İçeriğe Yönlendir

Hoover Wdyn 9646 Pg 9Kg Yıka 6Kg Kurut Çamaşır Makinesi ( Incelemesi)


Olgu Erhan

Recommended Posts

Olgu Erhan
(düzenlendi)
Kesin bilinen bir gerçek. Beyaz eşya işi şans işidir.
 
Eşimin ilk 1 günlük izlenimleri : 02.02.2014
 
İlk izlenimlerim olumlu,
 
-59 dklık yıkama + kurutma olan paket program az kirli çamaşırlar için ideal bir program. 
 
-Makine gerçekten sessiz çalışıyor. 
 
-Kurutma performansına gelince kurutma için ilk attığım çarşaflarda hatırı sayılır bir derece bir plastik kokusu oldu bunları dışarıda 10 dk havalandırınca koku geçti, ikinci parti attığım çamaşırlarda nispeten daha az koku oldu. Bu kokunun makinenin yeni olduğundan dolayı olduğunu düşünüyorum. 
 
-Çamaşırların yıkanma performansında makine iyi. 
 
-Kurutma sonucunda makinede kapak kısmındaki plastik aksamda hav kalıyor. Sanırım bütün kurutmalı çamaşır makinelerinde bu var elle temizlemek gerekiyor.
 
-Şu ana kadar kısa programı ve karma diye bir program var onu kullandık (1 saat 50 dakika) oldukça performanslı. 
 
-Güneşi seçip'te hiç kurutma yapmadık ( yani en güçlüde ) fakat ütüde ki ayarda çıkan çamaşırları 5 dakika havalandırdıktan sonra direkt dolaba kaldırabildik.
 
 
 
 
 
Makine geldi kutu açılım videosu : ( Detaylı özelliklerin anlatıldığı video altındaki )
 
 
 
Teşekkür :
İzmir Hoover Servisine çok teşekkürler. İnanılmaz ilgili, bilgili ve açıklayıcı oldukları için. Bizi makinenin en ince ayrı detayına kadar bilgilendirdi, anlattı ve sabırla tüm sorularımıza profesyonel bir şekilde cevap verdi. Asla bu en iyisidir demedi fakat sıkıntı sıkıntı çıkartmayan, iyi bir model olduğundan bahsetti. Hoover'ın en çok satan modeliymiş 9446. Hiç bir markayı kötülemedi ve işini titiz ve hızlı bir şekilde bitirdi.
 
          Makine direkt olarak yurt dışından geliyormuş. Türkiye'de bir üretim yada toplama birleştirme yokmuş. Eskişehir'de depo varmış sadece. Motoru inverter ve içindeki çamaşıra göre suyu alıyormuş. Aqua stop aparatı içinden çıktı ve  çeşmeye takıldı. Herhangi bir yüksek basınç geldiğinde yada hortum patlarsa diye otomatik olarak suyu kesen bir sistemmiş. Sıvı deterjan için ayrı bir aparatı var.
 
 
 
 
 
 
  10 senedir kullandığımız Arçelik Çamaşır Makinesi 1 kere bile servis görmedi-süper çalışmaya devam ediyor. Kurutma özellikli istediğimiz için Gittigidiyor sitesindeki 100 tl bonus kampanya ile 1.199 tl ye gelen hoover ( italyan ) kurutmalı 1400 devir çamaşır  makinesini sipariş verdim. 
  
  Detaylı incelemem ve resimler gün geçtikçe buraya eklencek. Henüz kargoda gelmedi. Eşim ilk başlarda satın al dediği makineyi, bugün şikayet var forumunda okudukları ile gaza gelip kesinlikle almamam için çok kötü kavga etti benimle. Israrla inat ettim alacağım. 7 gün koşulsuz iade hakkım gittigidiyorda saklı. Sıkıntı yaşarsam iade edeceğim. ( Umarım )
  
  Şimdi ben bu marka iyi demiyorum ama bir çok markanın ( Hoover Dahil ) yüzlerce açılmış şikayeti var. Örnekler bol bakalım zaman neyi gösterecek. Çalışırken çekeceğim 1.5 - 2 saatlik kesintisiz videolar buraya eklenecektir. 
  
  Şikayet var sitesinden tüm makinelerin şikayet listeleri : ( Hoover larıda ekliyeceğim ) 
  BAKIN ASLA HOOVER İYİ DEMİYORUM SADECE İNCELEYİP DENEYİMLERİMİ AKTARACAĞIM 
  
 Unuttuğum markalar için Bosh vs. Hoover açılmış şikayet örnekleri eklenecektir. Kısaca şikayet açılmamış hiç bir makine yok. Şu marka şu model makinede açılmış asla şikayet diye birşey yok. İncelemesini yapacağım bu makine için şikayet var com adresinde belki yüzlerce şikayet var tüm örnekler gelecek ( evde yemek saati )
 
 
 Eşime beni telefonla aradıktan sonra o sinir ile attığım mail  ( Kendisi Bilgisayar Firmasında Görevli )
  
 ALMICAZ ARKADAŞ HİÇ BİR MARKA ALMICAZ O ZAMAN !!!
  
 SİEMENS :
 
 HOTPOİNT :
 
 HOOVER :
  
 SAMSUNG :
 
 LG :
  
 ARÇELİK :
 
 BOSH :
 
 MİELE :
 
   AEG ELEKTROLUX :
 
Makine az önce  Kliksa irsaliyeli faturası ile geldi. Açıklamalı resimleri ekliyorum.
 
Ardından uzun servis listesinden bana en yakın olan servisi aradım."Atlas Teknik İzmir - Hatay-232 93 00" Telefondaki kadın normal bir şekilde ilgili davrandı. Bugün Perşembe arkadaşların ancak C.tesi gelip kurulum yapabileceklerinden bahsetti kabul ettim. Extra garanti olayını ben hatırlattım ( onun hatırlatmasına fırsat vermemiş olabilirim :) ) Makinenin normalde 3 sene garantisi olduğunu, 85 tl extra para ödeyerek +4 sene toplamda 7 sene garantiye yükseltebileceğimizden bahsetti. Önceden bu konuyu bildirince kuruluma gelen arkadaşlar yanında belgeyi hazır getiriyorlar ve git gel mevzu olmuyor. 85 tl ödeyip extra garanti olayını kabul ettim ve arkadaşların gelirken belgeyi unutmamaları konusunda tekrar hatırlatma yaptım. Kadın bana isterseniz sular kireçli olduğu için 65 tl tutan bir parçanızı makinenize takıyoruz ve kreçlenmeyi engelliyor dedi ona gerek olmadığını söyledim. Extra kurulum ile ilgili ödeme varmı dedim kurulum ücretsiz dedi. Web adresinde kampanya varmış çamaşır makinelerinde 10 sene motor garantisi üye oldum kaçırmadım 
 
 
 
Satın aldığım Link ve Fiyat ( 100 tl bonusu kaptık )
 
 
Horoz lojistik ile geldi. İzlenimim Kargoda sıkıntı vuruk vs. yok  
 
 
 
  
 
Paketleme iyi ( Kartonsuz ) idare eder diyelim .
 
 
 
 
Faturası Kliksa kargocu getirdi.
 
 
Menüler Türkçe
 
 
Servisi açsın diye hiç ellemedim ama vuruk kırık birşey yok
 
 
10 sene motor garantisi kampanyasına üye oldum
 
 
 
 
 
Bazı Kullanıcı Yorumları buldum :( Ama doğru ama yanlış)
 
 

60 Tl ye iyiki Kireç Önleyici Aparat almamışım :
 
Orijinalden alıntı: candogan62 teşekkürler
 
Deterjan gözünden 1lt porçözün bi kısmını boca edin, ardından da makinenin kazanının dibinin tam ortasına arkadan öne doğru kalanını yavaşça dökün. Cızlama bittikten sonra makineyi boşaltma programına alın. Ardından 1 kez durulama işlemi yaptırın. 
Bu işleme başlamadan evvel pompada kalan suyu da boşaltırsanız tam verimli olur.Makineniz zarar görmeden 1,5TL altına ışıl ışıl olsun Kireç tutan rezistans aşırı ısınacağı için patlar. Makine suyu iyi ısıtıyorsa rezistansında kayda değer bir kireçlenme yok demektir. Piyasadaki çamaşır makinelerinin neredeyse tamamında universal (yani klasik) rezistans kullanılıyor. Bozulmasından çekinmeye gerek yok yani :)
 
Orijinalden alıntı:  gökoş
 
Bulaşık makinesi için sirke, çamaşır makinesi için limon tuzu. Bulaşık makinesinde parlatıcı gözüne sirke koyun tam dolu olduğunda yaklaşık 4-6 yıkama yeter. Çamaşır makinesinde ise ayda bir veya iki ayda bir boş makinenin içine bir su bardağı kadar limon tuzu dökün 90/95 derece program seçip çalıştırın tam olarak hijyenik bir temizleme isterseniz yarım su bardağı kadarda çamaşır suyu koyabilirsiniz, limon tuzunu bulaşık makinesinde ise makine temizleyici yerine kullanabilirsiniz ayda bir veya iki ayda bir boş makinenin içine yarım su bardağı limon tuzu döküp ön yıkamasız 65/70/75 derece program seçip çalıştırın eğer bu derecelerdeki programlar ön yıkamalı ise makineyi boş çalıştırıp ön yıkamanın bitmesini bekleyin ön yıkama bittikten sonra ana yıkama adımında su alırken dökün limon tuzunu aynı şekilde bulaşık makinesinde de tam hijyen için yarım çay bardağından biraz daha az çamaşır suyu ekleyebilirsiniz.
 
Olumlu Yorumlar :
 
Orijinalden alıntı: baden Bilgiler için Teşekkürler
 
HOOVER WDYN 9646 PG ile ilgili 5 yıkamalık deneyimimi anlatmak isterim.
 
Ürün oldukça sessiz. En çok ses su alma ve atmada çıkıyor diyebilirim.
Sıkmada muhtemelen banyom küçük olduğundan uğultu şeklinde bir ses oluyor. Az çamaşır korsanız tambur sesi de duyabiliyorsunuz. Bunun nedeni de az çamaşır sıkma esnasında nispeten daha dengesiz olması olabilir.
 
Yıkaması oldukça başarılı. Sıvı deterjan kullanabilmeniz için haznesi. Eski makinem ki 20+ senelik Arçelik E2200 meğer çamaşırları yıkamıyormuş :) Ayrıca evde bir lokomotif çalıştırıyormuşuz. 
 
Yıkama için kullanılacak su miktarını kendi belirlemesi güzel. Deterjan ve yumuşatıcı miktarı size kalmış. Ayrıca deterjan durum
 
Kurutması için yaptığım denemelerde şu sonuca vardım.
 
Büyük ebatlı çamaşırlar, ( Nevresim, bornoz gibi) tambur içinde yeterince hareket edemediğinden neminden arınması uzun sürüyor. Bu durumda otomatik kurutma modlarından biri seçilmişse küçük parçalar gereğinden fazla kurutma işlemine tabi olabiliyor. Aynı durum farklı doku yoğunluğu olan çamaşırlar için de geçerli. Mesela kot pantolonun kuruması için geçen süre, gömlek yada t-shirt için uzun gelebilir. Buna benzer bir durumu ailemin eski bacalı kurutma makinesinde de yaşadığımdan şaşırmadım. 
Kapak contasına biriken tüy/hav olayı da gayet normal karşılanması gereken bir durum. Bunun kolayı, kurutma işlemi bitip kapağı açtığınızda nemli bir tuvalet kağıdı ile conta silinebilir. Bulaşık makinesinin filtresini temizlemek gibi düşünün. 
 
Benim tercihim otomatik yerine manüel olarak çamaşırın yoğunluğuna göre 90 yada 120 dakikalık çamaşır tipine uygun sıcaklıkta kurutma. Nemli bir parça çıkmışsa bile hafif bir havalandırmada yada ütü ile kurutmak mümkün. 
 
Kurutma modunda ayrıca içinde bir fan çalıştığını duyabiliyorsunuz. İçeride hava sirkülasyonu yapıyor.
Unutmadan, kurutma modunda alet baya ısınıyor. 
 
Eksik olduğunu düşündüğüm yanlarına gelince,
 
Malzeme kalitesi ve finishingler daha iyi olabilirmiş. Plastik kalitesi, butonlar daha kaliteli bir his verebilirmiş. 
Üst kapakta sunta kullanılmış :)
Yıkama ardından kurutmaya otomatik geçmiyor. Yukarıda bir arkadaş yıkama işlemi sırasında kurutma programı ayarlanabiliyor demiş ama ben yapamadım. Sadece 57" lık 2kg çamaşır için hızlı yıkama/kurutma programı var.
Makinenin yıkama esnasında hangi aşamada olduğunu göremiyorsunuz. Sadece süre yazıyor. Sanırım süreye su alma, verme gibi durumlar dahil değil. Yani bu aşamalarda süre duraksıyor.
Ayrıca bir eksik midir bilmiyorum ama inverter motorlu makinelerin hepsinde motorun tambur arkasında konumlandırılmış ve kayışsız sistem ile çalıştığını düşünürdüm. Bunda ise motor kazanın altında ve kasnak/kayış sistemi var. Tambur bu sayede mesela LG den daha geniş gibi görünüyor.
 
Genel olarak memnunum. Evim küçük olduğundan kurutma işlemi işkenceydi. Şimdi çamaşır yıkamak bulaşık yıkamak kadar kolay bir işlem. Üstelik makinede yıkanabilecek olmasına karşım boyutları yüzünden yıkanamadığımız ve bu nedenle kuru temizlemeye vermek zorunda kaldığımız yorgan gibi büyük ebatlı çamaşırları da yıkamak mümkün.
 
