İçeriğe Yönlendir

Seat Cordoba 1.4Tdi & Honda City 1.4 Elite & Fiat Linea 1.3 Mj. Vs.

Erdoğan Temur

Recommended Posts

Erdoğan Temur
(düzenlendi)

Merhabalar,

Seat Cordoba 1.4TDI & Honda City 1.4 Elite & Fiat Linea 1.3 Multijet Hangisi alınır?

Aile arabası olarak kullanılacak. İçi ve bagajı geniş olmalı ve sorun çıkarmaması gerekiyor.

Fiestamızdan çok memmunuz ancak bir çocuk koltuğuna şimdi birde bebek pusetini eklediğimizden sığamıyoruz.

Şuan 67500 km de olan aracımız 20 bin tl'ye satıp, 20-22 bin tl ye manuel vites dizel & Benzin/lpg li 2006 model ve üstü araba bakıyorum.

Bu fiyatlara ekonomik farklı önerileriniz varsa da iyi olur.

Saygılar...

tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Honda City eski kasa düşünüyorsanız hemen eleyin :)

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

eski kasa city'nin neyi var ki ?

Yakışıklı olması benim için önemli değil. Ayağımı yerden kessin başımı ağırtmasın yeter.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Sonata

city sorunsuz lpg ye tam uyumlu fakat dış görünüş olarak çok şekilsiz yedek parçaları her yerde bulunmuyor servise bağımlı kalma durumu var ve parçaları pahalı.

linea temiz düşük km şirket aracı olmayan ilk sahibinden alınırsa tavsiye ederim multijet motorun bakımları tam ve zamanında yapılmışsa sorun çıkarmaz bakımı vs de ekonomiktir bagajıda geniştir.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

En ekonomik tüketim dizel Cordoba'da. Multijet motor güzel ancak lineanın uzunluğu yanıltmasın; maalesef kabin yükseliği ve arka koltuk genişliği bu sınıf bir araç için ideal değil. Hatta iç hacmin küçüklüğü, uzun kaput ve bagaj bölümlerini de gereksiz kılıyor şehiriçinde kullanılacaksa. City sorunsuzluk için isteniyorsa iyi ama donanım konusunda rakiplerinden bir hayli geride. Daha doğru bir ifade ile rakiplerinin üst donanımları mevcut ama City'de en lüks donanım eksik kalır.

Bagaj hacminde; cordoba ve linea.

Yakıt tüketimi; cordoba, linea

Performans; modeller eşit sayılır ancak dizel motorlardaki turbo farkı var tabi.

Motor; Linea, cordoba, city. Linea multijet dayanıklı ve modern. Cordoba 3 silindirli bir motor. Bu yüzden biraz gürültülü. 2008'den önceki motorlar 75bg, sonrakiler 80bg.

Donanım; Cordoba signo, s-rder ya da style. Model yıllarına göre adı değişen en fazla opsiyona sahip seçenekler bu donanımlar. Linea da Emoition plus, emoition, dynamic plus. Model yıllarına göre değişmez donanım adı ama en yüksekten düşüğe doğru en iyi paketler bir önceki cümlede. Honda heralde Es ve Ls'dir. Es dolu olandır.

Yol tutuş; Cordoba, linea. hondayı bilmiyorum.

Tasarım; cordoba hepsinden daha optimum tasarıma sahiptir. Alfa 156 ile benzer dizayndadır. Dizayner'ı aynı kişidir.

Hacim; cordoba'nın diz mesafesi problemli. Eni bakımında ortalamada. Uzanıp sağ kapının cam açma düğmesine erişebilme ihtimali 1.70 boyunda bir kişi için bile mümkün denilebilir. Tavan yüksekliği sorunsuz. Linea'da diz mesafesi çok iyi, ancak tavan yükseliği baş mesafesi için yetersiz. Ortaya 3 . Kişi oturduğunda aracın sedan olduğu unutulur. Eni rakiplerine göre biraz daha geniş. City daha küçük bir model

Kör noktalar; cordobanın arka kapılarının devamına konumlandırılan kelebek camları C sütünunundaki kör noktaları ortadan kaldırmıyor. Arka bagaj kapağı yüksek olduğundan geri manevralarda tampon altından bagaj yükseliği seviyesine kadar kör nokta mevcut. Dikiz aynaları kaldırıma yanaşırken arka tekerleği ayarlamadan gösteremez aracın şişkin yapısından dolayı. Linea'da A sütünundaki küçük pencereler kör noktaları çok azaltmıyor. Arka görüş fena değil fakat bagaj bölümü uzun olduğu için alışkanlık gerektiriyor. Aynalar sorunsuz. City'ye yorum yapamıyorum.

Fiyat performans oranında Cordoba çok önde gelecektir. Linea ikinci elde daha iyi iş yapabilir ama sevmyeyeni de çok. City ikinci elde Honda'nın en kötü modelidir.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Cordoba bence de.Benzine bulaşmayın.Lpg ? Yakınından bile geçmeyin.Ucuz ve geniş az yakan araç arıyorsanız bence dizel focus sw otomobillere bakın.

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

linea derim bende bir fiesta kullanıcısıyım her ne kadar linea kullanınca kendi aracımı özlesemde linea diğer iki araçtan birisi direk benzinli diğeride güncel olmayan bir kasa eski denilecek bir araç ayrıca multijet motor bilindiği üzere hem sorunsuz hemde düşük yakıt tüketimine sahip her ne kadar tipi vs nedeniyle kendim sevmesemde 3 ü arasında en mantıklı araç linea bakım vs durumundada yaygın servis ve düşük maliyet cabası

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

eski kasa city'nin neyi var ki ?

Yakışıklı olması benim için önemli değil. Ayağımı yerden kessin başımı ağırtmasın yeter.

ben motor açısından demiştim. Sizi tatmin etmeyecektir. Yakışıklılık durumu bambaşka bir şey. Görüntü olarak en beğenmediğim en kötü tasarımlardan bir tanesi zaten bana göre.

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Linea yı hiç sevmeyen birisi olarak konuşuyorum öncelikle:

LİNEA siz kriterlerinize uyan araba arkadaşım 2006 iyi bir araç almaktansa 2012 model orta karar linea almaya karar verdi ben aracı hiç sevmesemde ihtiyaçlar ve beklentiler göz önüne alındığında doğru bir karar verdi sadece bakımdan bakıma servise gidiyor. Benim aracım sorunsuz bir araç olmasına rağmen 6 ayda 500 lira gibi masraf yaptım arkadaşın servis maliyeti yıllık 300-400 civarında araç 20000 km de 

bu arada arkadaşım aracını satıyor eger düşünürseniz 

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Geniş araç arıyorsanız SW araçlara bakın bencede. Fiyat olarak da biraz daha uygunlar 2.elde.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

20-22 bin liraya sw alınabilirmi ki? Arabaya fazla para bağlamak mantıklı gelmiyor bana bu nedenle bu paraya orta seviye bir araba olsun istiyorum.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Bu fiyatlara aklıma ilk gelen 307 sw'ler. Pek kullanmışlığım ve bilgim yok o arabalar hakkında ama kullananlar vardı daha önce forumdan. Onlar değerlendirebilir aracı.

Onun dışında yazdıklarınızın arasından honda'yı tercih etmezdim. Alanların çoğu pişman olup sattı çevremdeki ve civic aldılar.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bu 3 araç içinde linea.

satmaya karar verdiğinizde 1 hafta olmadan satarsınız.(zaten sıfırı da 2 yıldır c sınıfnın en çok satanı)

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Eski bir ibiza kullanıcısı olarak ben dizel punto ve ibiza arasında çok düşünüp, puntonun temizini bulamayıp ibiza seçmiştim. Çok da memnun kalmıştım. ağır bir bakımdan sonra beni hiç üzmedi.  Hele şirketin lineasından inip kendi arabama binince sınıf atlamış gibi hissettim kendimi hep, halbuki Linea B-C arasında konumlandırılırken Ibiza safkan bir B sınıfı idi. Ayrıca benim arabam daha iyi gidiyordu sanırım, çok profosyonel bir kullanıcı olmamamla beraber farkı hissedebiliyordum. 

