İçeriğe Yönlendir

Samsung Galaxy S4 Neden Htc One’Dan Daha Başarılı?


Ali Elöver

Recommended Posts

Ali Elöver
(düzenlendi)

HaTiCe ve Zamzunk'un piyasa da ki pozisyonları ve değerleri hakkında güzel bir tespit yazısı.

 

Alıntıdır   :D

 

 

 

 

Samsung Galaxy S4 neden HTC One’dan daha başarılı?
 
Samsung’un Galaxy S4 etkinliğine hep birlikte üzülerek şahit olduk.
Bu konulara meraklı herkes gibi ben de sanat özürlü olduğum için “özellikleri ver ve kaybol” dedim, ama  55 dakikalık bir işkenceyle karşılaştım.
 
 
Neler gördük? Bol bol yazılımsal saçmalıklar, Android’te ya da başka cihazlarda olan pek çok şeyin Apple-vari bir şekilde ballandıra ballandıra anlatılması ve bu şeylerin gerçek hayatta nasıl kullanılacağına dair canlı canlı örneklerin verilmesi…
 
HTC One etkinliğinde neler vardı?
 
+ Şu şu şu problemeler var
 
- Şöyle şöyle yeniliklerimizle bunları çözeceğiz
 
 
Tanıtım konusunda Samsung saçmalıklarını, HTC de eksiklikleri gidermek için neler yapabileceğini anlatıp durdu.
Samsung geçen senelerde yaptıklarının üstüne daha çok saçmalık koydu, HTC her şeyi bozup yeniden en iyisini yapmaya çalıştı.
HTC her şeyi daha doğru yapıyor değil mi? Aslında hiç de öyle değil. Samsung’un açık bir şekilde hedefi HTC değil, Apple. HTC kimsenin umrunda değil ve bu sektörde çabalayıp duran ve hiçbir zaman istediğini elde edemeyecek olan zavallı bir şirket.
 
Çünkü her zaman sektöre çok şey verip, karşılığını almanın hayalini kuruyor. Samsung kurnaz, insanların aklını çelmeyi biliyor ve iyi de yapıyor. Samsung, Apple’da olmayanlara odaklanıyor, HTC de Samsung’da olmayanlara. Olayın koptuğu nokta da bu, Samsung’un eksikliklerini görenlerin odak noktası Apple, maalesef HTC bu döngüye pek uzak.
 
Bilmiyorum belirtmeme gerek var mı ancak, SGS4 – HTC One maçı 5-0 ile başlıyor. Samsung’un artık güçlü bir marka değeri var ve şirketi tanımayan, etrafında ürünlerini kullanmayan insan kalmadı. Peki ya HTC? Sen ben gibi teknolojiden anladığını sanan adamları kandırabilen bir şirket. Samsung’da olmayanları da veriyor, Apple tercihi yapmayacağımıza göre geriye ne kalıyor?
 
HTC insanların ihtiyaçlarını öğrenemedi
HTC’nin en büyük hatası bu. Samsung’a odaklanırken, Samsung’un iyi yönlerini alamadılar. İnsanlar uzun süredir Samsung yüzüden mağdur olmuyor. Beğenin ya da beğenmeyin TouchWiz arayüzü yüzünden kimse ölmedi, plastik telefonlar yüzünden ömrümüz 15 yıl kısalmadı ama büyük bataryalarla telefonlarımızı yeterince kullanabildik.
Ben bugüne kadar üst düzey bir HTC telefonunun yeterli pil performansı ortaya koyabildiğini görmedim. Bir şirket neden ısrarla insanların ihtiyaçlarını göz ardı eder ki?
 
HTC’nin yenilikleri ihtiyaçları hedef almıyor. UltraPixel zımbırtsının da tam bir zımbırtı olduğu ortada. HTC One’ın metalik kasasının, SGS4’ün oluşturacağı hegemonyaya engel olabileceğini düşünmek hayalperestlik. HTC’nin Twitter hesabında Samsung’a yapacağı göndermeler de hiçbir işe yaramayacak.
 
Samsung “her şeyi” ile akıllı telefon sunuyor
HTC’nin aksine, Samsung müşterisini riske atmıyor. Telefonları her konuda yeterli. SGS4, oyun oynamak isteyene de, fotoğraf çekecek olana da “yeterli” derecede bir telefon sunuyor/sunacak. Samsung gerçekten ihtiyaçları okuyabiliyor. İnsanlar tüm gün kullanabilecek seviyede enerji sağlayabilen bir telefon istiyor, Samsung çözüm için uğraşıyor. İnsanlar SD kart desteği olan bir telefon istiyor, Samsung veriyor. İnsanlar bataryasını değiştirmek istiyor, Samsung veriyor; ki HTC ince telefonlar yapabilmek için vermiyor(SGS3, HTC One X’ten) inceydi.
 
Yazıya”Galaxy S serisi aptallara göre, Samsung sadece bu işlerden anlamayan insanları kandırabilir ama bilinçli insanları kandıramaz” gibi cümleler katmayı çok isterdim ancak olay sadece bir telefonu fazlaca kişiye ulaştırmakta değil, ulaşılan insanları memnun edebilmekte. Maalesef Samsung’un anlayışı, HTC’ninkinden çok daha iyi, teorik olarak değil ama bu sektörde çok güzel işliyor. HTC One ve SGS4’e baktığımızda bir tarafta bebek gibi bir telefon görürken, diğer tarafta plastik parçası görmemiz bunu değiştirmiştirmiyor çünkü yanlış tarafa bakıyoruz.
 
SGS4 çıktıktan sonra “HTC One mı, SGS4 mü” anketlerinde bir tane bile SGS4 üstünlüğü görmüyorum. Normal olan da bu, insalar Samsung’un HTC gibi davranmasını bekliyor ancak Samsung Apple gibi davranıyor. İşin komik tarafı da çoğu insan Samsung’a kızgın, neden başka bir şeyler beklediklerine dair mantıklı bir cevapları bile olmadığına eminim; Samsung her zaman yaptığını yaptı. Evet, HTC Apple hisli ürünler ortaya çıkarıyor ama Samsung Apple’ın insanlara teknolojiyi sindirebilen üretim anlayışını kullanıyor ve bu da işe yaradı/yarayacak/yaramalı.
 
Özetle, olay HTC’nin daha başarılı telefon üretmesi ya da pazarlamaya ayıracağı bütçede değil. Samsung Galaxy S4 insanların ihtiyacına daha çok odaklanmış bir ürün ve HTC’nin dünyaya bakış açısı değişmedikçe kazanan Samsung ürünleri olacak...
tarihinde Ali El&#246ver tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Orijinal metin kimin klavyesinden çıkmış bilmiyorum ama baştan aşağı subjektif bir yazı olmuş :D 

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Orijinal metin kimin klavyesinden çıkmış bilmiyorum ama baştan aşağı subjektif bir yazı olmuş :D

 

HaTiCe severleri kızdırır tabi gerçekler :p  Çok kıymetli ve değerli bir site'den alıntıdır. 

 

Bakalım Ali HaTiCe Androidoğlu bu güzel yazıya ne kulp takacak :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Burada doğru olan cümlelerde var.Saçma olan cümlelerde var.

Ben samsungtan Ayfona geçenlerdenim. Samsung kullanıp HTC dönen görmedim.

Okulda akıllı telefon sayısı 50 kadar ve içlerinde bir tane htc 2-3 tane ayfon 1-2 disco 1-2 lg ama geri kalanı samsung.

Samsung çok güzel pazarlama politikası var. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama o kullandığı kasılan dandroidiyle hala akıllı telefon pazarında açık ara lider ve lider olmayada devam edecek.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Burada doğru olan cümlelerde var.Saçma olan cümlelerde var.

Ben samsungtan Ayfona geçenlerdenim. Samsung kullanıp HTC dönen görmedim.

Okulda akıllı telefon sayısı 50 kadar ve içlerinde bir tane htc 2-3 tane ayfon 1-2 disco 1-2 lg ama geri kalanı samsung.

Samsung çok güzel pazarlama politikası var. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama o kullandığı kasılan dandroidiyle hala akıllı telefon pazarında açık ara lider ve lider olmayada devam edecek.

 

Bizim samsunkumuz aypon kullanıcıları kadar kasılmıyo bi kere. :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bizim samsunkumuz aypon kullanıcıları kadar kasılmıyo bi kere. :p

s-s2-s3 kendi orjinal yazılımıyla kasılmıyor diyen telefonu bana getirsin. Göstereyim :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Adam doğru yazmış, htc iyi görünmek istiyor, başarılı ama reklamsal olarak başarısız demiş. Zamzung bunu iyi yapıyor demiş. HTC almış bi sense olayı diline dolamış. Evet belki güzel ama çok karışık. Hiç akıllı telefon kullanmayan birine htc ve samsung verin htc yi çözemez, samsungu basit arayüzü ile şıp diye çözer. Nokia neden bu kadar çok sattı. Hala çok satıyor. eskiden tek tuş olayı vardı nokia da. Şimdi de yes/no. HTC one çok çok güzel telefon ama yanlış stratejiler ve adamın özetlediği gibi hep geride. HTC ilk beşe bile giremiyor artık. 1 yıldır böyle. Ama ben HTC den patlama bekliyorum bu sene. 

 

Yakın zamanda MTK işlemcili telefonların pazar payında önemli yer edeceğini düşünürsek (Öncelikle doğuda) gelecek HTC açısından pekte iyi görünmüyor. Türkiye'de de Discovery Elitin pazarlaması akıllı yapılırsa ne htc ne zamsung. (Discovery de MTK işlemcili bir telefon. Piranha zen ve dark p60 da MTK)

Yorum bağlantısı

"İşi bilicen, işe gitmiycen" Ata sözünü Samsung uygulamaya geçirmiş yani.. hTC, işi bilmiyor ve sürekli işte..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sadece gülüyorum, sense karışık haaa bunada gülüyorum, samsung ayponla başedeceğim diye donanım canavarı cihaz yapıp, içini saçma yazılımla dolduran, optimize edilmeden piyasa sunulan ve 2-3 sene boyunca yani sattıktan sonra bu işi yapmaya çalışan bir firma, doğal olarakta TIRT.

 

hTC evet reklamda vs. geri kalmış, eski modelleriyle pek atılımım yapamamış, sadece akıllı telefon yapan bir firma, ama kesinlikle zavallı değil, hem şanssız hemde hatalı yönetime sahip.

 

hTC nin adam gibi işe yarayan tek telefonuda One dır, samsung s4 falan geçin siz, donanım herşey değildir, alın size örnek aypon (ayrıca sadece yazılım üstünlüğünün yetmediğini o bile gördü, bakın ip6 gelsin, görüntü ve bazı fonksiyonlar nasılda androlaşmış olacak, buna mecbur çünkü önümüz Andro devri.)

 

Aypona gelince inatla androya karşı durmaya çalıştı, ama gördükü pazar kaybedecek işi zor sonu nokia olacak, hiiiç boşa itiraz etmeyin, adam gibi değişilik ve serbesti getirmediği sürece her sene gerileyecek, bunu gördüğünden İandrOS7 ile biraz görüntüyü kurtarmaya çalıştı, bocaladı ancak şimdi düzeliyor, esas değişimi ip6 ile yapacak diye bekliyorum.

 

hTC One a gelince, birçok etmen var aslında ama kısaca şuan Androdaki tek adam gibi çalışan ve en güzel tip-malzeme-yazılım donanım uyumu ve ses olayına sahip, en düzgün arabirime sahip tek android telefon, bunun yerini tutacak aypon 5s de dahil telefon yok, hiçbiri bundan aldığım zevki veremiyor, zaten verdiği an anında ona geçerim,

 

Ben fanatik değil, sadece en iyiyi savunan biriyim, alabilirsem onu alır kullanırım, yarın ip6 adam gibi olsun ona geçerim, öbür sene  hTC iyiyse ona, sonra baktım Zamzung olmuş Samsung ona, belkide GM discoya geçerim, kısaca en iyisi ve en sevdiğim hangisiyse ona... geriside boş iş...

 

Sen hala beyhude çabalar içinde uğraş sayın Tırtöver gardaşım, eninde sonunda araba konusunda da tokadı yiyeceksin benden, kaçısın yok :) biliyorsun ben hep en iyileri almaya gayret ederim  :D

 

Not: yazıda komik olmuş, kazananın kim olduğu umrumda değil, ben kendime ve gerçeklere bakarım, elin ne yazdığına değil... :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Discovery elite çıkınca piyasada ne zamzung kalır ne de hatçe nede aypon. General mobile ve diğerleri....

Buna Ayponuda dahil et Mert, dediğin gibi olsun onu alırım, gerisi umrumda bile olmaz  :D

"İşi bilicen, işe gitmiycen" Ata sözünü Samsung uygulamaya geçirmiş yani.. hTC, işi bilmiyor ve sürekli işte..

Çalışmak güzeldir, evde tembellik değil  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Can Demir

Bende htc one var samsung s4 arkadaslarimda var sacma sapan bos seyler var telefonda ve bazen kasiyor benim telefonum canavar gibi en ufak bi donma yapmiyor samsung bi defa su hoparlorlerini ve kasasini degistirmeli isterse 20 cekirdek 10 gb ram koysun artik o kasinin degismesi hoparlorun one veya alta gelmesi gerek arkada hoparlor mu olur bir defa kullamdim samsung bir daha kullanmam koreliler japonlarin cin versiyonu gibi cakmasi gibi herseyleri ozenti hyundai kia ve samsung hic sevmedigim sorunlu markalar

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Gelecek ne gösterir bilinmez, farklı şeyler hep çıkacaktır, bunlar iyiyse ben hep orada olmaya çalışırım.  :D

yota2-1.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı
(düzenlendi)

daha yeni note 3 aldım iphone olanlarla karşılaştırabilirim hız konusunda daha hiç kasmadı takılmadı ama takılsa bile ondan hızlı olur diye düşünüyorum :D sonuçta herkesin aldığı mal kendine alınmış en güzeldir ama şu çok açık gördüm ki note 3 ten sonra özellikle aksesuar ve şekil konusunda iphone out note 3 in :)

tarihinde Hasan Varnalı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Note serisi bana göre asus'un phablet'iyle aynı katagoride. 4.7" den büyük ekranlar tablet gibi geliyor bana. Bu bir. Ikincisi bu tip konuların hepsinde yazıyorum, ve cevap alamadım henüz, uygulama marketlerinde bu akilli telefonların tüm donanımını zorlayan oyunlar hariç hangi uygulamayı o dandik dediğiniz samsungla sonyle yada ucuz çin malı denilen disco.yla çalıştıramıyor kullanamıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Doğan Can Demir

Iphone ne ayri bi dunya android i hic sevemedim ben htc degilde samsung olsa telefonum eminimki en ufak bir seyde dusurup kirabilirim ve virus bulasabilir iphonede cok saglam degil ama pilastik degil ve virus bulasma gibi birsey yok android gibi sinirsiz degil stbil buda hiz ve guvenlik acisindan daha iyi oldugunu gosteriyor benim htc cok saglam bazen yumruk atiyorum ekrana ama aynini samsung veya iphone yapamazsin :)

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

Note serisi bana göre asus'un phablet'iyle aynı katagoride. 4.7" den büyük ekranlar tablet gibi geliyor bana. Bu bir. Ikincisi bu tip konuların hepsinde yazıyorum, ve cevap alamadım henüz, uygulama marketlerinde bu akilli telefonların tüm donanımını zorlayan oyunlar hariç hangi uygulamayı o dandik dediğiniz samsungla sonyle yada ucuz çin malı denilen disco.yla çalıştıramıyor kullanamıyorsunuz?

abi zaten note serisi de phablet.Ama ben sadece iphone ciler kıyaslıyor ya ondan dedim :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...