İçeriğe Yönlendir

Katlanır Ayna Altına Power Led Uygulaması

Atalay Bugra

Recommended Posts

Atalay Bugra

ellerinize sağlık güzel olmuş.bu malzemeler türkiyedede var neden dışarıdan alma ihtiyacı duydunuz?

Zamaninda baska bir proje icin almistim ankara konya sokakta yoktu bu tarz urunler hatta kafamdaki ilk plan megane 2 aracimda ayna altindan arka tekere bakacak sekilde monte edecektim. Bende takinti var park ederken sifir yanasmaliyim bi kac kez karanlikta lastik yarma / yaralama vukuatimiz olmustu :/

Artik Turkiyede var dediginiz gibi ama gecen hafta bir arkadasim icin led driveri 7.5 liraya alinca icime oturdu :(

Yorum bağlantısı
Atalay Bugra

Ellerinize sağlık. :nazar:

Şu aynayı delme işleminin foto'larını görseydik çok iyi olacaktı, cesaretlenme açısından ;)

Once aynanin boyali plastik kismi ve sinyal ekipmanlarini sokuyoruz ardindan ilk mesajda belirttigim 2 rakamindan ayna icinden matkapla deliyoruz sonra aynanin altindan panç in ortasinda matkap ucu var onu yukardan actigimiz delige denk getirdimmi islem tamam. Bu hafta sonu clio 4 e yapacagim fotograflari cesaret vermek acisindan paylasirim :)

Bu arada genel olarak hepinize guzel dilekleri icin tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Namık Kemal Parmaksız

ben başka bi konu hakkında yardımınızı isteyecektim,bende aracımın yan aynalarının otomatik katlanır açılır yaptırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? 

Yorum bağlantısı
Aykan Samet Uzun

Elinize sağlık çok güzel olmuş.Lens 60 derece olsa çok daha güzel olur bence...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Harika olmuş

benim listemde ekli ama hala yapmaya fırsatım olmadı.

Erkan senin araçta orjinalde yokmu ? 

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Yahu :D  aydınlatıyormu ? aydınlatıyor :D  daha ne arıyorsun :p

var :D

ama led değil böyle ;)

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
(düzenlendi)

Onu ben yapacam kapı kollarına da henüz o tasarimda bir lede denk gelmedim

Galip böyle birşey arıyorsun galiba :)

http://www.ebay.com/itm/Door-Handle-Bar-LED-3528SMD-for-Focus-Falcon-Kuga-Grand-C-MAX-/181286386736?hash=item2a3582bc30&vxp=mtr

veya bu olabilir;

http://www.ebay.com/itm/LED-Door-Handle-Black-Light-Kit-PlasmaGlow-Lighting-New-Four-door-Kit-Part-10349-/231109651347?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item35cf356b93&vxp=mtr

tarihinde Cihat Küçükay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Bunlar çok çin can con cakma abi.bmw lerdekinin aynısı olması gerek.Ben pinpirikliyim bu konularda

Yorum bağlantısı
Ali Tolga Aslan

mercekleri nerden temin ettiniz acaba? ö.m. atarsanız sevinirim..

Yorum bağlantısı
Cem Işık

İstanbul Karaköy'de elektronikçilerde  istemediğiniz kadar mercek,power led vs  bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ali Tolga Aslan

teşekkür ederim ebayle  uğraşmaya gerek yok o zaman   ;)

Yorum bağlantısı
Atalay Bugra

Elinize sağlık çok güzel olmuş.Lens 60 derece olsa çok daha güzel olur bence...

elimde 60-45-25-10 vardı evde karanlık odada hepsini duvara yansıtarak tek tek denedim.

60 la 45 arasında fark yakalayamadım çinliler hepsini 45 göndermişte olabilir.

dediğiniz gibi aydınlatma alana daha geniş olsa daha iyi olurdu,havalar biraz düzelsin soğukta çok tırnak plastik kırıyoruz. ayna üzerinde kapıya daha yakın bir noktadan delip ışığın bir kısmıda kapıya vuracak şekilde monte edeceğiz böylece daha geniş bir aydınlatılmış yüzey alanı yakalarız 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem
(düzenlendi)

elimde 60-45-25-10 vardı evde karanlık odada hepsini duvara yansıtarak tek tek denedim.

60 la 45 arasında fark yakalayamadım çinliler hepsini 45 göndermişte olabilir.

dediğiniz gibi aydınlatma alana daha geniş olsa daha iyi olurdu,havalar biraz düzelsin soğukta çok tırnak plastik kırıyoruz. ayna üzerinde kapıya daha yakın bir noktadan delip ışığın bir kısmıda kapıya vuracak şekilde monte edeceğiz böylece daha geniş bir aydınlatılmış yüzey alanı yakalarız

Merceğin aynadan çıktığı noktanın, yakından, led yanmazkan fotosu var mı?

Bu arada tebrikler, güzel iş..

tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Galip Öztürk Ank

Hocam çok beğendim süper olmuş ya. Ankaradayim ben de valla yardimci olurum dersen bana, gelirim tarif edersin kendime guvenemiyorum. :(

Yorum bağlantısı
Atalay Bugra
(düzenlendi)

Merceğin aynadan çıktığı noktanın, yakından, led yanmazkan fotosu var mı? Bu arada tebrikler, güzel iş..

IMG_2246.jpg

tarihinde Atalay Bugra tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Atalay Bugra
(düzenlendi)

Bugün bende el attım bu aydınlatma işine.fakat zamandan ötürü montaj yapamadım.

Alınan malzemeler.direncler farklı birşey icin

termal macun kullandınız mı led ile merceği nasıl yapıştırdınız. ben sıcağa dayanıklı kırmızı silikon kullanmıştım ama bi terslik yaşıyorum sürekli.

taktığım günden beri araba 2 kere yıkandı ilkinde sağ ikincide sol led gitti. Patlamıyor da yani sönük yanıyor anlamadım.

yalıtımınıda güzel yaptım, herhalde sıcak lede birden soğuk su deyince oluyor led gidiyor :/

kullandıgım led epicstar markaydı düşük kaliteli cree lere göre :(

cree led ile deneyeceğim birde. hatta küçük bir soğutucu blok bulursam bilgisayar parçaları arasından arkasına termal macun ile yapıştırıyım.

tarihinde Atalay Bugra tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Atalay Bugra

ben siyah sista sılıkon kullandım.aynaya merceğide sıcak silikonla sabitledim ve komple üstünü sıcak sililonla kapladım.henüz elektirik  bağlantısını yapmadım inşallah çarşamba günü onuda yapacam.

bu arada siz merceği aynanın cok dış kısmına koymuşsunuz yada ben çok iç kısma yerlestirdim.buda benımkının görüntüsü.

düz bir açı elde etmek için merceğin bir kısmı mecbur dışarıda çıkıntı yapıyor.

sizin deldiginiz yer ayna mekanizmasına biraz yakın yapıştırması uğrastırır diye dıştan deldim ben.

ama olması gereken sizinki gibi orjinal araçlarda o şekilde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Gayet güzel, sadece beğenmedğim yanı ışık şiddeti, bu kadar güçlü aydınlatma olmamalı, normalde bulunan araçlarda da bu şiddettemi yanıyor acaba ?

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Beklenen fotoğraf

Cahilliğimi mazur görün, biri bana bunların ne işe yaradığını söyleyebilir mi? Bu ışıkları dikiz aynası altına koymanın mantığı nedir?

Yorum bağlantısı
Misafir

Aracın kalabalık bir yerde farketmenizi sağlar kumanda düğmesine bastıgınızda ve kapı eşiğinizi aydınlatir güvenli bir şekilde araca binmeniz için.

Yorum bağlantısı
Engin Kırtay

Tavan lambasının,orta konumundan.

Teşekkür ederim Galip Bilgi için..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...