Mustafa Tüfekçi 22 Ağustos 2014 Paylaş 22 Ağustos 2014 m111 kullananlar da varmış onlar 2.0 mış 1 Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle 23 Ağustos 2014 Paylaş 23 Ağustos 2014 Rabbim beterinden korusun.Bununla geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 24 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2014 Kafaliklari yeniden kurmak icin gerekli olan aparati avadanliktan buldum ama kafaligin icindeki yay ve mekanizma oyle guclu ki birakin aparat levyeyle ancak kurulacak cinsten. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 Kafaliklari yeniden kurmak icin gerekli olan aparati avadanliktan buldum ama kafaligin icindeki yay ve mekanizma oyle guclu ki birakin aparat levyeyle ancak kurulacak cinsten.Abi bir yer daha var orayı bastırıp öyle yapman gerekiyor galiba, o kadar güç olmaması gerekir. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 m111 kullananlar da varmış onlar 2.0 mış evet varmış bizimkinin motoru mesela 9 ay sonra dejavu Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 14 Mayıs 2015 Paylaş 14 Mayıs 2015 Üstadım kazsanız belasız bin diye yazacaktım. Bir sayfa sonra kaza haberini okudum. Geçmiş olsun. Birdaha kaza görmezsin inşallah. Üstad araç çok hoş görünüyor. Allah Bundan daha iyilerinizden nasip eder inşallah. Yıldız alırken nelere dikkat edilmelidir? Yıllık maliyet nedir? Yakıt nasıldır? Hangi motordan alınmalıdır? C serisinin 180 200 yada 230 hangisi daha mantıklıdır? Yazarsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 15 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2015 (düzenlendi) Üstadım kazsanız belasız bin diye yazacaktım. Bir sayfa sonra kaza haberini okudum. Geçmiş olsun. Birdaha kaza görmezsin inşallah. Üstad araç çok hoş görünüyor. Allah Bundan daha iyilerinizden nasip eder inşallah. Yıldız alırken nelere dikkat edilmelidir? Yıllık maliyet nedir? Yakıt nasıldır? Hangi motordan alınmalıdır? C serisinin 180 200 yada 230 hangisi daha mantıklıdır? Yazarsanız sevinirim. hocam mesaj yazdığınız iyi oldu. bende bugün yazlık bakımı yaptırdım ve arabayı biraz temizledim. vesileyle hem bunlara yer vermiş olalım hemde 27 bin kilometrelik c 180 kompressor tecrübelerimizi paylaşalım hep birlikte. yaz geldi artık diye kışın yanlışlıkla ustanın klima basınç sensörünü hatalı diye sökmesi ile boşalan klima gazını doldurttum ve arabayı bir güzel yıkayıp temizledim. arabayı ilk aldığım aralık 2013 ten bu yana fotoğraf eklememiştim. güncel fotoları da ekleyeyim yeri gelmişken. sanırım foto yüklemede bir sorun var. şimdilik bu mesajı fotoları denemek için bir gönderiyim sorun yoksa devam ederim inşallah. tamam foto yüklemede bir sorun yok. fotoda göründüğü üzere bugün klima gazını yenilettim ve buz gibi esen bir klimayı yeniden mürettebatın hizmetine sunmuş (gazı yanlışlıkla boşaltan usta ise benim açımdan hizmete sokmuş oldu) olduk. 15 Mayıs 2015 tarihinde Mahmut Şahin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 15 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2015 evet madem foto yüklemedeki sorunu çözdüm şimdi 15 mayıs 2015 itibariyle güncel fotoları sunalım. son güncellediğimiz mesajdan bu yana yazlık lastikleri yeniledim. lpg montajı yapıldı (her zamanki gibi prins. bu sefer vsi2), yaptığım paspasları önceden paylaşmıştım diye hatırlıyorum ama onları da ekledim, aslında pek te fazla bir şey yapmadım şimdiye kadar. bu yıldıza en çok niyetlendiğim double din navigasyonlu çakma yıldız commandı takmaktı onun için bir ara teybi satılığa çıkardım güya orijinal üniteyi satıp çakma command almaktı niyetim ama üstündeki üniteyi satamayınca şimdilik bu işten vaz geçtim. işte fotolar. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 15 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2015 hazır elim şu imgur mudur nedir siteye alışmışken birkaç foto daha ekleyeyim. teşbihim taaa üniversite yıllarından Elazığ'ı hatırla diye bir arkadaşın hediyesidir. 23 daneli. vites kolunun vazgeçilmezi yani. lpg/benzin seçme anahtarını kapıya uydurduk. gayette güzel oldu bence. paspalardan bir görünüm olsun. bu da bagajdan bir görünüm. bagajdaki halı da abimin hediyesi. sanırım son 3 arabamdır arabadan arabaya nakil ediliyor. bunu satarsam halıyı alırım, vermem. 260 kadran yetiyor mu? amma doğru amma yalan benim gözüm 230 gördü ama gerçekteki hızı nedir bilmiyorum. soruya cevap olarak 260 kadrana gerek yok. çünkü 260 yapabileceğine pek aklım kesmiyor. uçma kaçma zamanlarını atlattım sanırım. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 15 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2015 bir de geçen süre içinde çatlak olan ön camı orjinali ile değiştirttim. artık görüşümüz ve görünüşümüz çatlaksız maşallah. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mayıs 2015 Paylaş 15 Mayıs 2015 Kocaman bir maşallah Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin beterinden saklasın. :nazar: :nazar: Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 15 Mayıs 2015 Paylaş 15 Mayıs 2015 bir de geçen süre içinde çatlak olan ön camı orjinali ile değiştirttim. artık görüşümüz ve görünüşümüz çatlaksız maşallah.Abi ön cam ne kadar? Yorum bağlantısı
Özgen Acar 16 Mayıs 2015 Paylaş 16 Mayıs 2015 (düzenlendi) mercedesin en çok sevdiğim kasalarından birisi ve gönlümde hep yer eden bir model,hep almak istedim ama,mercedestir parçası pahalı olur vs gibi sorulardan dolayı erişemedim,Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin gerçekten çok güzel 16 Mayıs 2015 tarihinde Özgen Acar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 16 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2015 Abi ön cam ne kadar? kaskonun canı sağ olsun. mengerler axaya emin değilim ama 900 veya 940 lira fatura etmişti. ama termal olmayan camlar biraz daha ucuz tabi. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Mayıs 2015 Paylaş 16 Mayıs 2015 Maşallah maşallah. Gri Renk çok daha güzel duruyor. Alfanın kırmızısı yıldızın gümüşü gibi. Donanım olarak tam ne geçiyor bu araç Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 16 Mayıs 2015 Paylaş 16 Mayıs 2015 Üstadım kazsanız belasız bin diye yazacaktım. Bir sayfa sonra kaza haberini okudum. Geçmiş olsun. Birdaha kaza görmezsin inşallah. Üstad araç çok hoş görünüyor. Allah Bundan daha iyilerinizden nasip eder inşallah. Yıldız alırken nelere dikkat edilmelidir? Yıllık maliyet nedir? Yakıt nasıldır? Hangi motordan alınmalıdır? C serisinin 180 200 yada 230 hangisi daha mantıklıdır? Yazarsanız sevinirim. Sorularım vardı arada kaynadı. Heyecanla bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 28 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2015 (düzenlendi) Sorularım vardı arada kaynadı. Heyecanla bekliyorum. hocam gecikme için kusuruma bakmayın. haklısınız epeyce geç oldu cevap için. bu mesaj içeriğindeki tüm yazdıklarımın kendi kişisel görüşlerim ve sayısal verilerin ise markaya ait internet sitelerinden yahut forumlardan edinilme bilgiler olduğunu hemen belirteyim. ayrıca uzun zamandır mercedes kullanıyor olsam dahi öyle bu işin piriymiş gibi bir durumum da yok. bu konuda benden daha yetenekli ve bilgili çokça tanıdığım arkadaşım var. birkaçını sizde tanıyorsunuzdur. zaten forumumuzdalar çünkü. mesaj içeriğindeki hatalar bana, doğru bilgiler kaynağına olsun. hocam arabadan önce aslında insan kendini biraz tanımalı. yani bu forumdaki herkes tamam eyvallah araba seven, arabasını a noktasından b noktasına ulaştıran bir araçtan daha fazla anlamlandıran kişiler ama araba sevdalarının peşinden ne kadar gidilebiliyor. bu noktada bir karar vermek lazım. velhasıl sen diyorsan ki "lan şu ahir ömrümüzde çocukluğumdan beri duyarım Mercedes Mercedes, aha anasını satıyım alacak param da var amma elin uşağı ne der, konu komşu ne düşünür" imkanın olsa bile bu hevesin peşinden gidemezsin. ama hep içinin bir kenarında da kalır. bu yüzden baştan söyleyeyim: Mercedes almakla ilgili önceden kurduğun hayallerin varsa ve imkanda varsa aşağısına yukarısına yada üçüne beşine bakma al ve hayallerin gerçek olsun. baktın hoşuna gitmedi satar kurtulursun. kaybın olmaz, hayal kırıklığı yaşarsan bile en azından çocukluk hayalimi de yaptım ama değmezmiş der geçersin. benim hayalim mayalim yok mantığıma yatarsa bu arabalardan alırım yoksa işim olmaz diyorsan: Mercedes sevmeyen biri için bu konudaki hiçbir teknik üstünlük ikinci el ve w203 için konuşacak olursak en iyimser haliyle 2005-2006 model bir arabaya 55-65 bin liraların arasındaki bir tutarı ödemek konusunda ikna edici olmaz. yani; kalite, sizin Mercedes sevginiz, etrafınızdaki diğer insanların Mercedes merakı ve sevgisi dikkate alınmaz ise işin açığı ve gerçeği şudur ki diğer markaların 55-65 bin lira aralığındaki ikinci el otomobilleri teknik açıdan mukayesesini yaptığımız w203 mercedesten aşağı kalmaz, hatta bazı konularda avantajlı bile olabilirler. tabi bu durumun birde tersi olduğunu yazmaya bile gerek duymadığım karşıt görüş de var. ve ben o görüşteyim. çocukluğumdan beri araba severim, Mercedes hayallerim, fırsatını bulduğum ilk an hiç tereddütsüz almak nasip oldu, bu ikinci mercedesim, inşallah Allah nasip ederse bunu değiştirmeye niyetlensem elimde değil yine mercedese sulanırım. amma gücüm yeter alabilrim amma gücüm yetmez yenisini alamam. ama isterse benimle yaşıt olsun yine Mercedes almak ve kullanmak isterim. tabi bu konuda da mevzunun en nihayetinde dünyalık bir mal olduğunu ve çokta üzerinde durulmaması gerektiğini de hatırlamakta fayda var. zira burası bir araba forumu olduğu için bu konu öncelikli muhabbet odağımız halinde, ama forum dışı gerçek dünyada çok daha önemli konular elbetteki var. mantık muhakememizin devamında C serisinin 180-200-230 modelleriyle ilgili sorunuza unutmadan cevap yazayım. aslında hocam her 3 modelinde motor bloğu ve motor hacimleri 2003 ile 2006 model yıllarında aynıdır (2000-2004 yılları arasında zaten İKİ model c 200 vardı. onları da aşağıda yazdım. 2002-2004 arsı bu ik model arasında elektronik sorunları giderilmiş ancak motor ve elektronik haricinde makyaj görmemiş modeldir.) yani her 3 modelde 1798cc. hacmindedir. yalnız kompresör basınçları ve motor kumandası yazılımları farklıdır. özetle c230 c180 in fabrikadaki tuningli haliyle banttan çıkmışıdır. sayısal değerleri internet sitelerindeki teknik farklılıklar ve birim değişimlerindeki hatalar yüzünden olsa gerek her yerde aynı değil ama sıklıkla yazılan değerler şöyle (http://www.mercedes-benz.de/content/germany/mpc/mpc_germany_website/de/home_mpc/passengercars/home/_used_cars/technical_data/saloons/c-class_w203.html; Mercedes almanya resmi sitesinin verileridir) özet yorumlarımı hemen yanına yazayım. 