Ayhan Şentürk 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 Uzun zamandır uğraşıyorum ama bir türlü pozitif sonuç elde edemedim. Kapımızın önünde yaz kış yemyeşil duran ve çok hızlı büyüyen limon servisi çam ağacı var. Düzgün büyümesi için ara ara buduyorum.Budadığım dallarıda her defasında köklendirmeye çalışıyorum ama bir türlü köklenmediler. Her mevsimde denedim. Suya koydum çürüdü, toprağa koydım nemli tuttum ama yine kurudu. Acaba bir yöntemi yada püf noktası varmıdır, nerede eksik yapıyorum ? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 (düzenlendi) Daldan çam büyümez diye biliyorum ama..... 5 Ocak 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 Çam daldan büyümez. Hatta kesilen çam kütüğünden filiz bile vermez. Tohum deneyin, daha da garantisi tüplü fidan satın alın. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 Ayhan Hocam, gayınbabam yanımda şu an ona sordum. Kendisi emekli ziraat teknikeri fidan veya tohum olmazsa çam tutmaz diyor. 2 Yorum bağlantısı
Eren Aksoy 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 Top Top meyvesi olur bazı aylarda onları toplayıp 2 gün bekleyin kendilinde yarılacaaktır yarıldıktan sonra içinden çıkan çekirdekleri topraga dikin 1 ay sonra limoni selvi leri seyredin.Az sulayın 2 veya 3 günde bir spreyle az bişey topragı ıslayın nemli kalması yeterlidir. 1 Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 (düzenlendi) Öncelikle Limon Servi bir çam değil, adı üzerinde Servi Fidan olmadan tutmaz evet 5 Ocak 2014 tarihinde Yiğitcan Coşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Eren 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 Kardeşim avatarı değiştirmişsin tanıyamadım birden. Bu arada 3333. mesajın hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 En sevmediğim çam türü. Birşey dikecekseniz ladin (mavi çam) dikmenizi öneririm. Eğer mekan dar ise (bina önü) kara selvi en uygunudur. yangına da dayanır. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 5 Ocak 2014 Yazar Paylaş 5 Ocak 2014 Cevaplar için teşekkürler. Demekki imkansızı deniyormuşum En sevmediğim çam türü. Birşey dikecekseniz ladin (mavi çam) dikmenizi öneririm. Eğer mekan dar ise (bina önü) kara selvi en uygunudur. yangına da dayanır. Renginden dolayı seviyorum. Yaz kış canlı bir yeşili var. Budadıkça çoşuyor ama yer dar olduğu için çok büyütmeyeceğim. bodurlaştırmayı deneyeceğim, olmassa iyice budayıp hafifleştirip köküyle çıkartarak rahat büyeceği bir yere götürürüm. Yorum bağlantısı
Safak Acar 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 Bizim köyde dedemlerin evinin harmanında var bi 7-8 yıllık ,Yayla dan koparıp dikmişler gayette sağlam tutmuş.. Hatta bu sene amcamla alt dallarını budadık Fındık iyi kurusun diye. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 5 Ocak 2014 Yazar Paylaş 5 Ocak 2014 Toprakla ağaçla uğraşmayı seviyorum, geniş yerim olsa süper ağaçlar ekerim ama şehrin içinde sıkışıp kaldık malesef. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2014 Paylaş 5 Ocak 2014 Bonsai yapacaksın demekki, yalnız ağaç seçimin yanlış Ayhan. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 5 Ocak 2014 Yazar Paylaş 5 Ocak 2014 Ağaç seçimi neden yanlış. Ağac bu arada evin önündeki bahcede. Birkaç yıl sonra kökleri zarar verirmi acaba. Ağaç şuan 2 metre boyunda ve gövdesi 4 cm çapında. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Çam ağacını tutturmak çok zordur derler.. Tutmuş olan bile nazlı büyür. 1 Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 6 Ocak 2014 Paylaş 6 Ocak 2014 Çam ağacını tutturmak çok zordur derler.. Tutmuş olan bile nazlı büyür. Her zemini sevmiyor. Biz bahçede kaç tane telef ettik Yan yana ekilenlerden birisi 10 numara tuttu birisi sarardı kurudu mesela. Neden diye sorarsanız hiç bir fikrim yok 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 6 Ocak 2014 Yazar Paylaş 6 Ocak 2014 Çam ağacını tutturmak çok zordur derler.. Tutmuş olan bile nazlı büyür. Nazlımı büyüyor Sen bide bendekileri gör. Kolayını bulamyorum. Okadar çok budadımki, suyu verdikce çoşuyor. Her 2-3 ay geçtikçe ciddi değiştiğini farkediyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Nazlımı büyüyor Sen bide bendekileri gör. Kolayını bulamyorum. Okadar çok budadımki, suyu verdikce çoşuyor. Her 2-3 ay geçtikçe ciddi değiştiğini farkediyorum. Demek yerini sevdi. Toprak müsait. Kaya tarzı birşeye denk gelse işi biter. Çam bildiğim kadarıyla bir çok çeşiti dikine kök salıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts