İçeriğe Yönlendir

Uydu Alıcı Sorunu

Nuri Güngör

Recommended Posts

Nuri Güngör

Şimdi benim şöyle bir sorunum var.Kullandığım uydu alıcısı bazı kanalları sorunsuz gösterirken bazı kanalları karlı şekilde gösteriyor. Eğer kanalı açar ve belli süre beklersem kanallar kısmen düzeliyor. Ama bazen de hiç düzelmiyor. İşin açıkçası uydudan veya yayından olsa tüm kanalların bozuk olması gerektiğini düşündüğümden fazla yorum yapamadım.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

uydu cihazının hd cihaz değil muhtemelen . televizyon lcd yada led diye düşünüyorum . 

cihazı skart kablosuyla bağladığınızı düşünürsek cihazınızın çıkışındaki görüntü sinyali zayıf geliyor olabilir . cihazınızı değiştirmeniz çözüm olur .

tabi yazzdıklarım tahmin . lcd yada hd li uydu olup olmadığı önemli etken.

Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Ben az önce jameson uydu alıcısını söktüm aynı sorun var.

Yarın arızalı diye vericen teknosa ya baksınlar.

Tv den şüphelenmiştim ama şu anda kablo tv takılı fıstık gibi görüntü var .

Yorum bağlantısı
Misafir

Çanağın yönü doğru mu? Benim TV.de de benzer sorunlar vardı, hatta bazı kanalları hiç göstermiyordu. Sorun çanağın yönündeymiş. Cihaz ile ayarlandıktan sonra düzeldi.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Tv LCD LED değil uydu alıcı da HD değil normal uydu alıcı sistem ise merkezi yani sitenin ortak çanağı bağlantıyı scart kablosuyla yapıyorum

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

uydu alıcınızın tv nizin yanında telefon falan varsa onlar da etkiliyor bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Misafir

Çanağın yönü doğru mu? Benim TV.de de benzer sorunlar vardı, hatta bazı kanalları hiç göstermiyordu. Sorun çanağın yönündeymiş. Cihaz ile ayarlandıktan sonra düzeldi.

+1

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör
(düzenlendi)

Cihazı hd alıcı mı almalıyım Aydın Bey

tarihinde Nuri Güngör tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

+1

Tv LCD LED değil uydu alıcı da HD değil normal uydu alıcı sistem ise merkezi yani sitenin ortak çanağı bağlantıyı scart kablosuyla yapıyorum

Merkezi sistemmiş. Aydın halledecek. ;)

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

karlı derken netlikmi yok yoksa görüntü parçalı ve kesik kesikmi geliyor ? star tvde ve atv avrupa kanallarının yayını nasıl ? sinyal yok gibi uyarılar veriyormu ?

eğer yayın düzgün kesintisizve netlik yok karlı görüntü varsa skart kablonuzdan yada cihazın kalitesinden yapar . 

sinyal yok yada parça prça geliyorsa çatıdan gelen sinyal zayıflamıştır . cihaz sinyali görüntüye çevirirken zorlanır ve düzgün göstermez .

Merkezi sistemmiş. Aydın halledecek. ;)

hallolur abi sıkıntı yok ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Görüntü parçalı ve kesik kesik geliyor dediğim gibi mesela TRT kanalları star grubu kanal d bu şekilde ama Show tv atv ve birçok kanalda bu sorun yok sinyal geliyor görünüyor az önce uydu kanallarını güncelledim kanallar tamamen kayboldu geçersiz servis yazıyor

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

:D olacağı oydu :D

cihazın markası ne abi ?

sizin cihaza merkezi sistemden gelen sinyal zayıf geldiği için kanalları açamıyor :) 

anten kablosunun cihaza takılan ucu hiç söktünüzmü ?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Düzgün göstermeyen kanalların frekanslarına bakın, eğer hepsi aynı polarizasyonda ise muhtemelen lnb ayarında yada lnb'de de sorun olabilir. Lnb açısı ayarlanmadığında yapar genelde.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

:D olacağı oydu :D

cihazın markası ne abi ?

sizin cihaza merkezi sistemden gelen sinyal zayıf geldiği için kanalları açamıyor :) 

anten kablosunun cihaza takılan ucu hiç söktünüzmü ?

Anter ayarsız veya lnb açısı ayarsız..

:) kanallar gitti derken hepsi değil bozuk kanallar gitmisti simdi aynı sekilde kesik kesik geri geldi sorun olmayan kanallarda yine sorun yok marka amstrad diye bir marka

Mehmet abi bu sekilde olsa tüm kanallar bozuk olmaz mı

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Çanak merkesi ise diğer komşularda da benzer hataların olması lazım değil mi ? 

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Çanak merkesi ise diğer komşularda da benzer hataların olması lazım değil mi ?

Aynen site gorevlisine sordum başka sorun bildiren yok dedi

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Cihazınıza sinyaller zayıf geliyor, ya bağlı bulunduğu diseq'te sorun (kablonun bağlı olduğu yerde oksitlenme vb) var, ya da kablonuzda sorun ( kırık, temassızlık vb) var. Cihazınızda sorun olduğunu sanmıyorum. Sinyal kalitesi ölçen bir cihazla ölçüm yapmanız lazım.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

nuri abi senin sinyalde sıkıntın var . amstrad cihazlar kolay kolay arızaya geçmiyor . 

merkezi sistemden gelen kablon yerden geliyorsa ezilmiş falan olabilir . 

diğer komşularında problem olmadığına göre sorun evin içinde .

cihazın lnb ayarlarıyla hiç oynadınmı ?

Yorum bağlantısı
Misafir

nuri abi senin sinyalde sıkıntın var . amstrad cihazlar kolay kolay arızaya geçmiyor . 

merkezi sistemden gelen kablon yerden geliyorsa ezilmiş falan olabilir . 

diğer komşularında problem olmadığına göre sorun evin içinde .

cihazın lnb ayarlarıyla hiç oynadınmı ?

;)  :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi bu sekilde olsa tüm kanallar bozuk olmaz mı

Yok Hocam.. 

Ayar az bozuk ise böyle yapar.. Muhtemelen lnb ayarı. 

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

Yok Hocam.. 

Ayar az bozuk ise böyle yapar.. Muhtemelen lnb ayarı. 

merkezi sistemmiş abi ve diğer dairelerde sorun yokmuş . 

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Lnb ayarları ile hiç oynamadım kanalların bazılarında hiç sorun yok diger dairelerde sorun yok heralde digiturk un internetli kampanyadindan alacağım

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

binanın merkezi sistemine dijitürk ilave edilmişmi abi onu bi öğrenmen lazım . dijitürke ait anten bağlanmadıysa eutelsat uydusundan dijitürk yayını alamazsın . türksatla çalışan dijitürke abone olursanda zaten sinyalin zayıf olduğu için ondada sorunlu çalışır . 

yada dijitürkçüler hiç affetmez gelirler balkona yada çatıya anteni çakar giderler :) 

en güzeli sinyalini kontrol ettir bence :)

sistemi yapan kişi yada herhangi bir antenci bakar ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...