İçeriğe Yönlendir

Yeni Seat Leon'u Nasıl Bilirsiniz ?

Erhan Güler

Recommended Posts

Erhan Güler
(düzenlendi)

Herkese merhabalar,

malum yarı yıl geliyor,Allahın izniyle 1 ay sonra Kocaeli'ye döneceğim 10 günlüğüne ve aracımı da 10 günlük bir zaman diliminde almayı düşünüyorum. Daha önce aklımda Hyundai i30 ve Kia Cee'd vardı. Sonra biraz da C4 exclusive otomatik araştırdım. Arabayı eşim de kullanmak istediğinden dolayı otomatik düşünüyorduk ama şuan ille de otomatik olsun diye düşünmüyoruz,uzun süre kullanacağımız için yakıtı mümkün olduğunca ekonomik bir araç olsun istiyoruz. Wv grubuna yüksek fiyatlardan dolayı maalesef yaklaşamıyoruz. Bütçem maksimum 55-56 bin tl. Güvenlik olarak full olsun ve de panaromik cam tavanı olsun istiyorum. En son aklıma yatan Seat Leon oldu. Biraz araştırdım aracı ama çok fazla beni tatmin edecek yorumlar bulamadım. Aracın dizeli çok ekonomik yakıt olarak , benzinli modelleri de start-stop sisteminden dolayı makul derecede olduğu söylenebilir.

Leon 1.6 tdi style manuel + cam tavan + led paket  58 bin tl civarı 

Leon 1.4 tsi 140hp manuel + cam tavan led paket  56.900 tl indirimle 55 civarına alınır.

Dsg olayına girince dizel style 64 bin tl , 1.2 tsi dsg sunroof + led paket 58 bin tl civarına geliyor.

Leon hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum açıkçası özellikle test sürüşü yapan arkadaşlarımdan yorum istiyorum.

I30 otomatik  vitesi çok taktığından dolayı , düz vitesi ekonomik olmasına rağmen genel olarak kalite eksikliğinden dolayı vazgeçtim.

Kia Cee'd premium modeli de hem 2.eli çok yüksek hem sıfırı hem de yakıt olarak çok yakıyor o yüzden vazgeçtim.

C4 exclusive otomatik modelinden de vites geçişindeki sarsıntılardan dolayı vazgeçtim.

Sizin değerleri düşüncelerini bekliyorum,şimdiden herkese teşekkürler.

tarihinde Erhan Güler tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Güler

bunu izlemiştim. Fr modeli için bir inceleme yapmışlar. Bunun dışında 2-3 video daha bulup izledim , yorumlar çok çakışıyordu o yüzden forumdan fikir almak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Turgut Bakar

Test sürüşüne gittim.arac bi focus kadar oturakli degil.ancak isimi görür deyip uzun yillar en az 5yil binecekseniz tavsiye ederim.o fiyata donanim olarak çok ideal bi araç.tercihim dsg dir.1.2dsg sizi pisman etceğni sanmiyorum.test edin anlicaksiniz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

bunu izlemiştim. Fr modeli için bir inceleme yapmışlar. Bunun dışında 2-3 video daha bulup izledim , yorumlar çok çakışıyordu o yüzden forumdan fikir almak istiyorum.

Benim şimdiye kadar izlediğim test videolarından en samimi ve en güvenilir olanı bu ekip ama diğer yorumda da dediği gibi o fiyata o donanım ve görüntü pişman etmez ki videoda da dediği gibi herkes gazlayacak değil bence pişman etmez normal bir kullanıcıyı ;)

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Erhan Hocam, benim de aklımda olan araç. Sadece led farları için bile alınabilir. Yalnız ben de test sürüşü yaptığımda focustaki hissiyatı yaşamadım. Yine de düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

İç malzeme kalitesi ve koltuk ,dashboard tasarımını severseniz alınası fiyat/fayda arabasıdır..

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Test sürüşüne gittim.arac bi focus kadar oturakli degil.ancak isimi görür deyip uzun yillar en az 5yil binecekseniz tavsiye ederim.o fiyata donanim olarak çok ideal bi araç.tercihim dsg dir.1.2dsg sizi pisman etceğni sanmiyorum.test edin anlicaksiniz.

Aslında focus'u da düşünüyorum TDCI titanium ama bir önceki arabam da focus olduğu için biraz değişiklik olsun istiyorum ve donanım olarak beni tatmin etsin istiyorum. Fırsat bulduğum gibi test sürüşüne çıkacağım inşallah yorum için tşkler.

Benim şimdiye kadar izlediğim test videolarından en samimi ve en güvenilir olanı bu ekip ama diğer yorumda da dediği gibi o fiyata o donanım ve görüntü pişman etmez ki videoda da dediği gibi herkes gazlayacak değil bence pişman etmez normal bir kullanıcıyı ;)

Ben de bu ekibin yorumlarını beğeniyorum çok dobralar gerçekten :)

Erhan Hocam, benim de aklımda olan araç. Sadece led farları için bile alınabilir. Yalnız ben de test sürüşü yaptığımda focustaki hissiyatı yaşamadım. Yine de düşünüyorum...

Değerli hemşerim , yorum için teşekkkürler..Katılıyorum led farlar gerçekten çok güzel :) Daha önce izmitteki seat bayisine gitmiştim babamla ama müşteri temsilcisinin lakayıt ve ilgisiz hareketleri beni delirtmişti küfür ede ede çıktım showroomdan. İzmitten fiyat alırsan bana da bilgi verirsin. Ben geldiğim de izmit ve istanbuldaki bayilerden fiyat araştıracağım bakalım. Hala kafamda net olarak aracı belirleyemedim,parası hazır ama araç konusunda tam karar veremiyorum maalesef.

İç malzeme kalitesi ve koltuk ,dashboard tasarımını severseniz alınası fiyat/fayda arabasıdır..

Test ettiğim zaman inşallah hocam onlara bakacağım..yorum için tşkler.

O paraya şuan alınacak en iyi seçenek. Dizel+Bol donanım+Led far

Hocam bol donanımı koydukça fiyat çok şişiyor maalesef.. Dizel + cam tavan + led far ideal.. insan almışken far yıkamayı da istiyor.. Jantta 17 olsun diyorsun.. fiyat da baya şişiyor. I30'un iyi yani elite paketi alıyorsun her şey full ekstra bir şey eklemeye gerek kalmıyor..

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Hocam geldiğinde beraber gezeriz. Focusu bilen biri ile beraber test etmek güzel olacaktır. Fiyatlar konusunda çok katılar. Ama dediğin gibi servisteki elemanlar pek sallamıyor. Bu haftasonu aöf sınavlarından vakit bulursam gideceğim. Fiyat alırım mutlaka...

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Hocam geldiğinde beraber gezeriz. Focusu bilen biri ile beraber test etmek güzel olacaktır. Fiyatlar konusunda çok katılar. Ama dediğin gibi servisteki elemanlar pek sallamıyor. Bu haftasonu aöf sınavlarından vakit bulursam gideceğim. Fiyat alırım mutlaka...

Tamam hocam ben yarı yıl tatilinde izmitte olacağım geldiğim de dolaşırız tekrardan sen o zamana kadar almamış olursan. Belki biraz daha indirim yaptırtırız. Dediğin gibi bilen 2 kişi beraber değerlendirme yaparsa daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Leon / Focus / I30 manuel test etmeyi düşündüğüm araçlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hocam bol donanımı koydukça fiyat çok şişiyor maalesef.. Dizel + cam tavan + led far ideal.. insan almışken far yıkamayı da istiyor.. Jantta 17 olsun diyorsun.. fiyat da baya şişiyor. I30'un iyi yani elite paketi alıyorsun her şey full ekstra bir şey eklemeye gerek kalmıyor..

i30'u kullandım test ettim, mesai arkadaşım aldı kullanıyor. Bence o parayı haketmiyor. Ben Leon  ya da 1.2 tsi Golf Comfortline+Dijon+basic bixenon alırdım gibi.

Ben alacak olsam, ve Kocaeli'de ikamet ediyor olsam (ki Gebze'de ediyorum :p ) Seat'ı gider Doğuş'tan alırdım ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

İ 30 bence o kadar da kalitesiz değil ancak leonla arada çok fark yoksa leon daha mantıklı

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

i30'u kullandım test ettim, mesai arkadaşım aldı kullanıyor. Bence o parayı haketmiyor. Ben Leon  ya da 1.2 tsi Golf Comfortline+Dijon+basic bixenon alırdım gibi.

Ben alacak olsam, ve Kocaeli'de ikamet ediyor olsam (ki Gebze'de ediyorum :p ) Seat'ı gider Doğuş'tan alırdım ;)

Ben de Erzurum Hyundai bayide style paket i30 test etmiştim aslında çok da hoşuma gitti ama çok da alıcı gözle bakmamıştım açıkçası.

Tekrardan bir test sürüşü yapmayı düşünüyorum. Ama sırf yakıttan dolayı leon'a kaydım,biraz da donanım doldurmayı düşünüyorum.

Bir de i30 dan ilerleyen dönemlerde takır tukur sesler geliyor diyorlar,kronik sıkıntılarını okudum.

Leon 1.2 tsi dsg + cam tavan + led paket kafama çok yatıyor , vergisi de düşük aracın , yakıt olarak da dizeller gibi.

Golf kadar kaliteli olmasa da 10 bin tl fark olduğunu da düşünmüyorum. 2.el temiz istediğim gibi bir 1.6 tdi bulursam onu da düşünebilirim.

O zaman Mert de bize katılır :) hem ufak bir toplantı yaparız :)

Tabi iyi olur :)

İ 30 bence o kadar da kalitesiz değil ancak leonla arada çok fark yoksa leon daha mantıklı

Ya kalitesiz demiyorum hocam zaten yanlış anlama ama çeşitli sıkıntıları var aracın. Cam tavandan gelen tıkırtı,krom çıtaların sökülmesi ,ilerleyen dönemde takır tukur sesler gelmesi vs. aklıma gelenler şimdilik bunlar. Ama test sürüşünde i30'un yol tutuşuna , hızlanmasına ve frenlerine bayılmıştım bunu da belirteyim.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

zaten hyundai nin tüm modellerinde kromların soyulması kroniktir.eskiden tampon boyaları da dökülürdü ancak son zamanlarda öyle bir şey duymadım

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ben de Erzurum Hyundai bayide style paket i30 test etmiştim aslında çok da hoşuma gitti ama çok da alıcı gözle bakmamıştım açıkçası.

Tekrardan bir test sürüşü yapmayı düşünüyorum. Ama sırf yakıttan dolayı leon'a kaydım,biraz da donanım doldurmayı düşünüyorum.

Bir de i30 dan ilerleyen dönemlerde takır tukur sesler geliyor diyorlar,kronik sıkıntılarını okudum.

Leon 1.2 tsi dsg + cam tavan + led paket kafama çok yatıyor , vergisi de düşük aracın , yakıt olarak da dizeller gibi.

Golf kadar kaliteli olmasa da 10 bin tl fark olduğunu da düşünmüyorum. 2.el temiz istediğim gibi bir 1.6 tdi bulursam onu da düşünebilirim.

Tabi iyi olur :)

Ya kalitesiz demiyorum hocam zaten yanlış anlama ama çeşitli sıkıntıları var aracın. Cam tavandan gelen tıkırtı,krom çıtaların sökülmesi ,ilerleyen dönemde takır tukur sesler gelmesi vs. aklıma gelenler şimdilik bunlar. Ama test sürüşünde i30'un yol tutuşuna , hızlanmasına ve frenlerine bayılmıştım bunu da belirteyim.

Benim test ettiğim i30'da kapı çıtasının kromu soyulmuştu ve süspansiyondan ses geliyordu. Lastik sesi de çok fazlaydı. Ya ben alıştım Golf sessizliğine ya da süspansiyon sorunluydu. Bence sorunluydu tak tak ses vardı ufacık kasiste.

Yorum bağlantısı

Sırf emniyet kemeri yüksekli ayarı olmadığı için almazdım  :p Şaka bir yana arkadaşımda beyaz dizel cam tavan full led paketlisi var, araç SCW üyesi aynı zamanda. Bende yakından takipçisiyim.. F/P ve görüntü olarak 10 numero alınası bir araç. Octavia gibi ;)

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Özelliklerini bilmiyorum ama bana trafikte küçük boyutlu gibi görünüyor. Bence Focus 3 veya cam tavanlı bir Cmax düşünebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz

Eğer Ağrı'da iseniz dizeli hiç düşünmeyin bence.Varsa 1.2 tsi dsg ideal seçim olur.

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Yaklaşık 6 aydır 1.2 DSG, led paket ve açılır tavanlı Leon kullanıyorum, hemen her yönden memnunum diyebilirim. Rakiplerine göre daha performanslı, ekonomik, ucuz, donanımlı, bir çoğundan kaliteli, yeni teknolojili ve şık olduğunu düşündüğüm için aldım. Seat forumlarının da bir kısmını takip ediyorum, genel olarak memnuniyet söz konusu. Özellikle FR versiyonunun tüketimi şaşırtıcı, istendiğinde gerçekten çok az yaktırılabiliyor. İç mekanı ve bagajı da eski Leon'dan kısa olmasına rağmen daha geniş. Dizel ile arasında 7 bin TL fark vardı, dizel ile 5,5, benzinli ile 7 l ortalama tüketim değeri yakalayacağımı düşünerek hesaplama yaptım ve dizel bana mantıklı gelmedi. Nitekim şu ana kadarki ortalama tüketimim (8 bin km olacak) 6,5 l.

Başlıca şikayetler iç mekandan gelen tıkırtı sesleri üzerine ama ben hiç şikayetçi değilim. Hatta arabaya binen hemen herkes sessizliğini beğeniyor öncelikle.

Bir sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...