Tolgay Bilge 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 (düzenlendi) Merhaba arkadaslar,Bu aksam sizlere Kendi yapmis oldugum farlarin yapim asamalarini paylasicam umarim aklinda olan arkadaslara bi nebze yardimci olabilir ve begenmenizi saglarim, Gerekli Malzemeler: 1-Isi tabancasi(Sac kurutma makineside olur ama en az 2000 watt)2-takim taklavat (tornavida ,kerpeten vs)3-Sinyal direnci(Eger benim gibi ampule paralel cekecekseniz gerekli degil)4-10 amper bridge diode(köpru diyot)5-Saglam siyah silikon(Dandik almayin sonra yine acarsiniz paraya kiyin biraz )6-Sicak silikon tabancasi(Ince uclu mumkunse borucu degiliz biz )7-Kesinlikle kaliteli power led turuncu toplkam 2 far icin 180 cm(istege gore kisaltilabilir)Benimkiler EPISTAR8-COB LED ANGEL EYES(CCFL(Florasan) almayin ben test ettim 1,5 gunde gittiler9-Siyah Sprey Boya ve Vernik(Vernigi özellikle tavsiye ediyorum parlak goruntu veriyor mat isteyenler almasin)10-Cam sil (Farin dis camini iceriden temizlemek icin)11-AZIM VE SABIR(10 gundur ugrasiorum) Öncelikle Yapim asamasinda yardimci olan Oktay abime sizlerin huzurunda bir tesekkuru borc bilirim, Isi tabancasi yardimiyla farlarimizi aciyoruz(Eldiven kullanin!)Led lambalarimizi istegimize gore doseyip Farin arka tarafina kablo cekerek sabitliyoruz,Eger ledlerden birini Amerikan park gibi surekli kullanacaksak 10 amper kopru diod baglayip oyle monte ediyoruz voltaj dalgalanmasini onlemek icin,Daha sonra farin ic kismini siyah sprey boyayla karartiyoruz.Angel halkalarini mercegin uzerine cift tarafli bantla(Ben cok kaliteli bant aldim o yuzden icim rahat)yada silikonla sabitleyip kablolarini farin arkasina cikatiyoruz.Farimizin ic kismini vernikleyip fotolarda goreceginiz gibi dis kapagi temizledikten sonra icine yerlestiriyoruz.(Parmaginizla farin ic kismina dokunmayin parmak iziniz gunes isiginda parlar.Daha sonra Farimizi Silikonlayarak Kapatiyoruz. Gelelim Baglantilara,Sinyal led baglantisinda Eger ampul kullanacaksaniz ki Mondeoda benim gibi yaparsaniz ampul kesinlikle gorulmez ve isigi one cikmaz direnc baglamaya gerek yok ama ampul baglamayacksaniz ledleri direk sinyal kablolarina baglayacaksaniz direnc kullanmaniz gerekir resimlerde mevcut!Angel eye halkalari ve amerikan park ledleri Parklara baglayip Farimizi monte ediyoruz. Umarim Yardimci olmusumdur fotolar ve videolar burada saglicakla kalin! VIDEO: 1 Şubat 2014 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Fotoğraf boyutlarından dolayı link olarak eklendi. 7 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Çok güzel olmuş güle güle kullanın. İlham alınacak bir çalışma olmuş.. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Emeğinize sağlık sinyal dönüşlerinde Led seyrekleşmiş.Biraz göze batıyor. Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 1 Şubat 2014 Yazar Paylaş 1 Şubat 2014 Çok güzel olmuş güle güle kullanın. İlham alınacak bir çalışma olmuş.. Tesekkurler hocam ,daha iyileri size nasip olsun insallah Emeğinize sağlık sinyal dönüşlerinde Led seyrekleşmiş.Biraz göze batıyor. Evet onu iptal edip ayni ledden kullandim fotolar eski biraz arabanin uzerindeki fotolari tamamlayinca goreceksiniz su anda ayni marka led kullandim ordada Yorum bağlantısı
Misafir 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Tesekkurler hocam ,daha iyileri size nasip olsun insallah Evet onu iptal edip ayni ledden kullandim fotolar eski biraz arabanin uzerindeki fotolari tamamlayinca goreceksiniz su anda ayni marka led kullandim ordada İnşallah. Bende vakit buldukça bir çalışma yapıyorum. Acaba bu angel ledleri nereden temin ettiniz. Çok hoşuma gitti. Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 1 Şubat 2014 Yazar Paylaş 1 Şubat 2014 İnşallah. Bende vakit buldukça bir çalışma yapıyorum. Acaba bu angel ledleri nereden temin ettiniz. Çok hoşuma gitti. http://www.ebay.com/itm/331006592600?var=540230653383&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 1 Şubat 2014 Yazar Paylaş 1 Şubat 2014 Elinize ve emeğinize sağlık, bizim buralarda yapsak muayene istasyonunda ağır kusur diye aracı muayeneden geçirmezler :-(. Köprü diyotu ne için kullandınız, elektriğin ters bağlanma ihtimaline karşı mı ? Ben kirmizi ledleri sis farlarina baglayacagim hesap hatasindan Sari ledlerim yetmedi 2. fara onlari bekliyorum..Ters baglama ve Voltaj dalgalanmasi icin dogrudur... Sadece Sabit yanan ledte kullandim sinyaller Normal ampule paralel! Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Elinize sağlık. Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.. 1 Yorum bağlantısı
İhsan Cingil 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Emeğinize sağlık beğendim. Gül güle kullanın. Yorum bağlantısı
Erkam Elma 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Çok ilgi çeker sıradışı olmuş elinize sağlık Yorum bağlantısı
Alper Keskin 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 O videoda neden tek tarafın farı var ? Bize uzaktan video lazım abi. Mümkünse HD 1 Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 1 Şubat 2014 Yazar Paylaş 1 Şubat 2014 O videoda neden tek tarafın farı var ? Bize uzaktan video lazım abi. Mümkünse HD Çok ilgi çeker sıradışı olmuş elinize sağlık Ellerinize sağlık... Çok güzel olmuş... Emeğinize sağlık beğendim. Gül güle kullanın. On numara iş,tebrik ederim. Elinize sağlık. Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.. Cos tesekkurler arkadaslar fotolar Alper Bey in istegi uzerine Canon EOS 1100 D ile cekilmistir Alperim kapatacaktim sag tarafida bugun ledleri yanlis hesaplamisim 10 cm eksik kaldi siparis verdim gelsin kapatip cekicem Yorum bağlantısı
Alper Keskin 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Cos tesekkurler arkadaslar fotolar Alper Bey in istegi uzerine Canon EOS 1100 D ile cekilmistir Alperim kapatacaktim sag tarafida bugun ledleri yanlis hesaplamisim 10 cm eksik kaldi siparis verdim gelsin kapatip cekicem Tolgay Bey ellerinize sağlık efenim tekrardan.Talebimi reddetmemeniz ve en ince ayrıntısına kadar adeta far işlemi yapmak isteyene örnek teşkil edecek paylaşımınız için minnettarız siz değerli forumdaşımıza Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Eline sağlık çok güzel bir çalışma olmuş... Yorum bağlantısı
Misafir 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Eline sağlık. Kırmızı angel hariç(beyaz olmalıydı) gayet güzel.American park olan kısımıda sinyale katsaydın daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Uzun hüzmeyi bence iptal etme.Sinyal orada olmamış. Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Bende açmıyor video? ses var ama görüntü yok Yorum bağlantısı
Murat Dere 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Kırmızı renkte melek gözü mü olur yahu? "Şeytan Gözü" (Devil/Demon Eye) olarak geçiyor bunlar piyasada. Eline sağlık kardeşim, çok güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Güle güle kullanın.Bu soğukta montaj Ellerinize sağlık. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Ellerinize Sağlık.. Çok güzel olmuş Böyle elinden bu tür işler gelenlere Hayranım Keşke bizimde elimizden gelse Yorum bağlantısı
Emre Demir 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Kırmızı renkte melek gözü mü olur yahu? "Şeytan Gözü" (Devil/Demon Eye) olarak geçiyor bunlar piyasada. Eline sağlık kardeşim, çok güzel olmuş. Öğretmenim canım benim senden de bekliyoruz böyle şeyleri hazır tatildeyken 1 Yorum bağlantısı
Tolgay Bilge 2 Şubat 2014 Yazar Paylaş 2 Şubat 2014 Eline sağlık. Kırmızı angel hariç(beyaz olmalıydı) gayet güzel.American park olan kısımıda sinyale katsaydın daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Uzun hüzmeyi bence iptal etme.Sinyal orada olmamış. Abi cift var ustte 90 mm beyaz icinde 70mm kirmizi kirmizilarida sislere baglayacagim normalde beyaz olacak extra bi durum olursa kirmizilari devreye sokucam ..Bu arada o dandik ledleride cikardim ayni ledlerden koydum sinyallerle uzun halojeni iptal etmedim orasi donus lambalarinin yeri:D Bende açmıyor video? ses var ama görüntü yok Kırmızı renkte melek gözü mü olur yahu? "Şeytan Gözü" (Devil/Demon Eye) olarak geçiyor bunlar piyasada. Eline sağlık kardeşim, çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.Bu soğukta montaj Ellerinize sağlık. Ellerinize Sağlık.. Çok güzel olmuş Böyle elinden bu tür işler gelenlere Hayranım Keşke bizimde elimizden gelse Öğretmenim canım benim senden de bekliyoruz böyle şeyleri hazır tatildeyken cok tsekkurler arkadaslar inanin bi ara dedim kaldirip atayim far takimini ama sabir ve azim Yorum bağlantısı
Recommended Posts