İçeriğe Yönlendir

Android Teyp

Alkım Hoşgör

Recommended Posts

Alkım Hoşgör

Herkese selamlar;

Double dinn denilen büyük yada standart oem tek sıra ince oto teyplerinde kendinden ekranı olmayan fakat ekran bağlanabilir ve video oynatabilir bir model varmıdır?

Teşekkürler...

Neden böyle bir şey aradığımı sorarsanız. Ben focusumda cd-changer soketinden usb kitle yeterince mutluyum. Arkadaşımın corsa c si için böyle birşey arıyoruz. Havalandırmaların üzerinde bilgi ekranı olan kısım servisten navigasyon şapkası adıyla alınabiliyor ve 4.3" ekran takılabiliyor. Gerekirse Fibercide 5" yada 7" içinde yaptırılabilir. Ekran orda teyp aşağıda olsun istiyoruz.

Yapanı bulamadım ama örneklemek gerekirse

http://tinypic.com/view.php?pic=9zu6n9&s=3#.UvOFo2J_uVM

bu linkteki double fakat ekransız teyp ayarında bir teyp takılacak, Üst tarafa ekran takılcak. Teypte video yada navigasyon aktifse üstteki ekranda görüntü olacak.

İşin takıldığımız kısmı en başta söylediğim gibi ekransız teyp video oynatırmı, ekran bağlanırmı?

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

corsa, opeller için bilgi ekranına bağlantılı hazır sistemler var

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

corsa, opeller için bilgi ekranına bağlantılı hazır sistemler var

Abi hazır sistemlerde navitch olması lazım yanılmıyorsam orjinal diye önerilen bir navigasyon cihazı var (dokunmatik). Tam anlayamadım fakat son fiestalar a uyumlu olarak sattıkları sistemler gibi orjinal teybin aux girişinden bağlantı yapılıyor ve orjinal cd yuvasına taktığınız film oynamıyor, orjinal teyp radyo modundaysa çalıyor fakat üst ekrana görüntü vermiyor. Fiesta kiti bunu klima panelinin alt kısmına küçük bilgi ekranı gibi bir ekran koyularak orjinal teybin radyosu ve cd sine ait bilgiler orda görüntüleniyor. Sadece aux modunda bu cihaz aktifken çalışıyor. Radyosu var fakat orjinal teybin radyosu değil mesela. Hatta son fiestada torpidoya extra bir dvd okuyucu koydular.

Orjinal teybe göre bu sistem bile daha güzel tabiki ona lafım yok.

Ama ilanda verdiğim gibi double şeklinde direksiyon kumandasına uyarlanılabilecek kendi video ekranı olmayan fakat ekran çıkışı olup video oynatabilen bir teyp arıyoruz.

Yada direk hazır sistem varsa ben bulamadım :(

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Alkım Hoşgör

Selamlar;

Arkadaşımın corsa sı için teyp araştırırken kafamda bir düşünce canlanmıştı fakat aradığım ürünü bulmayı bırakın, kimseye anlatamıyordum bile.

Double din yuvasına takılsın.

Üzerinde sadece orjinaller gibi satır ekran olsun. (Şarkı numarasını falan yazsın)

Arkasında bir yerlerde video için ekran çıkışı olsun.

Harici bir ekran takılsın. CD yada USB den oynattığı dosya video dosyası ise video görüntüsünü harici ekrana versin.

Oynayan dosya video değilse harici ekrana görüntü vermemesi bile kabul ki Şarkı listesini falan verirse daha iyi olur.

Şöyle bir link buldum, fikri olan varmıdır acaba?

http://www.aliexpress.com/item/7-Android-4-0-universal-car-pc-navigation-with-dvd-3G-WiFi-function/1189469443.html

Konu fazlalık olacaksa önceki Teyp ayrı Ekran ayrı konusuyla birleştirilebilir. Mod.lar karar verecektir ona.

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Alkım bahsetmiştin bundan hadi bakalım kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mis gibi cihaz, 1.5 sene önce bir ithalatçıya, bunu getirsenize demiştim, o ne dedi :D adamın işi double teyp distribütörlüğü...... bence oldukça kullanışlı

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Bu teypteki yuvasına takılı değilken teybe bağlı olan usbdeki video budan oynuyormu, kablo yada kablo olmadan?

Alkım bahsetmiştin bundan hadi bakalım kolay gelsin

Fiyatı da fena değil. Ses kalitesi kötü olsa bile amfiyle destekmeye razıyım. Tek derdim ekran yuvada takılı değilken iletişim kurabiliyormu.

Ben bu ekranı ön cama navıgasyon gibi takıp dokunmatik olarak değilde ses aç kapa gibi işlemleri aşağıda kalan kısmından yapacak şekilde kullanmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Kargo bedeli belli de gümrükte vergi çıkar mı?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kargo bedeli belli de gümrükte vergi çıkar mı?

Bandrol kesin çıkar ama onun dışında vergilendirme nasıl olur bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Kargo bedelini hesaplamıştım da o kısmını atlamışım ben. Fazla çıkarsa astarı yüzünü geçer gerçekten. TR'de bulmak lazım böyle bir ürün.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ana üniteyi bagaja konumlasak da, paneli dikiz aynası yanına tavana monte etsek çalıştırabilir miyiz acaba?

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

ana üniteyi bagaja konumlasak da, paneli dikiz aynası yanına tavana monte etsek çalıştırabilir miyiz acaba?

Panel tablet olarak da kullanılabiliyormuş ancak, cihazı kumanda ediyormu orasını tam açıklamamışlar abi.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Abi zor yerden sordun =) Yapılmıyacak birşey yok da maksat becerebilmek.

Ben Ertan abi'nin verdiği linkten irtibata geçtim. Benim çin'den getirtmeye kalktığım ürünün birebirine 1200TL dediler.

Forum sitesi gibi bir ortam olarak toplu alım yaptığımızda fiyatın daha ineceğini söylediler.

2yıl garantisi var dediler.

Focus mk1 in direksiyon kumandası çalışmaz ama örneğin hyndai lerin kumandası çalışıyor, bir elektrikçiye inceleterek yaptırırsanız olabilir fakat böyle bir hizmetimiz yok dediler.

Normal şartlarda ayrı ayrı çalıştığını fakat ayrı durumdayken örn: ana ünitede takılı olan kaynaktaki (DVD,USB gibi) video dosyasının sesinin hoperlörlerden gelirken görüntünün tablet olan ekranda izlenemeceğini söylediler.

Asıl benim sorum, ekranı ana üniteye taktığımızda tutan 10 adet iletken nokta var oralardan hassas bir kablo çekme işlemi yapıldığında benim istediğim gibi ayrı ayrı kullanılabileceğini fakat çok zor bir uygulama olduğu için mümkün olmayabileceğini söylediler.

Direksiyon kumandası için örnek vermiş oldukları gibi bir markanın direksiyon kumandası çıkışlarına bakılıp taklit ettirterek kumanda yaptırılabilir.

İnce bir havya işçiliği hassas bir flex kablo ile ekranla ana ünite fiziksel olarak ayrı olduğu halde iletişim içerisinde çalıştırılabilir.

1200 lira buna verilir, 200 lira da o hassas işçiliğe verilirse teoride olur gibi duruyor.

Ayrı ayrı çalışırken ana ünitedeki satır ekran devre dışı kalırmı, onu devre dışı bırakmadan nasıl yaparım sormayı unuttum. Zaten yeterince sıradışı bir duruma dair görüşme yaptığım için şaşkındılar muhtemelen onlar da bilmiyordur.

2amfi çıkışı var, 4tane normal çıkışı var. Gerivites kamera girişinide sormayı unuttum.

OBD ye kablo ile bağlanıyormuş.

200lirayada orjinal hoparlörler için bir amfi alınsa 1600TL.

Bu fiiyat bu sistem için çok yüksek ama en azından aradığım çözümü bulmuş oldum.

Corsa için düşünürken de bunu arıyorduk. Double teyp olcak ama ekranı ya tek satır yada ekransız olacak. Bu boylarda bir ekran da uygun şapka denilen aparatın yaptırılmasıyla bilgi ekranının yerine yerleştirilecekti.

Bende focusta aynı şekilde teyp koyup ekranıda cama yerleştirmeyi düşünmüştüm.

Kimle konuşsam olmaz dendi. Evet fiyat kurtarmıyor ama olabiliyor.

Böyle bir sistem düşünen arkadaşlar için de aydınlatıcı olur umarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Olmaz diye bir şey yok dediğin gibi , yüksek maliyet gerektirir.

Bende senin gibi çok.araştırdım ama verilen paralara degmeyecegine kanaat getirdim. Şimdi, evdeki atıl malzemelerden birşeyler yapmaya uğraşıyorum. Bitirince Detaylarını veririm istersen

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Cok sevinirim abi hatta direk yazarsan belki bizimde kafamizda bir seyler canlanir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Olmaz diye bir şey yok dediğin gibi , yüksek maliyet gerektirir.

Bende senin gibi çok.araştırdım ama verilen paralara degmeyecegine kanaat getirdim. Şimdi, evdeki atıl malzemelerden birşeyler yapmaya uğraşıyorum. Bitirince Detaylarını veririm istersen

ruh ve beden sağlımız açısından gizli kalsa :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Alkım özel mesaj atar durumu iletirim sana. Ruh sağlığı diye diye benim mucit yanımı koreltecekler :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...