Murat Yalçın 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Açı arttıkça plaka okuma düşer. Açı yüksek en iyi diye birşey yok Peki bu durumda mini 0801 ile 130 dereceydi sanırım gs9000 arasında 30 dereceden fark var , biri ile okudugum plakayı digeri ile okumamın cok zor olacagı yada okuyamayacagım anlamına mı geliyor acaba ? Tşklr Yorum bağlantısı
Olgu Erhan 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Peki bu durumda mini 0801 ile 130 dereceydi sanırım gs9000 arasında 30 dereceden fark var , biri ile okudugum plakayı digeri ile okumamın cok zor olacagı yada okuyamayacagım anlamına mı geliyor acaba ? Tşklr Daha çok ucuza kaçan kameralarda ( 70-80 $ ve altı gibi ) ilanda yazılanların her zaman doğruları yansıttığı söylenemez. Özellikle gs9000 kamerası gs1000 den üstün değil. İsimleri farklı. Şunu belirtmek isterim 178 derece diye birşey yok. 178 diye uçup size sundukları görüntü belki de 120 derece. Gerçek anlamda derecesini onayladığım kameralar : Gs6000 120 derece Mini 0801 135 derece Gt680w 140 derece Vico-TF2+ 160 derece ( pahallı bir cihaz ) Panorama II 140 derece ( pahallı cihaz ) G1W 120 derece Albatros II 120 derece ( pahallı cihaz) Lukas LK-7900 Ace 135 derece ( pahallı cihaz ) http://dashcamtalk.com/ Bu sitede tüm özellikleri var cihazların. 90 $ lık kameradan 350 $ lık kameraya kadar ve Kısaca 178 diye birşey yok Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Daha çok ucuza kaçan kameralarda ( 70-80 $ ve altı gibi ) ilanda yazılanların her zaman doğruları yansıttığı söylenemez. Özellikle gs9000 kamerası gs1000 den üstün değil. İsimleri farklı. Şunu belirtmek isterim 178 derece diye birşey yok. 178 diye uçup size sundukları görüntü belki de 120 derece. Gerçek anlamda derecesini onayladığım kameralar : Gs6000 120 derece Mini 0801 135 derece Gt680w 140 derece Vico-TF2+ 160 derece ( pahallı bir cihaz ) Panorama II 140 derece ( pahallı cihaz ) G1W 120 derece Albatros II 120 derece ( pahallı cihaz) Lukas LK-7900 Ace 135 derece ( pahallı cihaz ) http://dashcamtalk.com/ Bu sitede tüm özellikleri var cihazların. 90 $ lık kameradan 350 $ lık kameraya kadar ve Kısaca 178 diye birşey yok Hocam burda o zaman şöyle bir durum var gt680w goruntulerine baktıgımda mini den açısı 5 derece fazla oldugu halde objeler ve mesafe hissi çok daha kuvvetli kaldıkı paylasmıs oldugunuz 100 km üzeri hızda yan taraftaki aracın plakasını yakalayabiliyor olması sanırım lens ve capture hıız ile alakalı direk. Aynı kosullarda mini nasıl bir sonuc verirdi ? Gt690w de ben hic gereksiz yanlardan goruntu gormedim dikkatimi cekmedi , ki mini den acı olarak daha genis , burda bir ya lens yada açı farkından dolayı iki kamera arasında bariz fark var gibi yani açı ları dikkate almadıgımızda dahi goruntuler mesafe ve capture tarafı farklı mı acaba ? Yorum bağlantısı
Olgu Erhan 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Hocam burda o zaman şöyle bir durum var gt680w goruntulerine baktıgımda mini den açısı 5 derece fazla oldugu halde objeler ve mesafe hissi çok daha kuvvetli kaldıkı paylasmıs oldugunuz 100 km üzeri hızda yan taraftaki aracın plakasını yakalayabiliyor olması sanırım lens ve capture hıız ile alakalı direk. Aynı kosullarda mini nasıl bir sonuc verirdi ? Gt690w de ben hic gereksiz yanlardan goruntu gormedim dikkatimi cekmedi , ki mini den acı olarak daha genis , burda bir ya lens yada açı farkından dolayı iki kamera arasında bariz fark var gibi yani açı ları dikkate almadıgımızda dahi goruntuler mesafe ve capture tarafı farklı mı acaba ? Size bunu güzelce şu örnek ile açıklayabilirim : https://www.dropbox.com/s/6wxad8556xs4sca/BABAM_KAZA_0801.rar İndirip izleyin. 0801 camda. Babamın yaptığı kaza çekimi kayıpsız netlik hiç oynama yapılmadı. Öndeki kazaya sebebiyet veren taksinin plakayı okuyabilmek için çok zorlandım. Güneş-ışık açısı ters geldiğinde 0801 netlik anlamında sınıfta kalıyor. Böyle sıkıntılı bir durumda az daha kaçan taksicinin plakasını tespit edemiyorduk. Kötü bir durum olupta bu ölümlü bir kaza da olabilirdi. Arkadan çarpan aracın bir bakıma önüne kırmış ve fren yapmış gibi olduk. Arkadaki araçta hamile bayan olupta çocuğunuda düşürebilirdi. Taksi fırt diye kaçıyor. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Size bunu güzelce şu örnek ile açıklayabilirim : https://www.dropbox.com/s/6wxad8556xs4sca/BABAM_KAZA_0801.rar İndirip izleyin. 0801 camda. Babamın yaptığı kaza çekimi kayıpsız netlik hiç oynama yapılmadı. Öndeki kazaya sebebiyet veren taksinin plakayı okuyabilmek için çok zorlandım. Güneş-ışık açısı ters geldiğinde 0801 netlik anlamında sınıfta kalıyor. Böyle sıkıntılı bir durumda az daha kaçan taksicinin plakasını tespit edemiyorduk. Kötü bir durum olupta bu ölümlü bir kaza da olabilirdi. Arkadan çarpan aracın bir bakıma önüne kırmış ve fren yapmış gibi olduk. Arkadaki araçta hamile bayan olupta çocuğunuda düşürebilirdi. Taksi fırt diye kaçıyor. hocam bu kadar yakın mesafeden plakanın bu kadar zor seçilmesi gercekten sıkıntılı bir durum o zaman mini yi direk eliyorum .... gt680w zaten çok başarılı görünüyor , gs6000 de o zaman bu plaka okuma ve netlik konusunda miniden daha önde bir kamera .. Yorum bağlantısı
Olgu Erhan 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Tabi özel msj dan 2 adet resim yolladım gördünüzmü ? Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Tabi özel msj dan 2 adet resim yolladım gördünüzmü ? Evet hocam gördüm , açı iyi fakat netlik konusunda sıkıntılıymıs mini. Yorum bağlantısı
Olgu Erhan 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Evet hocam gördüm , açı iyi fakat netlik konusunda sıkıntılıymıs mini.Sıkıntılı demiyelim. Diğer cihazlardan daha az net. Sonuçta gs6000 de gt680w nin netlikte yanına yanaşamaz ama sıkıntılı netlik diyemeyiz 3 kameranında kendine özel güzel tarafları var. 0801 aracımda arka camda. Onun yerine asla bir kamera tercih etmem. 0801 sabah benim aracımda arka camda, işe babamın aracıyla geçerken babamın ön camda ( aynı kamera ) sök tak şeklinde aylardır iki araç arası gidip geliyor. Söküp takmak 1-2 saniye arası. Başka hiç bir kamerada böyle bir özellik yok. ( extra yuva satın aldım babamın aracına sadece ) Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Sıkıntılı demiyelim. Diğer cihazlardan daha az net. Sonuçta gs6000 de gt680w nin netlikte yanına yanaşamaz ama sıkıntılı netlik diyemeyiz 3 kameranında kendine özel güzel tarafları var. 0801 aracımda arka camda. Onun yerine asla bir kamera tercih etmem. 0801 sabah benim aracımda arka camda, işe babamın aracıyla geçerken babamın ön camda ( aynı kamera ) sök tak şeklinde aylardır iki araç arası gidip geliyor. Söküp takmak 1-2 saniye arası. Başka hiç bir kamerada böyle bir özellik yok. ( extra yuva satın aldım babamın aracına sadece ) Sizin Gs6000 de sok tak işlemi nasıl acaba ? cam daki vantuzdan mı sökmek durumundayız yoksa resimlerde gördügüm vantuz ile kameranın takıldıgı nokta arasında gecmeli bir kısım var oradan soku takabiliyormuyuz ? Mutlaka her kameranın + - si vardır bana göre ek bir kablo ile gps direk - bir ozellik. Konu aslında burada şu 1 tane kamera alıcaz ve onumuzde 3 opsiyon var ise seçimi nasıl olmalı çünkü ben babamın aracına alıcam ve ek bir gps kaplosu güç kablosu vs uğraşmasını istemiyoruz ben uğraşırımda babam uğraşmaz , o yuzden cok fazla kablo sok tak olması dezavantaj ikincisi ise pratik olarak sokulup takılması ve tabiki bir digeride açı ve netlik. Yorum bağlantısı
Olgu Erhan 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Ben extra quadlock diye bir sistem aldım. Sök tak olayını kolaylaştırıyor. 2 kişi ortak alırsa eğer kişi başı 29 $ a geliyor bu parçalar ( eve teslim ) onun dışında sök tak olayı vantuzlu sistem. Gs6000 konusunda 3 saniyede sök 5 saniyede tak videosu mevcut Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 26 Ocak 2014 Yazar Paylaş 26 Ocak 2014 Lokman Bey Selamlar , GS9000 ile GS6000 modelleri arasındaki farkları incele şansını oldumu acaba ? ne gibi farklar mevcut ? birde GS9000 gorus acısını ben 178 derece okudum diye hatırlıyorum siz 170 derece yazmısınız emin olamadım ; Murat evet yanlış yazmışım, 178 olacak. ben şimdi 1440X1280p olarak kayıt yapıyorum. 1980X1280p de çok yer kaplıyor. her nedense benim kamerada sağda hiç problem yok plakaları çok rahat okuyorum ama ekranın soluna doğru olan kısımlarda netlik azalıyor, bu kameradanmı, ayarlardanmı çözemedim. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 26 Ocak 2014 Paylaş 26 Ocak 2014 Murat evet yanlış yazmışım, 178 olacak. ben şimdi 1440X1280p olarak kayıt yapıyorum. 1980X1280p de çok yer kaplıyor. her nedense benim kamerada sağda hiç problem yok plakaları çok rahat okuyorum ama ekranın soluna doğru olan kısımlarda netlik azalıyor, bu kameradanmı, ayarlardanmı çözemedim. Çıkartıp takmak için özel bir aparat vs kullanmıyorsunuz degilmi Lokman bey , kameranın vantuzlu olan uc kımından kamera govdesi ayrılabiliyor ? O sekilde mi caıkartıp takıyorsunuz acaba ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts