Emre İnci 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 Değerli forum üyeleri daha önceki başlığımda focus 1 e karar vermiştim ama araştırdıkça astra g kasanın daha iyi olduğunu yazanlar olmuş. Bana bu araçlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Opel forumunda okuduğum kadarı ile herkes astra g demiş ama yanıltıcı da olabilir. Objektif yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkrüler. Yakıt Performans Yol tutuş Malzeme Kalitesi Her iki aracın boş ve dolu donanım seviyelerini de karşılaştırırsanız sevinirim. Örneğin astra g en dolusunda bile ben kolçak göremedim fakat ghia da var. Bu tip küçük ayrıntıları belirtirseniz çok sevinirim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 26 Aralık 2013 Paylaş 26 Aralık 2013 (düzenlendi) Astra g nin en donanımlısının bile boş olduğunu biliyorum ve kısa bir süre kullanma şansım oldu uzak durun derim sürüş zevki olarak sıfır (0) taburede araba kullanır gibiydi bana göre. 26 Aralık 2013 tarihinde Abdullah Aladı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre İnci 27 Aralık 2013 Yazar Paylaş 27 Aralık 2013 Astra g nin en donanımlısının bile boş olduğunu biliyorum ve kısa bir süre kullanma şansım oldu uzak durun derim sürüş zevki olarak sıfır (0) taburede araba kullanır gibiydi bana göre. Evet bunu ben de farkettim. Yoldan geçen astra g lere bakıyorum şöförlerin sadece omuzdan yukarısı görünüyor. Focus 1 Bir kaç tane sebep belirtirseniz sevinirim. Mesela her iki aracında rampa performansını karşılaştırır mısınız? Duyduğum kadarı ile astra nın şanzımanı biraz kısa. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 Benim açımdan her iki araç da aynı seviyede. Sizin yerinizde olsam bütçeme uygun en temiz araç hangisiyse onu alırdım. Hatta mümkünse Astra 2000 Edition modelinden bulabilirseniz kesinlikle Astra derdim. Bu donanımda sunroof, cd changer, kadife döşeme, alüminyum alaşımlı jant ve sis farı gibi donanımlar standart... Yorum bağlantısı
Selçuk Kara 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 Bana göre focus 1 konfor, sağlamlık, iç malzeme kalitesi, yol tutuşu, ön göğüs estetiği gibi bir çok özellik açısından astra g kasdan daha başarılı. Astranın ses yalıtımı daha iyi motor sesi pek duyulmuyor. Focus kalkışlarda daha seri diye düşünüyorum. Bende ilk arabamı alırken sizin gibi fosus 1 mi astra g mi diye çok düşündüm ancak iyiki de focus 1 almışım demiştim. Gönül rahatlığıyla focus 1'i tercih edebilirsiniz. Ayrılmak bile çok zor geldi şu an yeni aracım astra h kasa ancak focus 1'in seriliğini bunda göremiyorum ve inanın eski aracımı özlüyorum. Bana göre aradığınız kriterlerde alınabilecek en iyi araç. Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 Opel forumunda Opel demeleri gayet normal Bence iki araç arasında ahım şahım fark yok. Zamanında Astra GSI ve Focus ST arasında kalmıştım, Astra'nın donanımı biraz daha zengindi, yol bilgisayarı, elektrikli açılır tavan, CD değiştirici gibi donanımlar Focus'ta yoktu. Eğer bu donanımlar önemliyse Astra tercih edilebilir ancak ben eşdeğer temizlikte iki araç arasında kalsam yine de Focus tercih ederdim zira Focus ST'yi çok severek kullanmıştım. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 focus 1 hb alırsanız eger ; emin olunki fazla araba kullanıpta bıkmadıysanız eger,ona aşık olursunuz. makyajlı kasasını vede ghia bulursanız daha iyi. ben almıştım,bidahada satamadım,sonradan çok ararım diye. Yorum bağlantısı
Emre İnci 27 Aralık 2013 Yazar Paylaş 27 Aralık 2013 Benim açımdan her iki araç da aynı seviyede. Sizin yerinizde olsam bütçeme uygun en temiz araç hangisiyse onu alırdım. Hatta mümkünse Astra 2000 Edition modelinden bulabilirseniz kesinlikle Astra derdim. Bu donanımda sunroof, cd changer, kadife döşeme, alüminyum alaşımlı jant ve sis farı gibi donanımlar standart... Fiyatlarını biraz araştırdım 22,000 tl civarında. Aynı paraya 2003 focus bulunabiliyor. Dediğiniz gibi temizine yönelmekte fayda var.. Bana göre focus 1 konfor, sağlamlık, iç malzeme kalitesi, yol tutuşu, ön göğüs estetiği gibi bir çok özellik açısından astra g kasdan daha başarılı. Astranın ses yalıtımı daha iyi motor sesi pek duyulmuyor. Focus kalkışlarda daha seri diye düşünüyorum. Bende ilk arabamı alırken sizin gibi fosus 1 mi astra g mi diye çok düşündüm ancak iyiki de focus 1 almışım demiştim. Gönül rahatlığıyla focus 1'i tercih edebilirsiniz. Ayrılmak bile çok zor geldi şu an yeni aracım astra h kasa ancak focus 1'in seriliğini bunda göremiyorum ve inanın eski aracımı özlüyorum. Bana göre aradığınız kriterlerde alınabilecek en iyi araç. Yorumunuz için teşekkür ederim. Focus mk1... Bakım, yakıt ekonomisi, yedek parça fiyatları, en önemlisi de mükemmel yol tutuşu... Kafama takılan bir yer var uzun yolda astra g fabrika verisi yakıt tüketimi daha düşük bu doğru mu? Gerçi aşırı bir fark yok ama merakımdan soruyorum... Opel forumunda Opel demeleri gayet normal Bence iki araç arasında ahım şahım fark yok. Zamanında Astra GSI ve Focus ST arasında kalmıştım, Astra'nın donanımı biraz daha zengindi, yol bilgisayarı, elektrikli açılır tavan, CD değiştirici gibi donanımlar Focus'ta yoktu. Eğer bu donanımlar önemliyse Astra tercih edilebilir ancak ben eşdeğer temizlikte iki araç arasında kalsam yine de Focus tercih ederdim zira Focus ST'yi çok severek kullanmıştım. Teşekkürler. Makyajlı focus 1 de sunroof ve cd değiştirici hariç hepsi var galiba. Focus1 yeterli gibi görünüyor benim için. Teşekkürler. ben honda civic vtech 2 den focus 1 e geçtim 3 ay oldu alalı ve yeterince tatmin etti beni. hatta fazla özellikleride var. örneğin hondada kule gergisiyle 80 - 90 la girdiğim viraja focus hb imle orjinal haliyle girdim ve çok şaşırdım. demekki yay taksam bide kule gergisi taksam araba kudurucak virajlarda Yol tutuş hakkında çok iddalı oldu gerçekten focus a kanım kaynadı şimdi focus 1 hb alırsanız eger ; emin olunki fazla araba kullanıpta bıkmadıysanız eger,ona aşık olursunuz. makyajlı kasasını vede ghia bulursanız daha iyi. ben almıştım,bidahada satamadım,sonradan çok ararım diye. Galiba aynı duyguyu ben de yaşayacağım. Çünkü ikinci aracım olacak... Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 Senin gibi genç bir kardeşime 2002 sonrası 3 kapılı Sport Trend/Blackline modellerinden tavsiye ederim, hem açılır tavan var çoğunda hem de görünümü çok daha sportif 5 kapılılara göre. Yorum bağlantısı
Sedat Oral 27 Aralık 2013 Paylaş 27 Aralık 2013 Birbirine denk araçlar temizini bulunca ikiside alınabilir Yorum bağlantısı
Emre İnci 28 Aralık 2013 Yazar Paylaş 28 Aralık 2013 Emre kardeşim, şehir içi veya şehirler arası yakıt kıyaslaması bir çok faktörden oluşur... Sonuçta iki araçta 1,6; fakat araçların bakımı,üzerindeki lpg'nin markası, montajı, en önemlisi de senin kullanma şeklin çok önemli... Kimse yoğurdum kara demez... Ben focus 1 fanatiği olarak değil, kullanan kişilerin genel memnuniyetini anlatmak istiyorum...Hayırlısı artık... Peki alırken nelere dikkat etmek lazım focus 1 için? Üzerinde hangi marka lpg kitleri tercih edilmeli? Yorum bağlantısı
Recommended Posts