Erdem Kaplan 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 Almayı düşündüğüm araç bu. Genel olarak düşünceleriniz, olumlu veya olumsuz yönleri sizce nelerdir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 Erdem Bey eksiği tamamlayabilirsiniz.. Siz yeni mesaj olarak yazın.. biz birleştirriz.. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 Üzerinde 6 ileri çift kavramalı powershift otomatik şanzuman mevcut. Vw grubundaki dsg lere benziyor ancak, serilik ve tüketim değerleri bakımından dsg kadar başarılı değil. Bu şanzumana sahip bazı Bmax ve Fiesta araçlarda vites geçişlerinde ses çıkarttığına ilişkin şikayetler almış. Motoru ise bilindik, atmosferik 125 ps benzinli motor. Önceki kasa focusta kullanılan 115 hp ve mondeolarda kullanılan 125 hp lik motorlarla kardeş olmalı. Performans olarak üzmez ama tüketimiyle de pek güldürmez diye düşünüyorum. Motoruna lpg sistemi takanlar mevcut. Bayiden nasıl bir fiyat aldınız? O fiyata bakarak ta fayda/fiyat açısından bir değerlendirme yapabiliriz. 1 Yorum bağlantısı
Atilla Atun 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 lpg takılacak ise almayın derim Bencede +1 1 Yorum bağlantısı
Erdem Kaplan 26 Aralık 2013 Yazar Paylaş 26 Aralık 2013 Bayi 50.000 TL gibi bir fiyat verdi. Bu forumda otomatik vites focuslari okuyunca sogudum acikcasi. Bana kalsa otomatik vitese bulusmam ana esim de kullanabiliyor. Yorum bağlantısı
Erdem Kaplan 26 Aralık 2013 Yazar Paylaş 26 Aralık 2013 focusun otomatiğnde sorun yok ki?Focus powershit yazip aratirsam bi ton dorun okuyabilirsin ustelik 2012 ve 2013 modellerde. Trafikte stop etme en fazla yasanan sorun. Yorum bağlantısı
Eroltan Durmuş 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 Yaklaşık 3 hafta önce 2.el Focus 3 Ti-VCT Style 125 hp Ps aldım. Focus2'ye göre oldukça rahat. Aerodinamik anlamda Focus 2'den çok daha iyi diyebilirim. Özellikle virajlı yollarda sürücüye sürüş bakımından zevk veriyor.Kısacası yol tutuşu bakımından benden 10 üzerinden 10 aldı diyebilirim. Yakıt olarak bende daha önce Ti-VCT Trend 115hp vardı ve her ikisinin de ortalama yakıtları aynı diyebilirim. Bir otomatik vites araç için bence normal. Şanzımanla ilgili bir problemle karşılaşmış değilim. Şimdilik yaşadığım tek sorun ise parke taşı ya da stabilizedeki sürüş sırasında sol arka taraftan gelen tıkırtı sesi (amortisör takosları olabilir ya da önde Z rottaki problemi ben arka solda duyuyor da olabilirim, km bakımında servise göstereceğim). Bir diğer ses de göğsün ön sağ tarafından her zaman olmasa da arada bir gıcırtı sesi. Sanırım bu tip sesler kronik; aracın kötü yanı bence bu sesler. Onun dışında aracı doğru kullanmanız durumunda otomatik vites bir aracın şanzımanı kolay kolay sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum. Saygılar... Yorum bağlantısı
Koray Demir 18 Aralık 2014 Paylaş 18 Aralık 2014 (düzenlendi) Yaklaşık 3 hafta önce 2.el Focus 3 Ti-VCT Style 125 hp Ps aldım. Focus2'ye göre oldukça rahat. Aerodinamik anlamda Focus 2'den çok daha iyi diyebilirim. Özellikle virajlı yollarda sürücüye sürüş bakımından zevk veriyor.Kısacası yol tutuşu bakımından benden 10 üzerinden 10 aldı diyebilirim. Yakıt olarak bende daha önce Ti-VCT Trend 115hp vardı ve her ikisinin de ortalama yakıtları aynı diyebilirim. Bir otomatik vites araç için bence normal. Şanzımanla ilgili