Murat Günyüzlü 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Herkese iyi akşamlar,çoğumuzun kapılarında hoparlör var ve teyibi değiştirmeden sadece kapılardaki hoparlörleri kompanentli hoparlörlerle değiştirsek sizce nasıl olur? Yani bizi tatmin edecek ses alabilir miyiz?Hani öyle çok çok yüksek ses olmaz ama herhalde bize baya bi yeter..Mesela benim kapılardaki hoparlörler 13cm örnek olarak; 1- 2- http://www.hizlial.com/harward-hr-5205-250w-oto-component-system/31.099.8186.0003 hangisini tavsiye edersiniz? ya da sizin tavsiyeleriniz neler? Ses sistemlerinden anlayan arkadaşlar bilgilerinizi bekliyorum?? Teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Alper Keskin 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 Maalesef komponent takımını sadece ana ünitenin gücü ile besleyemezsiniz. Komp. takımlarında ilave güçlendirici-amplifikatör kullanmanız gerekir.Fotoğraflarda dikkatinizi çekmiştir.Hoparlör ve tweeterların yanında birde crossover diye tabir edilen ses filtresi bulunur.Bu filtre ile tiz sesleri tweeterlara, orta frekanstaki sesler mid hoparlörlere gönderilerek çok daha met ve kaliteli ses alırsınız.Fakat amplifikatör şart... 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Akasoy 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 (düzenlendi) arkadaşlar merhaba, 2012 fiestama ses düzenlemesi yapmak istiyorum, amacım gümbürtülü bir sistem olması değil, müzik içindeki bütün sesleri temiz şekilde duyabilmek, bunun için "component" önerdiler, sizler ne dersiniz? tek takım mı almalı yoksa çift takım şart mı? benim ihtiyacımı karşılayacak uygun fiyata hangi marka alınır? twt nereye monte edilmeli? ön hoparlörlerin yerine twt arkaların yerin component koyulur mu? 13-16 cm hangisi benim aracıma uyar? bu sistem kurulmuş bir fiesta varsa resim alabilirmiyim? elimde sony XM-GTX6040 600W (60Wx4) amfim var tabiki bunun montajı için en uygun yer neresidir? (arka koltuğun altı uygun bir yer midir?) birde ortalama fiyat ne gider? biraz çok soru oldu ama sizlerin yorumlarından başkasına güvenmiyorum. şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim. 27 Mayıs 2014 tarihinde İbrahim Akasoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 komponent: ayrışmış baslar ve tizler... kalite ayrı birşey. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 arkadaşlar merhaba, 2012 fiestama ses düzenlemesi yapmak istiyorum, amacım gümbürtülü bir sistem olması değil, müzik içindeki bütün sesleri temiz şekilde duyabilmek, bunun için "component" önerdiler, sizler ne dersiniz? tek takım mı almalı yoksa çift takım şart mı? benim ihtiyacımı karşılayacak uygun fiyata hangi marka alınır? twt nereye monte edilmeli? ön hoparlörlerin yerine twt arkaların yerin component koyulur mu? 13-16 cm hangisi benim aracıma uyar? bu sistem kurulmuş bir fiesta varsa resim alabilirmiyim? elimde sony XM-GTX6040 600W (60Wx4) amfim var tabiki bunun montajı için en uygun yer neresidir? (arka koltuğun altı uygun bir yer midir?) birde ortalama fiyat ne gider? biraz çok soru oldu ama sizlerin yorumlarından başkasına güvenmiyorum. şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim. Merhaba, Tek takım, çift takım size kalmış ama bütçe uygunsa tüm kapıların değişmesi daha iyi olur. Tweeter için ön kapıda yer var zaten ayrıca bir yere konumlandırmanıza gerek yok. Anfiniz olduğu için ön kapılara kompanent, arka kapılara koaksiyel iki yollu olur. 13-16 hakkında bilgim yok, bilen arkadaşlar boyutu söylerler. Ses sistemi kurulmuş fiestalar var tabi ama kapı içindeki hoparlörleri göremeyeceğiniz için size çok faydası olmaz. Olur derseniz, fiesta modifiye konularını arattırdığınızda birşeyler çıkacaktır. Amfi genelde arka koltuğun sırtlığına monte edilir. Ortalama fiyat hoparlör ve kablolama için 500tl civarı olur ama bu modifikasyonlarla boşuna para harcamış olursunuz. Nedenleri; Aracınızın orjinal ana ünitesi amfiye uygun seğil, çevirici takılacak. Bu çevirici takıldığında ses anfiye aktarılabilecek fakat bu sefer ana üniteniz yetersiz olacak. Ana üniteyi değiştirmek isteseniz; aracınızın dizaynı her modele müsait değil, seçenek yok gibi. Kapılardaki hoparlörler anfinin gücüne subwoofer kullanılmazsa yetişemez ki zaten komponent sistemlerde subsız olmaz. En düşük sub 250-300tl civarında olacak ve ana ünitenin de etkisi ile araç içersinde tizler boğulacaktır. Benim fiestam yok ama kullandığım evo punto da benzer bir şekilde ses sistemi için kısıtlı bir araç. Tek şansım güzel bir tek din ana ünite monte edip start alabilirim fakat her aradımda ses sistemi değişikliği yapmama rağmen bu aracımda kapıları magnat koaksiyellerle değiştirdim. Aracın kendi orjinal tizleri ile hareket halinde bas yönünden zayıf ancak durduğunda dengeli bir ses alıyorum. Güçlü değil, pürüzsüz değil ama hoparlörlerin etkisi ile orjinaline göre kaliteli bir ses ile idare ediyorum. Fiesta kullansaydım da yapacağım değişiklik sadece kapı hoparlörlerini değiştirmek olurdu. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts