Akan Belen 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Arkadaşlar işyerinde kullanılacak bir durum.Aile hekimliğinde çalışıyorum şu an az çok bilenler vardır.Gerçi önümüzdeki ay istifa edip eski yerime gideceğim ama bunun konumuzla alakası yok. Ana kolidorda personelimizin oturduğu ve kullandığı bir masaüstü var.Yine bu alanda birde lcd tv mevcut.Bakanlığın zaman zaman bize gönderdiği eğitim cd lerini,yine müzik yayını gibi vb. durumları pc üstünden tv de yayınlamak istiyoruz ama.Bu iş nasıl yapılır hiç bilmem.Nasıl bir kabloya ihtiyaç var ayrıca herhangi bir program kullanmak gerekiyor mu bu işler için.Bu konuda yardım lazım.Gerekirse foto falan da ekleyebilirim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 LCD TV'nin illa VGA girişi vardır. Normal monitör bağlar gibi bağlayacaksınız. VGA kabloda uzunluk 10-15mt'yi geçmemeli. Bu uzunluğun üstünde sinyal kaybı oluyor. 4 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 LCD TV'nin illa VGA girişi vardır. Normal monitör bağlar gibi bağlayacaksınız. VGA kabloda uzunluk 10-15mt'yi geçmemeli. Bu uzunluğun üstünde sinyal kaybı oluyor. +100 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Taktıktan sonra tv nin Pc konumuna getirilmesi gerekiyor.Bunu unutma abi. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 akan abi sanininde dediği gibi vga kablolar var istediğin uzunlukta alıp lcd nin vga girişine takıyorsun diğer ucunuda kasanın görüntü çıkışına takıyorsun lcd den source yada ınput tuşuna basarak vga girişini seçiyorsun direk çalışıyor . dikkat etmen gereken 2 nokta var ; kasada 2. monitör çıkışı olmayabilir onun için şu kablo gerekebilir. diğer nokta ise vga kablonun uzunluğu 15-20 metreyi geçerse tv açmayabilir . ben 40 metreye kadar açtırdım 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 HDMI çıkışı var ise bilgisayarda bu şekildede bağlantı yapılabilir. Hem daha kaliteli ses ve görüntü elde edilir. HDMI kablo ile.. Yorum bağlantısı
Akan Belen 28 Şubat 2014 Yazar Paylaş 28 Şubat 2014 LCD TV'nin illa VGA girişi vardır. Normal monitör bağlar gibi bağlayacaksınız. VGA kabloda uzunluk 10-15mt'yi geçmemeli. Bu uzunluğun üstünde sinyal kaybı oluyor. Mesafe çok kısa zaten tv duvara monte pc de hemen altında sayılır 1-2 metre kablo yeterli zaten.Tv nin arkasına baktım da renkli erkek girişleri var Resimleri koydum böyle bişi işte.Tv de regal hd hml mi yazıyor Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 vga çoklayıcı lazım . birde tvnin input tuşuna basınca vga giriş seçeneği yokmu abi ona bi bak . tvnin alt tarafında olabilir vga girişi Yorum bağlantısı
Akan Belen 28 Şubat 2014 Yazar Paylaş 28 Şubat 2014 vga çoklayıcı lazım . birde tvnin input tuşuna basınca vga giriş seçeneği yokmu abi ona bi bak . tvnin alt tarafında olabilir vga girişi Bunu bana mı yazdın.Alt kısmına falan baktım bişi yok o kısımda diğer tarafda da göremedim.Tv yi duvardan alıp mı baksam acaba neresinde ne var diye. Bana lazım olacak kablolar hangileri olacak bu durumda. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Bende sorayım sorumu aslında konu açacaktım. Bilgisayarım ile led tv arasında 5 metre var. Bilgisayardaki çıkışlarım vga, dvi ve hdmi led tv de ise sadece hdmi girişim var. Tv ve bilgisayar arasında vga ile mi bağlantı kurmak daha iyi yoksa hdmi ile mi ? Mesela bilgisayarda internete girerken tv de film izleme olasılığım var mıdır aynı anda ? en sağlıklısı hdmı kablo ile bağlantı . ama pcde ne yaparsan tvdede onu görürsün ayırma gibi bişey yok maalesef . Bunu bana mı yazdın.Alt kısmına falan baktım bişi yok o kısımda diğer tarafda da göremedim.Tv yi duvardan alıp mı baksam acaba neresinde ne var diye. Bana lazım olacak kablolar hangileri olacak bu durumda. marka ne abi lcd de grundig gibi görüyorum burdan ? Yorum bağlantısı
Akan Belen 28 Şubat 2014 Yazar Paylaş 28 Şubat 2014 en sağlıklısı hdmı kablo ile bağlantı . ama pcde ne yaparsan tvdede onu görürsün ayırma gibi bişey yok maalesef . marka ne abi lcd de grundig gibi görüyorum burdan ? Ha o durumu da belirteyim ben.Atıyorum bir cd izlerken pc de başka işlem yapılabiliyor olması lazım.Yada mesela youtubeden bir video açmışken.tv de o izlenirken pc de aile hekimliği programında çalışabilmeli arkadaş.Giriş işlemlerini falan yapabilmeli.Böyle bir sistem olmalı yani.Marka Regal HD yazıyor üstünde.Tam model lazım sa bakayım Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Bende sorayım sorumu aslında konu açacaktım. Bilgisayarım ile led tv arasında 5 metre var. Bilgisayardaki çıkışlarım vga, dvi ve hdmi led tv de ise sadece hdmi girişim var. Tv ve bilgisayar arasında vga ile mi bağlantı kurmak daha iyi yoksa hdmi ile mi ? Mesela bilgisayarda internete girerken tv de film izleme olasılığım var mıdır aynı anda ? HDMI herzaman daha kaliteli/hızlı ve kayıpsız görüntü ve ses verir. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 TV ye bağlantıyı VGA kablosu ile yaparsanız ses aktarımı olmayacağından ayrıca bilgisayara bağlayacağınız bir hoparlör ihtiyacınız da olacak, varsa HDMI ile yapılacak olan bağlantı da ses aktarımı da olacağından daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.. Yeni laptopların çoğunda HDMI çıkışı olduğundan kasa taşımak yerine bir laptop ile ihtiyacınız olduğunda HDMI üzerinden sağlanacak bağlantı biraz daha uğraşsız olabilir.. 2 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Ha o durumu da belirteyim ben.Atıyorum bir cd izlerken pc de başka işlem yapılabiliyor olması lazım.Yada mesela youtubeden bir video açmışken.tv de o izlenirken pc de aile hekimliği programında çalışabilmeli arkadaş.Giriş işlemlerini falan yapabilmeli.Böyle bir sistem olmalı yani.Marka Regal HD yazıyor üstünde.Tam model lazım sa bakayım o dediğin iş zor biraz abi . yani benim bildiğim olmuyor . pc de ne yapılırsa tvdede aynısı olur . regal lcd. source tuşuna bas abi orda yazar girişlerin isimleri . vga görürsen girişide bulursun . lcdlerin genelinde var vga girişi. 1 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 (düzenlendi) Ha o durumu da belirteyim ben.Atıyorum bir cd izlerken pc de başka işlem yapılabiliyor olması lazım.Yada mesela youtubeden bir video açmışken.tv de o izlenirken pc de aile hekimliği programında çalışabilmeli arkadaş.Giriş işlemlerini falan yapabilmeli.Böyle bir sistem olmalı yani.Marka Regal HD yazıyor üstünde.Tam model lazım sa bakayım Bunun için çoklu monitör destekleyen bir ekran kartına sahip olmanız lazım, o şekilde yapılabilir (ki gördüğüm kadarıyla sizin bilgisayar kasasında ekran kartı yok, onboard ekran kartı bulunan bir anakarta kurulu sistem). Birinci monitöre işlemlerinizin bulunduğu masaüstünü sabitlerken ikinci monitöre çalıştırdığınız programı yerleştirirsiniz olur biter. Biraz anlayan birinden destek almanız gerekebilir. 28 Şubat 2014 tarihinde Sarp D. Uygur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 TV ye bağlantıyı VGA kablosu ile yaparsanız ses aktarımı olmayacağından ayrıca bilgisayara bağlayacağınız bir hoparlör ihtiyacınız da olacak, varsa HDMI ile yapılacak olan bağlantı da ses aktarımı da olacağından daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.. Yeni laptopların çoğunda HDMI çıkışı olduğundan kasa taşımak yerine bir laptop ile ihtiyacınız olduğunda HDMI üzerinden sağlanacak bağlantı biraz daha uğraşsız olabilir.. pc kasası var elimizde . hdmı çıkışı yok vga sı var sadece . basit bi hoparlör ses sorununu çözer . Yorum bağlantısı
Akan Belen 28 Şubat 2014 Yazar Paylaş 28 Şubat 2014 o dediğin iş zor biraz abi . yani benim bildiğim olmuyor . pc de ne yapılırsa tvdede aynısı olur . regal lcd. source tuşuna bas abi orda yazar girişlerin isimleri . vga görürsen girişide bulursun . lcdlerin genelinde var vga girişi. Aaa o zaman kötü bir durum bu.Atıyorum mesela cd den bir eğitim izleniyor.Pc den o görüntüyü simge durumuna getirip aile hekimliği programı açtık ve giriş yapıyor diyelim.Tv de ki görüntü de mi değişecek o zaman. Bunun için çoklu monitör destekleyen bir ekran kartına sahip olmanız lazım, o şekilde yapılabilir (ki gördüğüm kadarıyla sizin bilgisayar kasasında ekran kartı yok, onboard ekran kartı bulunan bir anakarta kurulu sistem). Birinci monitöre işlemlerinizin bulunduğu masaüstünü sabitlerken ikinci monitöre çalıştırdığınız programı yerleştirirsiniz olur biter. Biraz anlayan birinden destek almanız gerekebilir. Anladım.Evet pc çok sağlam birşey değil.Sadece giriş yapmak ve nete girmek için kullanıyor o kadar.o zaman sistem de değişmesi lazım kasanın sanırım.Ben durumu anlatayım bizim doktorlara bakalım ne diyecekler.Anladığım kadarıyla pc ekranında ne varsa tv de de o görünecek bu şekilde olursa. Şu hdmı çıkışına iyice bir bakayım ben o zaman.Eğer yoksa ayrıca birde hoporlör gerekecek gerçi ufak ikili olanlardan var ama 1 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Aaa o zaman kötü bir durum bu.Atıyorum mesela cd den bir eğitim izleniyor.Pc den o görüntüyü simge durumuna getirip aile hekimliği programı açtık ve giriş yapıyor diyelim.Tv de ki görüntü de mi değişecek o zaman. Dediğim gibi çoklu ekran desteği olan bir ekran kartı üzerinden kurulum yapmadan sadece ekran olarak bir tv yi bağlamanız durumunda dediğiniz gibi ne yaparsanız ekranda o görünür. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Akan abi, çıkıyorum ofisten, anlatacağım. Bende sorayım sorumu aslında konu açacaktım. Bilgisayarım ile led tv arasında 5 metre var. Bilgisayardaki çıkışlarım vga, dvi ve hdmi led tv de ise sadece hdmi girişim var. Tv ve bilgisayar arasında vga ile mi bağlantı kurmak daha iyi yoksa hdmi ile mi ? Mesela bilgisayarda internete girerken tv de film izleme olasılığım var mıdır aynı anda ? HDMI 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 (düzenlendi) Akan bey için:Eğitim videolarını vb. usb flash dikse atıp kablo vb. uğraşmadan televizyonun usb girişine takarak kullanabilirsiniz. mutfaktaki lcd televizyona kızımı yemek yerken oyalamak için animasyon çizgi filmleri usb flasha atıp izletiyorum. Hem monitör hem eğitim amaçlı kullanın desem Lcd nin yeri itibariyle Pc ye oturanın arkasında kalması sebebiyle)monitör olarak kullanamazsınız zaten. Tek vga girişini lcd ye bağlama şansınız yok. cd leri usb ye atıp izletin pc niz giriş için size kalsın.... Mert bey: vga çoğaltıcı + harici ses yada sadece hdmi kullansanız bile 2 ayrı işlem yapamazsınız. vga çoğaltıcı aynı görüntüyü birden fazla ekrana verir. birinde film izlerken öbüründe office çalışamazsanız mesela.... 28 Şubat 2014 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Akan bey için:Eğitim videolarını vb. usb flash dikse atıp kablo vb. uğraşmadan televizyonun usb girişine takarak kullanabilirsiniz. mutfaktaki lcd televizyona kızımı yemek yerken oyalamak için animasyon çizgi filmleri usb flasha atıp izletiyorum. Hem monitör hem eğitim amaçlı kullanın desem Lcd nin yeri itibariyle Pc ye oturanın arkasında kalması sebebiyle)monitör olarak kullanamazsınız zaten. Tek vga girişini lcd ye bağlama şansınız yok. cd leri usb ye atıp izletin pc niz giriş için size kalsın.... Mert bey: vga çoğaltıcı + harici ses yada sadece hdmi kullansanız bile 2 ayrı işlem yapamazsınız. vga çoğaltıcı aynı görüntüyü birden fazla ekrana verir. birinde film izlerken öbüründe office çalışamazsanız mesela.... +1905 İlaveten usb girişi yoksa alın bir dvd oynatıcı av girişinden çalıştırın derim ben. Zaten bakanlık cd dvd gönderiyor demiştiniz 1 Yorum bağlantısı
Akan Belen 28 Şubat 2014 Yazar Paylaş 28 Şubat 2014 Akan bey için:Eğitim videolarını vb. usb flash dikse atıp kablo vb. uğraşmadan televizyonun usb girişine takarak kullanabilirsiniz. mutfaktaki lcd televizyona kızımı yemek yerken oyalamak için animasyon çizgi filmleri usb flasha atıp izletiyorum. Hem monitör hem eğitim amaçlı kullanın desem Lcd nin yeri itibariyle Pc ye oturanın arkasında kalması sebebiyle)monitör olarak kullanamazsınız zaten. Tek vga girişini lcd ye bağlama şansınız yok. cd leri usb ye atıp izletin pc niz giriş için size kalsın.... Mert bey: vga çoğaltıcı + harici ses yada sadece hdmi kullansanız bile 2 ayrı işlem yapamazsınız. vga çoğaltıcı aynı görüntüyü birden fazla ekrana verir. birinde film izlerken öbüründe office çalışamazsanız mesela.... Olmadı böyle bir çözüm bulacağız sanırım.Usb girişi varmı bakmadım.Bir bakayım ona da olmadı artık alınır bir dvd çalar Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Akan teknolojiden uzaksın, biz telefonun ekranını bile tv. den izliyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Akan Belen 13 Mart 2014 Yazar Paylaş 13 Mart 2014 Akan teknolojiden uzaksın, biz telefonun ekranını bile tv. den izliyoruz. Yok artık.Klavye de ekledin mi tamamdir abi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts