İçeriğe Yönlendir

Karabük Ünv. Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Saçmalığı

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı
(düzenlendi)

Bu sene ağustos ayında tam zamanlı ve yoğun çalıştığım için;

hem tam zamanlı çalışıp hem de yüksek lisans yapmanın yollarını arıyordum.

Bu arada da kendi alanım olan Bilgisayar Mühendisliği Anabilim dalında olması şartı benim için yeterliydi.

Araştırmalarıma göre Yesevi Üniversitesi ve KArabük Üniversitesinde böyle bir imkan olduğunu gördüm.

Açıkçası hem kendi ülkemde olsun hem de dönem ücreti daha uygun diye Karabük Üniversitesini seçtim, çok büyük ahmaklık edip yönergenin tamamını okumamışım.

Dönem ücreti olan 1.250 TL'yi ödedikten sonra. 1'i kredisiz 5 ders seçtim.

- İlk golü daha ilk haftaki 3 hocadan yedik, senkron derslere (internet üzerinden hoca sunum yapıyor bizde derse katılıyoruz) %70 devam etmek zorundasınız yoksa kalırsınız! dersler  hergün 17:10-19:30 arası, mesai bitişi 18:30 : :) Dersleri sonradan dinleyip dinlemediğiniz önemli değil, direk bu senkron derse katılıma bakılıyor.

- Sonra dediler son 2 hafta okula gelip yüzyüze derslere katılmak zorunlu. Yok artık daha neler!!

- Son olarak suyunu çıkarıp finalleri 2 haftaya dağıttılar, yani gidip 2 hafta orada bir şekilde ya konaklayacaksınız ya da yakın bir ildeyseniz git-gel yapacaksınız.

Bu nasıl uzaktan eğitim, bu sistemi tasarlarken ne yediniz içtinizse bende ondan istiyorum. yıllık izinim bile yetmez bunların kurduğu sisteme.

Şimdi bunun neresi uzaktan diye soruyorum. 

Öyle çok uzaklarda bu sistemin nasıl kurulduğunu araştırmanıza da gerek yoktu, Sakarya Ünv. ve Mersin Ünv. (Bilg.Müh Yüksek lisans yokdu diye gitmedim) olmadı az sınırdışına gidip Yesevi Üniversitesinin  (ülkemde değil ve dönemi 2.100 TL diye gitmedim) Uzaktan eğitim Yüksek lisans sistemini de mi inceleyemediniz, her şeyden bi haber sayın yetkililer.

Şimdi karar verdim Yesevi üniversitesine kaydolacağım, derslere senkron katılamazsanız asenkron olarak dinlemiş olmanız yeterli, senkron dersler akşam 20:00 den sonra. Sınavlar haftasonu 2 gün içinde Ankra veya İstanbul'da yapılıyor. Olay bu kadar basit.

Buradan etrafınızda varsa düşünen KArabük üniversitesinde Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans yapmayı, vazgeçsin diye yazıyorum.

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

yüksek ve sonrasında daha ilerisini yapmayı bende bir dönem düşünmüştüm, sonra bu tip, devam vs.. vs...sıkıntılar yüzünden ve çalıştığımdan vaz geçmiştim :( bence size en uygun şekli ile tamamlayın bu hedefinizi :) valla arkadaşlarım prof. doç. oldular bile çoktan :bravo: biz kaldık kuru bir lisansla :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul

Yönergenin tamamını okumamışım.

Yönergeyi okumadığınız halde kuruma bu kadar hakaret etmenizi yanlış buluyorum. Sonuçta size vaadedilenden farklı bir uygulama yapılmamış.

Murat Yılmaz o bölümde okuyordu keşke bölüme başlamadan fikrini alsaydınız.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Türkiyedeki uygulama her yerde bu şekilde, o da mecburiyetten. YÖK'ün kuralı.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

Yönergeyi okumadığınız halde kuruma bu kadar hakaret etmenizi yanlış buluyorum. Sonuçta size vaadedilenden farklı bir uygulama yapılmamış.

Murat Yılmaz o bölümde okuyordu keşke bölüme başlamadan fikrini alsaydınız.

Onlara hiç hakaret etmedim ettiğim yer neresi? , hatta kendime hakaret ettim ahmak diyerek.

Konu burada vaadedilen yönerge değil, kurulan saçma sistem. Uzaktan eğitim diye açtıkları sistemin saçmalığı.

