servise,acaba problem büyük mü neden yapıyor olabilir ki Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 bu olay yüzünden bir yıl önce arabamı satıcaktım aracın filtre kutusundaki sensör vardır onu temizletin artı gaz kelebegini temizletin istediginiz yerden benzin alın hiç bir skntı yaşamazsınız. mondeoların problemi de aynı oluyor sanırım boğaz kelebeğini temizlettim zaten. dediğim gibi shell den almadığım sürece problem yok. bahsettiğiniz sensör oksijen müşürü mü? Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 2012 dizel selective aracım sabahları çalıştırdığımda titriyor rolanti de düşme oluyor sanki ve motor sesi de değişiyor ama çok soğuk havalarda yapıyor bunu.garantisi devam ediyor aracın iş yoğunluğundan gidemiyorum servise,acaba problem büyük mü neden yapıyor olabilir ki dizel araçlarda sabahları soğukken devir düşmesi yapıyorsa aracı çalıştırmadan önce bir iki kez kontağı açıp tüm ışıklar sönünce kapatmanızı tavsiye ederim. iki kez yapın üçüncüde çalıştırın. devam ediyorsa o zaman boğaz kelebeği veya rolanti valfi temizliği gerekebilir. problemin büyük olduğunu hiç sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Kemal Kayıngül 13 Aralık 2013 Paylaş 13 Aralık 2013 dizel araçlarda sabahları soğukken devir düşmesi yapıyorsa aracı çalıştırmadan önce bir iki kez kontağı açıp tüm ışıklar sönünce kapatmanızı tavsiye ederim. iki kez yapın üçüncüde çalıştırın. devam ediyorsa o zaman boğaz kelebeği veya rolanti valfi temizliği gerekebilir. problemin büyük olduğunu hiç sanmıyorum.. Allah razı olsun valla düzeldi dediğiniz işlemi yaptıktan sonra:)) Yorum bağlantısı
Alper Bilici 14 Aralık 2013 Paylaş 14 Aralık 2013 mondeoların problemi de aynı oluyor sanırım boğaz kelebeğini temizlettim zaten. dediğim gibi shell den almadığım sürece problem yok. bahsettiğiniz sensör oksijen müşürü mü? abi sen dedigim gibi sensörleri de temizlettir hava filtresinden geçen ilk marşta farkı hissediceksin Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 15 Aralık 2013 Yazar Paylaş 15 Aralık 2013 abi sen dedigim gibi sensörleri de temizlettir hava filtresinden geçen ilk marşta farkı hissediceksin ilk fırsatta onu da yapacağım. Yorum bağlantısı
Adnan KAVASOĞLU 15 Aralık 2013 Yazar Paylaş 15 Aralık 2013 . Allah razı olsun valla düzeldi dediğiniz işlemi yaptıktan sonra:)) ilk kontakta kızdırma bujisi yeterli ısıtmıyor sanırım. Yorum bağlantısı
Alper Bilici 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 ilk kontakta kızdırma bujisi yeterli ısıtmıyor sanırım. kızdırma beyni kızdırma bujisi kontrol edilmeli abi dedigin gibi Yorum bağlantısı
Recommended Posts