 
Not: Yardımcı olabilir diye eklemek istedim. Eğer yıkama yada kurutma programını bitirmek veya başka bir programa geçmek istiyorsanız başlat düğmesine basılı tutup ışığının iki defa yanıp sönmesi ardından bırakın. Başlat ışığı tamamen sönecek. Bu durumda yeni program seçip tekrar başlata bastığınızda yeni programınız çalışmaya başlıyor. 
Yanlış kullanımda cihaza zarar verebileceğinizi unutmayın! 
Yani yıkamanın ortasında durdurup kurutma seçerseniz makine içindeki deterjanlı suyu boşaltır herhalde ama deterjanlı ve sıkılmamış çamaşırları kurutmaya çalışacağınızdan hem makineniz, nem çamaşırlarınız zarar görebilir. O nedenle ne yaptığınızı bilmiyorsanız denemeyin.
 
Bir önceki mesajımda makineyi yıkama işleminden sonra kendiliğinden kurutma moduna geçiremediğimi söylemiştim. Kuruluma gelen servisin de söylediği böyle bir işlem yapılamıyacağıydı.. Ancak şu anda kesintisiz yıkama + kurutma yapıyorurm 
 
Yıkama programını başlattıktan sonra (pamuklu-40derece-az kirli, yarım yük ile 1,5 saatlik program ki muhtemelen programın ne olduğu farketmiyecektir) kurutma fonsiyonu butonu butonuna (yüksel ısı/düşük ısı/59" lık yıkama+kurutma) değil de ekran altındaki kurutma seçenekleri butonuna bastım ve istediğim kurutma seçeneğini seçip bıraktım. Biraz önce yıkama bitti ve kendiliğinden kurutmaya başladı. Ancak sanırım sadece yüksek ısı modunda kurutuyor ki sentetik çamaşırlarda sıkıntı yaratabilir! Belki yıkama programını sentetik olarak seçince kurutma da düşük ısı olarak çalışabiliyordur. 
 
Plastik kalitesi ile ilgili söylemeye çalıştığım aslında kalıp hatası ve fitting sorunu. Ben sadece benimkinden bu şekilde sanıp biraz takmışım kafayı ama saturn, mediamarkt vs.. gibi satıcılarda dolaşırken gözüme takıldı hepsinde o şekildeymiş. Ön panelin sağ bölümü kasaya düz bir çizgi ile oturmuyor. Hatta makinenin üst kapağını açıp oturmamış yada kırılmış bir tırnak mı var diye göz attım ama yapacak bir şey yok. 
 
Makine gayet başarılı. Almayı düşünenlere tavsiye ederim...
 
Yıkaması sessiz. Su alma ve boşaltma sırasında ses var. 
Sıkmada da ses var ama ses çıkartmayan var mı bilmiyorum... 
 
Karışmanın esas nedeni sıkışık bir ortamda kurutma yapılması. Çamaşırlar kururken şişiyorlar ve tamburla beraber dönüyorlar. Bu da kırışmaya neden oluyor. 
Narin/ütü gereken parçaları az kurutup çıkartır ve asarsınız. Ütü gerekmeyen eşyanızı tamamen kurutursunuz. 
İlk yıkamalarda kuruturken biraz koku yapıyordu ama çamaşıra sinmiyor. 
 
Ben otomatik kurutma programı kullanmıyorum. Genelde makineyi yarım doldurup yıkıma ardından 2 saatlik kurutma programı seçiyorum.
 
Orijinalden alıntı:  qqww
 
Çorbada benimde tuzum bulunsun.
4 ay öne 11kg yıkama 7 kg kurutma Hoover çamaşır makinası aldım.Bundan önceki makinam profilo 5 kg makine idi.Bosch grubu diye aldım 4 yılda rulman dağıtıp ürün fiyatına yakın masraf çıkardı.bende yaptırmadım.
yeni makinama gelince yıkama,kurutma performansından memnunum.çok sessiz çalıştığını belirtmeliyim.
beni tek düşüren işçilikteki problem.makinanın sağına soğuna dikkatli bakıldığında işçiliği iyi durmuyor.tamburuda kaliteli durmuyor.
ancak profilonun işçiliği tamburu  kaliteli duruyordu 4 senede çöpe attık.bakalım bu makine nekadar gidecek.şimdilik sorun yok.İnşallah olmaz.Bu işler birazda şans işi bence.
 
 
Orijinalden alıntı: tachy58 
 
Arkadaşlar bende de 9a 6 yıkamalı kurutma var ve inanılmaz memnunum...tam bir doğa dostu bu makine hem yıkaması tertemiz hemde kurutması sağlam...satarken çocuk bunun içinde 3-4 tane sensör var demişti inanmamıştım gerek dozaj sensörü gerekse yük sensörü tam anlamıyla çalışıyor...bana güvenerek kuzenimede 11e 7 aldık ve oda mükemmel ses desibeli kiloya bağlı olarak biraz artıyo dedi satan arkadaş ama onda bile normal bir makine kadar fark edemiyosunuz...ve kilo olayını gösteren panel sayesinde 9 kilo koyup yıkarsanız ses bile duymuyorsunuz..yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve yine bozulsa yine alacağım makine budur...almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim gözü kapalı alsınlar...
 
 
Orijinalden alıntı: karamelek06
 
ben aldım bazı çamaşırları biraz kıırştırıyor ama güzel kurutuyor çamaşır  serme derdi bitti
 
 
Orijinalden alıntı:  FLP Bandırma
 
Merhaba,
Bu makinenin 11 kg yıkama + 7 kg kurutmalı olan modelini kullanıyorum. Tekcarsi.com sitesinden, Bandırma'ya nakliye dahil, 1509 TL'ye aldım (komik). Üstelik İstanbul'dan Bandırma'ya sadece 24 saat içinde teslim edildi. 8 kg sadece yıkama özelliği olan ve hatta başka hiçbir özelliği olmayan dandik Beko'yu 1359 TL fiyata (zamsız fiyatıymış) almak şanssızlığına uğruyordum ki, birden bir titreme geldi ve kendime geldim. İyi ki de gelmişim. Makine süper. Kim ne derse desin, süper. Hatta fiyat/performans oranını düşünürseniz süperden de öte. 11+7 kg kurutmalı makine, kargo dahil 1500 TL, şaka gibi yani. LG ve Samsung kötü-iyi demiyorum, elbette o markalar da çok güzel makineler üretiyor (2 adet Samsung Bulaşık makinem ve bir adet Samsung mikrodalga fırın; LG marka olarak da tv, cep telefonu, müzik setim var, hepsinden de memnunum ancak marka bağımlısı da olmamaya çalışıyorum) ancak, önemli olan fiyat/performans oranıdır. İki makine size aynı fiyat karşılığında ne vaad ediyor, önemli olan budur. Dikkatli olmak lazım.
Gelelim kullanımına; öncelikle servisi Bandırma Emek ve çok iyiler. Makineyi kurup "bakın, bu açma kapama tuşu, bunla açıp kapayacaksınız" deyip gitmiyorlar, her ayrıntıyı anlatıyorlar. Bu bir avantaj. Kullanımı, çok geniş ve parlak ekranı sayesinde çok kolay. Makine, kesinlikle size uyum sağlıyor, siz makineye uyum sağlamak zorunda kalmıyorsunuz. İhtiyacınız ne ise, ona göre, bir çoğu da otomatik olarak seçilen onlarca seçenek arasından seçiminizi yapıp, rahat rahat işinize gücünüze dönebiliyorsunuz. 14 dakikalık programları olduğu gibi 150 dakikalık programları da var. Yorgandan iç çamaşıra kadar, her ayrıntı düşünülmüş. Kurutmada kırıştırmaması için, kurutma biter bitmez asılması gerekiyor çamaşırların, yoksa kırıştırma kaçınılmaz. Gece yıkama özelliği sayesinde ayrıca çok daha sessiz çalıştırabiliyoruz. 
Türkçe kullanım kılavuzu bu adreste, diğer ayrıntıların tamamına buradan bakabilirsiniz, hepsini tek tek yazmaya gerek var mı, bilmiyorum. Ayrıca, özel sorularınıza da cevap verebilirim.
Patlamalara gelelim: Tüm makinelerde olduğu gibi bu makineler de patlayabilir, ancak özel şartlar altında. Makineye benzin ve benzeri yanıcı-patlayıcı madde ile kirlenmiş kıyafet vb. tekstil ürünlerini attığınızda, makineniz büyük ihtimalle patlayacaktır, ister Bosch olsun, ister dolu, farketmez. Ha, bu arada önceki makinem 2005 yılında alınmış Bosch marka bir makine, servis makinenin gezinmesine "normal, canı sıkılmıştır, bi gezintiye çıkmıştır" diyor. Makine neredeyse 6-7 yıldır geziyor, ama gezmekten canı sıkılmadı. Daha da almam.
Makineyi, kullanıp kötüleyenleri anlıyorum da, kullanmadan kötülenmesine tamamen karşıyım. Önce bi bakmak lazım, klasik deyimle. Verimsizdir deniyor, ama neye göre verimsiz. Kitabi konuşmak lazım. "11+7 kg kapasiteli şu marka makinenin, 90 derece pamukluda yıkama-kurutma döngüsünün toplam elektrik tüketimi X iken, Hoover markalı senin makinende Y'dir, yıkama başına Hoover'in sana verdiği zarar X-Y=Z'dir" demek gerekiyor. Yoksa söylenenler havada kalır ve dikkate almamak lazım gelir. 
Genel kanı, kurutmalı makinelerin sorun çıkardığıdır. Ama sanırım bu makine farklı bir konseptte üretilmiş ki, hiçbir problemi yok. 
Sessiz, kaliteli, esnek kullanım özelliği var ve en önemlisi de ucuz. Daha ne olsun. Tavsiye ederim.
 
 
Orijinalden alıntı: umutan
 
Ben bu makineyi kullanmaya başlayalı 5 ay gibi oldu. Bu başlıkta ve benzer konularda hep bilindik aynı iki markayı pazarlayan marka fanatikliğinin önüne geçememiş kişilere rağmen bu makineyi aldım.Gayet kaliteli, ekonomik ve verimli aynı zamanda şık bir makine. Yıkamada sadece pamukluda 9 kg yıkıyor, 1400 devirde sıkıyor.  Ağırlık Kumaş türüne göre kademeli olarak azalıyor.Yıkamada, sıkmada, kurutmada gayet sessiz. (Su alıp boşaltırken biraz sesli. Kapı kapalıyken ses duyamazsınız.)14-30-44  dakika hızlı yıkama var.59 dk. yıkama kurutma var.İsterseniz yıkama 9 kg +kurutma 6 kg azami (durdurmadan), kurutmayı yıkama kumaş türüne göre  (Pamuklu-sentetik) (Güneş , dolap, ütü, havalandırma kuruluğunda )devam ettirebiliyorsunuz. Kurutma zaman seçenekleri de (30-60-90-120) var.İsterseniz sadece çok seçenekli kurutma yaptırabiliyorsunuz.Kurutmada  az miktarda su kullanıyor. Bu arada kurutmada tambur çift yönlü dönüyor.Son derece ekonomik, yıkama A+++ ,kurutma A sınıfı. Toplamda eski makineniz kadar elektrik  harcamıyor.Dezavantajları olarak da; Yıkamada mükemmelse  de kurutmada makine kapak körüğünde tiftik kalabiliyor.Kumaş türüne ve yük miktarına  dikkat edilmediğinde çok kırıştırabiliyor.Doğru proğramları seçerseniz verimli.
           Sonuç olarak fiyat verimlilik açısından marka fanatikliğiniz yoksa düşünülebilir, gayet güzel bir makine.
 
 
Orijinalden alıntı: dialogx
 
HOOVER WDYN 9646 PG 9KG YIKAMA 6 KG TAM KURUTMA ÇAMAŞIR MAKİNASI ÇEVREMDEKİ İŞBİLİRLERE SORDUM EN KOLAY CEVABI VERDİLER YABANCI MARKA...AMA İŞİN ASLI ÖYLE DEĞİL ARAŞTIRDIM VE EN SONUNDA 1700 TL YE ALDIM 3 AY DIR KULLANIYORUM.MÜTHİŞ BİR MAKİNA GERÇEK KALİTEYİ YAŞAMAK İSTEYENLERE TAVSİYE EDERİM.
 
Orijinalden alıntı:  DiFata
 
makinayı 1.5 yıldır kullanıyoruz. gayet kaliteli ve sorunsuz çalışıyor. biz çok yorum aradık almadan önce olumlu olumsuz, bulamayınca. hislerimize güvenip aldık. iyi ki de almışız. yıkama, kurutma ve programları çok başarılı çalışıyor.
öneriyorum. Almazsanız üzülürsünüz.
 
Orijinalden alıntı:  byeblade
 
Bu gun aldik makina.muthis gercekten
 
Orijinalden alıntı:    Hidiremmi
 
Bir senedir 9kg hoover kullaniyoruz. Yikama kalitesinden, sessizliginden cok memnunuz. Gayet guzel bir makina. Plastik aksam biraz kalitesiz gibi ama alirkende bunun farkindaydim. Kaliteli olsa ne olacak araba degilki bu binip gezesin.cevremde cok farkli makinalarda gordum. Cok sessiz cok iyi yikiyor dediklerinin acikcasi bundan farkini da goremedim. Kazandan kaynaktan anlamam. Sahsen tavsiye ederim.
 
Orijinalden alıntı:  Integra
 
 
HOOVER GREEN RAY
ÇEVRE DOSTU ÜSTÜN ÜRÜNLER
 
Son teknolojiyi kullanan Hoover, ürettiği Green Ray grubu ürünlerle çevreyi korumaya dair kararlılığını yansıtmaktadır.
Hoover, Green Ray serisi ürünlerinin üretim ve kullanım süresi boyunca çevreye duyarlılığı ve taahhütlerini yerine getirdiği ile ilgili, belgeli somut garantiler sunmaktadır.
Bu sayede aldığınız Green Ray logolu Hoover ürünlerinin, maksimum verimlilikte minimum enerji harcayarak CO2 emisyonunu azalttığı ve doğayı koruduğu konusunda
%100 emin olabilirsiniz.Ayrıca Green Ray grubu ürünleri tercih ederek Suriye’nin güneyinden Mozambik’e kadar uzanan Great Rift Vadisi’nin yeniden ormana
kavuşması için, Plant for the Planet (yeşil bir dünya için) projesine de katkıda bulunabilirsiniz.
 
Hoover’in çevre ve sürdürülebilir ekoloji konularındaki ciddiyet ve kararlılığı, daha önceden de yeşil yıldız aldığı, uluslararası bağımsız ölçüm ve sertifikasyon kuruluşu Carbon-Footprint tarafından da belgelenmiştir.
 
 
Kendi sitesinde yazıyor arkadaşlar,dış aksamı dandik diyenlere örnek olsun,cok araştırıyorsunuz ya......
 
 
Orijinalden alıntı:   Integra
 
Green Ray in ne olduğunu firmadan öğrendim,bakın anlatayım size de dinleyin.
 
Hoover makinalarında kullanılar iç ve dış plastik,cevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tasarlanmış ve her bir üründe gerektiği miktarda kullanılmış şekilde tasarlanmıştır. Kolay geridönüşebilen malzeme kullanılmış,Bu sebepten dolayı ingiltere de ödül almış bu cihazlar cevreye karşı duyarlı oldukları için,Eğer bir ürünün kalitesi kullanılan plastikle ölçülüyorsa en kalitelisi diye bişey yok zaten,bircok marka var plastiğin bolca kullanıldığı,O yüzden muadil markalar ile kıyasladığınızda hooverde kullanılan malzeme kalitesi sizin için iyi bir reklam olmuş gördüğüm kadarıyla,özellikle bosch-siemens için çalışanlara! lafım. Ne kadar araştırsanızda bilginin sonu yok arkadaşlar,servis gecmişiniz olabilir ama gidin bir de fabrikaları gezin derim,firmalardan net bilgi alın ki atıp tutmayın markalar hakkında.
 
Orijinalden alıntı: polfeti 
 
mieleçamaşır mainası 2500 ile 4500 arası  siemens ler 2500 civarı bosch aynı 2500 -3000 cıvarı valla elektroworld den 11kg yıkama 7 kg kurutmalı hoover aldım yıkadım kuruttum 2 saatlık kurutma yaptım tam kuru cıkmadı bazı yerlerı hafıf nemlı cıktı kurutma suresı ağırlığı ve kıyafet cınsını tutturamadım sanırım deneme yaptım sadece gerısı hayırlısı şimdilik memnum kaldım yanlış anlamayın ama sadece 11 kg lık çamaşır makinaları  anca bu fiyata tabiki bosch siemens miele daha kaitelidir daha uzun solukludur ama 2 yada 2 buçuk katını veremem beni 15 sene gotursun o zaman gıder yenısını alrım oda 15 sene gıder yanı o fıata ıkı tane alıyorum insanlar ekonomik durumuna gore alışveriş yapıyo bende demek isterdim elımdekı makına omrunu tamamlasın miele alıcam demeyı ama olmuyo işte kullandığım makına bosch 10 yıl gıttı hala calısıyo ama son ıkı yılda 4 kere tamır gordu ve yıkama ıyıce uzadı gezınmeye basladı  sıkmada sankı ucak kalkış yapıyo gıbı sesler cıkarıyo ne bılım bazen infilak edıcek dıye dusunduruyo benı 
        ya bıde neden tartışmayı ılla bırbırımıze sallamaya hakarete kavgaya donusturuyoruz faydalı bı forum makınayı kullananlar ve 10 yıl motor omru 7 yıl makına omru olması benı bu cıhazı almaya ıttı ınsallah ıyı yapmısımdır
 
 
Orijinalden alıntı:  baden
 
İki gün önce elektroworld'den 1.499 TL ye aldım.  Servise 7 sene garanti de yaptırttım. Cihazın üretici garantisi 3 sene bu arada. Önümüzdeki ay da kireç kırıcı alıp takmayı düşünüyorum. Servis 75 TL istedi. 
 
Şu an ilk yıkama/kurutmasını yapıyor.
5  kg civarı sanırım içindeki çamaşır.
Pamuklu / 30derece / az kirli yıkamayı 90 dakikada tamamladı. Bunun yaklaşık 50 dakikası yıkama, geri kalanı durulama, yumuşatma ve sıkma.
Şu anda kurutması çalışıyor. 2 saat 50 dk. süre verdi. Yüksek Isı / Ütü kuruluğunda. 
Yıkama sürerken kurutmayı eklemeyi unuttum. Forumda bir arkadaş çalıştığını yazoyordu. Bir dahaki sefere artık.
Yıkama ve sıkmada motor çok sessiz. Sadece çamaşırın çalkalanma sesini duyuyorsunuz. Su alma / su atma sesleri standart makineler gibi. En azından benim eski makinem gibi..
 
 
Orijinalden alıntı:  baden
 
Orijinalden alıntı:  askerdim
 
son durum nedir hala kullananlar mennun mu sıkıntı yaşayan oldumu bide forumda hiç mi moderatör yok arkadaş gereksiz tartışmaları okuyoruz..
 
1 ay oldu alalı. Çamaşır yıkamak bulaşık yıkamak gibi basit bir işleme döndü. 
 
Makineyi 8 Mart da aldım. 9 Martta kullanmaya başladım. 
05.03.2013 - 09.04.2013 arasındaki elektrik tüketimimin bir önceki döneme göre farkı +14 TL
Su ay başlarında kesiliyor (apartman içi süzme sayaç) Değişme olmadı.
Bu süre içinde makine 10+ defa kullanılmıştır. 
 
Eski makinem sıcak su girişliydi. Bunun da etkisi var sanırım ama +14 TL de ki en büyük sebep kurutmadır.
 
Orijinalden alıntı:  kenya64
 
Ben de dün itibarı ile Samsung marka 8 kilo yıkayan 5 kilo kurutan makinemi servis saçmalıkları yüzünden iade ettim. Kullanan arkadaşların da tavsiyesi ile hoover almayı düşünüyorum ama negatif yorumlar da aklımı karıştırıyor.
 