Bakım masrafı olarak da, ağır bakım dışında hep yetkili serviste 150 civarına hallettim.

142bin - Araç alımı

143 - 149

155 - ağır bakım. Çok ağır  :D

160 - 149

170 - 169, bakım artık silecek milecek

ve her defasında check-up tan geçirip kafam rahat biniyordum. 25 ay, 37bin km civarı kullandım

180000e dayandıktan sonra psikolojik olarak yenileme ihtiyacı hissettim. Bu sefer kriterlerim minimum km ve yaş idi. Corsa, Fiesta, Punto üçlüsünden yine iç mekan kalitesi ve istediğim kadar temizini bulamam sebebi ile Fiestayı tercih ettim.

HB dünyasından Sedan dünyasına geçerken değişen tek şey model isimleri. Punto = Linea, Ibiza = Cordoba.

Temiz bir Cordoba alırsanız pek pişman olmazsınız.

Ancak aynı fiyata modeli yüksek ve km si düşük bir arabaya binmek bence tercih sebebidir. 20-22 bin TL ye 2006-2007 bir Cordoba ancak bulabilirsiniz.

Daha yüksek modelli düşük bir linea bulabilirseniz  cordobaya tercih edilebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

City sorunu olmayan araçtır.

Alt takım bozmaz kolay kolay.

Lpg ile ilglili çok sıkıntı yaşatmaz.

belki bobin bozar,oda en baba 2 tanesini.

Bi kusuru arka porya bozar,oda 40,000 km minimum gider.

8buji idsi sisteme sahip bi araçtır.

bu yüzdende yakıtı çok güzel kullanır...

Yol tutuşu derseniz,130tan sonrası  kötüdür.

Ses alma olayı zaten,hemen hepsinde var malesef...

Tipi hoş değil,bu gerçek :)

Alırsanız bakımları hakkındada bilgi verebilirim.

Ama bana sorarsanız,cordoba daha.

Linea genelde şirket çıkması oluyor...

ben motor açısından demiştim. Sizi tatmin etmeyecektir. Yakışıklılık durumu bambaşka bir şey. Görüntü olarak en beğenmediğim en kötü tasarımlardan bir tanesi zaten bana göre.

Kaç tane açılmış city motoru gördünüz?

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Liena ya doğru gidiyorum :) 

Çocuğu okula bırakırken bugün okul önünde bekleyen bir tane cordoba gördüm yanına gittim. Motoru daha ısınmamışta olabilir ama traktörde daha az ses vardır sanırım. 

Araba seslerini karşılaştırırsak benim arabanın motor sesi onunkinin yanında hybrid motor kalıyor. :)

Honda cityide hem benzinli hemde 2.el satışları az diye eledim. 

Sıra şimdi benim arabayı satmakta hafta sonu resimlerini çekeyim ilanı açacağım. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

city ithalatını neden durdu? euro emisyon koşullarını karşılamıyor felan demişerdi bi ara.?

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

İçimden bir his hiç aklınızda olmayan bir araba alacaksınız diyor hadi hayırlısı :)

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Liena ya doğru gidiyorum :)

Çocuğu okula bırakırken bugün okul önünde bekleyen bir tane cordoba gördüm yanına gittim. Motoru daha ısınmamışta olabilir ama traktörde daha az ses vardır sanırım. 

Araba seslerini karşılaştırırsak benim arabanın motor sesi onunkinin yanında hybrid motor kalıyor. :)

Honda cityide hem benzinli hemde 2.el satışları az diye eledim. 

Sıra şimdi benim arabayı satmakta hafta sonu resimlerini çekeyim ilanı açacağım. 

Forumda gezerken şu konuyu gördüm bence size göre diye düşünüyorum :)

Konu: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249556-kazas%C4%B1z-de%C4%9Fi%C5%9Fensiz-2005-peugeot-307-sw-16-hdi-premium/

İlan: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-kazasiz-degisensiz-2005-peugeot-307-sw-hdi-premium-140926915/detay/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...