2004-2007 C 180 Komp. 143 beygir/5200 rpm 220nm./2500-4200 rpm. 100 km.de tüketim 11,4 / 5,9 / 7,9 l AZ DEVİRDE GÜÇ,GENİŞ TORK BANDI, TÜKETİM 2004-2007 C 200 Komp. 163 beygir/5500 rpm. 240nm./3000-4000 rpm. 100 km.de tüketim 12,3 / 6,4 / 8,6 l TR. DE PEK YAYGIN DEĞİL. 2004-2007 C 230 Komp. 192 beygir/5800 rpm. 260 nm/3500-4000 rpm. 100 km.de tüketim 12,6 / 6,7 / 8,9 l GÜNLÜK KULLANIM İÇİN GEREKSİZ. 2000-2002 C 200 Komp. 163 beygir/5300 rpm. 230nm./2500-4800 rpm. 100 km.de tüketim 14,3 / 7,0 / 9,7 l FAZLA TÜKETİM. ESKİ KASA. ELEKTR. SORUN 2002-2004 C 200 Komp. 163 beygir/5500 rpm. 240nm./3000-4000 rpm. 100 km.de tüketim 12,1 / 6,2 / 8,3 l MOTOR YENİ, KASA VE İÇ DON.ESKİ. ARA MODEL. 28 Ağustos 2015 tarihinde Mahmut Şahin tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 Mahmut Bey elinize sağlık. İlerde bir gün yıldız sahibi olmak istediğimizde sizin engin tecrübelerinizden yararlanmak isteriz. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 28 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2015 ÖNCEKİ MESAJIMIZA DEVAM EDELİM. Ben sorduğunuz 3 modelden makyajlı kasa 2006 model C180 Komp. tercih ettim. çünkü güç olarak diğer modellerinden daha güçsüz sayılır ama azami güce ulaşmak için motoru zorlamama gerek kalmaz. ikinci olarak ise kompressor motorlar arasında tork aralığının devir bandında en geniş yer aldığı model. yanı sıra diğer komp. motorlara göre en az tüketim değerlerine sahip motor. haliyle bu model yıllarında bir c komp. alacak iseniz bu motor seçeneğini tercih etmenizi öneririm. aynı motor bir sonraki c serisi olan w204 te dahi kullanılmıştır. kullanmakta olduğum arabama prins lpg montajını kendim yaptırdım. şeytan kulağına kurşun gayet memnunum. tüketim olarak ise yaklaşık olarak arabayı 30bin km. dir lpg li kullanıyorum. ve lpg depomu her zaman benzine geçene kadar tüketip, her daim aynı pompadan lpg dolumu otomatik olarak kestiğinde kesiyorum. genellikle 32 veya 33 litre lpg ile depo tam doluyor. tam dolu lpg ile şehir içi en az 250 en çok 285 km. yaptı. genellikle ise bir tam dolu lpg deposu ile şehir içinde 265-270 km. yol alıyorum. çok hesabı sevmem ve genelde beceremem ama 2.20 tl X 32 lt. lpg = 70,4 tl. / 265 km. = 0.265 tl/km. uzun yolda ise klima otomatikte iken ve yer yer 110 genelde 120 km. sabit hızda ise aynı lpg deposu ile 370 km. civarında gidiyorum. bazen 385 km. yi buluyor. birkaç kez sakin giderek 400 km. bile gitmiştim. ama uzun yolda ortalama 185 ila 190 kuruş arası bir tüketimi var. tüketim olarak gayet memnunum. bundan daha az yakan araba var mıdır derseniz elbetteki var ama bundan az yakanın da başka pek çok can sıkan boku püsürüğü olduğunu da unutmamak lazım. ben bu araba az yakıyor ve ekonomik bir arabadır iddiasında değilim, söylemek istediğim şey; kardeşim arabanın tüketimi budur. arabada ortadadır. yakıyorsa bile en azından yaktığının hakkını veriyor. bu tüketimi yaparken emniyetteyim, huzurluyum, konfordayım, kafamda arabayla ilgili endişe yok, istersem solumdan araba geçirtiyorum, istersem ben soldan gidiyorum, rampada bir başka denilen dizel ve turbolu pek çok arabanın az bir devir bandında olması sebebiyle gücünün abartıldığının farkındayım, otomatik vitesim maşallah şıkır şıkır, sessiz bir ortamda yol alıyorum, bu formülasyonda kafamda rahat araba da rahat, Allah kaza bela vermesin dolanıp duruyoruz işte. peki araba motor olarak bence yeterli de başka konularda yetersiz mi. hayır. bu konuyu zaten insanların çoğu bilir. Mercedes kaliteli bir markadır. ancak c serisinin kalite anlayışı biraz farklıdır. e serisine göre kalite olarak konfor anlaşılıyorsa bu araba e serisi kadar kaliteli değil. ama e serisinden daha hissiyatı güçlü olduğu da kesin. donanım olarak benim arabam avantgarde ve spor opsiyonlu. akla gelen pek çok özelliği var. zaten w203 kasa c serilerinin en baz donanımında bile koltuklar elektrik ayarlı. sonuçta ben sana şu kadar söylüyeyim hocam. arabam 2006 model ama inan yolda bunun içinde giderken daha genç Mercedes ve Bmw hariç hiç bir arabaya keşke ben şu arabanın içinde olsaydım diye iç geçirdiğimi hiç hatırlamıyorum. başka arabalara karşı bir merak uyandırmıyor bu namussuz. alırken neye dikkat edeyim demişsiniz. tez cevap; alırken mümkün olan en bol donanım ve yıldızı tam ve mümkün olduğunca düşük km. ve makyajlı kasa almaya çalışın derim. düşük km. derken 10 bin 40 bin falan demiyorum. 140 bin, 200 bin km. ler bile düzgün bir şekilde ve bakımları aksatılmadan geçirilmiş ise bu arabalar için km. sayılmaz. ben 140 binde almıştım. şu an 170 bin küsürlerdeyim. usta hatasından birkaç nane yemişliğim var onları inkar etmiyorum ve canımı acıttı fakat hatırlamak istemiyorum o konuyu. çünkü sorun araba ile ilgili değil tamamen ustanın beni dolandırması ile ilgiliymiş. sonradan anlaşıldı ve o adam müsveddesi şimdi dolandırıcılıktan kaçak. o tatsız hadise hariç masrafım yağ, su ve benzin pardon lpg. arıza, yolda kalma vs. olmadı şükür. yürür aksamdan rot başı vs. değişti. şimdide değişmesi gereken belki birkaç yürür aksam bakımı gerekir çünkü son günlerde yine sanki sağ ön rotilden kaynaklı bir ses duyuyor gibiyim. haa yeri gelmişken söyleyeyim bu durumu. hocam yollar bozuk ise bu arabaların yürür aksamı gerçekten çok çabuk sapıtıyor. öyle köye gidiyim, piknikte şu yol biraz taşlık ama olsun bir geçiyim dersen bir sonraki bakımda masrafın artar haberin olsun. 5 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 28 Ağustos 2015 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2015 bu arada ikinci el alırken bakılan aslında bu iş için olmayan fakat yurdumuzda yıldız sayılarak kasanın orjinalliği hakkında fikir veren yıldız mevzusunu inşallah haftaya fotolar eşliğinde elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce, klavyemizde bastığınca yazmak niyetindeyim. bu hafta olmaz çünkü araba sol iki kapısının alt kısmındaki eziklerin tamiri için şu an Mengerler Mercedes benz servisinde onarımda. haftaya çarşamba gibi çıkacak inşallah. kapı çıtasından alt taraf kapı yüzü boyanacak. artık hiç boyasız ikinci el mercedesim var diyemeyeceğim. ama olsun o çirkin görüntü meydana çıkmasın diye arabayı yıkamamaktan kurtulacağım en azından. inşallah araba servisten çıksın yıldızı da fotolayıp devam ederiz hayırlısı ile. şimdilik selametle kalın. tüm foruma selamlar. 4 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 28 Ağustos 2015 Paylaş 28 Ağustos 2015 Agzina klavye ne saglik Mahmut Hocam, bir kere binen bir daha gonlunden cikaramiyor bu yildizli meretleri. Baska arabaya biniyor hala agzinda eski mercedes inin verdigi keyif. Allah her daim sevenlerine iyi ve temiz yildiza binmeyi nasip etsin inşallah 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts