İçeriğe Yönlendir

Focusa 205-55-16 Jant Yerine 195-65-15 Jant Takılırmı

Yusuf Dilekci

Recommended Posts

Yusuf Dilekci

arkadaşlar 2011 model aracımın 205-55-16 jant ebatlarını 195-65-15 jant taktırıp konforunu artırmak istiyorum. değişik linklerde yol tutuşun biraz azalacağı  yakıtın ise sürtünmenin biraz daha azalacağı için düşeceği sürtünme azalacağı içinde yol ve lastik sesinin azalacağı söylenmiş.  sizce  bunlar doğrumudur.  yapan arkadaşlar varsa onların yorumlarını bekliyorum

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

18" janttan 15" ebatlarına dönseniz yazdıklarınız doğrudur.fakat 16 dan 15 e geçince yol tutuşu azalması haricinde diğerleri çok da farketmez diye düşünüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Eren

15" ile 16" arasında hissedilebilir bir fark olacağını düşünmüyorum. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Dilekci

yorumlarınız için tesekkür ediyorum.anlaşılan bu değişimin pek işe yaramayacağı sonucunu çıkardım. peki biraz daha yumuşak amortisör taksak konforu artırabilirmiyiz. mevcut amortisörümün  hangi marka olduğunu bilmiyorum. ayarlı amortisörler varmış koni geçiyor ismi. bü şekilde biraz daha yumuşak amortisör taksak sonuç nasıl olur lastik sesi azalırmı. şahsen lastik yere daha yumuşak bir şekilde basacağı için o takur tukur sesler gelmez diye düşünüyorum sizce nasıl olur

Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

5X108 16" tüm jantlar aracınıza uyar.  205 55 16 lastiklerle de kullanılır ancak yakışıp yakışmayacağı tamamen zevk meselesi. Benim tavsiyem bu kasadaki focuslar için collection ya da titanium jant olur.

tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

yorumlarınız için tesekkür ediyorum.anlaşılan bu değişimin pek işe yaramayacağı sonucunu çıkardım. peki biraz daha yumuşak amortisör taksak konforu artırabilirmiyiz. mevcut amortisörümün  hangi marka olduğunu bilmiyorum. ayarlı amortisörler varmış koni geçiyor ismi. bü şekilde biraz daha yumuşak amortisör taksak sonuç nasıl olur lastik sesi azalırmı. şahsen lastik yere daha yumuşak bir şekilde basacağı için o takur tukur sesler gelmez diye düşünüyorum sizce nasıl olur

Focus oldukça konforlu bir araçtır. Amartisörden önce üstündeki lastiklere bakmanızda fayda var. Eski yada Sert lastik ise konfor ve yol sesi amortisör değişsede olacaktır...

Yorum bağlantısı
Yusuf Dilekci

Valla sayın abim lastikler 2011 tarihli mişlen primacy hp 91 v modeli yani yumuşak lastik diye biliniyor. Acaba sertleşmişmidir 3 yılda bilemiyorum yoksa V serisi lastik diye lastik sert bir yapıdamıdır bir fikrim yok

Yorum bağlantısı
Yusuf Dilekci

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-kampanyali-17-5x108-karpuz-ford-jant-takimi-aklas-jant-lastik-141909416/detay/ bu jantın16 inçi focusa alınır mı? aynı 205 55 16 lastiklerimde kullanılabilirmi ? ve yakışır mı

Enes bey cant çok güzel gerçekten jant bijon araligi 5 / 108 geçiyorsa olur ve çokta yakışacak gibi duruyor

Yorum bağlantısı
Enes Suzen

Enes bey cant çok güzel gerçekten jant bijon araligi 5 / 108 geçiyorsa olur ve çokta yakışacak gibi duruyor

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-orjinal-ford-focus-janti-cikma-sifir-gibi-16inc-152062023/detay  bu jantta güzel ama çok pahalı yada abilerin dediği gibi orjinal collection jantı  almak istiyorum durumlar iyi olduğunda titanium jantı var arabada ama hiç güzel değil şahsi fikrim tabi focus 3 lerde de titanim jantıda güzel değil... 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...