İçeriğe Yönlendir

Sw Bagaj Su Alma Sorunu...

Cihan Ekinci

Recommended Posts

Cihan Ekinci
(düzenlendi)

İyigeceler beyler 1 saat önce arabayı yıkattım benzincide hemen orda söküp baktım akmaya başladı....

UH97V8M.jpg

A313OP3.jpg

kjfLxci.jpg

Znl2FQD.jpg

tarihinde Cihan Ekinci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tavan cam bölgesinden almış ve aşağıya yürümüş belli ki.

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

iyice ışıkla baktım sol cam veya port bagaj civatasından gelmiyo

ya bagaj kabloların bulundugu contadan biyerden sızıyor

yada fitil...

Yorum bağlantısı
Misafir

Bence en kısa zamanda bir döşemeciye ve kaportacıya gidin. Daha fazla su almadan. Benim aracın tabanı peynir küfü gibi olmaya başlamıştı. Su başka yerlere de gidebilir. Siz göremeyebilirsiniz. Birikir. Önce küf, koku yapar, sonra sürekli bir buhar oluşur araçta, yavaş yavaş paslanır ve çürütebilir.. Su tehlikeli yani.. Benim araçta hiç alakasız yerlerde, boyasız saç bölgelerde paslanmalar görmüştüm. Ha neden oluştuğuna tam emin değilim ama pasın kaynağı nemdir.

HtQ5rd9.jpg?1

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci
(düzenlendi)

Bence en kısa zamanda bir döşemeciye ve kaportacıya gidin. Daha fazla su almadan. Benim aracın tabanı peynir küfü gibi olmaya başlamıştı. Su başka yerlere de gidebilir. Siz göremeyebilirsiniz. Birikir. Önce küf, koku yapar, sonra sürekli bir buhar oluşur araçta, yavaş yavaş paslanır ve çürütebilir.. Su tehlikeli yani.. Benim araçta hiç alakasız yerlerde, boyasız saç bölgelerde paslanmalar görmüştüm. Ha neden oluştuğuna tam emin değilim ama pasın kaynağı nemdir.

Zaten bagaj halısı ıslanıyor

küf kokusu başladı

ha bide sol bagaj camının altında gem modülüne benzer bi elektronik parça var artık korkmaya başladım

kısmetse bi aksilik çıkmassa bu hafta sonu sökücem bagajı

uğraşmayı tamir etmeyi seviyorum ruhumda var :biggrin:

yapamassam tamirciye :rolleyes:

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

Bende bir SW'ci olarak durumunuzu takip ediyorum umarım sorunu çözersiniz :( Burada da sorunun ne olduğunu paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
İyigeceler beyler 1 saat önce arabayı yıkattım benzincide hemen orda söküp baktım akmaya başladı....
resimdeki kablolarının geçtiği plastik hortumun iyice oturdugundan emin olun derim fitili sökün ve onun hizasındaki tavan dösemelerine bakın ıslaksa bundandır ... Benim aracım gecen buralardan su almıstı tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

güncel..............................

Selam beyler çözüm üreten varmı benimki hala su almaya devam ediyor sizinkiler ne alemde ?

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

valla ne yalan sölim geçen hafta pazar günü  iki direk tarafını söktüm tavanı biraz indirdim ama komple sökmek gerekiyo,,,,

neyse 2 bidon 5lt su döktüm gram su almadı sonra fitilin altına silikon sürdüm bagaj silecek contası ve kablo contasının etrafına silikon sürdüm bügün baktım su almaya devam ediyo herhalde bir kaportacı halledecek :rolleyes:

ayrıca elektronik bir modül var nedir bilen varmı resimleri ekliyorum....

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci
(düzenlendi)

QSUkMor.jpg

W6zPqCw.jpg

h5Pd8J6.jpg

zkPivqS.jpg

WVeA4lk.jpg

p4gZnng.jpg

sol camın altında duruyor elektronik parça.

dFh6SQb.jpg

MRZpDpX.jpg

port bagajın bağlantı noktası

Ye7VJ6y.jpg

hhyKSNY.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Parça için:

8M5T19G481BG MODUL KAPI GIRISI UZAKTAN KUMANDA
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

Abi benim araçda bir problem yok şimdilik, sanayiye bir gittiğimde söküp bakıcaz detaylıca.

kardeşim kolay gelsin şimdiden....

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci
(düzenlendi)

Parça için:

8M5T19G481BG MODUL KAPI GIRISI UZAKTAN KUMANDA

Eyvallah teşekkür ederim ....

Aracın beyni abi..! :D

tehlikeli ozaman su gelirse sıkıntı :i-ih:

Yorum bağlantısı
avni dönmez

Merhaba arkadaşlar  ford focus sw almayı düşündüğüm için foruma üye oldum hatta triptonik şanzuman konusunu arkadaşım birol'a açtırmıştım. Bu konuyu sıkıca takip ediyorum benim için çok önemli Sw hastasıyım inşallah sorunun nedeni bulunurda ilerde aldığım araçta karşılaşırsam bende hemen hallederim sanırım.

Yorum bağlantısı
Misafir

Merhaba arkadaşlar  ford focus sw almayı düşündüğüm için foruma üye oldum hatta triptonik şanzuman konusunu arkadaşım birol'a açtırmıştım. Bu konuyu sıkıca takip ediyorum benim için çok önemli Sw hastasıyım inşallah sorunun nedeni bulunurda ilerde aldığım araçta karşılaşırsam bende hemen hallederim sanırım.

Siz alın. Alana kadar hallolur  ;) Ford Candır :flowers:  Hoşgeldiniz aramıza..

Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

Siz alın. Alana kadar hallolur  ;) Ford Candır :flowers:  Hoşgeldiniz aramıza..

+1

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Şaşmaz

bagajın sağ ve sol havalandırma filtrelerinden(iç döşemeyi kaldırıp sağ-sol çamurluk hizasında) gelen su, araba yıkanırken sızdırıyor. ben o ızgaraları söktüm ve poşet yüzü ile silikonlayıp kapattım. sızma yok. fakat bagaj hava alamıyor. sorun bu..

Yorum bağlantısı

bagajın sağ ve sol havalandırma filtrelerinden(iç döşemeyi kaldırıp sağ-sol çamurluk hizasında) gelen su, araba yıkanırken sızdırıyor. ben o ızgaraları söktüm ve poşet yüzü ile silikonlayıp kapattım. sızma yok. fakat bagaj hava alamıyor. sorun bu..

O delikler bagaj hava alsın diye değil yalnız. Kapılar kapandığında aracın içindeki basınç camları patlatmasın ve dışarıya tahliye olsun diye. Bence delikleri açın..

Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz

üstat peki bu havalandırma ızgaraları neden su kaçırır? 2,5lt lik şişedeki suyu arka sağ-sol stop lambası taraından döküyorum ve kontrol ettiğimde ızgaraların ıslak olduğunu farkediyorum. buraya bir çözüm olmalı. orjinali böyle ise nasıl düzelir?

Yorum bağlantısı

üstat peki bu havalandırma ızgaraları neden su kaçırır? 2,5lt lik şişedeki suyu arka sağ-sol stop lambası taraından döküyorum ve kontrol ettiğimde ızgaraların ıslak olduğunu farkediyorum. buraya bir çözüm olmalı. orjinali böyle ise nasıl düzelir?

Bu stop dipleri nasıl izole edileceği yine bir konuda vardı. Araştırırsanız bulacaksınız. kısaca stoplar sökülür. Bağlantı yerleri güzelce temizlenir. Araç üzerindeki delik üzerlerine slikon ile güzelce set çekilir. Sonra stoplar takılır. Su, stop balantı üzerindeki delikten giriyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Cihan Ekinci
(düzenlendi)

selam beyler

dün youtube gezerken tamamen şans üzerine rastladığım video'u paylaşmak istedim fikir açısından yabancı dili olan arkadaşlar tercüme edebilirse sevinirim

şimdiden teşekkürler...

youtube açamassanız dns ayarlarını   195.46.39.39-------195.46.39.40 yaparak girebilirsiniz.....

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

Arkadaşlar

umutluyum ve mutluyum  :)  bugün yağmurdan fırsat bulup bagaj ile uğraştım su alabilecek yeri bulduğuma inanıyorum ;)

port bagajın bağlantı yerinde bulunan plastik kapağı kaldırdığımda kaportada çatlak olduğunu gördüm :shok:

çatlak bayağı derindi hemen güzelce kurulayıp bolca silikon ile tamir ettim

yağmurlar kesilip döşeme kuruduktan sonra inşallah su almaz ise bu işi çözmüş oluyoruz :good1:

resimleri paylaşıyorum bilginize ....

enEFmBk.jpg?1

9QOhRlj.jpg?1

QyC4R3q.jpg?1

bKw61sP.jpg?1

QhwYsMf.jpg?1

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...