Yanlış bir ifade kullanmak istemem ama sanki birileri özellikle kötülüyor gibi hissettim.
 
 
Orijinalden alıntı:    remeber
 
arkadaşlar bu ürünü alıp uzun süredir kullanan biri olarak çok menunum herkese tavsiye ediyorum ama şunuda unutmayın beyaz eşya işi şans işidir !
 
Orijinalden alıntı:   outletbeyazesya
 
Hoover wdyn 9646 ürünnüde araştırmanızı tavsiye ederim.Süper sessiz ınvertor motor 9 kg yıkar 6kg kurutur 59 dakikada ütüye hazır çıkarma 14-30-44 hızlı yıkama 2 ayrı kumaşta 16 kurutma program (süreli kurutma 30-60-90-120 dakika)
 
 
Orijinalden alıntı:   baden
 
Merhabalar,
 
Hoover WDYN 9646 PG modelini yaklaşık 7 aydır kullanıyorum. 7 aylık izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
 
TÜKETİM:
Elektrik faturamda bir değişiklik olmadı. Eski makinem (Arçelik E2200) sıcak suyu da dışarıdan almasına ramen hoover ile yıkama+kurutma için harcadığı elektrik aynı. 
 
Su tüketimim kayde değer bir artış olmadı. +2 TL yada +3 TL den fazla değil.
 
KONFOR;
Alet sessiz. Sadece su alırken ve boşaltırken ses duyuyorsunuz. Sıkması sesli ama kapı kapalıyken duymazsınız.
Tortu yapmaması için özellikle sıvı deterjan kullanıyoruz. Cihaz la beraber sıvı deterjan kabı da geliyor. Bazı makinelerde bu yok.
 
YIKAMA PERFORMANS:
Yıkaması başarılı. Gündelik çamaşırı olması gerektiği gibi yıkıyor. 
Perde ve yorgan gibi deneyimlerimiz de oldu. Perde OK ama yorgan tamburun içine tıkılı birşey ne kadar yıkanırsa o kadar yıkandı. 
Temiz koktu sadece. Ter lekeleri tamamen çıkmadı. 
 
KURUTMA PERFORMANSI:
Kilosunu tam olarak tartamadığınız için göz kararı neyi ne kadar nasıl kurutur zaman içinde öğreniyorsunuz. Öğrenme aşamasında aşırı buruşmasını istemediğiniz kıyafetlerle deneme yapmayın. Ayrıca kıyafetlerinizin etiketlerinde bulunan uyarılara dikkat edin. Bazı kıyafetler kurutmaya elverişli olup ama düşük ısıda kurutlması gerekebiliyor. 
 
Kurutma için önerim. 
Kalın dokulu ve ince dokulu kıyafetleri aynı zamanda kurutmayın. Kurutacaksanız da az doldurun. 
 
Kıyafetler kazan içinde ne kadar çok hareket ederse o kadar çabuk ve kırışıksız kurur. 
 
Kurutma sonrasu çamaşırı sıkışık vaziyette içeride bırakırsanız inanılmaz kırışır. Ütüyle dahi açılmıyor. Kat izi gibi kırıştırır. Tecrübe ile sabit!
 
Kurutma bittikten sonra çamaşırları hemen çıkartın ve gerekirse ve mümkünse biraz serin.
 
Büyük ebatlı nevresim kuruturken makinenin daha az dolu olmasına özen gösterin. Hatta mümkünse nevresimleri ayrı kurutun.
Nevresim kazan içinde kendi içine buruşacağından iç kısmının kuruması zor olabiliyor. Bu da kırışmaya neden oluyor.
 
Kurutmada çamaşırlarınızdan hav alır. Bu nedenle çamaşırlarınızın mümkün olanlarını ters olarak makineye atarsanız daha az yıpranırlar.
Kurutmadan sonra makinenizi boşaltmadan önce lastikte biriken havı ıslak bir mendil ile kolayca toplayabilirsiniz.
Hav olayını tüm kurutma makineleri yapıyor olduğunu unutmayın.
 
Özellikle evcil hayvan sabitlerinde hav ile beraber kıl da bu bölgede birikiyor. 
Yine hayvan sahipleri için önerim tazan içinde hav ve kıl kaldığını hissederseniz hiç uğraşmayıp 14 dakikalıl yıkama programını seçin ve makineyi boş çalıştırın. Sorun çözülecektir. 
 
Atladığım konular muhakkak vardır. Sorularınız olursa cevaplamak isterim.
 
Özellikle düşük bütçeli ve 7 sene garantisi olduğu için bu makineyi tercih ettim. Şık bir tasarımı var ama çok kaliteli olduğunu hissettirmiyor bence.
Kardeşim de WDYN 9646 PG  kullanıyor. Tavsiye de ederim ama bütçeniz varsa AEG öneririm. Aileme bu gün AEG L87695WD aldırdım :)
 
Fırsatım olduğunda aynı miktar ve cinste çamaşırı aynı koşullarda AEG ve Hoover ile yıkayıp kıyaslamaya çalışacağım.
 
31 Mart 2012 13:14
 
radzeytin
Ben alalı yaklaşık 45 gün oldu. Çok memnunum. Hoover WDYN 9646 PG 9 Kg. 1400 Devir Kurutmalı Çamaşır Makinesi A+ ŞİDDETLE ÖNERİYORUM.
 
Hassas kilo ayarı ile içine konulan çamaşıra göre yıkama ve kurutma süresini kendisi ayarlıyor.
 
Orijinalden alıntı:  FLP BandırmaFLP Bandırmabilgiler için teşekkürler 
 
HOOVER WDYN 11747 PG için 85 TL karşılığında, +4 yıl garanti yaptırdım, sanırım "sorunlu" diyenlerden etkilendim 
 
Bu arada, kurutmanın uzun sürdüğüne dair üstte yer alan mesajları gördüm: Makinenin kurutma süresini ayarlamak sizin elinizde. 7 kg pamuklu için "ekstra" kurutma isterseniz, denildiği gibi 3 saate yakın sürüyor. Bununla birlikte yıkama+kurutma 59 dakika olan programlar var, 30 dk ile 120 dk arasında süre belirleyebiliyorsunuz ya da "dolap kuruluğu", "ütü kuruluğu" gibi seçenekler var. Ayrıca yüksek ısı, düşük ısı seçimi yapabiliyorsunuz. Sentetik, karma gibi programlarda da süreler değişiyor. Bunlar geleneksel (konvensiyonel) makineler, ısı pompalı olan yeni sistem ve pahalı kurutma makineleri ile karıştırmamak ve karşılaştırmamak lazım. Ben 11+7'yi 1450'ye aldım, ısı pompalı olan ve sadece 5-6 kg kurutma özelliği olan makineler 1500 TL civarında (çamaşır yıkama özelliği yok). Dolayısıyla, tabii ki, o makinelere göre verimsiz olacaktır. Ekmek-köfte ilişkisi yani.
 
