Feridun Durmaz 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve aracı yeni aldım dizelden benzinli (lpg) ye geçiş benim için zor oldu şöyle bir sorunum var daha doğrusu çok sorum olacak ama bununla başlayayım. Gaz pedalına basıp bıraktıgımda motordan hüüpp diye ses geliyor. (Sanki karbiratörlüymüşde hava filtresini sökmüşün gibi) Bu esnada motor geç tepki veriyor. Yokuşlarda bu geç tepki vermesinden dolayı motor bayılıyor devirden düşüyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Lpg li focus 2 kullanıcısı olarak szie tavsiyem.hava filtresini değiştirin ve değiştikten sonra kutunu kapaklarının iyice kapatın.zira plastik aksam olduğundan zamanla yuvalar genişliyor ve vidalar sıkıştırmamaya başlıyor buda motorun ekstradan hava alması demek oluyorki buda motorun aptallaşmasına sebep oluyor.Bunun dışında buji ve kablolarını değiştirin bide lpg yazılımını güncelleştirmenizi öneririm.Ben bu şekilde çözmüştüm. Yorum bağlantısı
Akın Demir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 bu sorunu sadece lpg de mi yapıyor yoksa benzinde de yapıyor mu ? Yorum bağlantısı
Feridun Durmaz 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 Lpg li focus 2 kullanıcısı olarak szie tavsiyem.hava filtresini değiştirin ve değiştikten sonra kutunu kapaklarının iyice kapatın.zira plastik aksam olduğundan zamanla yuvalar genişliyor ve vidalar sıkıştırmamaya başlıyor buda motorun ekstradan hava alması demek oluyorki buda motorun aptallaşmasına sebep oluyor.Bunun dışında buji ve kablolarını değiştirin bide lpg yazılımını güncelleştirmenizi öneririm.Ben bu şekilde çözmüştüm. Hava filtresini degiştirmiştim vidaları takarken benimden dikatimi çekmişti kapagı sanki tam sıkıştırmadı, bukadar bariz fark olabilirmi acaba oradan hava aldıgında motor arıza lambası yanması gerekmezmiydi? buji,enjeksiyonlar,buji kabloları yeni.benzindede aynı sorunu yaşıyorum. bu sorunu sadece lpg de mi yapıyor yoksa benzinde de yapıyor mu ? Benzindede yapıyor. Yorum bağlantısı
Akın Demir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Benzindede yapıyor. benzinde de yapıyorsa yakıt pompası olabilir derim. Yorum bağlantısı
Feridun Durmaz 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 benzinde de yapıyorsa yakıt pompas yakıt pombasının testini nasıl yapabiliriz basınç falanmı ölçmemiz gerekiyor acaba? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Hava filtresini kutusunu kontrol edin..Kutu komple yerinden çıkmış da olabilir. Kutuyu iyice yerine oturtup hava kanalının tam oturduğundan emin olun. Sonra filtre doğru mu değil mi bunu kontrol edin.Kapağın da iyi oturduğundan emin olun. Yorum bağlantısı
Feridun Durmaz 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 Hava filtresini kutusunu kontrol edin..Kutu komple yerinden çıkmış da olabilir. Kutuyu iyice yerine oturtup hava kanalının tam oturduğundan emin olun. Sonra filtre doğru mu değil mi bunu kontrol edin.Kapağın da iyi oturduğundan emin olun.? İlk işim o olucak sanırım peki bu hüüpp seside filtre hava aldıgı içinmi yapıyor olabilir? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 İlk işim o olucak sanırım peki bu hüüpp seside filtre hava aldıgı içinmi yapıyor olabilir? Büyük ihtimalle.. Kontrolsüz hava girişi olabilir. Yorum bağlantısı
Feridun Durmaz 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 Büyük ihtimalle.. Kontrolsüz hava girişi olabilir. Hafta sonu bunun üzerinde çalışıcam sizide bilgilendiririm. Yorum bağlantısı
Akın Demir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 yakıt pombasının testini nasıl yapabiliriz basınç falanmı ölçmemiz gerekiyor acaba? testi nasıl yapılır bilmiyorum ancak 2000 devire kadar yakıtı yemeyip tekleyip sonradan da turbo açmış gibi atılıyordu arabam. götürüp gösterdiğimizde usta yakıt pompasından demişti. anladığım kadarıyla benzer bir sorun. düzelir inşallah. geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Feridun Durmaz 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 testi nasıl yapılır bilmiyorum ancak 2000 devire kadar yakıtı yemeyip tekleyip sonradan da turbo açmış gibi atılıyordu arabam. götürüp gösterdiğimizde usta yakıt pompasından demişti. anladığım kadarıyla benzer bir sorun. düzelir inşallah. geçmiş olsun. Hava filtresi olayini denedikten sonra pombayada bakicam tesekkurler. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 (düzenlendi) araç rolantide çalışırken gaza ufak ufak bas çek yaptığınız da mi geliyor bu ses ? gaza bas çek yaptınız da devir geç mi yükseliyor ? Birde böyle Puff gibi bir ses geliyor mu ? Eğer hepsi varsa Benzinli ve enjeksiyonlu Ford Golf passat Focus fiesta Cmax hepsinde var. Aracımı aldıgımda benımde dikkatimi çekti Servise bile gidip sordum. Sonra arkadaşlarımın araçlarında da baktım ki Normal bişi. 11 Aralık 2013 tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Feridun Durmaz 11 Aralık 2013 Yazar Paylaş 11 Aralık 2013 araç rolantide çalışırken gaza ufak ufak bas çek yaptığınız da mi geliyor bu ses ? gaza bas çek yaptınız da devir geç mi yükseliyor ? Birde böyle Puff gibi bir ses geliyor mu ? Eğer hepsi varsa Benzinli ve enjeksiyonlu Ford Golf passat Focus fiesta Cmax hepsinde var. Aracımı aldıgımda benımde dikkatimi çekti Servise bile gidip sordum. Sonra arkadaşlarımın araçlarında da baktım ki Normal bişi. Aynen anlattıklarının aynısı samet kardeşim yanlız benim araç dik yokuşlarda gaz yemiyo gibi devirden düşüyor. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2013 Paylaş 11 Aralık 2013 Evet onun için hafif gaz verip kalkmak lazım bu normal birşey problem yok aracın da Yorum bağlantısı
Recommended Posts