Onur Durmuş 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Selamlar. 09 model mondeo tdcı tıt. aracımı rutin 15.000 km lik bakıma götürdüğümde frenlerden gelen ses şikayetim sonucu ustanın balataların değişmesi ve disklerin en azından tornalanması gerektiğini söylemesi üzerine ben disk ve balataları motocraft marka disk ve balatalar ile değiştirdim. Torna yapılmasına karşıyım çünkü zaten ömrünü azaltmış olan diskler hem daha da incelecek hemde fren direnci azalıp araç daha çabuk abs ye geçecek. İşlem sonucunda çıktığımız tecrübe de titreme vardı fakat usta alışma sürecinde olduğunu bir süre sonunda düzeleceğini söyledi. Cumartesinden beri aracı kullanıyorum hiçbir değişme yok ve 110 - 120 km gibi süratlerde frenlediğimde araç direksiyonu resmen elimden çıkacak gibi titriyor. İşlem öncesi kesinlikle böyle bir sıkıtım yoktu. Tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Takılan disklerde sıkıntı var. Kesinlikle titreme olmamalıydı. Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Yni sorun bendede var hocam neredeyse on takim komple degisti hala frene basinca titreme var bugun rot balansa goturucem birde diske baktiricam sanirim tirnalatmak gerekecek..Benim disklerde 3 aylik daha ... Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Aynı şeyleri bende yaşamıştım,rot balans ile bu sorunu hallettik... Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 zaten yapmadigin birtek rot balans kaldi onuda bugun paraya kiyip en kaliteli yerde yaptiricam yine olmazsa arabayi satarim artik :bravo: Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 (düzenlendi) Disklerde sorun var. Rot-balansta birşey olsa, frene basmadan da titreme olur. Yalnızca frene bastığınızda titreme varsa sorun disklerde. Boşa 30-40 tl balansa vermeyin. 27 Ocak 2014 tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Durmuş 27 Ocak 2014 Yazar Paylaş 27 Ocak 2014 http://www.skotomotiv.com/tr/151/Fren%20Diski%20Titremesi,%20Nedenleri%20ve%20%C3%87%C3%B6z%C3%BCmleri,Frene%20Bas%C4%B1ld%C4%B1%C4%9F%C4%B1nda%20Direksiyon%20Titremesi/ Araştırmalarım sonucu paylaştığım linkteki bilgiyi buldum aslında benim olayla bire bir örtüşüyor gibi. Ama halen aklım almıyor böyle bir şeye yeni diski tornalatacaksam neden eskisine yaptırmadım Tolgay bey satarsınız aracı eonon a müşteriyim zaten yapmadigin birtek rot balans kaldi onuda bugun paraya kiyip en kaliteli yerde yaptiricam yine olmazsa arabayi satarim artik :bravo: satmayı düşünürseniz eonon a müşteriyim. Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 aynısını 1 hafta önce yaşadım . ağustosta disk taktırmıştım motorcraft disk , kale marka balata . 10bin km sonra titreme yaptı frene basınca . hemen gittim garantiden değiştirdiler . boşa balans yaptırmayın . Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 (düzenlendi) http://www.skotomotiv.com/tr/151/Fren%20Diski%20Titremesi,%20Nedenleri%20ve%20%C3%87%C3%B6z%C3%BCmleri,Frene%20Bas%C4%B1ld%C4%B1%C4%9F%C4%B1nda%20Direksiyon%20Titremesi/ Araştırmalarım sonucu paylaştığım linkteki bilgiyi buldum aslında benim olayla bire bir örtüşüyor gibi. Ama halen aklım almıyor böyle bir şeye yeni diski tornalatacaksam neden eskisine yaptırmadım Tolgay bey satarsınız aracı eonon a müşteriyim satmayı düşünürseniz eonon a müşteriyim. Sende mezarci ciktin avukat bey.... :D :D 27 Ocak 2014 tarihinde Tolgay Bilge tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Durmuş 27 Ocak 2014 Yazar Paylaş 27 Ocak 2014 Değerinden alıcam Tolgay bey hazır denenmişi kullanılmışı varken diğer diplomasileri aradan çıkartmak için teklif yaptım. aynısını 1 hafta önce yaşadım . ağustosta disk taktırmıştım motorcraft disk , kale marka balata . 10bin km sonra titreme yaptı frene basınca . hemen gittim garantiden değiştirdiler . boşa balans yaptırmayın . peki ilk taktığınızda varmıy dı bu titreme? Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Değerinden alıcam Tolgay bey hazır denenmişi kullanılmışı varken diğer diplomasileri aradan çıkartmak için teklif yaptım. peki ilk taktığınızda varmıy dı bu titreme? ilk taktigim da cok yoktu sonra sonra basladi simdi korkum acaba arka disklerdede olurmu sorun bu sefer zaten turkiyeye gelicem o zaman yaptiricam burada usta bulunmuyor..Saka yapmistim hocam satarsam zaten direk irtibata geceriz... Yorum bağlantısı
Engin Özarı 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Disklerde atıklık var. Garantiden değiştirin. Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Sorun halloldu arkadaslar rot balans yapildi ve diskler arac uzerinde tornaya girdi su anda ellerimi birakip fren yapiyorum 1 mm titreme yok .. Yorum bağlantısı
onurdursun 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 poryada bozukluk varmış ki sıfır diski tornalattığınız için titreşim geçmiş Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 Rot balans ayarı istese belli bir hızdan sonra frene basmadanda direksiyon titrer ama disklerde sorun varsa frene basınca titrer Yorum bağlantısı
Onur Durmuş 28 Ocak 2014 Yazar Paylaş 28 Ocak 2014 Zaten disk ve balataları değiştirip + işçilik verip yüklü bir masraftan sonra şimdi birde araç üzerinde bu sıfır disklere torna yaptıracaksak ve buna da en azından 200 tl lik bir masraf yapacaksak hakikaten çok canım sıkılır bu işe. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Sıfır disklerin tornoya girmiş olması biraz saçma olmuş. O zaman değişimin ne anlamı kaldı ki.. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Sıfır disklerin tornoya girmiş olması biraz saçma olmuş. O zaman değişimin ne anlamı kaldı ki.. Bence de yeni diskler neden tornaya girer ki? 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Bazı arkadaşlar formda yazmışlardı Diskler sıfırda olsa takmadan önce bir tornada kontrol gerekli gibi Yorum bağlantısı
Onur Durmuş 29 Ocak 2014 Yazar Paylaş 29 Ocak 2014 Yani değişimden önce titreme gibi bir şikayetim kesinlikle yoktu. Sadece ses yapmaya başlamıştı tek şikayetim sesti şimdi hem deli gibi frenlemede titretiyor hem de ciddi bir sola çekme başladı aracımda yani ben gerçekten anlayamıyorum ilk defa başıma böyle bir şey geldi ayrıca düz mantık baktığımda madem yeni diskleri de tornalatmam gerekecekti niye öncekileri söktüm? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Yani değişimden önce titreme gibi bir şikayetim kesinlikle yoktu. Sadece ses yapmaya başlamıştı tek şikayetim sesti şimdi hem deli gibi frenlemede titretiyor hem de ciddi bir sola çekme başladı aracımda yani ben gerçekten anlayamıyorum ilk defa başıma böyle bir şey geldi ayrıca düz mantık baktığımda madem yeni diskleri de tornalatmam gerekecekti niye öncekileri söktüm? Hocam serviste değişim yaptıysanız tornaltmayı kabul etmeyip değişim talep edin servis değilse de yapacak birşey yok. Yorum bağlantısı
Onur Durmuş 29 Ocak 2014 Yazar Paylaş 29 Ocak 2014 öyle olacak gibi. Ama servisleri biliyosunuz aaa bunun şusuda bozuk o zaman bunu yaptığına göre poryayı bilyayı da değiştirelim diyecekler bunlarla uğracak ne zamanım ne de takatim var evet avukat olmama rağmen. Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaalp1 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 Bence de sorun porya da, zira benzer şekilde bu sorunu ben de yaşamıştım 98 Mondeo'da. Eski diskler iki kez torna edildi, sonuç olumsuzdu. Özellikle Yetkili Serviste Otosan disk taktırdım olmadı, arka kampanalar da bu arada iki kez torna edildi olmadı, yeni diskler de torna edildi olmadı, en sonunda porya şüphesiyle yeni diskler araç üzerindeyken torna edildi. 5-6 ay idare etti, ama yine başladı. Porya tamiratına girecektim, elime biraz para geçince yeni araba arayışına girdim. Bu arada araba satıldı, alan kişiye sorunu anlatarak sattım, vicdanım rahat. Yorum bağlantısı
Onur Durmuş 30 Ocak 2014 Yazar Paylaş 30 Ocak 2014 Bence de sorun porya da, zira benzer şekilde bu sorunu ben de yaşamıştım 98 Mondeo'da. Eski diskler iki kez torna edildi, sonuç olumsuzdu. Özellikle Yetkili Serviste Otosan disk taktırdım olmadı, arka kampanalar da bu arada iki kez torna edildi olmadı, yeni diskler de torna edildi olmadı, en sonunda porya şüphesiyle yeni diskler araç üzerindeyken torna edildi. 5-6 ay idare etti, ama yine başladı. Porya tamiratına girecektim, elime biraz para geçince yeni araba arayışına girdim. Bu arada araba satıldı, alan kişiye sorunu anlatarak sattım, vicdanım rahat. Araç üzerinde torna yapıldıktan sonra tekrarlaması ilginç diyelim ki porya da eğiklik var araç üzrinde torna yapılmasının amacı zaten bu eğik poryaya göre ayarlamak yenisini sonradan tekrarlamasını ben anlayamadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts