İçeriğe Yönlendir

"lokurtu" Tarzı Ses Problemi Yaşayan Arkadaşların Dikkatine


Metin Çilo

Recommended Posts

Metin Çilo

Arkadaşlar uzun zamandır aracımdaki lokurtu tarzı sesin kaynağını bulmaya çalışıyorum. Ses özellikle parke yollar, stabil olan yollarda veya yollarda hız kesici olarak kullanılan metal saplamalar var oralardan geçerken normal sarsıntı harici bir lokurtu sesi var.

Aracta yapılan işlemler amortisör (sachs marka) değişimi , rot başı değişimi , z rot değişimi , amortisör kulesi değişimi , amortisör bilyası değişimi.

Sorun hala devam edince araştırmaları detaylandırdım. Bir forum sitesinde fren kaliperlerinin zamanla boşluk yaptığını ve o boşluk hafif stabilize ve parke yollarda geçerken lokurtu tarzı ses yaptığını belirlemişler.

Bu konu da fikirlerimizi paylaşmanızı ve fordda böyle bir şey olma ihtimali ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.

İdare mahkemesi kararlarında en son " Türk Milleti Adına" diye bir ibare var . Ben de "Tüm Ford Ailesi Adın" diyorum

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Lokurtu lak lak tarzında aynı sesi bende duyuyorum parke büyük taşlarda yapıyor, arnavut kaldırımı taşlarından olan yollarda yapıyor.

Yorum bağlantısı

Benim bildiğim kaliper boşluğu tıkırtı yapar ve frene dokunulduğu an kesilir.


Bence lokurtu dediğiniz ses başka biyerden geliyor gibi. Ses gelirken çok hafif frene basıp sesin kesilip kesilmediğine bakmanızı öneririm. 

Yorum bağlantısı
Ümit Mutlu BAĞIRAN

Salıncak olmasın o sesi yapan?

 

Biliyorsunuz bazen sağlam gibi görünse de salıncak iç fişekleri aşındığından dolayı kendini belli etmiyor ve bu tarz bir ses veriyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Benim araçta da sağ taraftan geliyor. Vakit bulup ilgilenemedim. lok lok lok yapıyor. İnşallah Z rot çıkar...

Yorum bağlantısı

sırasıyla lastik basıncının yüksek olması ,salıncak,amortisör şapka,z rot olarak kullanıyorum hakkımı

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Benim araçta bahsettiğiniz sorun vardı lokurtu sadece asfalt yolda ses yoktu geri kalan her yolda lokurtu yapardı servise gittim amortisör amortisör takozu ve bilyalar tekrardan sipariş edildi geldi montajı yapıldı şimdi ne lokurtu var ne tıkırtı.

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Bende Berham Bey in yaptıklarına değinecektim ama sağolsun o zaten olayı yaşayan biri olarak sonucu yazmış...

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Teşekkür ederim Uğur Bey şöyle ki öncelikle her şey kontrol edildi tablalar burçlar rotlar rot başları aks her şey elden geçirildi ama amortisörlerim yeni değişmiş olduğu için ondan şüphelenmediler bende ısrar etmem ile amortisör komple sökülüp teste tabi tutuldu ve sonuç yeni takılmış olmasına rağmen amortisör kitlenmiş bütün sesin kaynağı o çıktı garantiden komple set halinde sipariş ettiler yenisini ve sonuç mutluluk verici o sesi duymaktan çıldırmak üzereydim yoksa.

Yorum bağlantısı
Bülent Yılmaz

bende yanı sorunla karşılaştım ve aynı arkadaşın yaptığı şeyleri yaptım rot başı, z rot ve bilya değiştirdim bende ses kesildi ama zamanla bilya öne çıktı kaliperde diske sürtmeye başladı fren yapınca diski çizdi  tekrar bakımdan geçirdim sonradanda sattım aracı zaten bence önemsenecek bir konu...

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Arkadaşlar forumdaki bazı arkadaşlar gibi ben de bir çok parça değişiminden sonra sesin hala değişmemesi nedeniyle konuyu açtım.

tavsiye edilen bir çok konuyu zaten daha önce yaptığım için arayışlarımız sürüyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...