Uğur Samyeli 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Keşan Satır Et´i Tanımı ve ayırt edici özellikleri:Satır Et´i diğer etlerden ayıran en önemli özelliği söz konusu etin Güney Trakya Bölgesi´nin ( Keşan, İpsala, Enez) doğal ortamlarında yetişmiş olan yonca, kekik, arpa, buğday ve mısır gibi doğada bulunan besinlerle beslenmiş, canlı ağırlığı 40 kg civarında olan kıvırcık ve yaşını doldurmamış süt kuzularından ( Kama Kıvırcık Kuzusu - Ovis Aries) elde edilmiş olmasıdır. Satır Et hazırlanırken karışımın içine tuz dışında ( salça, sebze, baharat vb.) hiçbir katkı maddesi konulmaz. Pişirme : Porsiyonlar haline getirilen Satır Et çift taraflı tel ızgara arasına konulduktan sonra meşe kömürü mangalında kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişirme derecesi etin renginin kırmızıdan koyu kahverengiye dönme seviyesidir. Pişirme esnasında çift taraflı tel ızgara arasında birkaç defa çevrilerek pişirilir. (Oluklu veya Saç Izgara kesinlikle kullanılmaz.) Bu sırada etin içinde bulunan yağlar mutlaka mangal kömürüne damlamalı ki, et tadını ve kıvamını alsın. (Satır Et´in pişmiş hali porsiyonda %20 - %25 gr.lık bir kayba uğrar.) Pişmemiş Satır Et´in Sunumu:Hazırlanan Satır Et´in pişmemiş haliyle satışa sunulması durumunda ; ürün 0 (sıfır) ile +4 (artı dört) derecedeki buzdolabı şartlarında saklanmalıdır. Bu şartlarda muhafaza edilen et iki gün içinde tüketilmelidir. Aksi halde hemen tüketilmeyen et -18 (eksi onsekiz) derecede muhafaza edilerek maksimum 3 ay içinde tüketilmelidir. 14 Yorum bağlantısı
Ali Eren 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Az önce yemek yedim ama yine de canım çekti. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 19 Ocak 2014 Yazar Paylaş 19 Ocak 2014 (düzenlendi) Valla bizim kızanlar geldi aklıma be yaaa.. edit: imla hatası 19 Ocak 2014 tarihinde Uğur Samyeli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Aç aç olmadı bu konu Hemen yemek yiyip geliyorum Yorum bağlantısı
Murat Dere 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Valla bizim kızanlar geldi aklıma be yaaa.. edit: imla hatası Uğur abi be, epten aykırı gidersin be. Te bööle yapılır mı beaa? 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Valla heryerde et yedim, sonuç olarak bence et Antep te yenir. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Nerede yiyebiliriz bunu? Tavsiye? istanbul dan keşana doğru giderken keşana gelmeden yolun sağ tarafında adını hatırlayamadığım 2 tane benzinlik lokantasında 10 numara yapıyorlar. Zaten tabelalar filan var. Yorum bağlantısı
Fatih Taktak 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Tesadüf bu akşam menüde mangal vardı. yoksa bu paylaşımın üstüne hiç üşenmez pazar pazar ızgaracı arar bulurdum. Valla heryerde et yedim, sonuç olarak bence et Antep te yenir. +27 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Abi akşam akşam ne yaptın öyle ya Ben Keşan daydım askerde iken tatmışlığım vardır bu lezzeti, birden aklıma askerli kanılarım geldi iyi mi ? hatta bak şimdi ben askerdeyken diye başlasammı ki 3 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 Hocam şimdi mangal başından geldik, buda değişik ve güzel görünüyor. teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 Ohoooo ben yemekten bıktım, bölgem, Keşan-İpsala, burada zorla yediriyorlar adama 1 Yorum bağlantısı
Tugay Kayseri 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 Ne guzel aramizda kesanlilarda varmis 1 Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 20 Ocak 2014 Yazar Paylaş 20 Ocak 2014 Uğur abi be, epten aykırı gidersin be. Te bööle yapılır mı beaa? napalım be agani,üıe icabetti beyaa Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ocak 2014 Paylaş 20 Ocak 2014 Ne guzel aramizda kesanlilarda varmis İş yerim o bölge, şantiyede sıkılınca arada bir yiyorum, bıktım vallahi yemekten, zaten diğer yemekleri güzelde yapamıyorlar bu bölgede, yada benim damak tadıma uygun değil Yorum bağlantısı
Recommended Posts