İçeriğe Yönlendir

Sw Bagaj Su Alma Sorunu...

Cihan Ekinci

Recommended Posts

Cihan Ekinci

Ben demiştim demek istemiyorum..! :) :)

dedin bile :)

Dur bakalım kesilecekmi inşallah kesilir....

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

:bravo: Bence kesilir abi, bende bu sıralar hiç olmadı en kısa zamanda bende bakıyım oraya.

eyvallah kardeşim

babamda aynı sw focus 2.5 var onda hiçbir sıkıntı yok ...

orayı sökerken dikkat et kapağın tırnakları kırma bagaj kapağına yakın taraftan düz tornavidayı tak yukarı doğru kaldır contanın altından çıktı çatlak

resimde tırnakları görürsün zaten...

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Bence oradan değildir.Stopları söküp kabloların kaportaya girdiği deliğin etrafını güzelce silikonlayıp vidaları iyice sıkıştırın.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

üstat peki bu havalandırma ızgaraları neden su kaçırır? 2,5lt lik şişedeki suyu arka sağ-sol stop lambası taraından döküyorum ve kontrol ettiğimde ızgaraların ıslak olduğunu farkediyorum. buraya bir çözüm olmalı. orjinali böyle ise nasıl düzelir?

Tampon sökülecek havalandırma ızgaralarının etrafı kalite silikonla dönülecek..Foto çekip buraya eklemeyi unutmayın yanlız, benim gibi işe dalıp kaynamasın.

Bu stop dipleri nasıl izole edileceği yine bir konuda vardı. Araştırırsanız bulacaksınız. kısaca stoplar sökülür. Bağlantı yerleri güzelce temizlenir. Araç üzerindeki delik üzerlerine slikon ile güzelce set çekilir. Sonra stoplar takılır. Su, stop balantı üzerindeki delikten giriyor.

Kerem o işlemi ben yapmış ve paylaşmıştım fakat sonradan yine terleme görünce bagajda suyun nereden girdiğini bulmak için tamponu söktüm ,ve asıl failin havalandırma ızgaraları olduğunu gördüm..Tabi  foto çekemedim ellerim fazlaca çamurluydu

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

Bence oradan değildir.Stopları söküp kabloların kaportaya girdiği deliğin etrafını güzelce silikonlayıp vidaları iyice sıkıştırın.

abi ama dikkat edersen sol direk ıslanıyor yani yukarıdan geliyor

stoplar alt tabanı ıslatıyor...

Tampon sökülecek havalandırma ızgaralarının etrafı kalite silikonla dönülecek..Foto çekip buraya eklemeyi unutmayın yanlız, benim gibi işe dalıp kaynamasın.

Kerem o işlemi ben yapmış ve paylaşmıştım fakat sonradan yine terleme görünce bagajda suyun nereden girdiğini bulmak için tamponu söktüm ,ve asıl failin havalandırma ızgaraları olduğunu gördüm..Tabi  foto çekemedim ellerim fazlaca çamurluydu

abdurrahman abi kısadan anlatabilirmisin tamponu nasıl söktün ?

sökmeye niyetim var havalandırma ızgaralarını silikon yapıcam bende...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

abi ama dikkat edersen sol direk ıslanıyor yani yukarıdan geliyor

stoplar alt tabanı ıslatıyor...

abdurrahman abi kısadan anlatabilirmisin tamponu nasıl söktün ?

sökmeye niyetim var havalandırma ızgaralarını silikon yapıcam bende...

2 adet davlumbaz içinde, 1 adet stop altında vida-somun var ,1 tanede tampon altında brakete bağlantı vidası var...Diğer tarafta da aynı sayıda var..Davlumbaz içindekiler lastik sökülmeden zor sökülüyor ,eller rahat hareket edemiyor.. Stop altında olan gizli gibi, dikkatli bakılarak görülebiliyor

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

2 adet davlumbaz içinde, 1 adet stop altında vida-somun var ,1 tanede tampon altında brakete bağlantı vidası var...Diğer tarafta da aynı sayıda var..Davlumbaz içindekiler lastik sökülmeden zor sökülüyor ,eller rahat hareket edemiyor.. Stop altında olan gizli gibi, dikkatli bakılarak görülebiliyor

Eyvallah bugün öğlen tamponu söküp hallettim resimleri koyacağım teşekkürler....

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

Arkadaşlar bugün tatilden fırsat bilip öğlen saatlerinde arka tamponu söküp havalandırma aparatlarının etrafını silikonladım resim yüklüyorum......

IKebm88.jpg

aHMe2h7.jpg

Tamponun alt kısmında yıldız tornavida ile sökeceğiniz 2 adet kısım var

LhUMFVT.jpg

Ug0nxrR.jpg

stopun altında ön tarafta 7 lokma ile sökebileceğiniz 1 adet vida mevcut..

yxbY1xa.jpg

daha sonra davlumbaz içinde 2 adet tors vida bulunmakta onları söküyoruz

0kAf2aZ.jpg

alttaki vidayı lastik yüzünden tornavida girmedi ben ayarlı pense ile söktüm normal pense ile sökebilirsiniz

HBHQjFT.jpg

davlumbazı kenara itiyoruz

mjk3Br4.jpg

tamponun orta kısmında 10 numara somun bulunmakta onu söktükten sonra işlem tamam en zoru benim için bu oldu çatal anahtarla söktüm...

ynT11RK.jpg

tampon sarkıp kırılmasın diye altına bişey koyun ben takım çantasını koydum

quK1Yfo.jpg

whR0YPy.jpg

önce iç kısmı sürdüm silikonu

5mHeofu.jpg

7s77hv3.jpg

yerine güzelce oturtup etrafına tekrar silikon sürdüm sağlam olsun :biggrin:

ueWMVyH.jpg

havalandırma ızgarasının yanında delik vardı oranın su alma ihtimali düşünerek orayıda poşet sokup silkonla sağlamlaştırdım....

XPzaA8g.jpg

güzelce aynı yöntemle tekrar sırayla tamponu toplayıp monte ediyoruz

basit bir işlem zaten eli tornavida tutan herkes kolayca yapabilir

kendi söküp yapacak arkadaşlara bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana.... :good1:

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

arka stop lambalarının altınıda silikonladım

6ZLkZBV.jpg

silikonu süreceğimiz yerleri güzelce bezle temizliyoruz kablonun geçtiği yer vidaların girdiği yerler

JKgw3CI.jpg

QFmGcOd.jpg

JYsTfJo.jpg

s4pA6zw.jpg

soketin etrafınıda silikonladım

Fq5xWw3.jpg

inşallah su alan yerlerin sorununu hallettiğimi düşünüyorum :good1:   hepinize iyi forumlar .....

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Stopların altını slikonlamak iyi olmamamış, ampul değişimi için söküldügünde siyah süngerimsi izolasyon araca yapışıp düzgün kopmayacak büyük ihtimal..

Su alan yer muhtemelen havalandırma ızgarasıydı,stoplara su bulaşmadan akıyor hafif yükselti sayesinde..Silikon ısı farklarına dayanıklı ise işlem başarılı olmuştur.Eline sağlık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

Stopların altını slikonlamak iyi olmamamış, ampul değişimi için söküldügünde siyah süngerimsi izolasyon araca yapışıp düzgün kopmayacak büyük ihtimal..

Su alan yer muhtemelen havalandırma ızgarasıydı,stoplara su bulaşmadan akıyor hafif yükselti sayesinde..Silikon ısı farklarına dayanıklı ise işlem başarılı olmuştur.Eline sağlık

stopların altındaki izalasyon bantı önemli değil

bende 1 top var önemli değil o yüzden silikon çektim ...

benim asıl sorunum direkteki ıslaklıktı onuda buldum yinede havalandırmalara silikon çekmeyi düşündüm iyi oldu aklımda kalmaz teşekkürler....

1 saat önce arabayı yıkattım su falan almadı.... :bravo: 

Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz

hocam bu zahmetli olmuş. 2009 focus aracımın sağ ve sol yan bagaj iç döşemesini kenara yatırıp havalandırma ızgaralarını bagaj iç kısmına doğru kıvırıp çekince çıkıyor zaten. sonra silikonlayıp takmak yeterli. ayrıca o havalandırma ızgara perdelerinin , bagaj iç kısmına doğru su kaçırdığını gördüm. silikonla akış yönünü kestim. bitti çok şükür. 

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

hocam bu zahmetli olmuş. 2009 focus aracımın sağ ve sol yan bagaj iç döşemesini kenara yatırıp havalandırma ızgaralarını bagaj iç kısmına doğru kıvırıp çekince çıkıyor zaten. sonra silikonlayıp takmak yeterli. ayrıca o havalandırma ızgara perdelerinin , bagaj iç kısmına doğru su kaçırdığını gördüm. silikonla akış yönünü kestim. bitti çok şükür. 

hocam sizin bahsettiniz söküp takma işi sedan ve hb için olabilir!!!!

ama stationwagon ve cmax lar için tamponlar sökülüyor sizin araç sedanmı ?

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ramazan Altıntaş

stopların sadece yanlarında vida var dimi arkadan tutan başka vida varmı acaba

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...