bir problemle karşılaşmış değilim. Şimdilik yaşadığım tek sorun ise parke taşı ya da stabilizedeki sürüş sırasında sol arka taraftan gelen tıkırtı sesi (amortisör takosları olabilir ya da önde Z rottaki problemi ben arka solda duyuyor da olabilirim, km bakımında servise göstereceğim). Bir diğer ses de göğsün ön sağ tarafından her zaman olmasa da arada bir gıcırtı sesi. Sanırım bu tip sesler kronik; aracın kötü yanı bence bu sesler. Onun dışında aracı doğru kullanmanız durumunda otomatik vites bir aracın şanzımanı kolay kolay sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum. Saygılar...Eksik var otomatik vites için. Doğru kullanım+zamanında bakım=sorunsuzluk [emoji3] 18 Aralık 2014 tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Koray Kahraman 19 Aralık 2014 Paylaş 19 Aralık 2014 Ben de Ağustos 2014 sonu itibariyle 2014 model Titanium Otomatik Benzinli aldım ve son derece memnunum aracımdan. Hızlanması, seriliği bence gayet yeterli, hatta kırmızı ışık sonrası kalkışta çoğu dizel aracın bana yetişemediği de oluyor. Ayrıca çok dik ve/veya uzun yokuşlarda bile hız kaybı son derece minimum, mesela Ankara Elmadağ tırmanışında 130 km/saat ile girdiğimde sadece 5 km/saat düşerek yokuşu 125 km/saat ile bitiriyorum. Bence her özelliğiyle mükemmel bir araç. Yorum bağlantısı
Eroltan Durmuş 20 Aralık 2014 Paylaş 20 Aralık 2014 Eksik var otomatik vites için. Doğru kullanım+zamanında bakım=sorunsuzluk [emoji3] Kesinlikle katılıyorum Koray bey, eksiğimi tamamlamışsınız. Teşekkür ederim. Zamanında bakımların da aksatılmaması sorunsuz bir araç kullanabilmek için doğru kullanımla birlikte önemli bir faktördür. Yorum bağlantısı
Mehmet Vefa 28 Aralık 2014 Paylaş 28 Aralık 2014 (düzenlendi) Focusun otomatiğini bana soracaksınız:)Ağustos 2013 çıkışlı araç sahibi olarak artılarını eksilerini yazayım ona göre karar ver. Artıları: 1-Aracı almadan önce jetta toyota test edip focusa karar verdim.Sebebi donanım olarak daha üstün geldi bana. 2-Sende olmayacak ama titanium paketteki sony teyp harika. 3-Vites geçişleri güzel.Eksilerini altta yazacağım 4-Araç taş gibi sağlam.Kendi sınıfında Volkswagen toyotaya göre daha dayanıklı.Kasislerden düz geçsen de (geç demiyorum tabi) bana mısın demiyor:) 5-Araca 10 Binde prins marka lpg attırdım.Bir kaç kez fakir yakıttan motor arıza lambası yandı ama halledildi.şu ana kadar lpg sorun çıkarmadı.Sanırım lpg uyumu fena değil. 6-Aracın iç dizaynı özellikle göğüs kısmı güzel.Eksileri altta. 7-Araçla hız yapma tabi ama 200 bastım belli bile etmedi.Biraz daha bassam daha da gidecek.Yol tutuşu mükemmel. 8-Ford dış boya konusunda kendine güveniyor ve 12 yıl bazı istinalar dışında boyaya garanti veriyor.Kalın bir boya vuruyor. 9-Sanırım artık her araçta her multi medıa da var.Teyp ile telefon arasında bağlantı kurup sesle komut verme, arama yapma çok kullanışlı. Eksileri: 1-Benzinli alacağın için benzini su gibi içiyor ortalama 50 krş civarı yakar.Bu da 2 km de bir aracı durdurup yere 1 tl atman demek:)Lpg de ise ortalama 25krş ile 29krş arası yakar. 2-Buraya dikkat! En büyük proplemi viteste.Vites geçişleri güzel ama çift kavramalı bir sistem olduğu için malum ilk vitesi değiştirince araç diğer vitesi ayarlıyor.Sorun burda başlıyor.Gerek focus gerek fiesta gerekse diğer otomatik modellerde genel ve ortak sorun belirli km den sonra (ortalama 15 bin km de) vites geçişlerinde şangır şungur ses geliyor.Çok uğraştım kavrama değişti çözümü yok.O ses kesilmiyor.Rahatsız ediyor mu? Kesinlikle ediyor. 3-Yine vites geçişlerinde gelen sese paralel özellikle yoğun dur-kalklarda ve yokuşlarda araç vites değiştirmeyi unutuyor sanki ya da ayarlayamıyor.Sebebi kavramadan kaynaklanıyor.Kavrama garanti kapsamında değişiyor ama belirli km sonra sorun tekrar başlıyor 4-Milleti fordtan soğutan en büyük sorun vites geçişlerinde titreme olması.Benim kanım otomatik fordların (focus demiyorum) %90 da karşılaşılan problem.Servis ustasının söylediğine göre çözüm modifiyeli şanzıman çıkana kadar bu böyle gider. -Peki nedir bu titreme.Araç yoğun dur kalklarda ve yokuşlarda özellikle ilk viteslerde titreme yaparak kalkıyor.Bazen sorun o kadar ileri gidiyor ki aracın stop ettiği bile oluyor.Bazen de araç stop etmiyor ama ayağını gaz pedalından çekmezsen aracın bir yerini kıracak diye korkuyor insan. -Yukarıda yazdığım 2. ve 4.madde aynı anda gerçekleşiyor.Vites geçişlerinde titreme ve şangırtı. -Çözüm servisten servise değişiyor.Bazıları kolaya kaçıyor güncelleme yapıyor zaman sonra sorun tekrar başlıyor.Bazıları kavramayı temizliyor sorun yine başlıyor.Bazıları 700-800 TL lik şanzıman yağı değişiyor falan demiş ama ben karşılaşmadım.Bazıları keçeleri değiştiriyor zaman sonra yine sorun tekrar başlıyor.Bazıları da benim ki gibi doğrudan kavramayı değiştiriyor.5 bin oldu sorun tekrarlanmadı bende ama tekrarlanacak kanısındayım. -Bu sorunları yaşamayanlar genelde aracı şehirlerde yani yoğun dur-kalklarda kullanmayanlar.Sorun dünya genelinde ve bu sorun yüzünden fordu mahkemeye veren bir sürü insan var. 5-Araca lpg attırdığın zaman ki kesin attırırsın:) muhtemelen simit tank kullanacaksın.O zaman da stepneyi koyacak yer bulamıyorsun.Stepneyi bagaja koysan bagajda yer kalmıyor. 6-Benim servis ustası iyiydi ama genel olarak ford muşteri servisi ve müşteri hizmetleri müşteri memnuniyetinden çok uzak. 7-Sıfır araç alırsın.Binlerce lira verirsin araçta benzin olmaz.Aldıktan hemen sonra şu petrole bir düşseydim dersin.Müşteri hizmetlerine 55 bin lira para verdim 200 tl lik benzin koyamadınız mı dedim sustu kaldı.Artık sıfır araçlara benzin koyuyorlarsa sebebi benim:) 8-Aracın dışı büyük içi küçük.Göğüs kısmı güzel ama çok kaba.Araç kullanırken çevreyi tam olarak görmekte sorun yaşanabiliyor.Gereksiz bir kabalık var göğüste. 9-Torpido gözü müthiş kullanışsız.Çok küçük ve bir şeye yaramıyor. 10-Aracın iç malzemesi mi kalitesiz yoksa parçalar biribirine çok mu değiyor nedir bilmiyorum.Gelen gıcırtılar deli ediyor insanı.Serviste sağı solu silikonladılar.Bir kaç yeri de ben yapıştırdım hala gıcırtıları kestiremedim. 11-Sorun benden kaynaklanabilir ama uzun yolda bel ağrısı yapıyor koltuk.Ne yaptıysam olmadı.Hala çözüm arıyorum. Bazı arkadaşlar mutlaka olumlu ya da olumsuz eleştirecektir.Bazı arkadaşlar da ekleme yapacaktır.Yazdıklarımda varsa hatamız affola.Bunlar benim aracı aldığımdan beri yaşadığım ve karşılaştığım sorunlar.Tamamen benim düşüncelerim. Sonuç: Şu an olsa focus otomatik alırmıyım.Eğer vites geçişlerindeki sorun düzeltilirse gözümü bile kırpmadan alırım.Ama sırf vites geçişlerindeki sorun yüzünden bu araca yüzümü bile dönmem.Vites geçişlerindeki sorun yüzüne (ancak yaşayan bilir) araçtan nefret ediyor insan. 28 Aralık 2014 tarihinde Mehmet Vefa tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Eroltan Durmuş 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Focusun otomatiğini bana soracaksınız:)Ağustos 2013 çıkışlı araç sahibi olarak artılarını eksilerini yazayım ona göre karar ver. Artıları: 1-Aracı almadan önce jetta toyota test edip focusa karar verdim.Sebebi donanım olarak daha üstün geldi bana. 2-Sende olmayacak ama titanium paketteki sony teyp harika. 3-Vites geçişleri güzel.Eksilerini altta yazacağım 4-Araç taş gibi sağlam.Kendi sınıfında Volkswagen toyotaya göre daha dayanıklı.Kasislerden düz geçsen de (geç demiyorum tabi) bana mısın demiyor:) 5-Araca 10 Binde prins marka lpg attırdım.Bir kaç kez fakir yakıttan motor arıza lambası yandı ama halledildi.şu ana kadar lpg sorun çıkarmadı.Sanırım lpg uyumu fena değil. 6-Aracın iç dizaynı özellikle göğüs kısmı güzel.Eksileri altta. 7-Araçla hız yapma tabi ama 200 bastım belli bile etmedi.Biraz daha bassam daha da gidecek.Yol tutuşu mükemmel. 8-Ford dış boya konusunda kendine güveniyor ve 12 yıl bazı istinalar dışında boyaya garanti veriyor.Kalın bir boya vuruyor. 9-Sanırım artık her araçta her multi medıa da var.Teyp ile telefon arasında bağlantı kurup sesle komut verme, arama yapma çok kullanışlı. Eksileri: 1-Benzinli alacağın için benzini su gibi içiyor ortalama 50 krş civarı yakar.Bu da 2 km de bir aracı durdurup yere 1 tl atman demek:)Lpg de ise ortalama 25krş ile 29krş arası yakar. 2-Buraya dikkat! En büyük proplemi viteste.Vites geçişleri güzel ama çift kavramalı bir sistem olduğu için malum ilk vitesi değiştirince araç diğer vitesi ayarlıyor.Sorun burda başlıyor.Gerek focus gerek fiesta gerekse diğer otomatik modellerde genel ve ortak sorun belirli km den sonra (ortalama 15 bin km de) vites geçişlerinde şangır şungur ses geliyor.Çok uğraştım kavrama değişti çözümü yok.O ses kesilmiyor.Rahatsız ediyor mu? Kesinlikle ediyor. 3-Yine vites geçişlerinde gelen sese paralel özellikle yoğun dur-kalklarda ve yokuşlarda araç vites değiştirmeyi unutuyor sanki ya da ayarlayamıyor.Sebebi kavramadan kaynaklanıyor.Kavrama garanti kapsamında değişiyor ama belirli km sonra sorun tekrar başlıyor 4-Milleti fordtan soğutan en büyük sorun vites geçişlerinde titreme olması.Benim kanım otomatik fordların (focus demiyorum) %90 da karşılaşılan problem.Servis ustasının söylediğine göre çözüm modifiyeli şanzıman çıkana kadar bu böyle gider. -Peki nedir bu titreme.Araç yoğun dur kalklarda ve yokuşlarda özellikle ilk viteslerde titreme yaparak kalkıyor.Bazen sorun o kadar ileri gidiyor ki aracın stop ettiği bile oluyor.Bazen de araç stop etmiyor ama ayağını gaz pedalından çekmezsen aracın bir yerini kıracak diye korkuyor insan. -Yukarıda yazdığım 2. ve 4.madde aynı anda gerçekleşiyor.Vites geçişlerinde titreme ve şangırtı. -Çözüm servisten servise değişiyor.Bazıları kolaya kaçıyor güncelleme yapıyor zaman sonra sorun tekrar başlıyor.Bazıları kavramayı temizliyor sorun yine başlıyor.Bazıları 700-800 TL lik şanzıman yağı değişiyor falan demiş ama ben karşılaşmadım.Bazıları keçeleri değiştiriyor zaman sonra yine sorun tekrar başlıyor.Bazıları da benim ki gibi doğrudan kavramayı değiştiriyor.5 bin oldu sorun tekrarlanmadı bende ama tekrarlanacak kanısındayım. -Bu sorunları yaşamayanlar genelde aracı şehirlerde yani yoğun dur-kalklarda kullanmayanlar.Sorun dünya genelinde ve bu sorun yüzünden fordu mahkemeye veren bir sürü insan var. 5-Araca lpg attırdığın zaman ki kesin attırırsın:) muhtemelen simit tank kullanacaksın.O zaman da stepneyi koyacak yer bulamıyorsun.Stepneyi bagaja koysan bagajda yer kalmıyor. 6-Benim servis ustası iyiydi ama genel olarak ford muşteri servisi ve müşteri hizmetleri müşteri memnuniyetinden çok uzak. 7-Sıfır araç alırsın.Binlerce lira verirsin araçta benzin olmaz.Aldıktan hemen sonra şu petrole bir düşseydim dersin.Müşteri hizmetlerine 55 bin lira para verdim 200 tl lik benzin koyamadınız mı dedim sustu kaldı.Artık sıfır araçlara benzin koyuyorlarsa sebebi benim:) 8-Aracın dışı büyük içi küçük.Göğüs kısmı güzel ama çok kaba.Araç kullanırken çevreyi tam olarak görmekte sorun yaşanabiliyor.Gereksiz bir kabalık var göğüste. 9-Torpido gözü müthiş kullanışsız.Çok küçük ve bir şeye yaramıyor. 10-Aracın iç malzemesi mi kalitesiz yoksa parçalar biribirine çok mu değiyor nedir bilmiyorum.Gelen gıcırtılar deli ediyor insanı.Serviste sağı solu silikonladılar.Bir kaç yeri de ben yapıştırdım hala gıcırtıları kestiremedim. 11-Sorun benden kaynaklanabilir ama uzun yolda bel ağrısı yapıyor koltuk.Ne yaptıysam olmadı.Hala çözüm arıyorum. Bazı arkadaşlar mutlaka olumlu ya da olumsuz eleştirecektir.Bazı arkadaşlar da ekleme yapacaktır.Yazdıklarımda varsa hatamız affola.Bunlar benim aracı aldığımdan beri yaşadığım ve karşılaştığım sorunlar.Tamamen benim düşüncelerim. Sonuç: Şu an olsa focus otomatik alırmıyım.Eğer vites geçişlerindeki sorun düzeltilirse gözümü bile kırpmadan alırım.Ama sırf vites geçişlerindeki sorun yüzünden bu araca yüzümü bile dönmem.Vites geçişlerindeki sorun yüzüne (ancak yaşayan bilir) araçtan nefret ediyor insan. 2012 otomatik style'da İstanbul trafiğindeki dur-kalklarda bende de titreme oldu bir süre sonra. Ancak şunu farkettim, durduğumda vites kolunu "N" konumuna alıp öyle kalktığımda titreme olmuyordu. Ben de trafikteki birkaç saniyenin üzerinde dur-kalk olduğunda vites konumunu N'de tutuyorum. kalkarken titreme yok şu anda. Ancak ön göğüsten anahtar çevirmesiyle birlikte motorun ilk çalışması sırasında gelen şıngırtı sesi için göğsün muhtelif yerlerine silikon uygulaması yapmak gerek sanırım. Sadece anahtar çevirdiğim anda oluyor bu ses. Henüz bu sese alışmaya çalışıyorum. Yorum bağlantısı
Bekir Bilge 29 Aralık 2014 Paylaş 29 Aralık 2014 Sıfır aldığım 2012 PS yi iki yıl kullandım, bu ayın ilk Günlerinde sattım, açıkcası hiç sıkıntı çıkartmadı, tabii bu tip kullanımlarda daha çok şikayetler paylaşıldığı için göze görünüyor, ben memnun kalanlardanım. Yorum bağlantısı
Özgür Özoğlu 30 Aralık 2014 Paylaş 30 Aralık 2014 LPG kesinlikle önermiyorum. Arkadaşım 3 adet farklı marka lpg sistemi denemsine rağmen sorunlarını çözemedi. Gaz kesilmesi, rolanti bozukluğu ve stop etme gibi sorunlardan kurtulamadı. En son tamamen söküldü LPG sistemi. Birde subaplar LPG ile 30-40 bin km sonra kurum yapar, değiştirmek zorunda kalırsın demişti ustalar. Şanzıman genel olarak çok güzel ama, yakıt değerleri çok iyi değil. Sorunsuz bir şanzıman değil. Zaten problemsiz motor+şanzıman bu segmentte sadece honda civic, ama işçilikten ve malzeme kalitesinden feragat etmen gerek. Focus daha kaliteli bir araç. İnşallah hayırlı bir tercih yaparsın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts