İçeriğe Yönlendir

Debriyaja Basılınca Kesilen Tıkırtı Sesi.

Metin Çilo

Recommended Posts

Metin Çilo

arkadaşlar arabam 2007 benzinli focus 1 yıl önce 75 bin km de baskı balata bilye ve volan değişti.

Araçta şuan rölantide çalışırken tıkırtı sesi mevcut. Önce lg den şüphelendik ama lpg devre dışı bırakılınca da ses devam ediyor. Debriyaja basılınca kesilen sesin kaynağı ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Çağlar bey bilya sesi derken debriyaj bilyası mı grup bilyaları varmış o mu?

Şanzımanla alakalı bir durum mu?

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Debriyaj bilyası yapar bu sesi,debriyaja basınca kesiyorsa.

ya Soner beyin dediği debryaj bilyası yada priz direk milinin rulmanından olması kuvvetle muhtemeldir.

Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki

Eğer Debryaj'a basınca ses kesiliyorsa sorun Debryaj bilyasında değildir.çünkü tam tersi olmalı, bilya bozuksa basınca ses yapması gerekir. öyle olmadığına göre ben vites kutusu üzerindeki prizdirek bilyası diye tabir edilen bilyaya baktırın derim. volant ta düşünülebilir.

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Debriyaj bilyası dağılmış sanırım. Bizim jipde de aynen öyle yapıyordu normalde şarış şarıl ses yapar basınca ses kesiliyordu bilya dağılmış meğerse :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Hiç bi yeri kurcalatmayın.

Şanzıman inmesi gerekli bunun için.

Baskı balata bilya beraber değişmesi gerekirdi.

Bilya değişmemiş.

Bunun için tekrar indirtmeyin şanzımanı,Bi dahaki baskı balata değişiminde,bilyayıda değiştirin.

Yorum bağlantısı
Misafir

hakan abi değişim sırasında bilya değişmiş

Ordamıymış?,Görmüşmü?

Araç geliyor bize,volanın değiştiği idda ediliyor,Torna yapılmış çıkıyor ;)

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Arkadaşlar çözüm önerilerinize açığım. Bugün iyice dikkat ettim sanki boştayken debriyaja basmadan vitese takmaya çalışıldığında ses kısmen azalıyor ama en belirgin olarak "tıkırtı" sesi debriyaja basılınca kesilmesi.

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Bugün aynı sesi yapmadı. Sürekli yapmayan ara ara tıkırtı şeklinde ses yapan ne olabilir. Debriyaj bilyası olma olasılığı nedir? Ayrıca debriyaj bilyası "şıkırtı" mı yapar "tıkırtı" mı yapar?

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Hakan bey eğer usta dürüst davranmayıp değiştirmediyse onunla hesaplaşacağımız bir yer var bu mutlak. Banden bilya değişim parası aldı ve bana değiştiğini söyledi. artık gerisini bilemiyorum.

Bugün bilya siparişi verdim. Değiştireceğim bilyayı umarım sadece bilyadan kaynaklı sestir.

Hala anlamöadığım bilya nasıl tıkırtı yapar ( lpg enjektör sesinden daha belirgin bir ses)

Yorum bağlantısı
Mahmut Guzel

yan sanayi bilya takıncayapıyor benimde basıma gelmişti orjinal baskı ve bilya taktırdım ses falan kalmadı

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Mahmut abi ses tıkırtı şeklinde miydi? Yani videodaki gibi.

Yorum bağlantısı
Mahmut Guzel
(düzenlendi)

bazen debriyaja sonuna kadar basınca kesiliyordu ses ama ben kesin çözum yaptım ve tam takım ve orjinalini aldım sonra sorun kalmadı videoyu simdi seyrettim bu ses  motor kulagı sesinede benziyor  tamirciye  gitsen iyi olur 

tarihinde Mahmut Guzel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Abi ihtimaller çok. çoğunlukla bilye sesi üzerinde fikir belirtilmiş bir çok forumda volan sesi diyenler de var motor kulağı veya debriyaj çatalı diyenlerde.

Sıkıntı şu geçen gittim tamirciye ses yok bekle bekle ses yok tamirci dedi hocam sesi duymadan bişey yapamayız.

İlginç olan ısınınca sesi kesiyor bazen de özellikle zor park edilişlerde ses ortaya çıkıyor. Bu gün mesela 150 km yol yaptım ses yok ama akşam aracı park ederken biraz uğraştım park ettikten sonra boşa alıp dinledim ses var.

Yorum bağlantısı
Mahmut Guzel

videodaki ses sanki büyük ihtimal gibi motor kulagı sesi  

debreja basınca bu ses kesiliyormu

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Evet abi debriyaja basılınca kesiliyor. Rölantide var

Yorum bağlantısı
Mahmut Guzel

bu konuda tam bilgimiz mutlaka yok ama anlattıklarından yola cıkarak  dedigin gibi konu baskı ve balata gibi videodaki ses motor kulagı sesi gibi  başka ne olabilirki 

Yorum bağlantısı
Metin Çilo
(düzenlendi)

:unsure2: Valla abi arayış içindeyim. Hani insan hasyta olurda doktora gittiğinde birşeylerinin olmadığını söyler ya bizim işte öyle. Ustaya gidiyorsun usta bişey yok diye gönderiyor ama ses var biliyorum .Usta da duyamadığı için çözüm üretemiyor. Bazı arkadaşlar özellikle bilya sesi üzerinde durmuşlar.

tarihinde Metin Çilo tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Valla abi bakacaz senin dediğn gibi yapacağım orijinal bilya alıp söktüreceğim artık o sırada bütün aksamı kontrol ettireceğim. Umarım volan değildir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...