Hakkariden kayıt olan vardı, boşa giden 1.250 TL ve bir sürü zamanımız oldu.

Türkiyedeki uygulama her yerde bu şekilde, o da mecburiyetten. YÖK'ün kuralı.

Lisans'ta dediğiniz mecburiyet var, Ön lisans ve Yüksek Lisans'ta yok. Sakarya Ünv. ve Mersin Ünv. de YÖK'e bağlı sonuçta.

Lisans'ta yüzyüze ders zorunluluğu var.

Ama bunlar o kısmı okumamış, bırakın okumayı diğer ünv. bakmamışlar bile.

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bu arada olayın Karabük ili ile bir alakası yok, şehircilik-hemşericilik yapıp dediklerimi Karabük'lü arakadaşlar üstüne alınmasın. Eleştirdiğim bir kurum, bulunduğu yerin önemi yok ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Bizim üniversiteye uzaktan eğitim yüksek lisans programı açılırken YÖK'e sunumunda bulunmak üzere gitmiştim. Yönetmelikte yazmayan ama uygulaman gereken şeyler de olabiliyor. 

Ayrıca her bilim dalına aynı cevabı vermiyor YÖK, hatta her üniversiteye de aynı cevabı vermiyor.

Bence Karabük'e bırakılsa onlar da uzaktan vermek ve daha çok öğrenciye hitap edebilmek isterlerdi ancak işler ne yazık ki öyle yürümüyor.

Ve emin olun yönetmelikleri hatim etmeden de bölümler kolayca açılamıyor. 

Ama vatandaş olarak bence siz haklısınız, işin bürokrasisi sizi ilgilendirmemeli, sizin "UZAKTAN EĞİTİM" alma amacınız belliyken bu tarz kısıtlamalar olması ne yazık ki doğru bir uygulama değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bizim üniversiteye uzaktan eğitim yüksek lisans programı açılırken YÖK'e sunumunda bulunmak üzere gitmiştim. Yönetmelikte yazmayan ama uygulaman gereken şeyler de olabiliyor. 

Ayrıca her bilim dalına aynı cevabı vermiyor YÖK, hatta her üniversiteye de aynı cevabı vermiyor.

Bence Karabük'e bırakılsa onlar da uzaktan vermek ve daha çok öğrenciye hitap edebilmek isterlerdi ancak işler ne yazık ki öyle yürümüyor.

Ve emin olun yönetmelikleri hatim etmeden de bölümler kolayca açılamıyor. 

Ama vatandaş olarak bence siz haklısınız, işin bürokrasisi sizi ilgilendirmemeli, sizin "UZAKTAN EĞİTİM" alma amacınız belliyken bu tarz kısıtlamalar olması ne yazık ki doğru bir uygulama değil.

Evet Murat hocam, benim takıldığım kısım bu; O kadar kısıtlı olacaksa açmayı versinler. Bu arada mağdur tek ben değilim, dönem başında birlikte başlayan ama şu an bırakan 14 kişiyiz :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

uzaktan eğitimle lisans üstü eğitim olmaz zaten. lisansüstü eğitim de hocanın yamağı olacaksın :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

uzaktan eğitimle lisans üstü eğitim olmaz zaten. lisansüstü eğitim de hocanın yamağı olacaksın :biggrin:

:D

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Her yaptığınız işin yonergesini okuyor musunuz arkadaşlar? Biraz empati lütfen.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Adı Uzaktan Eğitim amacı çalışanların eğitim alması olan birşeye başvurup, çalışanların katılmasında problem olduğunu öğrenip sinirlenmiyorsanız helal olsun derim hocam :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Adı Uzaktan Eğitim amacı çalışanların eğitim alması olan birşeye başvurup, çalışanların katılmasında problem olduğunu öğrenip sinirlenmiyorsanız helal olsun derim hocam :)

Yani bu sistemi kuran zatlar ya bunu gerçekten düşünemediler, yada düşündülerde pekte önemsemediler.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Ben arkadaşın haksız olduğu yerleri zaten söyledim. Ancak bu hatayı yapıp da uzulmus bir arkadaşımızın penceresinden bakmaya çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Talep üzerine bazı mesajlar ve cevaplar silinmiştir.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bana kalırsa hiç Karabük'e okumaya gelmeyin.  ;)

O kadar da değil canım.

Zaten okulundan memnun olan yoktur :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...