İçeriğe Yönlendir

Kalorifer Peteği Temizliği

Ünal Doğar

Recommended Posts

Ünal Doğar

Arkadaşlar araç kaloriferim ılık üflüyor.Bu nedenle gittiğim oto elektrikçi kaloriferi birkaç sefer açık kapattı 30 saniye kadar sıcak üfleyen kalorifer daha sonra ılık üflüyor.Usta peteğin tıkalı olduğunu elindeki linkte verdiğim cihazla http://www.pilotgarage.com/index.php?pg=hizmet_detay&hizmet_id=18 peteğin açılacağını söyledi.Bu cihazla yapılan temizlik randıman verir mi yoksa petek mi değişmeli?Açıkçası elektrikçiye elektronik bir sorundandır diye gitmiştim.Bir de devirdaimden şüpheleniyorum araç 100000 km'yi devirdi.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

O ustanın ustalığı beş para etmez, ondan uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Zira, önce sıcak olan radyatör sonra neden ılık olsun ki?

Bence kalorifer musluğunda sorun vardır.  98 fiestamda benzer durum yaşamıştım. Yanlış hatırlamıyorsam, orada sıcak suyun kalorifer radyatörüne giriş-çıkışını denetleyen elektro vana olması lazım. Kısa süreli olarak açıyor, sonra kendiliğinden kapanıyor ve içeriye giren sıcak su bir süre sıcak hava gelmesini sağlıyor, bu esnada fanın çalışması devam ettiğinden radyatördeki sıcak su soğuyor. Sonuç:Kalorifer musluğunu değiştirin, sorun gidecektir. Radyatör falan şişletmeyin, herhangi bir aparat, alet, cihaz, madde almayın.

Değişiklik:yazım yanlışının düzeltilmesi

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Hocam söylediğiniz işlem için ön konsolun açılması mı gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Arkadaşlar araç kaloriferim ılık üflüyor.Bu nedenle gittiğim oto elektrikçi kaloriferi birkaç sefer açık kapattı 30 saniye kadar sıcak üfleyen kalorifer daha sonra ılık üflüyor.Usta peteğin tıkalı olduğunu elindeki linkte verdiğim cihazla http://www.pilotgarage.com/index.php?pg=hizmet_detay&hizmet_id=18 peteğin açılacağını söyledi.Bu cihazla yapılan temizlik randıman verir mi yoksa petek mi değişmeli?Açıkçası elektrikçiye elektronik bir sorundandır diye gitmiştim.Bir de devirdaimden şüpheleniyorum araç 100000 km'yi devirdi.

Linkte verdiğiniz cihazla geçen sene eski aracım olan 96 model 165.000 de olan renault 19 a petek temizliği yaptırdım ilk seferde ılık üflemeye 2.sinde sıcak üflemeye başladı kalorifer peteğinin  doluluğuna göre değişiyor. İzmirde 70 tl idi 3 arkadaş gittik  60 tl ye yaptırmıştık.

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Ancak kalorifer peteğini değiştirmeye gücünüz varsa peteği değiştirin derim ortalama göğüsün sökülmesi + kalorifer peteği= 200 ile 250 tl arasında değişir .kalorifer peteği 60 tl sanırım geri kalanı işçilik çünkü çok zahmetli ve zaman alıcı bir durum.Saygılar

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Hocam söylediğiniz işlem için ön konsolun açılması mı gerekiyor?

Göğüsün komple sökülmesine gerek yok sanırım, ancak kalorijfer peteğinin musluğuna ulaşacak kadar bir yerlerin sökülmesi gerekir kanaatindeyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Ergül

Aracın suyu eksik olabilir mi? :)

Geçen hafta kapağı tam kapatmadığım için epey bi su buharlaşıp gitmiş, aynı sizinki gibi ılık üflüyordu kalorifer..Basit bişey ama gözden kaçmış olabilir, hatırlatmak isterim

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan
(düzenlendi)

benimde aynı şekilde idi kalorifer musluğu dedi usta gittim orjinalini aldım yine olmadı ıllık üflüyor fanı 2 yada 3 kademeye aldığımda soğuk üylemeye başlıyordu musluk bozuk deyip kontrol için aradan musluğu çıkarıp direk bağladık yine aynı, usta bir elektrikçiye gönderdi orda erci makinanın bir aleti vardı ona bağlanıp temizlendi içinde conta parçası ve sıvı conta atıkları çıktı  4 gün önce yaptırdım ben.

http://www.sanalpazar.com/Oto-Kalorifer-Radyator-Temizleme-Makinesi-Renk-Yesil__isp9668745

tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bir önceki aracaım olan 99 Hyundai Accent'te kaloriferin ısıtmaması durumunu çok yakın zamanda yaşadım. Ostim'de sürekli gittiğim yere gösterdiğimde peteğin değişmesi gerekebileceğini ve bunun maliyetinin 300-400 TL civarında olabileceğini söyledi. Gittiğim yerde çalışan arkadaşa , forumlarda bu işi porçöz ile çözenlerin olduğunu söyledim. Abi sen arabayı öğleden sonra bırak akşama al diyerek işi devraldı. Akşam aracı aldığımda kalorifer çok güzel ısıtıyordu. Borcum ne dediğimde, ne verirsen dedi. 20 TL vererek bu işi 1 ay önce çözmüştüm.

Ne yaptılar acaba?

Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

O ustanın ustalığı beş para etmez, ondan uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Zira, önce sıcak olan radyatör sonra neden ılık olsun ki?

Bence kalorifer musluğunda sorun vardır.  98 fiestamda benzer durum yaşamıştım. Yanlış hatırlamıyorsam, orada sıcak suyun kalorifer radyatörüne giriş-çıkışını denetleyen elektro vana olması lazım. Kısa süreli olarak açıyor, sonra kendiliğinden kapanıyor ve içeriye giren sıcak su bir süre sıcak hava gelmesini sağlıyor, bu esnada fanın çalışması devam ettiğinden radyatördeki sıcak su soğuyor. Sonuç:Kalorifer musluğunu değiştirin, sorun gidecektir. Radyatör falan şişletmeyin, herhangi bir aparat, alet, cihaz, madde almayın.

Değişiklik:yazım yanlışının düzeltilmesi

Aynı sorunu bende yaşadım,

yazın devamlı soğuk ayarında bırakıyoruz,kışa geldiğimizde muslukta mutlaka bir hasar bırakıyor ve randımanlı çalışmıyor,

elektrtikçimin söylediği ve yapmamız gereken aslında,

yazın kaloriferi, kışında klimayı arada bir çalıştırmak gerekiyor

musluk değişiminden sonra aracımın kaloriferim süper oldu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Arkadaşlar sorunu çözdüm.Galiba petek hava yapmış.Araca geçenlerde antifirz koydurmuştum, araç lpg li olunca sistem bazı durumlarda havayı kendi atamıyor.Aracı baya ısıttım, kaba giren su giriş hortumunu çıkradım.5 dk kadar hava alma işlemi sürdü.Şimdi kalorifer eskisi gibi çalışıyor.Aynı sorunun birden fazla çözümü olabiliyor.O zaman kaloriferin ılık üflemesiyle ilgili petek temizliği, musluk değişimi,bir de hava alma seçeneklerini göz ardı etmeyelim.Değerli yorumlarınız için sağolun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Balta

focuslara forumda öğretmen arabası diyebiliriz ne kadar çok öğretmen var arkadaş

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...