Olumsuz Yorumlar :

 
Orijinalden alıntı: candogan62değerli yorumlarınız için teşekkkürler 
 
10-12 yıl önceki Hooverle bugünkü satılanlar arasında çok büyük kalite farkı var.Youtube'a girerek sıkma sırasında kazanı kasasına çarpan, kaynak yerinden ayrılarak jilet gibi olan tamburla yüksek devirde kendini parçalayıp ölüm riski yaratan senesini doldurmamış onlarca örnek görebilirsiniz.Enteresan olan okumadan araştırmadan ahkam kesmek.Hoover'in kalitesizliğini anlamak için bırakın kullanmayı, mağazada incelemek bile kafi.
 
Orijinalden alıntı:  cic0z
 
ben de aynı ürünü aldım daha kullanmadım ambalajında duruyo. ürün hakkında kifirleri değil kullanıcıların yorumları olursa bizler için daha makbule geçecektir. teknoluji işi şans meselesidir en kalitelisini alırsın milyarları verirsin 2 günde arıza verir.  ismini kimsenin duymadı bi marka alırsın iki kuruşa 5-10 yıl kullanırsın bu tamamen şans meselesi diye düşünüyorum.
 
Orijinalden alıntı:  egenin_efesi
Korku filmi gibi:
 
Orijinalden alıntı:  pelerinlikedi
Ben 12 seendir hoover çamaşır makinesi kullanıyorum; ama eşim artık iyi temizlemediğini söylüyor, yenisini istiyor. zamanla temizleme özelliğinin düşmesi giib bir durum olur mu makinelerde?
 
Orijinalden alıntı:  WaLLkHaN1905
Hoover nasıl bir marka hiç bilmiyorum ama servisi falan sıkıntı olur galiba.
 
Orijinalden alıntı:  candogan62
Hoover alıp kullanan ve memnun olan olabilir, amenna. Ancak LG, Gorenje gibi markalarla kıyaslanmasına da pes dedim artık.
 
En başta İtalya Electrolux grubu haricinde(ki son 2-3 yıldır Electrolux'ü de bu gruba katabiliriz) en kötü çamaşır makinesi üreten ülkelerdendir.
 
Camı çatlayan Gorenje, bilmem nesi kırılan Electrolux olabilir. Bundaki sıkıntılar zaten üründen çok atış sonrası hizmet kalitesizliği ile alakalı. Hoover grubunun da bu konuda çok açıkları var zaten. Bu eleştiriyi yapan arkadaşların tambur kaynak yeri ayrılarak kendini parçalayan ve bunun onlarca örneğinin görüldüğü Hoover ve Candy'lerden haberi var mı acaba? Hatta kendi can güvenlikleri için tetikte olmalarını tavsiye ederim, evinizde ciddi bir tehlike potansiyeli kullanıyorsunuz!
 
 
Hoover bana göre darbe emici sistemi kötü (kazan hızlanırken kasa kenarlarına bile çarpabiliyor, Youtube'da örneklerini görebilirsiniz) ve plastik aksamı(özellikle deterjan gözü berbat) son derece kalitesiz çamaşır makineleri üreten markadır. Eski ürünleri iyiydi ama son serisi bence çoğu markanın gerisinde.
 
 
Bana göre Hoover bırakın LG, Gorenje'yi, Arçelik'in bile gerisinde şu an.
 
Orijinalden alıntı:  ufuk ufuk
 
1 ay once aldım bende bunu camı catlak cıktı degıstırttık 2 yıkamamdan  E 15 diye bır hata verıp kalmaya basladı sayet dusunuyorsanız almayı ıyı dusunun
 
Orijinalden alıntı:  candogan62
 
Kullananlar memnun olabilir ammenna, ama bu makineye "kaliteli" diyenler bence hayatlarında ya çok kötü makineler kullanmışlar ya da başka marka makinelere hiç bakmamışlar.
 
Piyasada plastik aksam kalitesi en adi çamaşır makinesi. Üstelik tambur kaynak yeri de hatalı, Avrupa'da kendini parçalayan bir çok Candy ve Hoover toplatıldı; ülkemizde halen satılıyor.
 
Göz var izan var yahu, Hoover'e kaliteli diyenin kaliteli makine anlayışından şüphe duyarım şahsen. Şu Vestel'in dandik Twinjet serisinin bile plastik aksam kalitesi çok daha oturaklı.
 
halen A+ sınıfından daha verimli buzdolapları bile yok halen.
 
Hoover bana göre başlı başına çevre düşmanı, zira ömürleri kısa olduğundan kısa zamanda bir elektronik atık haline geliyorlar.[ ;)]
 
 
Orijinalden alıntı:  candogan62
 
Bana sorarsanız piyasadaki şu meşhur Ariston 10/7, Vestel 9/6, Hoover 11/7 ya da 9/6, Samsung kurutma makinelerinin hepsi sıkıntılı ve şikayet alan modeller.
 
Ben düşük bütçe ile kurutmalı makine almak zorunda olsam en azından LG'nin 1480 serisini seçerdim.
 
Şu an piyasada alınabilecek en iyi kurutmalı çamaşır makinesini AEG yapıyor, bütçe elveriyorsa o düşünülebilir.
 
Yer müsaitse kesinlikle ayrı alınması taraftarıyım. En azından iyi bir çamaşır makinesi yanına Hoover'in 8kg'lık 600TL'lik kurutma makinesini almak bile daha akılcı bir çözüm olur.
 
 
Orijinalden alıntı:  hititarslanı
 
hoover vdyn 9646 da E13 HATASI VERİYOR NEDENİNİ YA DA ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN VAR MI ARKADAŞLAR
 
 
Orijinalden alıntı:  lazpanyol
 
Orijinalden alıntı:  Ajanabe
 
Haftasonu kurutmalı çamaşır makinesi modellerinden Hoover ve LG'ye baktım. Özellikle Hoover'in malzeme kalitesini merak ediyordum, gördüğüm kadarıyla kaliteli bir ürün. LG'de genelde 6 Motion DirectDrive motoruyla kombilerde tercih edilen markalardan. Ben tercihimi Hoover veya LG'den yana kullanacağım gibi. Hemen satın almayacağım ancak satın alıp kullanmaya başlayınca yorumlarımı burada yazacağım.
 
DOSTUM COMBODAN UZAK DUR.HOOVER KALITESIZ.LG GUZEL AMA COMBO.EN İYİ PERFORMANSI AYRI AYRI KULLANIMDA ALIRSIN.SAYGILAR
Orijinalden alıntı:  lordford50
 
İNVERTER MOTORLU ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN ÜZERİNE ISI POMPALI KURUTMA MAKİNESİ.[:'(]
[:o] YOK İLLA COMBO MAKİNE OLACAKSA;
1. AEG-ELEKTROLUX
2. AEG-ELEKTROLUX
3. AEG-ELEKTROLUX
4. LG
5. DİĞERLERİ
(yeğenim hoover aldı memnun değil.)
almışken en az 6 kg kurutabilen makine almak lazım ki
6 kg çamaşır yıkayıp tek seferde kurutulabilsin.
 
 
Orijinalden alıntı:  efiksis
 
En iyi markalar dahil olmak üzere tüm markaların kurutmalı çamaşır makinalarında, kurutma sonrası çamaşırlara plastik kokusu sindiğine dair çok sayıda şikayet okuyorum. Kokunun şiddeti modelden modele değişiyor. Bazıları rahatsız olmuyor kokudan. Kendim kullanmadığım için ahkam kesmek istemiyorum ama sırf internetteki yorumardan dolayı kombo makina almaktan vazgeçtim. Yorumlarda genellikle kokunun zamanla azaldığı ama tamamen kaybolmadığından bahsedilmiş.
 
Özellikle kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Yazılanlar doğrumudur? 
 
 
cmltmzl
yeni evliyim,herşeyimi çok uzun süre araştırarak alırım.kurutma makinamıda öyle aldım.şöyle söyleyeyim beggynin dediği gibi siemens yada bosch.bunu okuduktan sonra daha araştırma,direk al.ama ben çooookk para verip 1. sıradakini alıcam dersen miele ama çok pahalı.
 
Sonuç :
 

Şikayet var com da Tüm markaların şikayetlerini görünce dedim bu iş şans artık patlasa da devam :)
Eşime de şöyle bir kask alırım patlama durumları için  
 
 
9rdt.jpg
 

Not : Bu cihaz ileri derecede Teknolojik bir ürün olduğu için Teknolojik Ürünler kısmına konuyu açtım. Resimleri ufak olarak yükleyemediğim için ( foruma küçücük bir buton konabilir) forum yönetimine ayrıca sitem doluyum 

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yazı karakterlerini değiştirmemek konusunda anlaşmıştık...Fotoğraf boyutları büyük
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Olgu bey, Sizin konularınızın hastasıyım  :yes:

Bende yakın zamanda yaklaşık 6 aylık bir araştırma sonrası gözümü karartıp Vestel'in aşağıdaki ürününü aldım.

 

http://www.vestel.com.tr/vestel-cmh-xxl-9412-te-camasir-makinesi

 

Neden kurutmasız makina aldın diyecekler için evimde zaten bir kurutma makinam olduğundan bu makinayı tercih ettiğimi söyleyeceğim. 

Açıkçası Vestel'in bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Ama 4 aydır kullanıyoruz, daha önceki makinemizle uçuşa geçiyormuşuz ve o makina aslında yıkamıyormuş, bunu anladım :) 

 

O zaman kampanyası vardı, makinanın yanında çocuklara aşağıdaki televizyonu da 500 TL'ye aldım.

 

http://www.vestel.com.tr/vestel-color-22pf5021b-22-dvd-led-tv

 

İkisinde de ne kadar doğru seçim yaptığımı zaman gösterdi. Alacaklara fikir vermesi açısından yazmayı uygun gördüm.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Tüm yazıyı okuyamadım. :)  Arçelik kurutma makinesinden memnunuz fiyatı,sadece 600tl.

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hayırlı olsun, aqua stop denen zımbırtı zaman içinde takılıp kalacak, su almayan makine hata kodu verecek, şaşırmayın, şimdiden belirteyim, diğer konularda yeterli bir makinaya benziyor, güle güle kullanın :)

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Hayırlı olsun, aqua stop denen zımbırtı zaman içinde takılıp kalacak, su almayan makine hata kodu verecek, şaşırmayın, şimdiden belirteyim, diğer konularda yeterli bir makinaya benziyor, güle güle kullanın :)

Aa çok teşekkürler. Kulağıma küpe olsun  :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yazının hepsini okumadığımı belirterek hayırlı olsun diyorum. Hem yıkama hem sıkma denince bu işi en iyi yapan markalardan birisi Elektrolux dür.Diğeri de Hoover.. Bence iyi bir marka tercih etmişsiniz..Model olarak fikrim yok..

Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Yazının hepsini okumadığımı belirterek hayırlı olsun diyorum. Hem yıkama hem sıkma denince bu işi en iyi yapan markalardan birisi Elektrolux dür.Diğeri de Hoover.. Bence iyi bir marka tercih etmişsiniz..Model olarak fikrim yok..

Zaman içinde bakalım ne gibi sorunlar çıkartacak yada çıkartmayacak :) Çamaşırları kuru yada çok çok az nemli olarak makineden almak büyük rahatlıkmış onu anladık  :yes:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Birde ütülü çıkarsa :) gerçi nerdeyse düzgün çıkarıyorlar artık.

Bende de darçelik orbital var, 10 senelik dışarı ithal edilen direct drive lılardan, alette ses ve ısı yalıtımı bile var yahu :) gayet sağlam banamısın demedi ve voltaj oynamalarından komşuların aletleri pert olurken bu sadece hata kodu verip korumaya geçti :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Gürsoy

Bizde kurutmalı çamaşırmakinesi alanlardan olduk :) Evde çamaşır kurutma derdi bitti heralde artık . Cumartesi sabah , avm'de gezerken medimark'ta sizin makinayı gördük hanımla . Bir üst modeliydi galiba , 1600 - 1800 arası bir fiyatı vardı . Sonrasında birde arçeliğe bakalım dedik , arçelikteki makina daha hesaplı geldi bize kampanya fiyatınında altında bir indirim ile 1800 tl civarına aldık .

 

Aldığımız makinanın linki . Bu gün öğlen gelip kuracaklar .

 

http://www.arcelik.com.tr/urun_detay.aspx?kat=2396&urn=7603〈=tr-TR

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Bizde kurutmalı çamaşırmakinesi alanlardan olduk :) Evde çamaşır kurutma derdi bitti heralde artık . Cumartesi sabah , avm'de gezerken medimark'ta sizin makinayı gördük hanımla . Bir üst modeliydi galiba , 1600 - 1800 arası bir fiyatı vardı . Sonrasında birde arçeliğe bakalım dedik , arçelikteki makina daha hesaplı geldi bize kampanya fiyatınında altında bir indirim ile 1800 tl civarına aldık .

 

Aldığımız makinanın linki . Bu gün öğlen gelip kuracaklar .

 

http://www.arcelik.com.tr/urun_detay.aspx?kat=2396&urn=7603〈=tr-TR

abi biraz netten araştırsaydın ya daha uygna da bulunabiliyor

http://www.arcelikalisveris.com/U1982%2C178%2Carcelik-arcelik-9146-yk-kurutmali-camasir-makinalari.htm?ref=akakce&v=1.40.5

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...