Misafir 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 (düzenlendi) Media Markt internet mağazasından bir televizyon almak istedim. Hızlı gönderi dedikleri şey "tezel lojistik" diye, günümüz teknolojisine göre 50 yıl geride bir firma, 4 günde geldi. Gönderdikleri televizyon teşhir veya müşteri iadesi bir üründü, hemen geri göndermek için media markt müşteri ilişkilerini aradım. Tezel iki gün sonra gelip aldı. 4 günde İstanbul'a götürdü 6 gün de orada bekledi ve 10. günde media markt'a teslim etti. Media markt, kredi kartıma para (taksit) iadesini sanıyorum 5. günde yaptı. Sanıyorum diyorum çünkü bana bildirimde bulunmadılar. Kredi kartı limitim televizyon parası kadar eksildi, çünkü iadeyi de taksitle yapıyorlar. Şikayetvar com. da bir sürü şikayet var. Ben bunlara baksaydım bu işe bulaşmazdım. Media markt'ın dediği gibi bakmadan almamak lazım. 7 Ocak 2014 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Eroglu 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 paylaşım için çok teşekkürler. çok haklısınız teşhir mallarını veya müşteri iadelerini başkalarını satmaya çalışıyorlar hiç güzel bir davranış değil 2 Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Şimdiye kadar eve aldıklarımın, (koltuk takımı ve mobilya hariç) tamamını internetten satın aldım. İadeyi dediğiniz gibi taksitle aldıysanız yine taksitle iade yapıyorlar. Yine birşey lazım olacak olsa, gider mağazada incelerim, daha sonra internetteki ürün yorum ve karşılaştırmalara bakarım ve yine en uygun fiyat veren ve en güvenilir internet sitesinden satın alırım. 2 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Abi kredi kartı ile ilgili tüketici hakem heyetine şikayet etsen veya banka ile görüşsen bir şeyler çıkar mı ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Geçmiş olsun abi.. Firma değil bazen banka kaynaklı olabiliyor bu dediğin limit düşme olayı.. Firma aslında senden gelen parayı peşin alıyor sen k.kartına taksitle ödüyorsun.. Parayı geri iade ettiğinde banka bunu taksitli yansıtıyor.. Bazı bankalarda toplam tutar kadar iade yapıyor. Müşteriyi görmüyoruz nasıl olsa ne verirsek gider diye düşünüyorlar.. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Biraz şanssızlık olmuş sanırım, Bende internetten Led tv almıştım, siparişten sonra 2. gün elime ulaştı. Tezel lojistikten yana haklısınız bildiğiniz ambar usulü çalışan bir firma. Telefonla aramıştım kimsenin kimseden haberi yok. Yorum bağlantısı
Turgut Ünal 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Taksitli yapılan alış verişin iadesi taksitli yapılıyor,bunun mağaza ile ilgisi yok.Ancak teşhir ürünü göndermeleri hiç hoş değil.Şikayet edin bence. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Ben hepsiburada.com'dan taksitli alışveriş yapmıştım beğenmediğim malı iade ettiğimde parayı tek seferde aynı gün ödediler. 1 Yorum bağlantısı
Atilla Atun 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Bende antalyada media markt tan oğlum için bi ürün aldım. Paketi açtim ve yanlış ürün olduğu görünce ertesi gün iade etmek istedim.Fatura ambalaj poşetine kadar götürdüm. Biri alalım diyor diğeri alamam diyor diğeri paketi açılmasaydı diyor diğeride firmanın geri iadesi olmadığını söylüyor. Yani bidünya'dan haberler herbiri.Çok kötü aldığım ürün hiç kullanılmadığı gibi değişimide yapılmadı. Mümkün olduğu kadar ordan % 90 indirim var deseler bile gitmiyorum. Adı batsın düzenbazların. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 hepsiburada dan bu güne kadar kendim ve çevremdekiler için yaklaşık 15000tl değerınde alışveriş yaptım geri gönderdiğimde oldu ama hiç bir terslik ile karşılaşmadım tek kelime süperler....... Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Şimdiye kadar eve aldıklarımın, (koltuk takımı ve mobilya hariç) tamamını internetten satın aldım. İadeyi dediğiniz gibi taksitle aldıysanız yine taksitle iade yapıyorlar. Yine birşey lazım olacak olsa, gider mağazada incelerim, daha sonra internetteki ürün yorum ve karşılaştırmalara bakarım ve yine en uygun fiyat veren ve en güvenilir internet sitesinden satın alırım. Ben de aynen sizin gibi yaptım ama sonuç ortada, Umarım siz benzer bir şanssızlık yaşamazsınız. Ben ilk deneyimimde yaşadım. Bir daha internet üzerinden böyle büyük çaplı alışveriş yapacağımı sanmıyorum. Abi kredi kartı ile ilgili tüketici hakem heyetine şikayet etsen veya banka ile görüşsen bir şeyler çıkar mı ? Hiç uğraşamam Tahir. Limit sorunum yok, iadeyi düzgün yapsınlar yeter. Yalnız Sanayi ve Ticaret Bakanlığının bu işe bir el atması gerekiyor. Teşhir ürünleri ile ilgili binlerce şikayet var. Hatta bazı internet sitelerinde neredeyse teşhir ürünümüz yoktur diye yemin billah ediyorlar. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Taksitli yapılan alış verişin iadesi taksitli yapılıyor,bunun mağaza ile ilgisi yok.Ancak teşhir ürünü göndermeleri hiç hoş değil.Şikayet edin bence. Böyle birşey yok... Ben hepsiburadadan 4 taksitle aldım. Ürün bozuk çıktı hemen iade ettim. Geri ödemeyi taksitle yaptılar. Olan benim limite oldu Bankayla ilgili bir durum..İşlerine öyle gelmiştir. Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Ben de aynen sizin gibi yaptım ama sonuç ortada, Umarım siz benzer bir şanssızlık yaşamazsınız. Ben ilk deneyimimde yaşadım. Bir daha internet üzerinden böyle büyük çaplı alışveriş yapacağımı sanmıyorum. Dediğiniz gibi teşhir veya müşteri iade ürünü çıkması şansızlık ancak işin iyi tarafından bakın bence yinede. Kimseyle muhatap olmuyorsunuz (iade almam abi, yerine şunu verelim, bu ürün teşhir ürünü değil gibi), beğenmedim diye direk iade edebiliyorsunuz, kargo ücretsiz getirdiği gibi geri de götürüyor, kredi kartına sorgusuz sualsiz iade ediyorlar. Teşhir ürünü göndermeleri ise tamamıyla mediamarkt ın ayıbı... Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Geçmiş olsun Mükremin Bey, Yaşanmasını hiç istemedğim bir durum. Ne durumda olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ben de aldığım televizyon için garanti uzatma işinde bazı yaşadığım sıkıntıları paylaşmıştım. Çok ilginç bir şey daha paylaşmak istiyorum. Yukarıdaki yorumları görünce şimdi içime bir kurt düştü. Televizyonu aldığım firmanın(birkaç markanın satıcılığını yapan zincir mağazacık sayılır) satıcısı, benden alıp, almaman önemli değil, dikkatli olmam için; diğer kurumsal firmalar için teşhir ve bakımdan geçmiş ürünleri satıyorlar diye beni uyarmıştı.. Ben de güvenip, kendilerine oldukça iyi bir para ödeyerek, LED TV aldım. Teslimde servis gelip, kurmuş ben evde yoktum.. eşime kutu kapalımıydı diye sormuştum evet demişti... daha sonraki 3-4 içerisinde mağazaya uğradığımda teşhirdeki TV nin yerinde olmadığını görünce ; aslında çok ciddi korkarak, ama şakaya vurarak, teşhirdeki TV yi mi bana gönderdin diye sordum. Yok ağabi olur mu .. kadının birisi market arabası ile içeri girince çarptı paneli çatlattı, servise gönderdik dedi.... işte böyle ne olacak şimdi.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Geçenlerde bir tanıdık gitmiş Spot diye tabir ettiğimiz bir yerden piyasaya göre 300 tl daha uygun fiyatlı bir tv almış..Samsung marka. Peşin ödemiş parasınıda.. Neyse tv gelmiş eve. Şu servisi çağırın garantinizi başlatsınlar demişler gitmişler..Bu da bakmış bunların dediği servis uzak. Daha yakında başka bir yetkili servisi aramış.Adamlar çıkmış gelmişler. Tv yi kutusundan daha açmadan demişler ki bu ürünü siz açtınız mı demişler. Bu da hayır ilk siz açacaksınız demiş. Gelen adam sağına soluna bakmış sonra açmış kutuyu.Açtığı gibi de nereden alındığını sormuş.. Hemen arayın orayı demiş , bu ürün teşhir malı yada kullanılmış başka bir ürün demiş. Aramışlar adam zart zurt demiş. Kabul etmemiş önce sonra servis yetkilisi konuşunca tamam demiş onu biz kutuladık değiştirelim demiş.. Kutu içinde tv nin ayağını falan ekrana dayandırmışlar..Gelen adam demiş ki doğru düzgün kutulayamamışlar ayrıca bu koli bantı farklı demiş.. Gelecek olan diğer ürüne de dikkat edin demiş gitmiş.. Sonra ne oldu derseniz değişim yapıldı.. Gelen servis sorunsuz garantiyi başlattı.. Diyeceğim şu ki ; Bu tv yi satan adam demek ki verdiği kartta ki yetkili servisle anlaşmalı. oradan gelen kişi herşey normalmiş gibi garantiyi başlatıp gidiyor demek ki.. Ben bunu anladım ne yazık ki.. Başka servis çağırınca işin rengi değişmiş herşey ortaya çıkmış.. Siz siz olun ki önerilen servisi değil başka bir servisi çağırın. Bu olay da bize ders olsun 2 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Dediğiniz gibi teşhir veya müşteri iade ürünü çıkması şansızlık ancak işin iyi tarafından bakın bence yinede. Kimseyle muhatap olmuyorsunuz (iade almam abi, yerine şunu verelim, bu ürün teşhir ürünü değil gibi), beğenmedim diye direk iade edebiliyorsunuz, kargo ücretsiz getirdiği gibi geri de götürüyor, kredi kartına sorgusuz sualsiz iade ediyorlar. Teşhir ürünü göndermeleri ise tamamıyla mediamarkt ın ayıbı... Bu gün, ürünü alıp ödemeyi yaptıktan sonra, hesabımda iadeyi görmem arasında tam 20 gün geçti, Yüz yüze bir mağazadan alsaydım aynı gün servisi çağırıp kurulumunu da yaptırmış ve 20 gündür cihazdan yararlanıyor olurdum. Görerek alacağım için teşhir/iade ürün söz konusu olmazdı. Sizin yazdığınız gibi bu olaya "iyi tarafından bakabilmek" ancak ölümü görüp sıtmaya razı olmak demek. Yani daha kötü örneklere bakıp bu mağduriyet için şükretmek içimden gelmiyor. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Ben normal satış mağazasından aldım televizyonu, ertesi gün teslimden sonra mağaza reyonunda televizyonun olup olmadığını kontrole gittim.Hatta bana teşhiri satmış ve buraya yeni açmış olabilirler diye ayağında ki ve sehbasında ki tozlara baktım.Hepsinden geçer not alınca içim rahatladı 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Hikmet abi benim burnuma maalesef yanık kokuları geldi.. Bu işin içinde de bir iş olabilir ama yapacak birşey yok artık.. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Hepsiburada dan klima aldim yeni daha, ofise teslimat istesim, eskiden kargo ile gelirken tezel lojistik e yonlendirdiler. Persembe gunu aradilar getiriyoruz, orda misiniz diye, pazartesi teslim ettiler. Ulasamiyorum da kendilerine, hb aradi da gondertti. Neyseki yetkili servis 1 gunde kurdu. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Abi geçmiş olsun...yardımcı olmak isterdim ama hiç tanıdık yok orada... Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Mediamarkt'tan 12 taksitle aldığım televizyonu 22 ay sonra tüketici hakları mahkeme heyeti ile sonuçlanan bir davanın sonucunda geri iade etmiştim ve paramı peşin olarak iade etmişlerdi abi, gerçi senin durumla benim olay biraz farklı ama sorunsuz sona ermişti dilersen para konusunu bir görüş ve mahkemeye vereceğini söyle etkisi olabilir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun..... Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 abi geçmiş olsun, bu ara teknosanın kampanyalarını takip et. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2014 Paylaş 7 Ocak 2014 Geçmiş olsun Mükremin Bey, Yaşanmasını hiç istemedğim bir durum. Ne durumda olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ben de aldığım televizyon için garanti uzatma işinde bazı yaşadığım sıkıntıları paylaşmıştım. Çok ilginç bir şey daha paylaşmak istiyorum. Yukarıdaki yorumları görünce şimdi içime bir kurt düştü. Televizyonu aldığım firmanın(birkaç markanın satıcılığını yapan zincir mağazacık sayılır) satıcısı, benden alıp, almaman önemli değil, dikkatli olmam için; diğer kurumsal firmalar için teşhir ve bakımdan geçmiş ürünleri satıyorlar diye beni uyarmıştı.. Ben de güvenip, kendilerine oldukça iyi bir para ödeyerek, LED TV aldım. Teslimde servis gelip, kurmuş ben evde yoktum.. eşime kutu kapalımıydı diye sormuştum evet demişti... daha sonraki 3-4 içerisinde mağazaya uğradığımda teşhirdeki TV nin yerinde olmadığını görünce ; aslında çok ciddi korkarak, ama şakaya vurarak, teşhirdeki TV yi mi bana gönderdin diye sordum. Yok ağabi olur mu .. kadının birisi market arabası ile içeri girince çarptı paneli çatlattı, servise gönderdik dedi.... işte böyle ne olacak şimdi.. Hikmet Bey, tv dışında bir ürünün teşhir olması çok da önemli değil, insan aldığı indirimle kıyaslar bir şekilde razı olur. Ama tv.nin teşhiri bence sıkıntılı. Yani mağazada 24 saat açık kalıyor. Cihazın ömründen gidiyor. Ayrıca teşhir ürününü bilerek, razı olarak almak var. Ben zaten ürün geldiği gün ambalajından şüphelenmiştim. Sanki geçen yazı dışarıda geçirmiş gibiydi Servisi çağırıp paketi açınca iş ortaya çıktı. Tv.nin ayak tespit vidaları söküp takılmaktan aşınmıştı. Tornavida izleri vardı. Ana ünite dışındaki eklentiler gelişigüzel ambalajlanmış, paketin içine öylece bırakılmıştı. Neyse, iade ettik kurtulduk. Anlattığın durumda senin artık yapacağın bir şey yok. İyi düşüneceksin inşallah iyi olacak. Yorum bağlantısı
Recommended Posts