İçeriğe Yönlendir

2000 Yada 2001 Fiestaların Kronik Problemi Varmıdır

Kadir Özdemir

Recommended Posts

Kadir Özdemir

Herkese merhaba 98 model ford ka sahibiyim ablama satma arifesindeyim eskiden beri 2000 ve 2001 kasalarına düşkünüm hele bir de ghia olursa yemede yanında yat  :-) bizim ka larda direksiyon pompası rolanti valfi kalorifer musluğu gibi kronik problemler  var fiestalarda bu tarz problemler varmıdır? 150 - 160 bin civarı fiestalar km olarak normal midir? Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Yorum bağlantısı
Onur Mert Sözer

Km olarak ne kadar az olursa o kadar iyi olur ben bu nisanda 69000 km de aldım o günden bu yana nazar değmesin hiç bir sorun çıkarmadı ,ilk tecrübem olmasına ragmen hiç yolda bırakmadı maşallah:)

Yorum bağlantısı
Kadir Özdemir

Hayırlı olsun profilinizden baktım ghia ymış sizinki hayalimdeki :-) ka dan memnunum aslında ama ablam da ka yı beğendi ikinci arabası olarak alacak benden bende uygun bir fiesta bulursam değerlendireceğim umarım kronik sorunları yoktur :-)

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Kronik sorunları şunlar:

1.Amortisörden lokurtu sesi gelir.Bu forumdaki birçok araçta var.

2.Arka camlardaki üçgen plastik parçalar genelde kırıktır ya da kırılır.

Benim aracımın başına gelenler bunlar.Ayrıca biraz parçaları pahalı.O üçgen parçaların fiyatı 75 tl arka plaka aydınlatmaları 45 tl kapı fitilleri kapının tanesi 40 50 tl arası.yerinizde olsam 1.4 ya da tek kapı 1.6 arardım. hem daha performanslı hem keyifli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Kalorifer musluğu sorunu,amortisör takozu sorunu ve disk bükme sorunu kroniktir fiestalarda... 3 yıl kullandım Ama bugün getirseler yinede gözüm kapalı alırım aynı aracı. Parçası ucuz çünkü. Gökhan arkadaşımın dediği gibi plastik üçgen parça biraz pahalı fakat aracı ilk alır almaz  o üçgeni söküp silikonla iyice yapıştırın bir daha kaybolmaz. :D  Ben öyle yapmıştım.

2009 focus'a geçtim yinede özlüyorum. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Said Özçelik

Ben bir seneye yakındır 2000 model Fiesta Flair sahibiyim. Temiz kullanılmış bir Fiesta'dan memnun kalacağınızı düşünüyorum. Ben bir senede aracımda hiç bir sorun yaşamadım. Evimizide iki tane de Japon aracı var ve onlar kadar sorunsuz olduğunu düşünüyorum, model yılı çok daha eski olmasına rağmen. Benim bildiğim kronik sorunları: kalorifer musluğu, sağ yolcu tarafına klima suyu akıtması (bir boru 2 dk.'da temizlenerek sorun çözülüyor) arka cam üçgen plastiklerinin çalınması-kırılması (ben bu sorunu yaşamadım) bir de kapılardan bozuk yollarda tıkırtı gelmesi bunların dışında bildiğim bir sorunu yok. Geçen yıl Ocak ayında aldığım aracımda, fren hortumlarının ve arka fren merkezleriyle balataların yenilenmesi; bir de aks körüklerinin değişmesi harici hiç bir zaruri masrafım olmadı. (Yalnız rutin bakımlarını hep km'si dolmadan yaptırdım, parça değişimi vb. olacaksa da imkan dahilinde orjinal tercih ettim.) Özellikle aracımın motoru ve yürürüne çok güveniyorum. İstanbul'da yaşıyorum, sabah buradan Kars'a git deseler marşa basar giderim. Ben şahsen parçalarının çok pahalı olduğunu düşünmüyorum.

Ancak; şunu da söylemem gerekiyor, yukarıda söylediklerimin olması için ince eleyip sık dokumalı, gerçekten temiz, kurcalanmamış, güzel bakılmış bir araç bulmalısınız. Ben de bu araçları çok beğeniyordum, özellikle de bu kasasını o nedenle başka hiç bir modele bakmadım. Fakat temizini çok zor bulabildim, şehir dışına da araba bakmaya gittim, galerilere de baktım ya km. düşürülmüş çıktı, ya da çok hor kullanılmış, biri de değişmeyen tek kapı sacı kalmıştı.

Gönlünüze göre ve hakkınızda hayırlı olacak bir araç bulmanız dileğiyle...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ömer Vural

bnm ilk arabam:) alırken hakkında bu kadar fikir sahibi deildim 2008 yılında almıştım 1.5 yıl falan bindim beyninde arıza verdi rölanti sorunu yaşadım bi türlü düzeltemediler öylece sattım hatta daha önce aldığım fiyattanda yukarısına satmıştım sorununu sölememe rağmen piyasası artmıştı daha sonra 4 kasa golf aldım ondanda büyük keyif almıştım sonra 2 yıl falanda ona bindim sonra maddiyattan dolayı satmak zorunda kaldım ve yine fiestaya geri dönüş yaptım bu segmentte başka aramadım bile zaten direk yine fiesta aldım. her arabanın olduğu gibi bununda var kronik sorunları ama bu yaşta olmasına rağmen hiç göze batmıyor ufak tefek halledeilir şeyler yani arka bagaj su alıyodu daha önceki aracımdada vardı camı söküp taktırdım düzeldi şuanda.. camlar çok çabuk buhar yapar oda küçük olduğundandır sanırım bnm yaşadığım bunlar parça konusunda orijinal her aracın parçası pahalı olur ama aradıktan sonra cebine uygun olanı da bulabiliyorsun... Doğan şahine binmiyoruz ford sonuçta okadar olucak yani

Yorum bağlantısı
Ömer Vural

Bir de 2000 model flairlarda  arıza lambası yok sanırım araştırdım bulamadım 2001 modelinde var hatta bozuk heralde diye bilgisayara bağlantı soket yerine baktık ama onu da bulamadım olmadığına kanaat getirdim

Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

Bende'de 2001 model ghıa var

inanın ben böyle keyif veren bir araç tanımadım,sürüşü ayrı bir zevk 

ama arkadaşların dediği gibi temizini ve kurcalanmamış olanını bulmaya çalışmak lazım,bendeki LPG' li

ama fazla km yapılmayacaksa benzinde kullanıp lpg taktırmaya gerek yok

Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

sorunsuz.. Bende iki tane farklı zamanlarda vardı. basit sorunlar amortisör sesi, rölanti dalgalanması, klima suyu akıtması, üçgen parça kırılması, kalorifer musluğu.Alırken fazla el değiştirmemiş, ehil tamircilere gitmiş, çok ellenmemiş bir araç bulmanızı umarım. dijital kadranlı bulursanız 2000 ve üstü, kaç yüzbinde olduğu konusunda sorun yaşamazsınızz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Enver Umit Tulu
(düzenlendi)

sol amortisor parlamasi, baska marka hatchback de de  olmustu.

camlar bugu yapiyor.

amortisor takozlarini degistirmek istiyorlar degistirtmedim

klima ile bir sorun yasamislar tam olarak ne oldugunu bilmiyorum

arka ucgenler yerinde

km si az diye lpg takilmadi

ustanin bir tanesi bunlar ufak tefek seyler, bu araba 50 sene daha gider  dediydi

tarihinde Enver Umit Tulu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gürkan Başbağcı

Arka üçgende benim de sorun var.

Amartisörden de ses geliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...