İçeriğe Yönlendir

Gs9000 Araç Içi Kamera

Lokman Ceritlioğlu

Recommended Posts

Murat Yalçın

Açı arttıkça plaka okuma düşer. Açı yüksek en iyi diye birşey yok :)

Peki bu durumda  mini 0801 ile  130 dereceydi  sanırım gs9000  arasında  30 dereceden fark  var , biri  ile  okudugum plakayı digeri ile okumamın cok zor olacagı yada okuyamayacagım anlamına mı  geliyor acaba ?

Tşklr

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Peki bu durumda mini 0801 ile 130 dereceydi sanırım gs9000 arasında 30 dereceden fark var , biri ile okudugum plakayı digeri ile okumamın cok zor olacagı yada okuyamayacagım anlamına mı geliyor acaba ?

Tşklr

Daha çok ucuza kaçan kameralarda ( 70-80 $ ve altı gibi ) ilanda yazılanların her zaman doğruları yansıttığı söylenemez. Özellikle gs9000 kamerası gs1000 den üstün değil. İsimleri farklı.

Şunu belirtmek isterim 178 derece diye birşey yok. 178 diye uçup size sundukları görüntü belki de 120 derece.

Gerçek anlamda derecesini onayladığım kameralar :

Gs6000 120 derece

Mini 0801 135 derece

Gt680w 140 derece

Vico-TF2+ 160 derece ( pahallı bir cihaz )

Panorama II 140 derece ( pahallı cihaz )

G1W 120 derece

Albatros II 120 derece ( pahallı cihaz)

Lukas LK-7900 Ace 135 derece ( pahallı cihaz )

http://dashcamtalk.com/

Bu sitede tüm özellikleri var cihazların. 90 $ lık kameradan 350 $ lık kameraya kadar ve Kısaca 178 diye birşey yok :)

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Daha çok ucuza kaçan kameralarda ( 70-80 $ ve altı gibi ) ilanda yazılanların her zaman doğruları yansıttığı söylenemez. Özellikle gs9000 kamerası gs1000 den üstün değil. İsimleri farklı.

Şunu belirtmek isterim 178 derece diye birşey yok. 178 diye uçup size sundukları görüntü belki de 120 derece.

Gerçek anlamda derecesini onayladığım kameralar :

Gs6000 120 derece

Mini 0801 135 derece

Gt680w 140 derece

Vico-TF2+ 160 derece ( pahallı bir cihaz )

Panorama II 140 derece ( pahallı cihaz )

G1W 120 derece

Albatros II 120 derece ( pahallı cihaz)

Lukas LK-7900 Ace 135 derece ( pahallı cihaz )

http://dashcamtalk.com/

Bu sitede tüm özellikleri var cihazların. 90 $ lık kameradan 350 $ lık kameraya kadar ve Kısaca 178 diye birşey yok :)

Hocam burda o zaman  şöyle bir durum var  gt680w  goruntulerine  baktıgımda mini den  açısı  5  derece  fazla oldugu  halde objeler ve mesafe  hissi  çok daha kuvvetli kaldıkı paylasmıs oldugunuz  100 km  üzeri hızda  yan taraftaki aracın plakasını yakalayabiliyor olması  sanırım  lens ve capture  hıız  ile alakalı direk.

Aynı kosullarda mini nasıl bir  sonuc  verirdi ?  Gt690w  de  ben hic  gereksiz yanlardan goruntu  gormedim dikkatimi cekmedi , ki mini den acı olarak  daha genis , burda  bir  ya  lens yada  açı  farkından dolayı  iki kamera  arasında  bariz  fark  var gibi  yani  açı ları dikkate almadıgımızda  dahi goruntuler  mesafe ve   capture tarafı  farklı mı acaba ?

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Hocam burda o zaman şöyle bir durum var gt680w goruntulerine baktıgımda mini den açısı 5 derece fazla oldugu halde objeler ve mesafe hissi çok daha kuvvetli kaldıkı paylasmıs oldugunuz 100 km üzeri hızda yan taraftaki aracın plakasını yakalayabiliyor olması sanırım lens ve capture hıız ile alakalı direk.

Aynı kosullarda mini nasıl bir sonuc verirdi ? Gt690w de ben hic gereksiz yanlardan goruntu gormedim dikkatimi cekmedi , ki mini den acı olarak daha genis , burda bir ya lens yada açı farkından dolayı iki kamera arasında bariz fark var gibi yani açı ları dikkate almadıgımızda dahi goruntuler mesafe ve capture tarafı farklı mı acaba ?

Size bunu güzelce şu örnek ile açıklayabilirim :

https://www.dropbox.com/s/6wxad8556xs4sca/BABAM_KAZA_0801.rar

İndirip izleyin. 0801 camda. Babamın yaptığı kaza çekimi kayıpsız netlik hiç oynama yapılmadı. Öndeki kazaya sebebiyet veren taksinin plakayı okuyabilmek için çok zorlandım. Güneş-ışık açısı ters geldiğinde 0801 netlik anlamında sınıfta kalıyor. Böyle sıkıntılı bir durumda az daha kaçan taksicinin plakasını tespit edemiyorduk. Kötü bir durum olupta bu ölümlü bir kaza da olabilirdi. Arkadan çarpan aracın bir bakıma önüne kırmış ve fren yapmış gibi olduk. Arkadaki araçta hamile bayan olupta çocuğunuda düşürebilirdi. Taksi fırt diye kaçıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Size bunu güzelce şu örnek ile açıklayabilirim :

https://www.dropbox.com/s/6wxad8556xs4sca/BABAM_KAZA_0801.rar

İndirip izleyin. 0801 camda. Babamın yaptığı kaza çekimi kayıpsız netlik hiç oynama yapılmadı. Öndeki kazaya sebebiyet veren taksinin plakayı okuyabilmek için çok zorlandım. Güneş-ışık açısı ters geldiğinde 0801 netlik anlamında sınıfta kalıyor. Böyle sıkıntılı bir durumda az daha kaçan taksicinin plakasını tespit edemiyorduk. Kötü bir durum olupta bu ölümlü bir kaza da olabilirdi. Arkadan çarpan aracın bir bakıma önüne kırmış ve fren yapmış gibi olduk. Arkadaki araçta hamile bayan olupta çocuğunuda düşürebilirdi. Taksi fırt diye kaçıyor.

hocam  bu kadar  yakın mesafeden plakanın bu  kadar  zor  seçilmesi  gercekten sıkıntılı bir  durum o zaman mini yi direk eliyorum .... gt680w zaten çok başarılı görünüyor ,  gs6000 de  o zaman  bu plaka  okuma ve netlik  konusunda  miniden  daha önde bir kamera ..

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Tabi özel msj dan 2 adet resim yolladım gördünüzmü ?

Evet  hocam  gördüm ,  açı iyi  fakat  netlik  konusunda  sıkıntılıymıs  mini.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Evet hocam gördüm , açı iyi fakat netlik konusunda sıkıntılıymıs mini.

Sıkıntılı demiyelim. Diğer cihazlardan daha az net. Sonuçta gs6000 de gt680w nin netlikte yanına yanaşamaz ama sıkıntılı netlik diyemeyiz :)

3 kameranında kendine özel güzel tarafları var. 0801 aracımda arka camda. Onun yerine asla bir kamera tercih etmem. 0801 sabah benim aracımda arka camda, işe babamın aracıyla geçerken babamın ön camda ( aynı kamera ) sök tak şeklinde aylardır iki araç arası gidip geliyor. Söküp takmak 1-2 saniye arası. Başka hiç bir kamerada böyle bir özellik yok. ( extra yuva satın aldım babamın aracına sadece )

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Sıkıntılı demiyelim. Diğer cihazlardan daha az net. Sonuçta gs6000 de gt680w nin netlikte yanına yanaşamaz ama sıkıntılı netlik diyemeyiz :)

3 kameranında kendine özel güzel tarafları var. 0801 aracımda arka camda. Onun yerine asla bir kamera tercih etmem. 0801 sabah benim aracımda arka camda, işe babamın aracıyla geçerken babamın ön camda ( aynı kamera ) sök tak şeklinde aylardır iki araç arası gidip geliyor. Söküp takmak 1-2 saniye arası. Başka hiç bir kamerada böyle bir özellik yok. ( extra yuva satın aldım babamın aracına sadece )

Sizin Gs6000 de  sok tak işlemi nasıl acaba ? cam daki  vantuzdan mı sökmek durumundayız yoksa  resimlerde  gördügüm  vantuz ile  kameranın takıldıgı  nokta arasında  gecmeli bir kısım var oradan  soku takabiliyormuyuz ?

Mutlaka  her kameranın  + - si vardır  bana  göre  ek bir  kablo ile  gps  direk -  bir ozellik. Konu aslında  burada şu 1  tane  kamera alıcaz ve  onumuzde  3  opsiyon var  ise seçimi  nasıl olmalı çünkü ben babamın aracına  alıcam ve  ek bir  gps kaplosu  güç kablosu  vs  uğraşmasını istemiyoruz  ben  uğraşırımda  babam  uğraşmaz , o yuzden cok fazla kablo sok tak olması dezavantaj ikincisi ise  pratik olarak sokulup takılması ve tabiki bir digeride  açı ve netlik.

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Ben extra quadlock diye bir sistem aldım. Sök tak olayını kolaylaştırıyor. 2 kişi ortak alırsa eğer kişi başı 29 $ a geliyor bu parçalar ( eve teslim ) onun dışında sök tak olayı vantuzlu sistem.

Gs6000 konusunda 3 saniyede sök 5 saniyede tak videosu mevcut :)

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Lokman  Bey Selamlar ,  

GS9000 ile  GS6000 modelleri arasındaki farkları incele şansını  oldumu acaba ? ne gibi  farklar mevcut ? birde  GS9000 gorus acısını  ben  178 derece okudum diye  hatırlıyorum siz 170 derece yazmısınız emin olamadım ;

Murat evet yanlış yazmışım, 178 olacak. ;) ben şimdi 1440X1280p olarak kayıt yapıyorum. 1980X1280p de çok yer kaplıyor. her nedense benim kamerada sağda hiç problem yok plakaları çok rahat okuyorum ama ekranın soluna doğru olan kısımlarda netlik azalıyor, bu kameradanmı, ayarlardanmı çözemedim. :D

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Murat evet yanlış yazmışım, 178 olacak. ;) ben şimdi 1440X1280p olarak kayıt yapıyorum. 1980X1280p de çok yer kaplıyor. her nedense benim kamerada sağda hiç problem yok plakaları çok rahat okuyorum ama ekranın soluna doğru olan kısımlarda netlik azalıyor, bu kameradanmı, ayarlardanmı çözemedim. :D

Çıkartıp takmak için  özel bir aparat  vs  kullanmıyorsunuz  degilmi  Lokman bey , kameranın  vantuzlu olan uc kımından  kamera  govdesi  ayrılabiliyor ?  O sekilde mi caıkartıp takıyorsunuz  acaba ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...