İçeriğe Yönlendir

Hoparlör Değişimi

Muhammed İkbal Dübek

Recommended Posts

Muhammed İkbal Dübek

Forumda ve birtakım yazılarda konuya baktım ancak detaylandıramadım. Focus II aracımda 6000CD model müzik çalar mevcut. Hoparlörlerinde bariz bozukluklar var. Arka hoparlörden de ses oldukça zayıf geliyor.

İşin özeti; 

Aracıma sadece 4 adet hoparlör alacağım. Hangi markayı, hangi özellikleri ile hangi fiyatlarda temin edebilirim? Ses kalitesi birazda bass özelliği mevcut olması kafi. 

Uyum sağlayacak hoparlörlerin özelliklerini mutlaka belirtiniz (elektrik aksamlardan hiç anlamam)

Keyifli Forumlar..

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Aracınıza takacağınız hiçbir hoparlörden 6000cd ile bass ve yüksek ses alamazsınız. 6000 cd gücü ve verimi düşük fabrikasyon bir kaynaktır.Yüksesk ses ve bass için(kapı hoparlörlerinden var olanın üstünde bass beklemeyin)öncelikle daha güçlü bir kaynak (teyp) ve amplifikatörlerle beslenen hoparlörler şarttır.Teybe bağlayacağınız ortalama bir kabin-ampli ikilisi bass eksiğini giderir.Ayarlardan bassı sıfırlarsanız hoparlörler yüksek seslere daha az bozularak çıkar.Arka hoparlörlerden sesin az çıkması balanstan sesi öne vermiş olabilme ihtimalini aklıma getirdi.Balansı kontrol edin.Bunun için fade/bal tuşundan ayarların 0 olması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek
(düzenlendi)

Herhalde elektronik dukkanina girdiniz galiba :) şu olsun bu olsun

Anlaşamadık herhalde. Bu kaç yollu dur çapı kaçtır değiştiren varsa da (kardeşim şu hoparlörlerden memnunum bunu önerebilirim) diyen birilerine soruyorum .

Aracınıza takacağınız hiçbir hoparlörden 6000cd ile bass ve yüksek ses alamazsınız. 6000 cd gücü ve verimi düşük fabrikasyon bir kaynaktır.Yüksesk ses ve bass için(kapı hoparlörlerinden var olanın üstünde bass beklemeyin)öncelikle daha güçlü bir kaynak (teyp) ve amplifikatörlerle beslenen hoparlörler şarttır.Teybe bağlayacağınız ortalama bir kabin-ampli ikilisi bass eksiğini giderir.Ayarlardan bassı sıfırlarsanız hoparlörler yüksek seslere daha az bozularak çıkar.Arka hoparlörlerden sesin az çıkması balanstan sesi öne vermiş olabilme ihtimalini aklıma getirdi.Balansı kontrol edin.Bunun için fade/bal tuşundan ayarların 0 olması gerekiyor.

Alper, dediklerine katılıyorum  2 gün öncesine kadar cd den dinlediğim seslerde bi şey yokken bugünlerde acayip bir ses ceryan etti. En azından hoparlörlerin değişmesi sanıyorum bu sorunu çözebilir ?  Tek istediğim ses kalitesi ilk günkü gibi olsun yeter.  Tabi bu hoparlörlerin 2-3-4 yollu olanı ve çapları varmış tek istediğim bu türlü şeylerin yazılması. 

tarihinde Muhammed İkbal Dübek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Sizin aracın hoparlörleri 16cm olması lazım.Kapılara 3 yollu hoparlör değilde 2 yollu alırsanız daha iyi olur.2 yollu demek mid+tiz , 3 yollu ise bass+mid+tiz içeren demek oluyor.Bass için kabin ampli şart.İmkanınız varsa 4 kanal bir ampli alın küçük bir tane de bass alın, kapılara da 16 cm bütçenize uygun olan ürünü alın.Size şunu şunu alın diyemem önce bütçe belirlemeniz gerek.Ses sistemi kurmanın maliyet sınırı yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek

Sizin aracın hoparlörleri 16cm olması lazım.Kapılara 3 yollu hoparlör değilde 2 yollu alırsanız daha iyi olur.2 yollu demek mid+tiz , 3 yollu ise bass+mid+tiz içeren demek oluyor.Bass için kabin ampli şart.İmkanınız varsa 4 kanal bir ampli alın küçük bir tane de bass alın, kapılara da 16 cm bütçenize uygun olan ürünü alın.Size şunu şunu alın diyemem önce bütçe belirlemeniz gerek.Ses sistemi kurmanın maliyet sınırı yok.

Teşekkür ederim. Yoğun bir müzik sistemi istemiyorum orjinalinki gibi olsada yeterli o halde 16cm ve 2 yollu hoparlörlere bakmalıyım. Şimdi markalara göz gezdireyim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hoparlörü almak kolay da montajı sandığınız kadar kolay değil, orjinallelri plastik kasnğa monte, sabırlı ve çoğu hoparlörden pahalı işçilik gerekir ki 6000cd ye de bu uğraş değmez, titaniumdaki sony i bir dinleyin daha netleşir fikriniz.

Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek

Çağlar abi titanyumun sony sinide biliyorum çok dinlemişimdir dayımın aracından o ayrı bir konu (çevirmeyi düşünmüyorum) ancak montajın pahalıya geleceğini de bilmiyordum.  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

servisten ghiaların orjinal hoparlör fiyatlarını bir öğrenin isterseniz. uygunsa onlar daha sağlıklı olacaktır. diğer parçaların aksine orjinal hoparlörlerin fiyatları çok uygun olabiliyor. bi bakmanızda fayda var.  alacağınız diğer 2 veya 3 yollu komp. orginal hoparlör gibi boğulmadan ses vermeyecektir, kaliteli marka olsalar dahi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...