İçeriğe Yönlendir

Yeni Dacia Duster

Mahmut Şahin

Yeni duster alsam mı?  

104 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Korhan Şenörer

52 küsür bin lira ve Duster??? Son hatırladığım euro ncapten 3 yıldız almıştı. Bence bu paraya asla...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İçi hala tırt, ses yalıtımı çok kötü, önden çarpmada kasa tasarımı hatalı, A sütunları direk pert, ona göre, iyi düşünün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Sivasta oturuyor olsam ve bu tarz bir araç alacak olsam en azından 4x4 olanını alırdım. Onun dışında bu paraya mantıklı alternatif çok.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

İçi hala tırt, ses yalıtımı çok kötü, önden çarpmada kasa tasarımı hatalı, A sütunları direk pert, ona göre, iyi düşünün.

Abi bu cümleyi 2014 duster için yazıyorsan şayet, okuduğum yerli ve yabancı oto yorumcularının neredeyse hepsi özellikle yalıtım konusunda ciddi iyileştirmeler yapıldığından bahsediyorlar ağız birliği ile.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Konsol bence çok değişmiş, en azından cam açma kapama düğmeleri kapıya taşınmış bu versiyonda. Malzeme kalitesini bilemem. B sınıfının bile 40 bin civarında gezdiği piyasada bence 50 bine dizel full Duster alınır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Abi bu cümleyi 2014 duster için yazıyorsan şayet, okuduğum yerli ve yabancı oto yorumcularının neredeyse hepsi özellikle yalıtım konusunda ciddi iyileştirmeler yapıldığından bahsediyorlar ağız birliği ile.

%100 emin olmamakla bereber yeterince olduğunu sanmam, tabii deneme sürüşü lazım enazından.

Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Dış görünüm fena değil ancak iç görüntüsü :i-ih: yani cmax trend donanım o paralara sıfır alınabiliyor mu önce binin sonra araştırın derim

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

duster daha şık.

duster birçok araçtan şık.

aynı kasa bir düzgün markanın olsaydı tüm dünyada ekol olurdu.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Ben ikinci el spo öneririm o fiyata. Hem daha kponforlu hem de çok daha dolu bir araç almış olursunuz. Tasarımını hiç söylemiyorum bile. Bunun yanında iki çeker olması ve yakıt olarak duster ın gerisinde oluşu negatifleri elbette. Eğer illa sıfır tercihiniz varsa chevrolette 13000 tl imdirim var. Trax modeli hiç yabana atılır bir model değil 4x4 vw1.4 turbo modeli çok hoş dolu ve güzl bir araç. Bence duster lakıyaslanmaz. Tabiki tercih meselesi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İçi zayıf, kasa zayıf, yoksa dış tipi ilginç, ben sevdim mesela, alıp komple söküp deli yalıtım yapılır buna, zaten içinde brşey yok, çok kolay sökülür herşey.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

duster yerine ikinci el spo kesinlikle almazdım.

ikinci el denilince o tip markalarda epeyce aşağı inmeli.

50 bine evet trax düşünülebilir ama ve fakat benzinli? 

rakibi yok şu an demek ki...

ecosport gelince silip süpürecek.....

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

duster daha şık.

duster daha şık.

Hocam duster almak için bahane mi arıyorum bilmiyorum ancak sanki dusterdan logosu vw olsaydı bir dirhem etin bin kusuru gizlediği gibi logo da bu aracı tartışmasız ekol yapardı. Kişisel kanaatim dacianın tüm modelleri için olmada bile özellikle dusterın fayda/fiyat konusunda parasını hakettiğine inanmaktayım. En boş Fuzuli mini minnacuk dizel araçlar bile boş donanımlarıyla 45 binlerden aşağı satılmazken 52 binleri dustera çok göremiyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Ben ikinci el spo öneririm o fiyata. Hem daha kponforlu hem de çok daha dolu bir araç almış olursunuz. Tasarımını hiç söylemiyorum bile. Bunun yanında iki çeker olması ve yakıt olarak duster ın gerisinde oluşu negatifleri elbette. Eğer illa sıfır tercihiniz varsa chevrolette 13000 tl imdirim var. Trax modeli hiç yabana atılır bir model değil 4x4 vw1.4 turbo modeli çok hoş dolu ve güzl bir araç. Bence duster lakıyaslanmaz. Tabiki tercih meselesi.

Şimdi adını hatırlamıyorum ama küçükken izlediğimiz bir çizgi filmdeki çocuğun botlarına benzetiyorum hep sportajı.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Mahmut iyi etmişsin yiğidim. 52.000 tl ye ful dizel araba almissin sifir km daha ne olacak.

Hayırlı olsun tatlisini yiyelim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hocam duster almak için bahane mi arıyorum bilmiyorum ancak sanki dusterdan logosu vw olsaydı bir dirhem etin bin kusuru gizlediği gibi logo da bu aracı tartışmasız ekol yapardı. Kişisel kanaatim dacianın tüm modelleri için olmada bile özellikle dusterın fayda/fiyat konusunda parasını hakettiğine inanmaktayım. En boş Fuzuli mini minnacuk dizel araçlar bile boş donanımlarıyla 45 binlerden aşağı satılmazken 52 binleri dustera çok göremiyorum.

vw böyle araba yapmazdı ama, yapsaydıda ben canına okurudum zaten  :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

alinir neden alinmasin dag bayir karda kista kullanicaksaniz biraz daha ekleyip 4*4 almaniz daha mantikli c-max ile kiyaslamak dogru olmaz bence kuga ile kiyaslamak daha mantikli

Yorum bağlantısı
Mehmet Zahit Kutlu

Merhaba arkadaşım,
Duster arazi alt yapısını Nissan'san alıyor ve paylaşıyor. Yürüyen aksam ve 4*4 gerçekten de iyi gerek geçen yıl karda gerekse 2900 rakımda yolun bittiği yerlerde ilerleyişi gayet başarılı bir araç olarak zihnimde yer etti.

Lada Niva'dan gerek görünüm gerekse palstik aksam ve iç ve teknik olarak donanımsal yönden daha iyidir. Ama vir C-Max ile onu karşılaştıramazsın. Küçük segmentte bir 4*4 , kendi segmentinde Suziki Jimmy, Dahiatsu Terios ve Lada Niva, Nissan Juke var. İçlerinde daha çok binek araç konforuna yakın olarak sıralama yaparsak Juke, Terios, Suziki, Duster, Niva şeklinde olur pozisyonlar.

Arazi kabiliyeti aracın yapısına bağlı kalmakla beraber sürücünün beklentisi ve kullanım tarzı aracın performansını ortaya koyar. Niva ile gidemeyeceğiniz yer ve yol yoktur hoplar zıplar gidersiniz ama konforu unutun fren mesafesinide unatacağınız şeyler arasına katabilirsiniz. Suziki de aynı şekilde yolu kendi bulan araçlardandır.

Ama bir Juke ve Terios da aklınız ön tampondaki rüzgarlığın nereye değeceği ya da egsozu nereye vuracağınızda kalır. Araç gitmeye istekli de olsa siz kıyıp gidemezssiniz. Ama Juke ile aynı çeker sistemi kullanana Duster da biraz daha hoyrat olabilirsiniz. Bir çeşit Lada Nivanın Takım Elbise giymiş halidir Duster kanımca. Ama ne bir Duster C-Mac olabilir ne de bir C-max Duster olabilir.

Duster'ın makyajlı hali yeni değil aslında ama Türkiye için yeni diyebiliriz. Altı ay kadar önce Çin'de tanıtımı yapıldı. Rusya pazarında Gerek Çin pazarında makyajlı hali ile satılıyor. Ön yapı Nissan Note modeline benzer. Arka kısımda Çin ve Avrupa pazarında stop lambalarının hemen yanındaki kaporta çıkıntısı bagaj kapağında bulunan bölgede de yeni yapıya uygun stop farları bulunmakta idi. Lakin Türkiye ve Avrupa pazarı bu yeniliği sanırım bir yıl sonra face-lift ile görecek. 

İç yapıdaki değişiklikler ve koltuk sertlik ve yan desteklerinde bir değişiklik göremedim aracın. Yani kayda değer bir değişim yok. Dacia duster aslında yeni hali biraz

araçlarla ilginiz olursa göreceksiniz ki Chevrolet markası altında üretilen Orlando modelinden çizgi esintileri var. 

Sonuca gelelim, a
macınız karlı buzlu yollarda ilerlemek ve nispeten kayıp gelen araçlardan yüksek yapısı sayesinde korunmak ise belirli ölçüde koruma sağlar, ve pek tabi ki bununla oluşan yedek parça fiyatları diğerlerine göre daha uygundur. Mevcut konfor da bu segment de bulunan saydığım araçlar içerisinde iyi düzeydedir. Para harcayıp satın alacak olan kişi siz olduğunuz için, 4*4 en ful modeli için bu kadar para verilir mi takdiri sizindir pek tabi ki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

52 bin liraya ix35 alınıp binilebilir mesela... Ben 50500 liraya 2012 model Tiguan aldım Start&Fun modelini... ;)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

52.000TL nakitim var.   2007 crv, 2009 girand vitara, 2009 tiguan, 2010 tuscon, 2007 freelander alırım.

Herbirinin kendine özgü üstünlüğü var. Sivas için olmazsa olmaz 4x4 hepsi. Duster 110 bg, şehir içi seni üzecek. Memleketinin yüksek rakım olması zaten aracın 15-20 beygirini alıyor senden. Buda yakıtın artması demek. Şehir içi 7 litre ile gezeceksin.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

52.000TL nakitim var.   2007 crv, 2009 girand vitara, 2009 tiguan, 2010 tuscon, 2007 freelander alırım.

Herbirinin kendine özgü üstünlüğü var. Sivas için olmazsa olmaz 4x4 hepsi. Duster 110 bg, şehir içi seni üzecek. Memleketinin yüksek rakım olması zaten aracın 15-20 beygirini alıyor senden. Buda yakıtın artması demek. Şehir içi 7 litre ile gezeceksin.

iyide Servet abi duster dışındaki bahsettiğin araçları alınca Sivas'ın rakımı düşmeycekki. 2000 metre dustera da aynı rakım, crv ye de, tiguana da. tam olarak anlayamadım belki söylemek istediğini.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...